Doorgaan naar hoofdcontent

Premier De Croo aanwezig op wake voor slachtoffer groepsverkrachting: “We moeten zorgen dat we veel sneller kunnen ...

HLN
Premier De Croo aanwezig op wake voor slachtoffer groepsverkrachting: "We moeten zorgen dat we veel sneller kunnen optreden"
Er is momenteel een wake aan de gang in Gent voor het slachtoffer van de groepsverkrachting, dat later ook uit het leven stapte. Ook premier Alexander De Croo (Open Vld) is er aanwezig. De minderjarige verdachte, die geplaatst werd in Everberg, blijft alvast een maand langer in de gesloten instelling. Dat heeft de jeugdrechter in Gent beslist. Eerder besliste de Gentse raadkamer al dat ook de twee meerderjarige verdachten een maand langer opgesloten blijven. Het gaat om jongemannen van 18 en 19.
Lees verder

België mag Puigdemont (voorlopig) niet uitleveren aan Spanje
België kan drie Catalaanse Europarlementariërs voorlopig toch niet overleveren aan hun vaderland. Het Europees Parlement hief in maart de onschendbaarheid van het trio op en maakte zo de weg vrij voor hun vervolging en overdracht aan Spanje, waar de Catalanen de cel wacht. Maar de Europese rechter blokkeert dat besluit voorlopig.
Lees verder

Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto krijgt standbeeld in Hongarije
Hongarije gaat in Boedapest een standbeeld plaatsen ter ere van de mysterieuze uitvinder van bitcoin, Satoshi Nakamoto. Diens identiteit is echter niet bekend en evenmin is duidelijk of het gaat om een individu of meerdere personen. Daarom wordt het beeld een figuur met een kap, die verwijst naar de 'mensen van het internet'.
Lees verder

VS straffen voorlopig geen landen om digitaks
De Verenigde Staten straffen voorlopig geen landen wegens de digitaks, een belasting op technologiebedrijven. Alle mogelijke extra handelsbeperkingen voor Groot-Brittannië, India, Turkije en drie EU-landen worden met zes maanden opgeschort, zo maakte de regering-Biden vandaag bekend. In de tussentijd wil de Amerikaanse overheid werken aan een oplossing voor het geschil.
Lees verder

Tom Pidcock breekt sleutelbeen op training en moet verstek geven voor de Ronde van Zwitserland
Geen Tom Pidcock aan de start van de Ronde van Zwitserland. De 21-jarige Brit van Ineos Grenadiers heeft bij een val op training namelijk zijn sleutelbeen gebroken. De winnaar van de Brabantse Pijl stoomt zich klaar voor de Olympische Spelen - waar hij in het mountainbike een gooi wil doen naar een medaille -, maar een val dwarsboomt dus zijn voorbereiding.
Lees verder

REPORTAGE. Recreatiedomein Sparrendal: in dit chaletpark leefde Jürgen Conings jarenlang een onopvallend bestaan
Voortvluchtig gewapend militair Jürgen Conings (46) woonde enkele jaren onopvallend in een chalet op het recreatiedomein Sparrendal, pal in het Dilserbos waar de voorbije weken meermaals massaal naar hem werd gezocht. Het is ook vlak bij de plaats waar hij zijn auto achterliet. Wij trokken naar het doorgaans rustige domein in het groen om er met de bewoners te praten. Zij herinneren Conings als een eerder teruggetrokken en gesloten bewoner. "Zijn sociale contacten had hij niet hier."
Lees verder

Ook Sporting wil Nmecha, maar Anderlecht behoudt goede kans
De concurrentie neemt toe. Ook Sporting Lissabon wil Lukas Nmecha (22) kopen van Manchester City. In Portugal schrijft men zelfs dat de deal al zo goed als rond is, maar dat is volgens de entourage van de spelers nonsens.
Lees verder

"Honderden foto's van Australische soldaten die drinken uit kunstbeen van gedode Afghaan"
Er blijken honderden foto's te bestaan van Australische soldaten die drinken uit een kunstbeen van een omgekomen talibanstrijder. Het bestaan ​​van enkele foto's was eerder bekend - een handvol is ook gepubliceerd - maar de volledige omvang van de afbeeldingen werd vandaag onthuld voor de federale rechtbank in Sydney, meldt The Guardian.
Lees verder

Dit was de derde dag in de EK-voorbereiding: Training uitgesteld door plotse stortbui - Martínez: "Rusland komt waarschijnlijk te vroeg voor De Bruyne"
Derde dag in de EK-voorbereiding van de Rode Duivels, die het morgen in een eerste oefeninterland opnemen tegen Griekenland. Om 14u spraken Simon Mignolet en Roberto Martínez met de pers, waarbij het duo de vaccinheisa tackelde. De bondscoach meldde ook dat het aantreden van De Bruyne in de eerste poulematch tegen Rusland erg twijfelachtig is. Om 19u30 volgde dan finaal nog een training.
Lees verder

