Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 11 juni 2021

Sammy Mahdi (CD&V) wil hardleerse sans-papiers uit huis laten plukken

HLN
Sammy Mahdi (CD&V) wil hardleerse sans-papiers uit huis laten plukken
Een wettelijk verbod op het opsluiten van uitgewezen kinderen, een verplichte coronatest voor mensen in illegaal verblijf en een minder scherpe wet op de woonstbetredingen: staatssecretaris voor Asiel Sammy Mahdi (CD&V) legt vandaag een migratienota op de tafel van de federale regering. Maar om tot een deal te komen, zal hij wel eerst rechts en links moeten verzoenen.
Lees verder

Opnieuw volop zon vandaag, volgende week nog warmer met temperaturen rond 30 graden
Deze ochtend is er eerst kans op lage wolken en mist in het noordwesten van het land. Nadien wordt het wisselend bewolkt en overwegend droog met maxima rond 26 graden in het centrum. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Hoofdrol voor Marianne in seizoensfinale van 'Thuis': "Leah Thys zal pas na de zomer weer aansluiten op de set"
Vanavond zitten 'Thuis'-fans weer op het puntje van hun stoel voor de jaarlijkse seizoensfinale. In de dubbelaflevering wordt het uitkijken naar de afloop van de speurtocht naar slechterik Jacques. Ook Marianne en Leo zouden een prominente rol spelen met hun huwelijk, maar dat werd plots geannuleerd. De opnames van die scènes gebeurden pas twee weken geleden door de coronabesmetting en het overlijden van Leah Thys' man. Producer Hans Roggen geeft een update over haar situatie en de gevolgen voor de soap. "De dag dat we droevige nieuws kregen dat Jos gestorven was, hebben we de opnames bij 'Thuis' opgeschort."
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers blijven goede richting uitgaan: dagelijks gemiddeld 60 ziekenhuisopnames, besmettingen zakken onder 1.200
Tussen 4 en 10 juli werden in ons land gemiddeld 60,6 mensen met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis, een daling van 23 procent. Ook het aantal besmettingen blijft dalen en duikt nu onder 1.200, blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Camille Dhont wordt jongste Vlaamse solo-artieste in Lotto Arena: "Ik ben nu al zó hard aan het stressen"
Het gaat hard voor Camille Dhont (19). Haar debuutalbum moet nog uitkomen, maar nu al plant ze een concert in de Lotto Arena. Ze wordt meteen ook de jongste Vlaamse solo-artieste ooit die zich daaraan waagt. "Zo gestoord dat ik nu al deze kans krijg", reageert de West-Vlaamse zangeres en '#LikeMe'-actrice opgetogen. Ze vertelt hoe het optreden tot stand kwam en licht al een tipje van de sluier op. "Ik ga zeker extra rolschaatslessen volgen."
Lees verder

Dit is het nieuwe toestel waarmee de Rode Duivels vliegen: luxe à volonté, en zelfs voor Courtois genoeg beenruimte
Als Lukaku en co vrijdag op het vliegtuig richting EK stappen, doen ze dat voor het eerst sinds jaren niet aan boord van Brussels Airlines, nochtans partner van de Duivels. De voetbalbond kiest deze campagne voor haar vluchten verrassend voor het Litouwse KlasJet. Want: enkel het beste is goed genoeg voor onze jongens. "We willen in de best mogelijke omstandigheden vliegen, dat betekent 'full business class'." Vergeet dus de duivelsrode Trident waarmee u en ik ook op vakantie kunnen: dit is het superdelux VIP-toestel dat quasi op maat van Europa's beste voetballers is ingericht.
Lees verder

Antwerpse rechtenstudenten winnen Campus Cup
De rechtenstudenten van de Universiteit Antwerpen hebben het derde seizoen van de 'Campus Cup' gewonnen. Het viertal uit de Scheldestad was in de finale van de Eén-quiz te sterk voor de richting theologie van de KULeuven. Ze volgen zo respectievelijk de rechtenstudenten van de UGent en die van het Conservatorium HOGENT op.
Lees verder

"Regering Trump legde bij Apple beslag op gegevens van Democraten"
Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft Apple tijdens de beginperiode van het presidentschap van Donald Trump gedagvaard om informatie te verkrijgen over zeker twee Democratische volksvertegenwoordigers, hun medewerkers en hun familie. Een van hen was de vooraanstaande Democraat Adam Schiff, meldt The New York Times op basis van ingewijden.
Lees verder

Karl Vannieuwkerke, Wesley Sonck en Jan Boskamp openen 'Villa Sporza'
Met Turkijë-Italië wordt vanavond het EK voetbal op gang getrapt en gaat meteen ook 'Villa Sporza' open. Vanuit een indrukwekkende televisiestudio onder de VRT-toren gidst Karl Vannieuwkerke (50) u door de avondwedstrijden van het EK en vanaf 26 juni blikt hij van daaruit ook dagelijks terug op de dagetappe in de Ronde Van Frankrijk.
Lees verder

