Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 18 juni 2021

RECONSTRUCTIE. Kevin De Bruyne-dag in Kopenhagen: “Niet lullen, gewoon voetballen. Zo is hij altijd geweest”

HLN
RECONSTRUCTIE. Kevin De Bruyne-dag in Kopenhagen: "Niet lullen, gewoon voetballen. Zo is hij altijd geweest"
Donderdag 17 juni 2021: voor eeuwig en altijd Kevin De Bruyne-dag in Kopenhagen. Iedereen vol lof. Maar KDB zelf? Die vond het "oké". De mindset van de winnaar bij uitstek van de Rode Duivels. Een reconstructie van zijn dag in Denemarken. "Jullie mogen blij zijn, hoor. Mocht De Bruyne er niet zijn geweest, zou het somber zijn afgelopen voor de Belgen."
Lees verder

Politie organiseert nieuwe editie van "Weekend zonder alcohol achter het stuur"
Vandaag om 18 uur wordt het startschot gegeven voor een nieuwe editie van het "Weekend zonder alcohol achter het stuur". Tot en met maandag 21 juni om 6 uur zal de federale wegpolitie samen met 119 lokale politiezones controleacties uitvoeren op alle wegen en autosnelwegen in het land.
Lees verder

Twee journalisten stappen op bij Golden Globes-organisatie: "Het is een giftige plek"
Twee leden van de 'Hollywood Foreign Press Association', de organisatie achter de Golden Globes, zijn opgestapt. De twee beschuldigen de HFPA in een brief van racisme en pestgedrag. Een van hen is de Nederlandse journalist Diederik van Hoogstraten.
Lees verder

Inreisversoepelingen voor Amerikanen kunnen meteen ingaan
De Europese lidstaten hebben vrijdag de beslissing bekrachtigd om de Verenigde Staten toe te voegen aan de lijst van niet-EU-landen waarvoor niet langer een beperking op niet-essentiële reizen geldt. Elk EU-land beslist individueel wie het op zijn grondgebied toelaat, maar de aanbeveling luidt dat het inreisverbod meteen (gradueel) kan worden opgeheven.
Lees verder

Regels lossen na zomer? "Mogelijk, maar moeten bereid zijn terug te schakelen"
Als de cijfers het toelaten en de vaccinatiegraad voldoende hoog is, moet het mogelijk zijn om na de zomer terug te keren naar een normaal leven. Dat zegt viroloog Steven Van Gucht van gezondheidsinstituut Sciensano in een interview met Belga. "Maar we moeten dan wel bereid zijn om terug te schakelen indien dat nodig is", klinkt het.
Lees verder

LIVE. Martínez stelt dat De Bruyne, Eden Hazard, Witsel en Vermaelen starten tegen Finland: "Maar er is geen A-team"
Dankzij het perfecte rapport van zes op zes zijn de Rode Duivels al zeker van kwalificatie voor de volgende ronde. Inmiddels zitten de Belgen opnieuw in het Basecamp in Tubeke. Volg in deze liveblog het belangrijkste nieuws over ons nationale voetbalploeg op de voet.
Lees verder

LIVE. Martínez en Witsel staan de pers te woord: "Ik hoop op een uur tegen Finland, ik heb nog wat ritme nodig"
Dankzij het perfecte rapport van zes op zes zijn de Rode Duivels al zeker van kwalificatie voor de volgende ronde. Inmiddels zitten de Belgen opnieuw in het Basecamp in Tubeke. Volg in deze liveblog het belangrijkste nieuws over ons nationale voetbalploeg op de voet.
Lees verder

In Italië vermist Pakistaans meisje (18) 'dat veilig en wel in België zat' is gewurgd
Een vermist Pakistaans meisje (18) in Italië dat volgens haar familie 'veilig en wel in België zat', is eind april door haar oom gewurgd. Dat heeft de zestienjarige broer van Saman Abbas aan de onderzoeksrechter meegedeeld, melden lokale media vandaag. De verdwijning van Saman houdt Italië al weken in de ban. Haar lichaam is ondanks grootschalige zoekacties nog steeds niet gevonden.
Lees verder

Brokstukken van ruimtecapsule Shenzhou-12 gevonden nabij Chinese stad Ordos
In de regio rond de Chinese stad Ordos, in het zuidwesten van de autonome provincie Binnen-Mongolië, zijn brokstukken gevonden van de draagraket van de Shenzhou-12. Dat is de capsule waarmee China gisteren drie astronauten naar het eerste echte ruimtestation van het land bracht. De capsule werd op de basis Jiuquan, in het noordwesten van China, met een Lange Mars-2F draagraket gelanceerd. Van die draagraket werden nu brokstukken gevonden.
Lees verder

