Doorgaan naar hoofdcontent

Roberto Martínez zal Eden Hazard morgen 15 à 20 minuten geven: “Vanaf dan hebben we goeie periode om op te bouwen”

HLN
Roberto Martínez zal Eden Hazard morgen 15 à 20 minuten geven: "Vanaf dan hebben we goeie periode om op te bouwen"
De twee belangrijkste onderwerpen op de persbabbel van Roberto Martínez vandaag: Kevin De Bruyne en Eden Hazard. KDB onderging een kleine operatie en zal straks wellicht geen masker nodig hebben op het EK. Hazard krijgt morgen dan weer 15 à 20 minuten tegen Kroatië, géén volledige helft.
Lees verder

Vijf doden en vijftien gewonden bij mesaanval in China
Een man in China heeft zeker vijf mensen doodgestoken en nog eens vijftien personen verwond. De verdachte is gearresteerd, melden de autoriteiten van de stad Anqing, in het oosten van het land.
Lees verder

Verschillende doden en gewonden bij mesaanval in China
In het oosten van China heeft volgens de autoriteiten een man zaterdagmiddag voorbijgangers met een mes aangevallen. Vijf mensen verloren daarbij het leven en nog eens vijftien anderen raakten gewond.
Lees verder

ROLAND GARROS. Kenin wacht Mertens op in achtste finales - Djokovic plaatst zich zonder problemen
Sofia Kenin (WTA 5) heeft zich geplaatst voor achtste finales van Roland Garros. Het Amerikaanse vierde reekshoofd won met 4-6, 6-1 en 6-4 van haar landgenote Jessica Pegula (WTA 29).
Lees verder

Kajakkers spotten dobberende zeearenden, maar roofvogels laten zich niet zomaar redden
Richard J. Varga en Klaudia Kis krijgen twee zeearenden in de mot tijdens het kajakken op de Donau in het Roemeense district Mehedinți. De vogels liggen te dobberen in het water, wat ze net iets minder imposant maakt dan normaal. Hun veren zijn nat, waardoor ze niet kunnen wegvliegen. De kajakkers besluiten de vogels heel voorzichtig te redden, maar heel vlot meewerken doen die niet.
Lees verder

Het brugpensioen is op sterven na dood. Maar is dat ook een goede zaak?
Ondanks een hernieuwde strijd van de vakbonden om de voorwaarden te versoepelen is het brugpensioen op sterven na dood. Is dat ook een goede zaak? Zijn we effectief allemaal langer gaan werken of blijven Belgen andere uitwegen zoeken?
Lees verder

REPORTAGE. Dolfijnen in Dolfinarium bereiden zich voor op heropening mét nieuwe show: "Geen coronakilo's, al wordt het wel weer wennen aan publiek"
Spannende tijden in het Brugs dolfinarium: na maanden verplichte sluiting mogen de dolfijnen zich vanaf komende week opnieuw tonen aan het grote publiek. Dat ze tijdens de coronacrisis niet stil hebben gezeten, bewijst de nieuwe show waarmee binnenkort wordt uitgepakt. Toch zagen ze in het Boudewijn Seapark de voorbije periode zwarte sneeuw. "De dierenverzorging kostte 25.000 euro per maand, zonder dat er inkomsten waren."
Lees verder

LIVE SET PER SET. Elise Mertens moet eerste set prijsgeven tegen Sakkari
De eerste echte test voor Elise Mertens (WTA 15). In de derde ronde op Roland Garros neemt onze Belgische nummer één het op tegen Maria Sakkari (WTA 18). Een 25-jarige Griekse met een agressieve speelstijl die zich thuis voelt op gravel. Stoot Mertens door? Volg het set per set.
Lees verder

Ze kwijnde weg in het rusthuis en ging weer thuis wonen, vandaag viert het hele dorp mee de 100ste verjaardag van Lea: "De levenslust is helemaal terug"
Groot feest in Opdorp zaterdagnamiddag. Lea Leroy werd er honderd jaar en daar vierde het hele dorp voor mee. Met bevlagde huizen, cava en Lang Zal Ze Leve. Lea is dan ook de allereerste honderdjarige ooit in Opdorp. Recent kwam ze weer thuis wonen, nadat ze tijdens de coronacrisis dreigde weg te kwijnen in het rusthuis. "Ik voel me beter dan ooit. Zo blij dat ik weer met zicht op de Dries woon", zegt ze.
Lees verder

Marco Borsato over Leontine: "We hebben het weer gezellig"
Marco Borsato (54) heeft wat meer details gegeven over de relatie met zijn ex-vrouw Leontine (53). "Het is ontzettend leuk om opnieuw op eerste date te gaan met de vrouw van wie je houdt. We hebben het weer gezellig", vertelt de zanger aan De Telegraaf.
Lees verder

