Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 11 juni 2021

Rechtszaak tegen sekteleider 'Orde der Transformanten’ begint: Robert B. verdacht van 132 keer seksueel misbruik

HLN
Rechtszaak tegen sekteleider 'Orde der Transformanten' begint: Robert B. verdacht van 132 keer seksueel misbruik
Robert B., de beruchte sekteleider van de omstreden Orde der Transformanten, wordt vervolgd voor 132 keer seksueel misbruik van één en dezelfde persoon: de nu 26-jarige Emma. Dat blijkt uit de aanklacht van het Openbaar Ministerie in het Duitse Kleef waar de zaak komende vrijdag begint. Emma zat met haar moeder al vanaf haar tiende jaar bij de sekte, maar ontvluchtte de Orde die tegenwoordig in het Duitse Goch - niet ver van de Nederlandse grens - zit.
Lees verder

LIVE. De la Cruz bezig aan straffe solo, keert Vansevenant nog terug?
De Ronde van Zwitserland is vandaag aan rit zes toe. Van Andermatt gaat het over 130 kilometer naar Sedrun, net als gisteren gaat het over bergachtig terrein. Mathieu van der Poel zal er niet meer bij zijn. De kopman van Alpecin-Fenix gaf voor de start op met een lichte verkoudheid. U volgt het verloop van de etappe live op deze pagina!
Lees verder

Van Modigliani tot Monet: 120 (!) kunstwerken mysterieus verdwenen uit collecties van Italiaanse publieke omroep Rai
Waar zijn de kunstwerken gebleven die de Italiaanse publieke omroep Rai door de jaren heen verzameld heeft? Maar liefst 120 doeken, beeldhouwwerken, lithografieën en wandtapijten zijn op mysterieuze wijze verdwenen, berichten Italiaanse media vrijdag.
Lees verder

Boot bengelt vervaarlijk over rand van afgrond in VS: vier vrouwen gered
Hulpverleners in Austin (Texas) hebben vier vrouwen gered die in een boot op de rand van een afgrond hingen.
Lees verder

Via de nieuwste feature van Tinder kan je makkelijk je ex ontlopen
Geen gênante ontmoetingen meer op Tinder, want voortaan bepaal je zelf wie je tegenkomt op de populaire datingapp. Met de nieuwste feature 'Contacten blokkeren' selecteer je handmatig telefoonnummers van personen die je liever niet wilt zien op de app. Zo kan jij vanaf nu zorgeloos swipen.
Lees verder

Europa geeft geblokkeerde vaccins van J&J niet vrij, VS moeten 60 miljoen dosissen weggooien
De geblokkeerde loten van het coronavaccin van Johnson & Johnson (Janssen) worden niet vrijgegeven. Dat blijkt uit een persbericht van de Europese geneesmiddelenautoriteit EMA. Er wordt niet meegedeeld of die beslissing definitief is en om hoeveel loten het precies gaat. Eerder was sprake van "miljoenen geblokkeerde dosissen". De taskforce Vaccinatie bespreekt de EMA-beslissing vanavond. In de VS moeten 60 miljoen dosissen worden weggegooid, meldt The New York Times.
Lees verder

Europese geneesmiddelenautoriteit geeft geblokkeerde vaccins van J&J niet vrij, VS moeten 60 miljoen dosissen weggooien
De geblokkeerde loten van het coronavaccin van Johnson & Johnson (Janssen) worden niet vrijgegeven. Dat blijkt uit een persbericht van de Europese geneesmiddelenautoriteit EMA. Er wordt niet meegedeeld of die beslissing definitief is en om hoeveel loten het precies gaat. Eerder was sprake van "miljoenen geblokkeerde dosissen". De taskforce Vaccinatie bespreekt de EMA-beslissing vanavond. In de VS moeten 60 miljoen dosissen worden weggegooid, meldt The New York Times.
Lees verder

Coronamanager Philippe Rosier over positieve test bij de Russen: "Op zich verandert er niks voor onze ploeg"
Corona-alarm bij Rusland: winger Andrey Mostovoy testte positief en dus springt ook bij de Rode Duivels het licht op rood. Philippe Rosier, Health & Performance Manager van de Duivels, geeft tekst en uitleg bij de gevolgen voor onze nationale ploeg.
Lees verder

Beelden tonen hoe hevig gevecht aan de Blaarmeersen eraan toe ging
Afgelopen woensdag brak er rond 18.30 uur een stevige vechtpartij uit op de Blaarmeersen in Gent. Groepjes jongeren raken er in de clinch met elkaar, er vallen twee gewonden. Beelden die op sociale media circuleren tonen hoe een jongen meermaals tegen het hoofd geschopt wordt.
Lees verder

