Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 3 juni 2021

Papa van slachtoffer groepsverkrachting neemt Jef Vermassen als advocaat: “Twee dagen voor afspraak in ziekenhuis s...

HLN
Papa van slachtoffer groepsverkrachting neemt Jef Vermassen als advocaat: "Twee dagen voor afspraak in ziekenhuis stapte ze uit het leven"
"Geen enkel kind mag ooit nog meemaken wat mijn dochter is overkomen." Dat zegt de papa van het 14-jarige meisje dat zou zijn verkracht door een groepje jongeren. Achteraf gooiden ze de beelden online. De vader wil dat er gepraat wordt over wat zijn dochter overkwam en waarschuwt via zijn advocaat Jef Vermassen voor de gevaren van sociale media. "Leeftijdsgenoten vernederen: dat is de meest slechte kant van internet."
Lees verder

"Geen explosief" aan boord van vliegtuig dat landde in Parijs, "interventie afgelopen"
Aan boord van het vliegtuig uit Tsjaad dat geland is in Parijs, bevindt zich "geen explosief". Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin via Twitter laten weten.
Lees verder

De Lijn: "Samen met minister kijken welke tarieven we toepassen"
"Gedifferentieerde tarieven tussen piek- en daluren zijn één methode om te zorgen dat mensen niet altijd in de piekperiode reizen." Dat zei Ann Schoubs, directeur-generaal van vervoersmaatschappij De Lijn, vandaag in een gedachtewisseling in het Vlaams Parlement. "Ik denk dat we samen met de minister moeten kijken welke tarieven we in de toekomst wel of niet willen toepassen."
Lees verder

We hopen op titel, maar geloven er niet in: 7 weetjes in de aanloop naar EK 2021
It's Deviltime. Na de uitwuifmatchen van vanavond en komende zondag is het binnen goed een week écht zover. Wij doken alvast in de resultaten van de Europese peiling die ING liet uitvoeren rond het EK-gebeuren en filterden de leukste vaststellingen. Hoeveel Belgen menen dat we op 11 juli werkelijk Europees kampioen zijn? Wat met onze productiviteit op het werk tijdens het EK? En hoeveel zou u ervoor over hebben om de titel naar ons land te halen?
Lees verder

DPG Media acht keer in de prijzen gevallen op de Creative Belgium Awards
Bij Creative Belgium reiken ze jaarlijks de belangrijkste Belgische reclameprijzen uit en dit aan de meest opvallende campagnes van het afgelopen jaar. DPG Media, het mediabedrijf achter onder meer HLN en VTM NIEUWS, werd genomineerd met drie verschillende campagnes en wist uiteindelijk maar liefst acht awards mee naar huis te nemen.
Lees verder

Jef Vermassen wil doodsprentje van Facebook halen op vraag van vader slachtoffer groepsverkrachting
Jef Vermassen, de advocaat van de vader van het meisje van 14 dat uit het leven stapte na een vermoedelijke groepsverkrachting op een kerkhof in Gent, wil het doodsprentje van het slachtoffer van Facebook laten halen. "De vader is zeer ongelukkig dat de rouwbrief publiek gemaakt werd en massaal gedeeld wordt. In deze zaak is er voyeurisme in de hoogste graad", zegt de advocaat, die ook betreurt dat de identiteit van de minderjarige verdachten publiek werd gemaakt.
Lees verder

Vlaamse tweejarigen worden alsmaar zwaarder: "Het begint al in de buik van de mama"
De Vlaamse tweejarige wordt alsmaar zwaarder. En corona deed de trend nog wat meer de pan uit swingen. Ook professor Inge Gies, hoofd van de kinderobesitaskliniek van het UZ Brussel, maakt zich zorgen. "We zien het niet alleen bij peuters, maar bij alle leeftijden." Hoe komt dat? Kan het overgewicht bij zo'n peuter van twee nog weggewerkt worden? En hoe dan?
Lees verder

Angelo (39) die dreigde met huis op te blazen aangehouden: "Vroeg hulp voor zijn problemen op foute manier"
Angelo R. (39), de man die zich gisteren vijf uur lang opsloot boven in zijn woning in Gijzegem werd donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. Die besliste om de man aan te houden, waardoor hij dinsdag voor de raadkamer zal moeten verschijnen. "De man heeft spijt van zijn daden en de gevolgen", aldus zijn advocaat Herwig Moons.
Lees verder

NASA én Rusland keren terug naar Venus: waarom en wat drijft de wedren op de ruimte?
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA plant tussen 2028 en 2030 twee nieuwe missies naar Venus, voor het eerst sinds de jaren 90. Rusland wil tegen het eind van dit decennium zelfs op onze dichtste buurplaneet landen. De op stapel staande ruimtevaartprojecten zijn niet meer te tellen. Wat drijft die wedren op de ruimte? Wat hopen we te ontdekken en zijn de megabudgetten het wel waard?
Lees verder

KIJK LIVE (20u45). Duivels straks met Denayer, Boyata en Doku?
De EK-voorbereiding komt nu écht op toerental. Vanavond spelen de Rode Duivels hun eerste oefenwedstrijd richting EURO 2020 tegen Griekenland. Voor welke opstelling kiest Roberto Martínez? En tanken de Belgen vertrouwen? U kan de wedstrijd hier of op VTM live bekijken. De uitzending start om 20u25, de aftrap volgt om 20u45.
Lees verder

