Doorgaan naar hoofdcontent

Opnieuw vondst van honderden graven bij voormalig internaat in Canada

Opnieuw vondst van honderden graven bij voormalig internaat in Canada

Een inheemse groepering in Canada heeft honderden anonieme graven ontdekt in de buurt van een voormalig internaat in de Canadese regio Saskatchewan. De groepering maakt niet bekend hoeveel stoffelijke resten er gevonden zijn, maar het zou gaan om de 'meest significante vondst tot nu toe'.

Lees verder

De Rode Duivels kiezen voor de moeilijkste weg naar de finale

De Belgen komen op hun weg naar de finale van het EK de op papier zwaarste voetballanden tegen. Als België dit jaar Europees kampioen kan worden, dan zal het een titel met veel glans zijn.

Lees verder

Flatgebouw ingestort in Miami, vrees voor meerdere slachtoffers

Een appartementsgebouw in de buurt van Miami Beach is vannacht rond 2 uur lokale tijd ingestort. De foto's van de enorme puinhoop en de ravage aan het gebouw doen het ergste vrezen. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse, ze vrezen voor meerdere slachtoffers.

Lees verder

Overzicht | Deze versoepelingen gaan zondag in

We zetten zondag een tweede stap in het zomerplan waardoor opnieuw een aantal coronamaatregelen wat losser mogen. De belangrijkste veranderen nog eens op een rij.

Lees verder

Belgian Cats verslaan Rusland op EK: 'Nu willen we naar de finale'

De Belgian Cats reageren opgetogen na hun overwinning van woensdagavond tegen Rusland in de kwartfinale van het EK basketbal. Ze zijn fier op hun prestatie en geloven in een goede afloop in de halve finale tegen Servië.

Lees verder

Brief van 16 Europese leiders over Pride Day: 'Principe van non-discriminatie is fundament van EU'

In een gezamenlijke brief herhalen 16 EU-leiders, met onder meer Angela Merkel, Alexander De Croo en Emmanuel Macron, het belang van het verbod op discriminatie op basis van seksuele oriëntatie als fundament voor de Unie.

Lees verder

Eerste veroordeelde voor bestorming Capitool ontsnapt aan celstraf

Een federale rechter in de Verenigde Staten heeft woensdag de eerste veroordeling uitgesproken met betrekking tot de bestorming van het Capitool op 6 januari. Een 49-jarige Amerikaanse vrouw toonde berouw en kwam ervan af zonder gevangenisstraf.

Lees verder

Wout van Aert hoopt op gele trui in Tour de France

Wout van Aert droomt ervan volgende week in de Ronde van Frankrijk de gele trui aan te kunnen trekken. Dat verklaarde hij donderdag op een online persmoment van zijn team Jumbo-Visma. Volgens de Belgische kampioen vallen zijn belangen ook te verenigen met die van zijn kopman Primoz Roglic, die op geel mikt in Parijs.

Lees verder

Koning Filip en prins Gabriël de lucht in met nieuw militair transportvliegtuig A400M

De koning en zijn oudste zoon, de 17-jarige prins Gabriël, hebben woensdag een vlucht meegemaakt met de Airbus A400M, het nieuwe transportvliegtuig van het Belgisch leger. Tijdens de vlucht was er ook een parachuteoefening.

Lees verder

Russisch leger verspreidt beelden van incident met Britse torpedojager

Een Russisch gevechtsvliegtuig zou woensdag waarschuwingsschoten afgevuurd hebben richting een Britse torpedojager. Of dat beweert het Russisch leger toch, Londen ontkent alles. Om hun claim te staven heeft Moskou nu bovenstaande beelden van het incident vrijgegeven. De Britse torpedojager zou Russische territoriale wateren in de Zwarte Zee betreden hebben.

Lees verder

Astana schuift teammanager Alexander Vinokourov aan de kant

Verrassing bij Team Astana. Het Kazakse team heeft volgens de Franse sportkrant L'Equipe teammanager Alexander Vinokourov aan de kant geschoven. Een officiële reden is niet gegeven. Vinokourov belichaamde jarenlang het Kazakse wielrennen en was de drijvende kracht achter het 'staatsteam'.

