Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 9 juni 2021

Politie ontruimt strandzone van recreatiedomein Blaarmeersen in Gent na zware vechtpartij: “Brusselse jongeren hebb...

HLN
Politie ontruimt strandzone van recreatiedomein Blaarmeersen in Gent na zware vechtpartij: "Brusselse jongeren hebben lak aan elke regel"
Op de Blaarmeersen is woensdag om 18.30 uur een stevige vechtpartij uitgebroken met Brusselse jongeren. Er werd onder andere met flessen gegooid. Twee personen raakten gewond. De politie ontruimde de strandzone, de stad bekijkt welke extra maatregelen nog mogelijk zijn.
Lees verder

KV Mechelen en eigenaar Penninckx sluiten akkoord: club neemt deel aandelen over en kapitaalsverhoging eind dit jaar
Na maanden onderhandelen hebben KV Mechelen en eigenaar Dieter Penninckx een deal gesloten. Malinwa koopt een deel van Penninckx' aandelenpakket. Eind dit jaar zal er ook een kapitaalsverhoging doorgevoerd worden, zo meldt de club. De voormalig topman van FNG blijft voorlopig dus nog alleen hoofdaandeelhouder.
Lees verder

De ontknoping nadert in 'Thuis': de politie weet waar Jacques is
Vrijdag is het zover: dan is de seizoensfinale van 'Thuis' te zien op Eén. Dat het spannend gaat worden, staat wel al vast. Judith (Katrien De Ruysscher) krijgt het al enkele dagen zwaar te verduren nu ze gegijzeld is door psychopaat Jacques (Peter Van de Velde), maar de politie is hem eindelijk op het spoor. Of ze hem effectief te pakken krijgen, valt nog af te wachten.
Lees verder

Israël gaat bont bij handel en verkoop modeproducten verbieden
Israël gaat een verbod op bont opleggen voor de handel en verkoop van modeproducten. Bont mag alleen nog worden gebruikt voor onderzoeksdoeleinden en voor bepaalde religieuze tradities, aldus de Israëlische overheid. Dierenrechtenorganisaties juichen het verbod toe en zeggen dat Israël het eerste land is dat een dergelijk verbod oplegt.
Lees verder

LIVE. Portugal is de gevaarlijkste ploeg, maar Israël blijft voorlopig overeind
• Oefenmatch • Aftrap: 20u45 • Tanken Portugezen vertrouwen? • Estadio Jose Alvalade
Lees verder

Evenepoel rijdt tegenstand op een hoopje, maar worstelt nog met psychologische drempels: "Ik moet mijn schrikknop uitzetten"
Het is nog even wachten voor Patrick Lefevere op een nieuwe zege voor zijn team. Of de ploegleider moest zich vandaag tevreden stellen met de morele overwinning van Remco Evenepoel, tweede in rit één van de Ronde van België. Maar heer en meester over de rest van het peloton op weg naar Maarkedal. En toch zijn er na een nieuw indrukwekkend nummer nog drempels waar Evenepoel de komende weken over moet.
Lees verder

Fern (22) filmt hoe fitnesscoach haar wééral betast: eindelijk vliegt hij buiten
De Filipijnse Fern Villaceran (22) filmt een sportcoach die haar achterwerk betast in de fitness. Hij bepotelde haar al meermaals, en de eigenaar had geen oren naar haar klachten. Ze verzamelt dan maar hard bewijs, waarna de video viraal gaat. De coach wordt ontslagen wegens de schending van de gedragsregels van de zaak.
Lees verder

Een €K vol €urot€k€ns, maar waar haalt de UEFA al dat geld? En hoeveel kan de KBVB verdienen?
Een voorzitter die 2,2 miljoen euro per jaar verdient. Een omzet van 2 miljard in 2016. Het EK is een geldcircus waar vlotjes met negen nullen wordt gejongleerd. Maar van waar haalt de UEFA dat geld? En wat levert het 'ons' op? De KBVB is al zeker van een startpremie van 9,25 miljoen euro en dat bedrag kan nog flink oplopen. Ontdek hieronder nog een pak meer cijfers achter het €K.
Lees verder

LIVE. Cristiano Ronaldo zet Portugal op rozen tegen Israël
• Oefenmatch • Aftrap: 20u45 • Tanken Portugezen vertrouwen? • Estadio Jose Alvalade
Lees verder

Dertigtal Afghaanse tolken krijgt mogelijk asiel in België
Een dertigtal Afghanen die voor de Belgische troepen hebben gewerkt in hun land, kunnen mogelijk asiel krijgen in België. Dat zei minister van Defensie Ludivine Dedonder woensdag bij de persconferentie die negentien jaar Belgische aanwezigheid in Afghanistan afsloot.
Lees verder