Football Talk. Antwerp haalt 18-jarige spits bij Union - Ook Vanhaevermaet haakt af voor stage Red Flames
Antwerp heeft zijn selectie versterkt met de 18-jarige aanvaller Abderahmane Soussi. Hij ondertekende op de Bosuil een contract voor drie seizoenen, met optie op een extra jaar. Voor de jonge Belgische spits, die vorig seizoen enkele keren inviel bij Union in 1B, is het volgens de Great Old zijn eerste profcontract
Lees verder

Verwarde man (29) "met een missie" dringt school binnen: politie laat speelplaats ontruimen
Een verwarde man (29) heeft donderdagmiddag voor de nodige commotie gezorgd op het VTI Spijker in Hoogstraten. Hij wandelde de speelplaats op en riep volgens verschillende getuigen dat hij "een man met een missie" was en een pleidooi wilde houden tegen de mondmaskerplicht. De man moest uiteindelijk overmeesterd worden door de politie. Twee inspecteurs liepen lichte verwondingen op.
Lees verder

Verwarde man (29) "met een missie" dringt school binnen en moet overmeesterd worden door politie
Een verwarde man (29) heeft donderdagmiddag voor de nodige commotie gezorgd op het VTI Spijker in Hoogstraten. Hij wandelde de speelplaats op en riep volgens verschillende getuigen dat hij 'een man met een missie' was en een pleidooi wilde houden tegen de mondmaskerplicht. De man moest uiteindelijk overmeesterd worden door de politie. Twee inspecteurs liepen lichte verwondingen op.
Lees verder

Ook ex van slachtoffer betrokken bij groepsverkrachting, familieleden van verdachten worden bedreigd: "We durven niet meer buiten te komen"
Bij de gruwelijke feiten in Gent, waarbij een veertienjarig meisje aangerand werd, is ook het ex-liefje van het meisje betrokken. Dat is bevestigd aan onze krant. Haar ex en vier andere jongemannen uit Gent hadden het meisje aangerand, gefilmd en de beelden verspreid. Het slachtoffer stapte enkele dagen later uit het leven nadat ze het filmpje te zien kreeg. Intussen is een ware heksenjacht ontstaan op de verdachten en kregen hun families doodsbedreigingen. "We durven niet meer buiten komen", klinkt het.
Lees verder

ROLAND GARROS. Federer en Djokovic stoten door - Nummer één Barty na opgave: "Dit is hartverscheurend"
Roger Federer (ATP 8) heeft zich geplaatst voor de derde ronde. De bijna 40-jarige Zwitser haalde het in vier sets van de Kroaat Marin Cilic (ATP 47). Na twee uur en 35 minuten stond de 6-2, 2-6, 7-6 (7/4) en 6-2-eindstand op het scorebord van Court Philippe Chatrier.
Lees verder

Ed Sheeran brengt deze maand nog nieuwe muziek uit
Fans van Ed Sheeran (30) zijn door het dolle heen. Op zijn Instagramaccount deelde de zanger namelijk een filmpje met een opvallend bijschrift. Het lijkt er namelijk op dat de muzikant eindelijk met nieuwe muziek op de proppen komt of heeft Ed uiteindelijk nog een andere verrassing voor al zijn volgers?
Lees verder

Dubbele erfbelasting op buitenlandse roerende goederen ongrondwettig
Dat erfgenamen twee keer erfbelastingen moeten betalen op roerende goederen uit het buitenland is ongrondwettig. Dat heeft het Grondwettelijk Hof geantwoord op een prejudiciële vraag van het Hof van Cassatie. Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele laat het arrest onderzoeken om na te gaan "wat exact de gevolgen en de impact zijn voor de Vlaamse erfbelasting".
Lees verder

KIJK LIVE (20u45). Lukaku voert experimentele Duivels aan, Mertens en Tielemans starten op de bank
De EK-voorbereiding komt nu écht op toerental. Vanavond spelen de Rode Duivels hun eerste oefenwedstrijd richting EURO 2020 tegen Griekenland. Voor welke opstelling kiest Roberto Martínez? En tanken de Belgen vertrouwen? U kan de wedstrijd hier of op VTM live bekijken. De uitzending start om 20u25, de aftrap volgt om 20u45.
Lees verder

Gay Pride in Jeruzalem onder zware bewaking
Enkele duizenden mensen hebben vandaag meegelopen in de Gay Pride in Jeruzalem. Er was zware politiebewaking vanwege bedreigingen door extremisten. Het evenement, dat vorig jaar werd afgelast vanwege de coronapandemie, bracht tussen de 5.000 en 8.000 deelnemers op de been volgens een verslaggever van het Franse persagentschap AFP ter plaatse.
Lees verder

Twee doden na schietpartij voor Duitse rechtbank: man (78) schiet vrouw (49) dood en dan zichzelf
Twee mensen zijn overleden bij een schietincident in de Noord-Duitse stad Celle, op ongeveer 50 kilometer van Hannover. Dat heeft een politiewoordvoerder gemeld aan het Duitse persagentschap DPA. Een man schoot er naar verluidt met een pistool een vrouw dood en pleegde daarna zelfmoord. Het drama gebeurde op het terrein van het kantongerecht van de stad.
Lees verder