Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 17 juni 2021

Scholen in Vlaanderen kleuren overal zwart-geel-rood: “Het huiswerk van vandaag? Supporteren voor de Rode Duivels”

HLN
Scholen in Vlaanderen kleuren overal zwart-geel-rood: "Het huiswerk van vandaag? Supporteren voor de Rode Duivels"
De scholen in Vlaanderen lijken vandaag meer weg te hebben van een voetbalstadion. Kinderen trokken massaal in de driekleur naar de klas. Duivelshoorntjes en truitjes waren alomtegenwoordig maar ook voetbalsjaals (!) waren, ondanks de zwoele temperaturen, overal te zien. Ook de scholen doen hun uiterste best om de voetbalsfeer te versterken.
Lees verder

Dodelijk ongeval op E19; twee uur aanschuiven richting Antwerpen
Vanmiddag is rond 15u30 een zwaar ongeval gebeurd op de E19 richting Antwerpen. Een auto botste ter hoogte van de afrit naar het Universitair Ziekenhuis achter op een vrachtwagen. De knal was zo hevig dat de laadbrug van de vrachtwagen werd losgerukt.
Lees verder

Moederbedrijf TikTok verdubbelde omzet in 2020
ByteDance, het Chinese bedrijf achter de populaire video-app TikTok, heeft zijn omzet vorig jaar meer dan verdubbeld. In totaal kwam er 34,4 miljard dollar (28,4 miljard euro) aan inkomsten binnen bij het techbedrijf, meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van een interne memo van het bedrijf.
Lees verder

De Croo over de weg naar meer vrijheid: "Nodige voorzichtigheid aanhouden tijdens eerste weken van juli"
Premier Alexander De Croo wil snel stappen zetten richting meer vrijheid, maar "we moeten de nodige voorzichtigheid de komende weken en tijdens de eerste weken van juli aanhouden", zo waarschuwde hij donderdagmiddag in de Kamer. De reden is het relatief beperkte aandeel mensen met onderliggende aandoeningen die al een tweede vaccindosis heeft gekregen en dus volledig beschermd is.
Lees verder

België gaat 72 asielzoekers uit Griekse vluchtelingenkampen opvangen
België zal deze zomer 72 asielzoekers uit Griekse vluchtelingenkampen laten overbrengen. Op die manier zullen de vluchtelingen hun asielprocedure in ons land kunnen doorlopen. Volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) is het "een belangrijke daad van solidariteit". Mahdi wil in totaal tot 150 asielzoekers in ons land opvangen om de druk op het Griekse asielsysteem te verminderen. De operatie voor de overige 78 mensen loopt nog.
Lees verder

Wie test nodig heeft om te reizen kan vanaf 12 juli mogelijk ook in apotheek terecht
Wie komende zomer wil reizen, nog niet de kans heeft gehad om zich volledig te laten vaccineren en er ook niet toe gekomen is om één van de twee gratis PCR-testen te laten afnemen, zal vanaf 12 juli ook in de apotheek terechtkunnen voor een snelle antigeentest. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) aangekondigd in de Kamer.
Lees verder

KIJK LIVE. Mulder & Degryse laten licht schijnen op Duivelse opstelling, met Vertonghen en Denayer
• Aftrap: 18u • Tweede speeldag groepsfase poule B • Parken-stadion (Kopenhagen) • De Rode Duivels wonnen hun eerste match van Rusland, Denemarken verloor van Finland
Lees verder

Koersval van Coca-Cola heeft wellicht weinig te maken met kuren van Ronaldo tijdens persconferentie
De verdwijntruc met de flesjes van Cristiano Ronaldo (36) leek ook de beurswaarde van Coca-Cola maandag tijdelijk met 3,3 miljard euro te verdampen, nadat de aandelenkoers plots met 1,6 procent was gezakt. Althans, zo leek het, want in werkelijkheid had dit wellicht weinig te maken met de kuren van Ronaldo.
Lees verder

Derde overlijden na inenting met AstraZeneca in ons land
In ons land is voor de derde keer een overlijden vastgesteld nadat de persoon in kwestie ingeënt werd met het coronavaccin van AstraZeneca. Dat blijkt uit de wekelijkse stand van zaken over het aantal bijwerkingen dat door het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Geneesproducten (FAGG) wordt bijgehouden. In totaal zijn er in België nu vier overlijdens gelinkt aan een inenting met een coronavaccin, waarvan drie aan AstraZeneca.
Lees verder

Dolfijnen en schildpadden dood door scheepsbrand Sri Lanka
Tientallen dolfijnen en schildpadden zijn al omgekomen door het brandende schip dat chemicaliën lekte voor de kust van Sri Lanka. Zeker acht dolfijnen, 48 schildpadden en heel veel kleine vissen zijn inmiddels aangespoeld op Sri Lankaanse stranden.
Lees verder