Naam van baby Lili is ook een knipoog naar Meghan Markles moeder Doria Ragland
Prins Harry (36) en Meghan Markle (39) hebben hun kersverse dochter de naam Lilibet "Lili" Diana Mountbatten-Windsor gegeven. Een naam die ze niet toevallig gekozen hebben, want het is onder meer een eerbetoon aan koningin Elizabeth en de overleden prins Philip. Al stopt het daar niet, want de naam van het meisje is ook een knipoog naar Doria Ragland, de moeder van Meghan Markle.
Lees verder

'Battlefield 2042' keert terug naar het moderne slagveld. Dit moet je weten
Na twee, absoluut verdienstelijke passages in evenveel wereldoorlogen keert de succesvolle militaire shooter Battlefield terug naar de setting van moderne oorlogvoering. De makers lichtten zopas een eerste tip van de sluier. Battlefield 2042 wordt groter, grootser, maar ook anders. Dit is wat we al weten … en graag willen weten.
Lees verder

Oostende is na een 62-69 zege in Bergen voor de 22e keer Belgisch kampioen, de tiende titel op rij
Oostende heeft zich woensdagavond voor de 22e keer in de clubgeschiedenis en voor de tiende keer op rij tot Belgisch kampioen basket gekroond.
Lees verder

Hoogspanning in Vlaamse meerderheid na suggestie van Demir voor een onderzoekscommissie PFOS-vervuiling: oppositie én Open Vld steunen voorstel
Meerderheidspartij Open Vld is bereid om de vraag van oppositiepartijen Vooruit en Groen naar een onderzoekscommissie naar de PFOS-vervuiling in de omgeving van Zwijndrecht te steunen. Dat heeft Open Vld-fractieleider Willem-Frederik Schiltz in het Vlaams Parlement gezegd nadat minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) daar meer uitleg is komen geven over haar eerdere suggestie over de oprichting van zo'n onderzoekscommissie. Op vraag van N-VA-fractieleider Wilfried Vandaele is de zitting opnieuw geschorst. Er is sprake van hoogspanning tussen de Vlaamse meerderheidspartijen.
Lees verder

Dit zijn de twee finalisten van de 'Campus Cup 2021'
De twee finalisten van de 'Campus Cup' zijn eindelijk bekend. Op donderdagavond 10 juni komen we te weten in welke hogere opleiding dit jaar de slimste studenten zitten. Wie zal het worden: Rechten UAntwerpen of Theologie KU Leuven?
Lees verder

Wilde vos ongewilde gast in Zoo van Antwerpen: flamingo's krijgen extra bescherming
Een wilde vos houdt al enkele maanden lelijk huis in de Zoo van Antwerpen. Het dier ging al aan de haal met enkele eenden, ganzen en duiven in het park. De dierentuin neemt geen risico's en besliste om enkele diersoorten zoals de flamingo's beter te beschermen of elders onder te brengen.
Lees verder

Portugal haalt uit tegen Israël en is klaar om hun Europese titel te verdedigen
Portugal kende in zijn laatste oefenmatch voor het EK geen problemen met Israël. De ploeg van kapitein Cristiano Ronaldo versloeg Israël met 4-0. Bruno Fernandes (2x), Cristiano Ronaldo en João Cancelo zorgden voor de doelpunten. De Portugezen zijn klaar om dinsdag Hongarije te bekampen in hun openingsmatch op het Europees kampioenschap.
Lees verder

Foutje in 'Blind Gekocht': kijkers krijgen de onthulling van het huis in Westrem niet te zien
Wie vanavond naar 'Blind Gekocht' gekeken heeft, dacht op bepaald moment wellicht dat hij/zij eventjes in slaap was gevallen. Toch bleek de fout niet bij de kijker, maar wel bij Play4 te liggen. Er ontbraken namelijk een dikke vijf minuten van de uitzending waardoor de onthulling van het huis in Westrem niet te zien was in de aflevering van vanavond.
Lees verder

Wereldkampioen! Matthias Casse pakt gouden medaille op WK judo in Boedapest: "Vandaag had ik ze allemaal kunnen verslaan"
Wereldkampioen. Nummer één op de wereldranking in zijn gewichtsklasse. Matthias Casse solliciteert met zijn goud op het WK in Boedapest wel heel nadrukkelijk naar het statuut van topkandidaat voor olympisch goud over zes weken in Tokio.
Lees verder

"Zorg voor alcohol- en drugscontroles na wedstrijden Rode Duivels, mensen kennen in deze bevrijdende tijden hun remmen niet "
De wedstrijden van de Rode Duivels op het EK kunnen een trigger zijn voor cocaïne- en alcoholgebruikers om 'alle remmen los te gooien', met grote risico's voor de verkeersveiligheid. Extra alcoholcontroles zijn dan noodzakelijk, waarschuwt Paul Van Deun van het Vlaams expertisecentrum voor Alcohol en andere Drugs (VAD) op Radio 1.
Lees verder