Burgercommissie pleit voor 5G-loze zones in Brussel om mileu-impact in kaart te kunnen brengen
De burgercommissie van het Brusselse parlement wil zones waar geen 5G aanwezig is. Dat heeft de gemengde commissie die bestaat uit 45 burgers en 15 Brusselse parlementsleden vandaag gezegd. Het is een van de maar liefst 45 aanbevelingen rond supersnel mobiel internet die ze formuleerden. Door in bepaalde zones het netwerk niet toe te laten, willen ze vergelijken tussen zones mogelijk maken.
Lees verder

Olivia Trappeniers maakt het nu ook solo helemaal waar: "Ik zie Regi nog regelmatig, maar je kan niet eeuwig featurings blijven doen"
Nu 'The Voice' afgelopen is begint voor de deelnemers het échte werk: een carrière proberen uit te bouwen. Dat het vaak niet de winnaar is die nadien het meest furore maakt, bewees onder meer Olivia 'O.T.' Trappeniers (23), die nu écht gelanceerd lijkt. "Ik hoop het", zegt ze. "Want een plan B heb ik eigenlijk niet."
Lees verder

Passagiers en personeel binden reiziger vast die cockpit wil binnendringen tijdens vlucht: "Stop dit vliegtuig"
Een vliegtuig van Delta Air Lines heeft vrijdag een noodlanding gemaakt nadat een passagier het toestel op stelten zette. De reiziger verliet kort na vertrek in Los Angeles zijn zitplaats , haastte zich naar de cockpit en begon op de deur te bonzen, getuigen medepassagiers aan CNN. De lawaaimaker werd tegen de grond gedrukt en in bedwang gehouden door passagiers en personeel tot na de noodstop in Albuquerque (New Mexico).
Lees verder

LIVE SET PER SET. Elise Mertens pakt tweede set na tiebreak
De eerste echte test voor Elise Mertens (WTA 15). In de derde ronde op Roland Garros neemt onze Belgische nummer één het op tegen Maria Sakkari (WTA 18). Een 25-jarige Griekse met een agressieve speelstijl die zich thuis voelt op gravel. Stoot Mertens door? Volg het set per set.
Lees verder

Noor Rasmus Tiller snelste op Citadel van Diest en wint Dwars door het Hageland
Rasmus Tiller (Uno-X) heeft de 18e Dwars door het Hageland (cat. 1.Pro) gewonnen. Na 177 kilometer van Aarschot naar Diest liet de 24-jarige Noor de Nederlander Danny van Poppel en Yves Lampaert op de Citadel achter zich. Op de erelijst volgt hij Jonas Rickaert op. Dit jaar strandde Rickaert net naast het podium.
Lees verder

Uit het niets vliegt hamer tegen voorruit op snelweg
In Australië filmt een dashcam hoe uit het niets een hamer over de autostrade tolt. Het gereedschap slaat met een flinke knal in op de voorruit van de auto, die dan zo'n 100 km/u rijdt. "Uiteindelijk was iedereen oké maar heel erg geschrokken", meldt de kleinzoon van de bestuurder.
Lees verder

Thierry Baudet wil zijn partij uitbouwen tot een gesloten 'virtueel land': met eigen scholen, datingapp en zelfs cryptomunt
Thierry Baudet (38), voorzitter van de Nederlandse conservatieve partij Forum voor Democratie, wil zijn partij uitbouwen tot een soort gesloten samenleving. In zijn YouTube-show 'Het Forum' legt hij uit hoe die samenleving er dan zou moeten uitzien: met eigen scholen, eigen media, een eigen datingapp voor partijleden en zelfs een eigen cryptomunt.
Lees verder

Verzonken stad Atlantis ligt op de Antwerpse Meir: Studio 100 dompelt je onder in totaalbeleving in gloednieuwe 'Story Studio'
Wie het geheim van de verzonken stad Atlantis wil ontdekken, kan zich sinds dit weekend laten onderdompelen in de gloednieuwe Story Studio op de Meir. Het is straffe kost die Studio 100 en CityCubes serveren: dankzij levensgrote projecties stap je letterlijk in het verhaal.
Lees verder

Angela Merkel: "Strijd tegen plastic afval belangrijkste milieukwestie wereldwijd"
Het stoppen met plastic producten voor eenmalig gebruik, zoals rietjes en wattenstaafjes, zal gemakkelijk zijn en het milieu heeft er veel baat bij. Dat zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel in haar wekelijkse videopodcast. Ze benadrukte dat de strijd tegen plastic afval de belangrijkste milieukwestie wereldwijd is.
Lees verder

Philippe Clement verlengt bij Club en tekent nieuw contract van onbepaalde duur
Hij blijft – geen verrassing. Philippe Clement (47) heeft altijd de intentie gehad om zijn werk bij Club Brugge verder te zetten. De 3-voudige kampioenenmaker tekende zelfs een contract van onbepaalde duur. Inclusief wat mooiere cijfers in de overeenkomst.
Lees verder