"Beyoncé en Jay-Z hebben vermoedelijk de duurste auto ter wereld gekocht"
De Britse kranten Daily Mail en Telegraph weten het zeker: de nieuwe eigenaars van de 28 miljoen dollar (bijna 23 miljoen euro) kostende Rolls-Royce Boat Tail zijn zangeres Beyoncé (39) en haar echtgenoot Jay-Z (51).
Lees verder

Gedetineerden weigeren terug binnen te gaan na avondwandeling in gevangenis Turnhout
De politie van Turnhout is opgeroepen voor een 'opstand' in de gevangenis van Turnhout. Een grote groep gedetineerden weigert binnen te gaan na de avondwandeling, maar de sfeer zou wel rustig zijn.
Lees verder

Serena Williams kent geen problemen met Roemeense Buzarnescu en stoot door naar derde ronde Roland Garros
Serena Williams (WTA 8) heeft de derde ronde van Roland Garros bereikt. De Amerikaanse veterane, het zevende reekshoofd, zette woensdag de Roemeense Mihaela Buzarnescu (WTA 174) opzij met 6-3, 5-7 en 6-1.
Lees verder

CELEBS 24/7. De opnames voor 'Thor Love and Thunder' zitten erop en Britney Spears kiest voor fluo
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Israël ziet mogelijk verband tussen Pfizer-vaccin en hartspierontsteking
De Israëlische gezondheidsdiensten hebben een mogelijke link vastgesteld tussen het coronavaccin van farmabedrijven Pfizer en BioNTech en tientallen gevallen van myocarditis, een ontsteking van de hartspier. Dat maakte het ministerie van Gezondheid vandaag bekend.
Lees verder

Courtois bevestigt z'n relatie met Israëlisch model en heeft het ook over zijn vaccin en "scherpe" Eden Hazard
Ook Thibaut Courtois mocht uiteraard niet ontbreken aan de tafel van onze talkshow Deviltime. De doelman van de Rode Duivel heeft er opnieuw een prima seizoen opzitten bij Real Madrid en zal ook op het EK een cruciale rol spelen. De doelman heeft het in bovenstaande video onder meer over Eden Hazard, z'n vaccin én hij bevestigt ook z'n nieuwe romance.
Lees verder

Courtois over "scherpe" Eden Hazard, zijn vaccin én doelman bevestigt ook z'n relatie met Israëlisch model
Ook Thibaut Courtois mocht uiteraard niet ontbreken aan de tafel van onze talkshow Deviltime. De doelman van de Rode Duivel heeft er opnieuw een prima seizoen opzitten bij Real Madrid en zal ook op het EK een cruciale rol spelen. De doelman heeft het in bovenstaande video onder meer over Eden Hazard, z'n vaccin én hij bevestigt ook z'n nieuwe romance.
Lees verder

Kelly Osbourne kreeg op 13-jarige leeftijd zware en verslavende pijnstillers voorgeschreven
Kelly Osbourne (36) heeft tijdens haar 'Red Table Talk'-interview een reeks opvallende onthullingen gedaan. Gisteren raakte al bekend dat de dochter van Ozzy Osbourne dagelijks soms twee flessen wijn op haar eentje dronk. Daarnaast zou haar verslaving naar eigen zeggen reeds op 13-jarige leeftijd begonnen zijn. Dat vertelde Kelly aan de talkshowhost Jada Pinkett Smitt.
Lees verder

Pierre Van Damme over vaccinatie Rode Duivels: "Sommigen kiezen het optimale moment voor het vaccin"
Vaccinoloog Pierre Van Damme, die medisch advies heeft gegeven aan de Rode Duivels bij de coronavaccinatie, beklemtoont bij VTM NIEUWS dat er niemand in de spelersgroep een vaccin echt geweigerd heeft. Sommige spelers - het gaat volgens de professor echt om enkelingen - zijn simpelweg maandagavond nóg niet ingegaan op de mogelijkheid om hun prik te krijgen.
Lees verder

Hazard praat eerlijk over de blessuremiserie die hem maar blijft achtervolgen: "Op matchdagen ging het top, maar telkens ik daags nadien wakker werd..."
Eén van de Rode Duivels die passeerden in onze talkshow Deviltime, was Eden Hazard (30). De sterspeler van Real Madrid sukkelt al twee seizoenen met blessures en traint ook nu nog apart. Aan tafel bij Stef Wauter en Jan Mulder praatte Hazard eerlijk over zijn vele fysieke problemen én schat hij z'n kansen richting het EK in (zie video boven).
Lees verder

Europa en Verenigd Koninkrijk hebben akkoord over verdeling visvangst voor dit jaar
De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn het eens over hoeveel er dit jaar gevangen mag worden van de vissoorten die ze samen beheren. Dat schept duidelijkheid voor hun vissers, die sinds januari steeds met voorlopige vangstlimieten voor een paar maanden moesten werken.
Lees verder