Doorgaan naar hoofdcontent

Oproep | Welke vragen heeft u over het PFOS-schandaal?

Oproep | Welke vragen heeft u over het PFOS-schandaal?

Dat de PFOS-vervuiling in en rond Zwijndrecht een ernstige zaak is, is duidelijk. Maar op welke vragen wil u nog een antwoord?

Lees verder

Baby gevonden in vondelingenschuif, De Wever tijdelijk voogd van 'Finn'

In Antwerpen is 'enige tijd geleden' een baby achtergelaten in de vondelingenschuif van de vzw Moeders voor Moeders. Dat heeft burgemeester Bart De Wever (N-VA) bekendgemaakt. Het gaat om een jongen, die voorlopig de naam Finn kreeg.

Lees verder

Emotionele Lukaku applaudisseert voor Eriksen tijdens match tegen Denemarken

Zoals vooraf aangekondigd werd tijdens de wedstrijd tegen Denemarken ook stilgestaan bij de hartstilstand van Christian Eriksen. Op de tiende minuut, Eriksen heeft rugnummer 10 bij de Deense ploeg, trapten de Rode Duivels de bal buiten en volgde een staande ovatie. Bekijk het emotionele moment in de video hierboven. België won de wedstrijd uiteindelijk met 1-2.

Lees verder

'Swiggers heeft recht op eerherstel'

Arco-topvrouw Francine Swiggers wordt onterecht gebruikt als zondebok. De beschuldigingen aan haar adres zijn grotesk', zo zegt haar advocate Eline Tritsmans.

Lees verder

'Masterclass' van Kevin De Bruyne gaat de wereld rond: 'De wedstrijd van het toernooi'

Een geweldige assist en een heerlijk doelpunt. Kevin De Bruyne was donderdag de reddende engel bij de Rode Duivels in de 1-2-zege tegen Denemarken. En dat hebben ze ook in het buitenland gezien. 'Masterclass' en 'X-factor', alle superlatieven passeren de revue.

Lees verder

Amerikaanse journaliste confronteert Poetin: 'Waar bent u zo bang van?'

De Amerikaanse journaliste Rachel Scott heeft woensdag het vuur aan de schenen van Russisch president Poetin gelegd. Tijdens een persconferentie na afloop van zijn ontmoeting met Biden in Genève, vroeg Scott waarom Poetins politieke tegenstanders systematisch worden gevangengenomen. Een concreet antwoord gaf Poetin niet, maar hij liet de kans niet liggen om zelf kritiek te uiten op de Verenigde Staten.

Lees verder

Xavier Taveirne neemt afscheid van 'De ochtend' op Radio 1

Hij zou een mededeling doen, zei hij donderdag al. Maar hij wist niet goed of hij er wel naar uitkeek. Xavier Taveirne kondigde vanochtend op Radio 1 aan dat hij stopt met het presenteren van het programma 'De ochtend'. Hij wil zich ten volle concentreren op Laat, zijn journaals in de late avond. Leen De Witte zal zijn plaats innemen.

Lees verder

Van Gucht: 'Eind juni kan België groen kleuren'

De corona cijfers zijn in 'vakantiemodus'. Als de indicatoren blijven dalen zoals nu kunnen we tegen eind juni groen kleuren, zei Steven Van Gucht, viroloog van Sciensano, op de persconferentie van het Crisiscentrum. Al kan de Deltavariant daar mogelijk een stokje voor steken, als die dominant wordt.

Lees verder

Dag zonder coronadoden nadert, maar dat zo houden is fictie: 'Die nul zal tijdelijk zijn'

De afgelopen periode werden dagelijks nog 40 opnames en 7 overlijdens gemeld. De cijfers nemen nu zo snel af dat een dag zonder sterfgeval door corona in ons land nabij is. Dat zou voor het eerst zijn sinds 10 juli vorig jaar, tot nog toe de enige dag in heel de crisis dat Sciensano geen enkele coronadode moest rapporteren.

Lees verder

Waarom Somers zich opwerpt als redder van Tomorrowland

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) liep zich het vuur uit de sloffen om de grote festivals mogelijk te maken, maar het is minister Bart Somers (Open VLD) die zich als redder van Tomorrowland in de kijker werkt.

Lees verder

Victoria's Secret neemt afscheid van zijn Angels

Angels, zo werd het select clubje modellen die voor het lingeriemerk mochten lopen, genoemd. Het merk, dat al jaren kampt met een negatief en vrouwonvriendelijk imago, probeert het nu met 'echte' vrouwen, gekozen voor andere kwaliteiten dan de verhouding tussen taille en buste. Of de veranderingen nog op tijd zijn, blijft de vraag.

