Doorgaan naar hoofdcontent

Roberto Martínez: “We evolueren naar ‘winning team’”

HLN
Roberto Martínez: "We evolueren naar 'winning team'"
Roberto Martínez was een tevreden man zondag na de 1-0-zege van de Rode Duivels in de achtste finales van het EK voetbal tegen Portugal. De bondscoach prees na afloop vooral de inzet en mentaliteit van zijn jongens.
Lees verder

Tot 15 graden warmer dan normaal in westen van Canada: "Op sommige plekken warmer dan in Dubai"
In het westen van Canada zijn afgelopen weekend verschillende temperatuurrecords verbroken. Op sommige plekken was het zelfs 10 tot 15 graden warmer dan normaal. In drie provincies en twee Arctische gebieden zijn zelfs hittewaarschuwingen van kracht.
Lees verder

Britse defensieminister en legertop in quarantaine
De Britse minister van Defensie en de eerste militaire bevelslijn van het Verenigd Koninkrijk moeten in quarantaine, nadat het hoofd van de Britse strijdkrachten vorige week positief testte op Covid-19. Dat heeft de Britse regering bekendgemaakt.
Lees verder

Britse minister van Defensie moet in quarantaine
De Britse minister van Defensie en de eerste militaire bevelslijn van het Verenigd Koninkrijk moeten in quarantaine, nadat het hoofd van de Britse strijdkrachten vorige week positief testte op Covid-19. Dat heeft de Britse regering bekendgemaakt.
Lees verder

Politie Wenen start onderzoek naar moord op 13-jarig meisje
De politie in Oostenrijk is een onderzoek begonnen naar de moord op een 13-jarig meisje in de hoofdstad Wenen. Haar lichaam werd zaterdag teruggevonden, haar ouders hebben haar zondag geïdentificeerd. Dat meldt een politiewoordvoerder.
Lees verder

VS bombarderen pro-Iraanse milities in Irak en Syrië
Het Amerikaanse leger heeft zondag luchtaanvallen uitgevoerd op pro-Iraanse milities aan de Iraaks-Syrische grens. Volgens het Pentagon zijn de bombardementen een vergelding voor drone-aanvallen die de milities hebben uitgevoerd op personeel en faciliteiten van de Verenigde Staten in Irak.
Lees verder

Minstens vijf doden bij Amerikaanse luchtaanvallen op pro-Iraanse milities in Irak en Syrië
Het Amerikaanse leger heeft zondag luchtaanvallen uitgevoerd op pro-Iraanse milities in Irak en Syrië. Daarbij zijn zeker vijf doden gevallen, aldus het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. Volgens het Pentagon zijn de bombardementen een vergelding voor drone-aanvallen die de milities hebben uitgevoerd op personeel en faciliteiten van de Verenigde Staten in Irak.
Lees verder

"Duitsland wil Britse reizigers uit de EU weren"
Duitsland wil voorkomen dat Britten nog langer naar EU-landen kunnen reizen, ongeacht of ze volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Dat meldt de Britse krant The Times. De Duitse bondskanselier Angela Merkel stelt voor Groot-Brittannië aan te wijzen als "land van zorg" omdat de zeer besmettelijke Delta-variant er zo wijdverbreid is, aldus de krant.
Lees verder

Anderlecht wil gegarandeerd 20 miljoen euro voor Sambi Lokonga, Arsenal verwacht eerstdaags doorbraak
Er moeten nog wat plooien worden gladgestreken tussen Arsenal en Anderlecht, maar binnen de Engelse topclub gaan ze er vanuit dat er eerstdaags een definitieve doorbraak wordt bereikt over de transfer van Albert Sambi Lokonga.
Lees verder

Vier miljoen euro extra voor transitiehuizen, waar gevangenen zich voorbereiden op vrijlating: "Zelf koken en de was doen: ik voel me weer mens"
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) trekt 4 miljoen euro uit voor vier zogeheten transitiehuizen, woningen waar gedetineerden op enkele maanden van het einde van hun straf werken aan hun re-integratie. Zonder bewakers, zonder tralies en zonder dat de deur er op slot gaat. "Ik was hier nog maar pas of ik kon al gaan werken in de Action."
Lees verder

REPORTAGE. Op bezoek in het vaccinatiecentrum: hier kunnen véél bedrijfsleiders iets van opsteken
Hoe doen ze het toch in de vaccinatiecentra? Al maanden zijn vrijwilligers er bezig, maar geen spoor van metaalmoeheid. Integendeel, niks dan lof over vriendelijkheid en efficiëntie. Eten ze daar iets speciaals bij het ontbijt? Wij gingen kijken in Spoor Oost bij Antwerpen: een microkosmos waar 65-plussers kaarsrecht hun werk doen en burgers soms flauwvallen. Het bleek een cursus Bedrijfskunde 1.0.
Lees verder