Lees verder

Gerecht vermoedt piramidefraude achter 'Vitae'-cryptomunt

Aan de cryptomunt 'Vitae' was een sociaal netwerk gekoppeld dat gebruikers zou belonen als ze nieuwe leden aanbrachten. In werkelijkheid was het netwerk er vooral op gericht de top van die piramide te verrijken. Vijf personen zijn aangehouden, er is voor 2,6 miljoen euro aan (crypto)valuta in beslag genomen.

Lees verder

Frontman Blink-182 heeft kanker

Mark Hoppus, de zanger van de Amerikaanse rockband Blink-182, ondergaat een behandeling tegen kanker.

Lees verder

Wijnaldum wil bescherming van Uefa bij racisme

Georginio Wijnaldum weet nog niet of hij zondag tijdens de achtste finales van het EK voetbal tegen Tsjechië van het veld loopt als er weer apengeluiden klinken in de Puskás Aréna van Boedapest.

Lees verder

Familie De Clerck herverdeelt erfenis Beaulieu

De familie De Clerck heeft onderling een belangrijke erfenis-regeling afgesloten waardoor de betwistingen over het fortuin van wijlen Roger De Clerck van de baan zijn. Los van de erfeniskwestie kwam er ook een strafrechtelijke schikking. Die zit nu, een jaar later, in zijn afrondingsfase.

Lees verder

50-jarige fietser op speed pedelec overleden na botsing met vrachtwagen

Een 50-jarige man uit Nijlen is donderdagochtend overleden na een zwaar ongeval in Schoten. Het ongeval gebeurde op de Hoogmolendijk langs het Albertkanaal, ter hoogte van de Hoogmolenbrug.

Lees verder

Vlaanderen is 1,8 miljoen steun aan Tomorrowland kwijt

De 1,8 miljoen euro aan Vlaamse steun die Tomorrowland kreeg om dit jaar een festival te organiseren, is al volledig besteed aan voorschotten voor leveranciers. Een terugbetaling zit er niet in.

Lees verder

Efteling past omstreden attractie Monsieur Cannibale aan

De Efteling gaat de omstreden attractie Monsieur Cannibale aanpassen. De attractie met de ronddraaiende kookpotten krijgt een Sindbad de Zeeman-thema, uit de verhalen van 1.001 Nacht.

Lees verder

Hongaarse premier Orban verdedigt wet over homoseksualiteit

De Hongaarse premier Viktor Orban heeft donderdag bij zijn aankomst op een Europese top in Brussel de internationale kritiek op de nieuwe Hongaarse wetgeving over homoseksualiteit en genderidentiteit afgewezen. 'Men moet eerst de wet lezen en dan pas reageren.'

Lees verder

Bookmakers hebben geen hoge verwachtingen voor Belgische eindwinst op het EK, Frankrijk blijft favoriet

Net als voor aanvang van het Europees kampioenschap is Frankrijk ook na afloop van de groepsfase favoriet om het toernooi te winnen. Althans toch volgens de gokkantoren. De kans dat de Rode Duivels het toernooi winnend afsluiten, achten de bookmakers niet al te groot.

Lees verder

Hongkongers schuiven massaal aan voor laatste editie van iconische krant

Apple Daily, de krant van de kritische ondernemer Jimmy Lai, stopt na 26 jaar. Door de omstreden veiligheidswet is politieke berichtgeving over Hongkong ten dode opgeschreven. Deze morgen kwamen duizenden Hongkongers op straat om de laatste editie van de krant te gaan kopen.

Lees verder

Bevestigd in beroep: boerkini mag in Merelbeeks zwembad

Het boerkiniverbod in Merelbeke blijft onwettig. Dat oordeelde het Gentse hof van beroep vandaag, drie jaar na de ophefmakende uitspraak in eerste aanleg.

Lees verder

Podcasttips | De zoektocht naar een homoseksuele voetballer en het afscheid van 'Buitenbaan'

Elke week vist redacteur Max De Moor uit het onmetelijke podcastaanbod de verhalen of gesprekken op die je gehoord moet hebben. Ze verschijnen eerst in de nieuwsbrief en daarna als artikel.

