Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 10 juni 2021

Rel(letje) bij de Fransen: Mbappé in wiek geschoten na uitspraken Giroud, Deschamps moet situatie ontmijnen

HLN
Rel(letje) bij de Fransen: Mbappé in wiek geschoten na uitspraken Giroud, Deschamps moet situatie ontmijnen
"Ruis op de lijn tussen Giroud en Mbappé", luidt het vanochtend niet mis te verstaan op de website van L'Equipe. De toonaangevende Franse sportkrant beweert zelfs dat Mbappé een persconferentie wou beleggen om zijn ploegmaat van repliek te dienen. Die had immers te kennen gegeven dat hij onvoldoende bij het spel betrokken werd na zijn invalbeurt tegen Bulgarije. Dat belooft...
Lees verder

Is Jean-Claude Van Damme binnenkort te zien in het nieuwe seizoen van 'The Sky is the Limit'?
Tv-maker Peter Boeckx (59) heeft een schouderklopje verdiend. Het lijkt er namelijk op dat hij Jean-Claude Van Damme (60) gestrikt heeft voor het nieuwe seizoen van 'The Sky is the Limit'.
Lees verder

Een marktwaarde van 960 miljoen euro én twee Rode Duivels: zo ziet het duurste EK-elftal eruit
Marktwaardes om van te duizelen. Volgens de gespecialiseerde website Transfermarkt staan met Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne twee Rode Duivels in het duurste EK-elftal. De waardevolste ploeg is niet Frankrijk of België, maar wél Engeland. Het prijskaartje van alle spelers in hun selectie samen: bijna 1,3 miljard euro.
Lees verder

Zware brand verwoest appartement op Zeedijk in Middelkerke
Op de Zeedijk in Middelkerke woedde donderdagmorgen een zware uitslaande brand, op de zesde verdieping van een appartementsgebouw op de hoek van de Kwintestraat. Het appartement is volledig uitgebrand. "Maar gelukkig vielen er geen gewonden. Alle aanwezigen in het gebouw konden zichzelf in veiligheid brengen nog voor onze aankomst", zegt brandweerkapitein Frank Ureel.
Lees verder

Homans tikt Somers op de vingers over moskee-communicatie: "Echt niet aanvaardbaar"
De voorzitter van het Vlaams Parlement, Liesbeth Homans (N-VA), tikt minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) op de vingers over zijn communicatie rond de erkenning van moskeeën eerder deze week. De minister had daarover dinsdagnamiddag een vraag in de commissie, maar verspreidde al in de voormiddag een persbericht. Die manier van werken kan voor Homans niet door de beugel. Zij gaat de kwestie ook aankaarten bij minister-president Jan Jambon (N-VA).
Lees verder

Zwarte lijst voor Blaarmeersen na massale vechtpartij: "Wie zich misdraagt, komt er niet meer in"
De stad Gent grijpt stevig in na de vechtpartij op de Blaarmeersen woensdag. Er komt niet alleen een zwarte lijst, er komen ook extra camera's, en actieve politiecontroles van aan het station tot op het strand. Bovendien wordt het reservatiesysteem aangepast: Er mogen nog maximum 20 % niet-Oost-Vlamingen op het strand, en die moeten voortaan 5 euro betalen.
Lees verder

Zwarte lijst voor Blaarmeersen: "Wie zich misdraagt, komt er niet meer in"
De stad Gent grijpt stevig in na de vechtpartij op de Blaarmeersen gisteren. Er komt niet alleen een zwarte lijst, er komen ook extra camera's, en actieve politiecontroles van aan het station tot op het strand. Bovendien wordt het reservatiesysteem aangepast: Er mogen nog maximum 20 % niet-Oost-Vlamingen op het strand, en die moeten voortaan 5 euro betalen.
Lees verder

Na een gigantische ruzie: R. Kelly ontslaat al zijn advocaten
Het botert niet zo tussen R. Kelly (54) en zijn advocaten. Eerder lieten twee van zijn advocaten al weten dat ze er genoeg van hadden en nu heeft de zanger de resterende twee raadsmannen zelf de deur gewezen. "Het is een schande dat advocaten hun eigen ego's niet opzij kunnen zetten in het belang van hun cliënt", klinkt het in een verklaring.
Lees verder

Queen Elizabeth plant roos om verjaardag prins Philip te herdenken: "Hij zou vandaag 100 zijn geworden"
De Britse Queen Elizabeth herdenkt vandaag de verjaardag van haar overleden echtgenoot, prins Philip. Hij zou vandaag 100 jaar oud zijn geworden, maar overleed helaas twee maanden geleden. Voor de gelegenheid kreeg de koningin een bijzondere 'Duke of Edinburg-roos', die ze plantte in haar tuin.
Lees verder

WHO Europa waarschuwt dat coronapandemie nog lang niet voorbij is: "Gebruik deze zomer je gezond verstand"
Europa is nog bijlange niet met de voeten van het ijs als het om de coronapandemie gaat, ondanks het feit dat de coronacijfers de goede richting uitgaan. Dat heeft Hans Kluge - de Belgische arts die de Europese tak van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) leidt - vanmorgen gezegd tijdens een persmoment in Kopenhagen.
Lees verder