Lees verder

'Beter een baby in de schuif, dan in een vuilniszak'

Er is weer een boreling gevonden in de Antwerpse vondelingenschuif. Het is de negentiende die er is ingelegd sinds de start van het initiatief in het jaar 2000. De dochters van burgemeester Bart De Wever, die tijdelijk voogd is, noemden hem Finn.

Lees verder

België favoriete bestemming bij Belgen, merken touroperators

Deze vakantie gaan we twee keer zo veel op reis dan in de zomer van 2020. Toch zal de reissector maar op een derde draaien van een normale zomer. België is de meest populaire reisbestemming bij marktleider Tui, die alle verre bestemmingen voor de zomer schrapt.

Lees verder

Wat is Juneteenth, de nieuwe Amerikaanse feestdag?

Joe Biden heeft een wetsvoorstel ondertekend dat van 19 juni een nationale feestdag maakt. 'Juneteenth', de dag waarop het land het einde van de slavernij herdenkt. Naar welke gebeurtenis verwijst Juneteenth juist?

Lees verder

Amerikaanse stuntman sterft tijdens recordpoging

Een 28-jarige stuntman is donderdag bij een ongeluk om het leven gekomen in de staat Washington.

Lees verder

Nieuwbouw deels ingestort op Nieuw Zuid in Antwerpen

In de Jos Smolderenstraat op het Nieuw Zuid in Antwerpen is vrijdagmiddag een nieuwbouw deels ingestort. Het medisch rampenplan is afgekondigd. De Antwerpse politie is ter plaatse en stelt een veiligheidsperimeter in. De ernst van de feiten is nog niet duidelijk

Lees verder

Yellow Tigers leggen rode lantaarn Thailand over de knie

De Belgische nationale volleybalvrouwen hebben vrijdag hun dertiende wedstrijd in de Nations League tegen rode lantaarn Thailand gewonnen. De Yellow Tigers haalden het met 1-3. De setstanden waren 23-25, 24-26, 25-23 en 15-25. Het is voor de Tigers de zesde overwinning van dit seizoen in de Nations League.

Lees verder

Sander Gille en Joran Vliegen sneuvelen in halve finales dubbeltoernooi Halle

Sander Gille en Joran Vliegen hebben zich vrijdag niet kunnen plaatsen voor de finale van het dubbelspel op het ATP-toernooi in het Duitse Halle (gras/1.455.925 euro).

Lees verder

Victor Campenaerts debuteert in Ronde van Frankrijk

Victor Campenaerts, die woensdag nog brons wegkaapte op het BK tijdrijden in Ingelmunster, mag zich opmaken voor zijn eerste Ronde van Frankrijk (26 juni-18 juli). Dat heeft zijn ploeg, Team Qhubeka-Assos, vrijdag bekendgemaakt.

Lees verder

Martinez bevestigt: 'Eden Hazard, Witsel, De Bruyne en Vermaelen starten tegen Finland'

Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Axel Witsel en Thomas Vermaelen starten maandagavond in de basis tegen Finland op de slotspeeldag in groep B, zo bevestigde bondscoach Roberto Martinez vrijdag tijdens het persmoment in Tubeke.

Lees verder

Belgian Cats herpakken zich op EK basketbal en walsen over Slovenië

De Belgian Cats hebben hun tweede wedstrijd op het EK basket gewonnen. De Belgische basketdames wonnen met duidelijke 92-57-cijfers van Slovenië. Zondag om 15 uur spelen de Cats tegen Turkije de laatste groepsmatch.

Lees verder

Zuidwesten van de VS kreunt onder hittegolf

In Californië, Nevada, Arizona en Utah werden temperaturen tot boven 50°C gemeten. Er is extreme droogte in de streek, en het gevaar op bosbranden reëel.

Lees verder

Zweden neemt na slaapverwekkende vertoning de maat van Slovakije

Zweden heeft de maat genomen van Slovakije dankzij een penaltydoelpunt diep in de tweede helft. De wedstrijd was absoluut geen hoogvlieger, omdat Slovakije leek te speculeren op een gelijkspel. De Slovaken kregen echter het deksel op de neus, terwijl Zweden een goede zaak deed in groep E.