Google helpt voortaan genderneutrale taal te gebruiken in teksten
Politieman? Kuisvrouw? De termen lijken onschuldig, maar zijn dat eigenlijk niet echt. Je zou net zo goed politieofficier of poetshulp kunnen gebruiken. En juist daar helpt de nieuwste toepassing van Google Docs je mee.
Lees verder

Caleb Ewan snelste van het pak in derde etappe Baloise Belgium Tour, Evenepoel blijft leider
Caleb Ewan (26) heeft de derde etappe in de Baloise Belgium Tour op zijn naam geschreven. In een massasprint toonde de Australiër van Lotto-Soudal zich de snelste van het pak. Pascal Ackermann eindigde tweede. Jasper Philipsen leek voor de etappe een grote kanshebber op de zege, maar ging tegen de grond. Remco Evenepoel kwam niet in de problemen en blijft leider.
Lees verder

Discussie op Reddit: Belgen vouwen boterhammen anders dan Nederlanders
Op de nieuwswebsite Reddit is een discussie ontstaan over... boterhammen. Zo zouden Belgen hun boterhammen het liefst in de lengte, of over de verticale lijn, vouwen. Onze noorderburen plooien een boterham daarentegen liefst in de breedte, of over de horizontale lijn. Volgens sommigen hangt het dan weer af van het type brood en van het beleg.
Lees verder

Van Koen Crucke tot De Strangers: deze nummers zorgen voor een uitgelaten EK-sfeer
Driewerf hoera (nou ja), want Koning Voetbal is dankzij het EK weer volop aanwezig. Wie extra in de sfeer wil komen om de Rode Duivels aan te moedigen, kan daarvoor ook muzikaal volledig uit de bol gaan. Wij zetten alvast de nieuwste supportersliedjes op een rijtje, zodat jij de perfecte Duivelse playlist kan samenstellen.
Lees verder

Miljoenen TikTok-fans treuren om plotselinge dood van populair aapje George
Het op TikTok heel populaire aapje George is plots overleden. De 12-jarige primaat kreeg afgelopen maandag fatale gezondheidsproblemen door een verdoving bij een routinecontrole bij de dierenarts. De bijna 18 miljoen trouwe volgers van het dier blijven in shock achter. "George bracht wat licht in de afgelopen donkere periode", klinkt het.
Lees verder

Ons drinkwater zal voortaan ook uit de Noordzee komen
Binnenkort zal ontzilt zeewater uit onze kraan komen. Het is de bedoeling dat zeewater één van onze bronnen voor drinkwater wordt. Dat zegt De Watergroep, het grootste drinkwaterbedrijf van Vlaanderen.
Lees verder

ONZE OPINIE. Onze oprechte excuses aan wie zich door werkloosheid genoodzaakt zag om te gaan vechten aan de zwemvijver
Belastingfraude gepleegd? Als mensen meer zouden verdienen, zouden ze dit soort zaken niet doen. Gespijbeld op school? Als er meer vakantiedagen waren, had niemand daar behoefte toe. Telefoon gestolen? Als Apple niet zo'n belachelijke prijzen zou vragen, was dat niet nodig geweest. In diezelfde stijl reageerde minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) gisteren op de vechtpartijen met Brusselse jongeren in het Gentse recreatiedomein Blaarmeersen: "Mochten ze een job hebben, zouden ze dit soort zaken niet doen." Bij deze: onze oprechte excuses aan iedereen die zich daardoor verplicht zag om te gaan vechten aan de zwemvijver.
Lees verder

Duitse ex-minister Giffey verliest doctoraatstitel door plagiaat in thesis
De voormalige Duitse minister van Familiezaken Franziska Giffey is officieel haar doctoraatstitel kwijt nadat ze in 2019 beschuldigd werd van plagiaat. Vorige maand nam Giffey ontslag als minister door de controverse, die nu al jaren aansleept. Na een onderzoek naar de thesis heeft de Vrije Universiteit van Berlijn uiteindelijk besloten om de titel van de ex-minister officieel in te trekken.
Lees verder

'Zeven Zussen'-auteur Lucinda Riley op 55-jarige leeftijd overleden
De Ierse schrijver Lucinda Riley, bekend van 'De Zeven Zussen'-reeks, is vrijdag op 55-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Xander Uitgevers, dat haar boeken in Nederland uitbrengt, zonet bekendgemaakt. Riley had al een paar jaar kanker.
Lees verder

Polio na anderhalf jaar weer verdwenen uit Filipijnen
Na een omvangrijke vaccinatiecampagne is polio niet langer aanwezig in de Filipijnen. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meegedeeld.
Lees verder

Vrouw die door tweelingzus werd gered van krokodilaanval uit coma
De Britse vrouw die in een coma werd gehouden nadat ze was aangevallen door een krokodil en op heldhaftige wijze werd gered door haar tweelingzus, maakt het inmiddels beter. Ze is uit haar kunstmatige slaap gehaald en kan zelfstandig ademhalen, meldt haar zus aan Britse media.
Lees verder