LIVE. Rode Duivels reizen deze morgen nog vanuit Charleroi naar Rusland, iedereen legt negatieve coronatest af
Het is zover! Vanavond trappen Turkije en Italië het EK op gang, maar, nog belangrijker: de Rode Duivels reizen naar Sint-Petersburg om er morgen hun opener af te werken tegen Rusland. Welk nieuws valt er nog te rapen in het Belgische kamp? Via deze liveblog blijft u op de hoogte!
Lees verder

LIVE. Daar is het EK! Rode Duivels reizen deze morgen nog vanuit Charleroi naar Rusland
Het is zover! Vanavond trappen Turkije en Italië het EK op gang, maar, nog belangrijker: de Rode Duivels reizen naar Sint-Petersburg om er morgen hun opener af te werken tegen Rusland. Welk nieuws valt er nog te rapen in het Belgische kamp? Via deze liveblog blijft u op de hoogte!
Lees verder

Kansarmoede van kinderen in Vlaanderen licht gedaald in 2020
De kansarmoede van kinderen in Vlaanderen is in 2020 heel licht gedaald. Bijna 1 op de 7 (13,7 procent) van de kinderen jonger dan 3 jaar in het Vlaams Gewest wordt geboren in een situatie van kansarmoede. De kansarmoede-index 2020 ligt 0,4 procentpunt lager dan in 2019. Dat meldt het agentschap Opgroeien van de Vlaams overheid.
Lees verder

COLUMN. Meneer Shakespeare, u die de pest heeft overleefd in 1593, juicht u de versoepelingen toe?
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Noelia Novillo, nieuwsanker van het Argentijnse Canal 26.
Lees verder

POLL. Met welke ploeg moet Martínez morgen starten tegen Rusland?
Daar is het EK! De Rode Duivels beginnen morgen aan hun toernooi met de groepswedstrijd tegen Rusland. Maar wie moet bondscoach Roberto Martínez een plaatsje geven in zijn basiself? Maak zelf de oefening en laat ons uw ideale ploeg weten.
Lees verder

Instagram verwijdert foto van zoontje André Hazes en Monique Westenberg wegens 'pestgedrag'
Monique Westenberg (43) deelde gisteren een foto van haar zoontje Dré (4) op het strand die even later door Instagram verwijderd werd. Het socialemediaplatform haalde de foto offline wegens 'pestgedrag'. De ex-verloofde van André Hazes snapt er zelf niets van. "Kan iemand mij uitleggen wie ik hiermee pest en/of intimideer en waarom?", vraagt ze zich af.
Lees verder

Nog eens 41 honden opgehaald bij fokker waar vorige maand al 68 dieren werden gered: "Wetswijziging nodig"
Dierenwelzijn heeft donderdag 41 honden in beslag genomen bij de fokker in Booischot waar twee weken geleden al eens 68 dieren werden weggehaald. Ze werden verdeeld over verschillende dierenopvangcentra.
Lees verder

Fijne Vaderdag! Dit zijn je verlofrechten als werkende papa
Zondag is het Vaderdag. Ben je papa of vader in spe? De wet voorziet verschillende mogelijkheden om extra qualitytime met je kinderen door te brengen én het verlof breidt almaar verder uit. Jobat.be vroeg meer uitleg aan Geert Vermeir van hr-dienstverlener SD Worx. Hij somt drie soorten verlof op voor vaders die als werknemer in dienst zijn en bekijkt de verlofmogelijkheden voor zelfstandige papa's.
Lees verder

De machine van Mancini: Azzurri leven weer op hoop, met dank aan een 'ruziemaker'
Een ruziemaker heeft compromissen leren sluiten. Van een Italiaans elftal zonder echte supersterren heeft Roberto Mancini een machine gemaakt: 27 matchen ongeslagen, acht matchen op rij de nul. Op het EK presenteert de Squadra zich als outsider. Een oud-topspits, hersteld van pancreaskanker, zorgt voor de inspirerende noten.
Lees verder

Britse premier Johnson noemt relatie met VS "onverwoestbaar"
Na zijn eerste persoonlijke ontmoeting met de Amerikaanse president Joe Biden, heeft de Britse premier Boris Johnson de relatie met de Verenigde Staten als onverwoestbaar omschreven in een interview met de BBC. Het begrip speciale relatie wil hij natuurlijk vermijden.
Lees verder

DUIVELSE DILEMMA'S. "Mag ik een joker?" Kiest Romelu Lukaku voor Inter of Chelsea? En keert hij ooit terug naar Anderlecht?
Tijdens het komende EK leggen wij de Rode Duivels op de rooster in de reeks 'Duivelse Dilemma's'. Vandaag bijt Romelu Lukaku de spits af. Onze spits krijgt tien aartsmoeilijke keuzes voorgeschoteld. Vond hij de WK-match tegen de VS of tegen Japan de mooiste? Heeft 'Big Rom' het meer voor Drogba of Maradona? En speelt hij liever op de PlayStation of geeft hij de voorkeur aan een film? De goudeerlijke antwoorden van Romelu Lukaku ontdek je in bovenstaande video.
Lees verder