Lees verder

Hevige onweders barsten los in Vlaanderen

Op meerdere plaatsen in Vlaanderen zijn vrijdagnamiddag al hevige onweders losgebarsten. 'In Lissewege is er zelfs al sprake van hagelstenen van twee tot vier centimeter groot', meldt Nicolas Roose van Noodweer Benelux.

Lees verder

Witsel mikt op achtste finales: 'Dan hoop ik negentig minuten aan te kunnen'

Axel Witsel vierde donderdagavond in het Parkenstadion een opmerkelijke rentree in het duel tegen Denemarken. Op het uur mocht Witsel op de zes Leander Dendoncker komen vervangen en zo voltrok het mirakel zich helemaal, amper vijfenhalve maand nadat hij uitviel met een scheur in de achillespees en zijn EK-droom voorbij leek.

Lees verder

Spinnen weven enorme webben om te ontkomen aan overstromingen in Australië

Meterslange spinnenwebben bedekken delen van de regio Gippsland in het zuidoosten van Australië. De spinnen weven hun webben normaal dicht bij de grond, maar door overstromingen zoeken ze het hogerop en worden ze plots zichtbaar. Dat levert griezelige beelden op, bekijk ze in bovenstaande video.

Lees verder

Christian Eriksen heeft het ziekenhuis verlaten: 'Meteen ploegmaats bezocht'

Christian Eriksen is ontslagen uit het ziekenhuis, zo bevestigt de Deense voetbalbond vrijdag. De 29-jarige international werd er afgelopen zaterdag opgenomen nadat hij tijdens de EK-wedstrijd in Kopenhagen tegen Finland een hartstilstand had gekregen en op het veld werd gereanimeerd.

Lees verder

Antwerp haalt Bjorn Engels terug naar België

Straf transfernieuws vanop de Bosuil: Antwerp haalt Bjorn Engels (26) weg bij Aston Villa. De verdediger tekent een contract tot 2026 en keert na vier jaar in het buitenland terug naar ons land.

Lees verder

Overzicht | Dit heeft het Overlegcomité beslist

Het Overlegcomité heeft een aantal nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Een overzicht.

Lees verder

Elise Mertens bereikt halve finales dubbelspel in Birmingham

Elise Mertens heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van het dubbelspel op het WTA-grastoernooi in het Engelse Birmingham (235.238 dollar).

Lees verder

Extra strenge regels rond reizen voor 27 'hoogrisicolanden'

Er geldt deze zomer een inreisverbod uit 27 landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, waar het coronavirus nog welig tiert. Dat heeft minister Vandenbroucke gezegd.

Lees verder

Tsjechië en Kroatië houden elkaar in evenwicht en daar schieten vooral de Kroaten weinig mee op

In groep D heeft het duel tussen Tsjechië en Kroatië geen winnaar opgeleverd. In Hampden Park werd het 1-1. Patrick Schick trapte Tsjechië in de eerste helft op voorsprong met zijn derde van het toernooi, waarna Ivan Perisic vroeg in de tweede helft voor de 1-1-eindstand zorgde.

Lees verder

Boris Johnson geeft niet toe aan druk van Uefa: 'Volksgezondheid op eerste plaats'

De Britse eerste minister Boris Johnson heeft vrijdag eerder afwijzend gereageerd op de dreigementen van Uefa-voorzitter Aleksander Ceferin waarmee de Britse krant The Times uitpakte om de halve finales en de finale van Euro 2020 van Londen naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest te verhuizen, indien de Britse regering de quarantaineregels niet versoepelt.

Lees verder

Nederland laat mondmaskerplicht vallen op 26 juni

Onverwachts kondigde ontslagnemend premier Rutte aan dat de mondmaskerplicht grotendeels vervalt in Nederland. Waar het houden van 1,5 meter afstand niet mogelijk is - zoals het middelbaar onderwijs, luchthavens, stations, en in treinen en vliegtuigen - blijft ze van kracht.

Lees verder

Wie heeft wat nodig om door te stoten naar de knock-outfase van het EK?

De tweede en derde speeldag van Euro 2020 zorgen altijd voor de eerste rekenwerkjes bij alle landen. Wie heeft wat nodig om in de volgende ronde te geraken? En wie kan dan tegen elkaar uitkomen? Een overzicht.

Lees verder

'Niet de zomer van de vrijheid, wel de zomer naar de vrijheid'

Het wordt een mooie maar nog geen zorgeloze zomer. Terwijl de liberalen op 16 juli al willen spreken over totale vrijheid, wijst Frank Vandenbroucke (Vooruit) nog naar de heilige '70 procent'.