Yaremchuk en Yarmolenko loodsen Oekraïne voorbij Noord-Macedonië
Oekraïne heeft Noord-Macedonië met 2-1 verslagen. Zowel Yarmolenko als Yaremchuk scoorden hun tweede doelpunt op dit EK. Alioski scoorde na de rust nog tegen, maar een gelijkspel zat er nooit echt in. Oekraïne mag nog dromen van de volgende ronde, voor Noord-Macedonië wordt het een lastig verhaal.
Lees verder

Koude douche voor Belgian Cats op EK basketbal: Belgen lijden pijnlijke nederlaag tegen Bosnië-Herzegovina
Zelfs 24 punten, 12 rebounds en 5 assists van Emma Meesseman volstonden niet om de Belgian Cats naar de overwinning te slepen op het EK basketbal. De Belgen, zesde op de wereldranking, gingen met 70-55 onderuit tegen Bosnië-Herzegovina in hun eerste wedstrijd in Straatsburg. Reality check voor de Cats: het pad naar het podium wordt niet makkelijk, laat staan vanzelfsprekend. Tijd om te bezinnen.
Lees verder

Europees geneesmiddelenagentschap onderzoekt of Trumps 'wondermiddel' tegen corona groen licht kan krijgen
Voormalig president Trump nam tijdens zijn coronabesmetting het toen experimentele middel REGEN-COV van het Amerikaanse bedrijf Regeneron. Het medicijn is een soort "antistoffen-cocktail", een techniek die veelvuldig onderzocht wordt. Uit een fase 3-onderzoek van Regeneron en partner Roche blijkt dat ook hun antistoffen wel degelijk zouden kunnen helpen in de strijd tegen het coronavirus.
Lees verder

Politie maakt illegale strandkampeerders aan Britse zuidkust 's nachts elk uur wakker
"Iedereen die eraan denkt om op het strand te kamperen, mag een ongemakkelijke nachtrust verwachten." Dat was de laconieke reactie van de gemeenteraad van de Britse kustregio Bournemouth, Christchurch en Poole op de illegale kampeerders, die ze maar niet wegkregen. De nieuwe tactiek bleek inmiddels wél effectief.
Lees verder

Gravin Eloise debuteert als schrijfster met boek over haar leefgewoontes
Donderdag komt het eerste boek van gravin Eloise van Oranje (19) uit. In 'Learning By Doing' geeft de dochter van de Nederlandse prins Constantijn (51) en prinses Laurentien (55) antwoorden op vragen die ze van haar volgers krijgt over onder meer kleding, het studentenleven en voeding. "Ik wil mijn lezers natuurlijk meer over mezelf vertellen. Maar mijn boodschap is vooral: doe lekker je ding en wees jezelf", aldus de 'gravinfluencer'.
Lees verder

Dries Mertens pakt tegen Denemarken 100ste cap en voegt zich zo bij select clubje
Jubileum voor Dries Mertens (34). De Rode Duivel speelt tegen Denemarken zijn honderdste wedstrijd voor de nationale ploeg. Daarmee voegt hij zich tot een select clubje.
Lees verder

"Een op de acht bouwbedrijven werkt door tijdens bouwverlof"
Net als vorig jaar zullen ook deze zomer meer bouwbedrijven afwijken van het collectief bouwverlof dan gemiddeld. Dat zegt Bouwunie, die de kleine en middelgrote bedrijven uit de sector vertegenwoordigt, op basis van een rondvraag bij een 250-tal ondernemingen.
Lees verder

Enkelblessure houdt David Goffin weg van Wimbledon
De enkelblessure die David Goffin (ATP 13) afgelopen maandag opliep in de eerste ronde van het grastornooi in Halle blijkt na onderzoek ernstiger dan gedacht. De Luikenaar moet forfait geven voor Wimbledon (28 juni) en dat is opnieuw een klap voor een speler die op het gras een doorstart wilde nemen.
Lees verder

Italiaanse tiener laat op TikTok zien hoe het écht is om in een gigantisch kasteel te wonen
Altijd al willen weten hoe het is om in een groot kasteel te wonen? Voor Ludovica Sannazzaro (19) is het dagdagelijkse realiteit. Omdat dat voor de meeste stervelingen niet het geval is, geeft de Italiaanse ons op TikTok een kijkje achter de schermen. Spoiler: wonen in een middeleeuws huis met 45 verschillende kamers is lang niet zo glamoureus als je zou verwachten.
Lees verder

LIVE. Vertonghen en Denayer in de basis, Mulder: "Ik wil zo snel mogelijk die De Bruyne zien!"
• Aftrap: 18u • Tweede speeldag groepsfase poule B • Parken-stadion (Kopenhagen) • De Rode Duivels wonnen hun eerste match van Rusland, Denemarken verloor van Finland
Lees verder