Lees verder

GP Formule 1 van Engeland in Silverstone voor volle tribunes

De Grote Prijs Formule 1 van Engeland wordt op 18 juli voor volle tribunes gehouden op het circuit van Silverstone, zo maakten de organisatoren donderdag bekend.

Lees verder

Kapitein Thomas Briels van Red Lions niet in selectie voor Olympische Spelen

De selectie van de nationale hockeyploeg van de mannen voor de Olympische Spelen is bekendgemaakt. Opvallende afwezige is de 33-jarige kapitein Thomas Briels.

Lees verder

Dode bij gasontploffing in woning in Zele

Bij een zware gasontploffing in een woning in het Oost-Vlaamse Zele is een dodelijk slachtoffer gevallen. Dat bevestigt de burgemeester van Zele, Hans Knop. De schade aan de woning is enorm en de hulpdiensten zijn ter plaatse.

Lees verder

Revolutie in het Europese voetbal: Uefa schrapt na 56 jaar regel van uitdoelpunten

De Uefa heeft beslist om de regel die voorschrijft dat uitdoelpunten dubbel tellen in Europese competities te schrappen. Dat was een aanbeveling van de Uefa Club Competitions Committee en werd deze week bevestigd door de Uitvoerende Raad.

Lees verder

Harry en Meghan nog tot vorige zomer financieel gesteund door prins Charles

Prins Harry en Meghan Markle kregen ook in de maanden nadat ze afstand namen van het Britse koningshuis nog financiële steun van prins Charles. Dat blijkt uit financiële documenten die donderdag werden vrijgegeven. Pas vorige zomer werd de geldkraan dichtgedraaid.

Lees verder

Lukaku prijkt op de Italiaanse cover van modeblad Vogue

Romelu Lukaku staat in ondergoed op de cover van L'Uomo Vogue, de Italiaanse editie van modeblad Vogue die op 29 juni verkrijgbaar zal zijn. Dat heeft het blad donderdag bekendgemaakt op Instagram. Voor de indrukwekkende fotoshoot werd hij gekleed door modemerk Versace.

Lees verder

Journalist op oefencomplex test positief: schrik voor corona-uitbraak bij Engeland

Een journalist die vanop het basiskamp van de Engelsen verslag uitbracht voor televisiezender Sky Sports heeft positief getest. Het nieuws komt er enkele dagen nadat spelers Mason Mount en Ben Chilwell verplicht in isolatie zijn gegaan. Het doet de Engelsen vrezen voor een corona-uitbraak binnen hun kamp.

Lees verder

Uniek zicht: zeppelin gespot boven Limburg en Vlaams-Brabant

De inwoners van het Limburgse Diepenbeek trokken vanmiddag grote ogen toen ze 's middags naar boven keken. Niets minder dan een zeppelin vloog vandaag over Limburg en Vlaams-Brabant. Verschillende inwoners konden het speciale luchtschip op beeld vastleggen.

Lees verder

Hermans soleert naar de zege in Ronde van de Apennijnen

Ben Hermans heeft donderdag de Ronde van de Apennijnen (Ita/1.1) gewonnen. De renner van Israel Start-Up Nation soleerde na 192,1 km naar de zege in Genoa.

Lees verder

Stuwmeer bij bekende Hooverdam zakt snel: 'Dit eiland was er vijf maanden geleden nog niet'

Het water in Lake Mead, het stuwmeer in de Amerikaanse staat Nevada dat is ontstaan door de Hooverdam, heeft nog nooit zo laag gestaan. Dat komt onder meer door de extreme droogte waar het westen van de VS al verschillende jaren mee te maken krijgt. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Carrasco: 'Portugal moet zich aanpassen aan België en niet andersom'

De Rode Duivels weten sinds woensdagavond dat ze in de achtste finales zullen uitkomen tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo. Op de persconferentie met Yannick Carrasco en Toby Alderweireld kwam de Portugese superster uiteraard ter sprake. 'We mogen hem geen ruimte geven.'

Lees verder

Kamer vraagt repatriëring Mille Collines-held

De plenaire Kamer heeft donderdag een resolutie van CD&V-politica Els Van Hoof goedgekeurd over de situatie van Paul Rusesabagina, die in Rwanda terechtstaat op verdenking van terroristische misdrijven.