Nieuwe planeet lijkt volgens NASA sterk op onze aarde
Onderzoekers van NASA en de Universiteit van New Mexico zijn erachter gekomen dat de recent ontdekte planeet, TOI-1231 b, gelijkenissen met onze aarde vertoont. De planeet zou elke 24 dagen in een baan rond een rode dwergster draaien. Bovendien zou de temperatuur er veel koeler zijn dan op andere planeten. De ontdekking geeft de onderzoekers nieuwe hoop in hun zoektocht naar buitenaards leven.
Lees verder

Eén blundert bij uitslag 'Campus Cup': twee finalisten waren op voorhand al bekend
De twee finalisten van de 'Campus Cup' zijn eindelijk bekend. Op woensdag 9 juni wonnen de studenten Rechten van de Antwerpse Universiteit van de studenten Geneeskunde KULeuven, maar enkele fans van het programma wisten op voorhand al wie er een finaleplaats ging bemachtigen. Bij Eén hadden ze het nieuws namelijk per ongeluk al verklapt voor de uitzending.
Lees verder

EU laakt "ongefundeerde poging tot onderdrukking" van organisatie Navalny, die strijd tegen corruptie belooft verder te zetten
De anticorruptiestichting FBK, de voornaamste organisatie van Kremlincriticus Aleksej Navalny, heeft donderdag gezegd haar strijd te zullen voortzetten. De aankondiging komt er daags nadat de organisatie door het Russische gerecht als extremistisch werd bestempeld. De Europese Unie aanziet die beslissing van de rechtbank in Moskou als "de meest ernstige poging van de Russische regering tot nu toe om onafhankelijke politieke oppositie te onderdrukken", stelt hoge vertegenwoordiger van het buitenlands beleid Josep Borrell.
Lees verder

Duitse politie-eenheid opgedoekt vanwege nazisymbolen in extreemrechtse chatgroepen
De Duitse deelstaat Hessen heft een speciale politie-eenheid op omdat leden in berichten blijk gaven van extreemrechtse denkbeelden. De autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar twintig mannen die in chatgroepen zaten waar onder meer nazisymbolen zijn uitgewisseld, schrijven lokale media.
Lees verder

Twaalf doden bij crash militair vliegtuig in Myanmar
Een militair vliegtuig met veertien inzittenden is gecrasht in de buurt van Mandalay, Myanmar. Daarbij zijn twaalf dodelijke slachtoffers gevallen, van wie minstens een vooraanstaande boeddhistische monnik. De oorzaak zou het slechte weer zijn, meldt een woordvoerder van de junta. De reddingswerkers zijn nog ter plaatse.
Lees verder

E40 lijkt wel behekst in Erpe-Mere: op één week tijd drie wagens uitgebrand
Voor de derde keer in amper zes dagen moest de brandweer in de buurt van de E40 in Erpe-Mere een brandende auto blussen.
Lees verder

Ibe Rossel, de jonge vrouw (22) die klassieke literatuur weer hip wil maken: "Dankzij mijn zat gezever mocht ik een boek schrijven"
Nog maar net 22 is ze, Ibe Rossel. Sinds haar tiende blogt ze, nu rondt ze haar studies literatuur af met een boekdeal. Een kind van Generation Z dat een boek publiceert? Jawel. En dan nog eentje dat klassieke literatuur weer hip wil maken. Met 'Shakespeare kent me beter dan mijn lief' bewijst Ibe dat die oude verhalen perfect hun plaats hebben in het nu. Robinson Crusoe leert je dat seks op de eerste date een no-go is, Jane Austen leert je flirten. "Jongeren lezen niet meer? Bij elke jongen die ik date, stijgt literatuur meteen op z'n prioriteitenlijstje."
Lees verder

Kinepolis tevreden met heropeningsdag bioscopen: "Stormloop voor 'The Conjuring'"
Kinepolis is erg tevreden met de opkomst voor hun eerste openingsdag na de lockdown. Sinds gisteren, woensdag 9 juni, mogen de Belgische bioscoopzalen de deuren weer openen. "Een memorabele dag voor de geschiedenisboeken van het bedrijf", aldus woordvoerder Anneleen Van Troos.
Lees verder

YOLO op z'n best: Airbnb laat 12 gelukkigen een jaar lang gratis wonen in airbnb's, overal ter wereld
Veel mensen dromen van een wereldreis. Airbnb speelt daar slim op in. Het online platform is op zoek naar twaalf mensen die hun zakken willen pakken om een jaar lang te verblijven in logementen wereldwijd. En het goede nieuws is: alle kosten worden gedekt.
Lees verder

VS bevestigen "historische" vaccindonatie van 500 miljoen dosissen aan tientallen landen, Europa overweegt 100 miljoen Johnson & Johnson-vaccins weg te schenken
De Verenigde Staten hebben bevestigd dat ze 500 miljoen coronavaccins gaan kopen en doneren aan minder welvarende landen. Het gaat volgens het Witte Huis om een "historisch" besluit dat een flinke impuls moet geven aan de "wereldwijde strijd tegen het coronavirus". De Europese Unie overweegt volgens bronnen ondertussen om 100 miljoen Johnson & Johnson-vaccins weg te schenken, bovenop de al eerder gemaakte beloftes.
Lees verder