Lees verder

Verrassing van formaat: wereldkampioen Ganna wordt geen Italiaans kampioen tijdrijden

Matteo Sobrero heeft zich vrijdag tot Italiaans kampioen in het tijdrijden gekroond. Wereldkampioen en titelverdediger Filippo Ganna moest tevreden zijn met de vierde plaats.

Lees verder

Engeland en Schotland zorgen voor boeiende pot voetbal maar vergeten te scoren

Engeland mag zich de komende dagen voorbereiden op een stevige portie kritiek. The Three Lions geraakten vrijdagavond niet voorbij een stug Schotland. De twee oudste voetballanden ter wereld zorgden voor een onderhoudende pot voetbal, maar vergaten waar het echt om draait: scoren.

Lees verder

Barbara, een belofte van veertig

Barbara Erauw merkt op haar veertigste dat ze in de wieg is gelegd voor topsport: haar 19-jarige zoon Thiemo daagt haar uit voor een tijdrit, en prompt rijdt ze een handvol eliterensters naar huis.

Lees verder

Barbara, een belofte van veertig

Barbara Erauw merkt op haar veertigste dat ze in de wieg is gelegd voor topsport: haar 19-jarige zoon Thiemo daagt haar uit voor een tijdrit, en prompt rijdt ze een handvol eliterensters naar huis. En dat ondanks haar 'liederlijke' levensstijl en een superdrukke job. Ze besluit om nog één keer alles uit de kast te halen om te kijken hoe ver ze kan geraken in het wielrennen, op haar leeftijd. Gaandeweg ontdekt ze dat het gevecht tegen de tijd niet half zo zwaar is als het gevecht tegen zichzelf.

Lees verder

Wordt Groenland het Saudi-Arabië van de elektrische auto?

Lithium, kobalt neodymium, … de energietransitie en de digitalisering van de economie voeden de honger naar nieuwe grondstoffen. In deze reeks onderzoekt De Standaard wat de petroleum wordt van de groene economie, wie er de controle over verwerft en in welke mate Europa zelfvoorzienend en dus onafhankelijk van rivaliserende machten kan worden.

Lees verder

Onweer met intense neerslag en rukwinden op komst

Zaterdagmorgen is er veel bewolking in het westen en het centrum van België. In de namiddag komen er meer en meer zonnige perioden in het oosten en het centrum van het land.

Lees verder

Coronacijfers blijven dalen

De coronacijfers blijven de goede kant opgaan in ons land. Er worden dagelijks nog zo'n 600 besmettingen geregistreerd, dat is een daling van 44 procent. Dat blijkt uit het online dashboard van Sciensano zaterdagmorgen.

Lees verder

Treffen Rode Duivels achtereenvolgens Duitsland, Italië en dan Frankrijk? Moeilijkste route naar de finale dreigt voor Belgen

De kwalificatie voor de tweede ronde is binnen voor de Rode Duivels. Tijd om vooruit te blikken, en dan zijn er twee routes naar de finale. Net als op het WK 2018 dreigen de Rode Duivels, bij groepswinst, aan de moeilijkste kant van de tabel te verzeilen. 'We gaan niet rekenen', aldus bondscoach Roberto Martinez.

Lees verder

Ooggetuigen na instorting basisschool in Antwerpen: 'In pyjama eerste hulp toegediend'

In de Jos Smolderenstraat op het Nieuw Zuid in Antwerpen is vrijdagmiddag een basisschool in opbouw deels ingestort. Er is al minstens één dodelijk slachtoffer te betreuren. Lees hier de reacties van ooggetuigen.

Lees verder

Gezicht De Bruyne enkele maanden gevoelloos

Kevin De Bruyne heeft voorlopig geen gevoel meer aan de linkerkant van zijn gezicht, maar hoeft zich geen zorgen te maken.

Lees verder

ICT-coördinatoren krijgen apart statuut

Na een jaar waarin de laptop en het internet belangrijker waren dan ooit, wil minister Weyts de ICT-­coördinatoren een eigen ­statuut geven.

Lees verder

Ongehoord | 'Het is moeilijk om speelgoed te verkopen als Batman iemand beft'

Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.

Lees verder

Beelden tonen ravage nadat basisschool in opbouw deels instort in Antwerpen

Kort nadat een basisschool in opbouw deels instortte in de Antwerpse Jos Smolderenstraat, doken verschillende amateurbeelden op via sociale media. Zo valt onder meer te zien hoe het ingestorte gebouw omgeven wordt door een grote stofwolk.

Lees verder