Twee maanden lager loon (of even gratis werken): politietopman André Desenfants krijgt tuchtstraf na affaire-Chovanec
In de nasleep van de affaire-Chovanec krijgt de nummer twee van de federale politie toch nog een straf. André Desenfants (61) moet twee maanden tien procent van zijn brutowedde inleveren. Dat hebben de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie beslist. Dat is een zware tuchtstraf en een flinke smet op zijn blazoen. Op financieel vlak zal hij er niet door verhongeren: Desenfants zit sowieso in de hoogste loonschaal bij de federale politie.
Lees verder

REPORTAGE. "Nooit vergeten dat hij uit 'ons' boerendorp komt": op bezoek Tielrode, thuisstad van Jan Vertonghen
Uiteraard zou er gewonnen worden. In Tielrode twijfelde niemand daaraan, met 'dorpsgenoot' Jan Vertonghen in de verdediging. Wij volgden de match in de 'hometown' van de 'meest Portugese' van onze jongens. Niet alleen speelt hij bij Benfica in Lissabon, zowel z'n debuut als z'n honderdste match waren al tegen Portugal. "Maar nooit is hij vergeten dat hij uit 'ons' boerendorp komt."
Lees verder

Slangen op maandag. Is het nu echt de bedoeling dat de overheid mensen in alles tegen zichzelf gaat beschermen met regels, reglementen en verboden?
Met het coronavirus is er ook een ander virus binnengeslopen: dat van de betutteling. Een schoolvoorbeeld werd onlangs afgeleverd door de gouverneur van West-Vlaanderen. Die wil fietsende zestigplussers verplicht op cursus sturen om het verkeersreglement opnieuw aan te leren. Dit soort voorstellen wil mensen blijkbaar tegen zichzelf beschermen, en ze kennen steeds een vergelijkbaar verloop.
Lees verder

Regering verplicht Whatsapp en Messenger om gegevens te bewaren
De regering gaat communicatiediensten als Whatsapp, Facebook Messenger of Telegram verplichten 'metadata' van hun gebruikers bij te houden. Het gaat niet om de inhoud van het telecomverkeer, maar wel om wie met wie, wanneer en waar in contact staat. Dat schrijft De Standaard vandaag.
Lees verder

Duitse minister: "Aanwijzingen dat dader mesaanval Würzburg een 'islamitisch motief' had"
De Beierse minister van Binnenlandse Zaken heeft zondag gezegd dat de dader van de steekpartij in Würzburg mogelijk een islamitisch motief had. "Er is veel dat suggereert dat het effectief om een door islamisten gemotiveerde daad zou kunnen gaan", aldus Joachim Herrmann.
Lees verder

Tekorten en stijgende prijzen teisteren de bouwsector
De bouwsector is de coronacrisis goed doorgekomen, maar ziet nu toch af. De sector wordt geplaagd door grote tekorten aan materialen en stevige prijsstijgingen. Dat schrijven La Libre Belgique en De Standaard vandaag. Uit een onderzoek van de Confederatie Bouw bij 417 van haar leden, blijkt dat heel wat bouwondernemingen zwaar getroffen worden. De problemen zijn zelfs zo groot dat de sector het herstel van de economie na de coronapandemie kan missen.
Lees verder

De balans van de eerste twee Tourritten: Van der Poel zei foert, Van Aert heeft het openingsweekend een beetje gemist
De Tour de France 2021 is goed en wel op gang geschoten met twee heerlijke finales. Zaterdag degradeerde Julian Alaphilippe z'n tegenstanders tot figuranten, zondag pakte Mathieu van der Poel met een dubbele machtsexplosie ritwinst én z'n eerste gele trui. De balans van een hectisch openingsweekend.
Lees verder

Luchthavens van Antwerpen en Oostende-Brugge openen eigen testcentrum
Op de luchthavens van Antwerpen en Brugge-Oostende opent vandaag een Covid-testcentrum. De testcentra kunnen volgens de luchthavens niet alleen gebruikt worden door passagiers, maar door iedereen die een PCR-test nodig heeft.
Lees verder

Tom Boonen gelooft rotsvast in sprintkansen Cavendish: "Reken maar dat hij hard is blijven werken"
Wellicht sprinten vandaag in de Tour de France. Dus laat Tom Boonen zijn licht schijnen over het speerpunt bij Deceuninck-Quick.Step. Niet Sam Bennett, wel oude rot Mark Cavendish. Onze columnist stelt zich vragen bij de openlijke kritiek van Patrick Lefevere op de Ier en ziet Cavendish een rit pakken. "Oké, het flitsende van weleer is weg. Maar hij compenseert dat met inzicht en ervaring."
Lees verder