Amerikaanse stuntman sterft kort voor wereldrecordpoging
De Amerikaanse 28-jarige motorstuntman Alex Harvill kwam gisteren bij een ongeluk om het leven in de staat Washington. Hij was aan het opwarmen voor zijn wereldrecordpoging later op de dag. Vandaag moet een autopsie uitwijzen wat exact fout liep.
Lees verder

Stabiliteit op het middenveld: Anderlecht haalt Ashimeru voor vier jaar naar het Lotto Park
Anderlecht maakt stevig werk van volgend seizoen. Nadat het gisteren de transfer van Wesley Hoedt aankondigde, bindt het nu Majeed Ashimeru (23) definitief aan zich. De Ghanees tekent een contract voor vier seizoenen.
Lees verder

Stelling op Nieuw Zuid ingestort in Antwerpen: tiental mensen bevrijd uit puin, twintigtal gewonden
Een stelling aan een schoolgebouw in aanbouw op het Nieuw Zuid in Antwerpen is vrijdagnamiddag ingestort. Volgens de brandweer werden al een tiental personen bevrijd vanonder het puin. Er is volgens de politie in sprake van een twintigtal gewonden waarvan "sommigen er erg aan toe zijn" aldus politiewoordvoerder Wouter Bruyns.
Lees verder

Stelling op Nieuw Zuid in Antwerpen ingestort: eerste beelden tonen schade aan gebouw en verwrongen stelling
Een stelling aan een gebouw op het Nieuw Zuid is vrijdagnamiddag ingestort.
Lees verder

LIVE. Vaccinaties gaan aan sneltempo verder, volg hier de persbriefing van het Agentschap Zorg en Gezondheid
In de week van 21 juni zullen net geen 660.000 Vlamingen een coronaprik in de arm krijgen. Daarmee wordt voor de vierde opeenvolgende week de kaap van 600.000 vaccins gerond en gaat de vaccinatiecampagne verder aan een hoog tempo. Volg hier de wekelijkse stand van zaken van het Agentschap Zorg en Gezondheid live om 15.15 uur.
Lees verder

Vaccinaties gaan aan sneltempo verder, 85 procent volwassenen eerste prik tegen 11 juli
In de week van 21 juni zullen net geen 660.000 Vlamingen een coronaprik in de arm krijgen. Daarmee wordt voor de vierde opeenvolgende week de kaap van 600.000 vaccins gerond en gaat de vaccinatiecampagne verder aan een hoog tempo. Volgens Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) zal op 11 juli ongeveer 85 procent van de Vlamingen een eerste prik gekregen hebben.
Lees verder

BABYBITS. Dit zijn de schattige baby's van onze BV's
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream. En we weten niet of het ligt aan de warmte of aan de overwinning van de Rode Duivels, maar onze BV's hebben duidelijk last van baby-koorts.
Lees verder

Kat Kerkhofs & Bart Peeters brengen muzikale ode aan Dries Mertens
Dries Mertens (34) beleefde donderdag een bijzonder moment tijdens de wedstrijd tegen Denemarken. De Rode Duivel speelde namelijk z'n 100ste match - z'n 100ste cap dus - bij onze nationale ploeg. Reden genoeg voor Kat Kerkhofs (32) om haar echtgenoot in de bloemetjes te zetten. Ze schakelde daarvoor de hulp in van Bart Peeters (61).
Lees verder

LIVE. Zweden neemt het initiatief tegen Slowakije, maar echte kansen zagen we nog niet
• Groep E • Aftrap: 15u • Daniel Siebert (Dui) • Sint-Petersburg
Lees verder

CELEBS 24/7. Wie herkent het jonge meisje op deze foto of wat dacht je van deze twee oudjes?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Kans op supercel: beelden tonen hoe 'koning der buien' door ons land trekt
De voorspelde buien en onweer hebben afgelopen nacht op verschillende plekken lelijk huisgehouden. En het is nog niet afgelopen, want de 'koning der buien' staat gepland voor vanmiddag. Na een aantal dagen met tropische hitte krijgen delen van Europa, waaronder ook ons land, te maken met een zeldzaam type onweer, genaamd de supercel. Voor deze beruchte 'koning der buien' is het altijd oppassen geblazen want hij staat vaak garant voor een overvloed aan regen, felle windstoten, hagel en als je echt pech hebt ook windhozen.
Lees verder