Lees verder

Vlaanderen kleurt opnieuw groen, Brussel en Wallonië nog niet

Op de nieuwe coronakaart van het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -controle (ECDC) kleurt Vlaanderen donderdag groen. Brussel en Wallonië behouden hun oranje kleur.

Lees verder

Windows 11 komt dichter bij smartphone

Tiktok op je Windows laptop! Microsoft brengt zijn besturingssysteem voor personal computers dichter bij de wereld van smartphones en tablets. Zo zul je populaire Android apps vanuit de Microsoft Store kunnen installeren. Verder is Windows 11 vooral een discreet maar welkom likje frisse verf.

Lees verder

Kapitein van Red Lions mag niet naar de Spelen: 'Eerst dacht ik: ik ga een maand op een eiland zitten en zet mijn gsm af'

Ja, het kwam hard aan, zegt Thomas Briels (33), zo'n vijf jaar lang kapitein van de Red Lions. De spits is niet bij de zestien voor Tokio 2021. Hij zal de Olympische Spelen – het zouden zijn vierde zijn – van aan de zijlijn beleven. 'Eerst dacht ik: ik ga een maand op een eiland zitten en zet mijn gsm af. Maar dat ligt niet in mijn aard: ik zal de groep blijven helpen.'

Lees verder

Beenderen van onbekende oermens gevonden in Israël

In Israël hebben vorsers de beenderen van een tot nu toe onbekende oermens gevonden. Die leefde tot ongeveer 130.000 jaar geleden in de Levant, volgens de universiteit van Tel Aviv.

Lees verder

Deltavariant wint door gebrek aan Europese coördinatie

Angela Merkel eiste dat iedereen dezelfde reisregels zou toepassen voor landen waar gevaarlijke varianten circuleren. Veel haalde ze niet binnen.

Lees verder

Giuliani is advocatenlicentie kwijt na leugens over verkiezingsresultaten VS

Een gerechtshof in New York heeft de licentie van de raadsman van Donald Trump, Rudy Giuliani, ingetrokken wegens zijn rol in de verspreiding van onwaarheden over de resultaten van de presidentsverkiezingen van 2020 in de Verenigde Staten.

Lees verder

Wat Mozart kan doen voor mensen met epilepsie

Mensen met epilepsie luisteren best af en toe naar een streepje Mozart. Maar zijn tijdsgenoot Joseph Haydn vermijden ze beter.

Lees verder

Waarom u deze cultuurzomer last krijgt van fomo

Cultuurliefhebbers zullen deze zomer voor het sinds de coronacrisis weer last hebben van keuzestress, want er valt verrassend veel te beleven op festivals en theaterpodia.

Lees verder

Weinig testosteron = sportvrouw? Was het maar zo eenvoudig

De eerste transvrouw op de Olympische Spelen brengt een onopgelost wetenschappelijk vraagstuk onder de aandacht: hoe kan een eerlijk onderscheid tussen mannen en vrouwen gemaakt worden? De centrale rol van testosteron als toetssteen ligt onder vuur.

Lees verder

Minder dan 400 nieuwe besmettingen per dag

Het aantal nieuwe besmettingen per dag duikt onder de 400. Dat is het laagste niveau sinds de zomer van vorig jaar. Dat blijkt vrijdag uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Nog onduidelijkheid over lot van 99 bewoners ingestort flatgebouw Miami

Na de instorting van een flatgebouw in Surfside, nabij Miami, wordt nog steeds verder gezocht naar vermisten. De autoriteiten hebben nog geen nieuws van 99 mensen. Er is al zeker één iemand overleden, een veertigtal mensen werd van onder het puin gered.

Lees verder

Herdenkingsmoment voor Jürgen Conings in Dilserbos mag niet doorgaan

Na onder meer een negatief advies van de lokale politie Maasland geeft het stadsbestuur van Dilsen-Stokkem geen toestemming voor het herdenkingsmoment voor Jürgen Conings. Dat bevestigt burgemeester Sofie Vandeweerd (Open VLD).

Lees verder

Britney Spears: 'Sorry dat ik deed alsof alles oké was'

De Amerikaanse popster Britney Spears spreekt ook op Instagram over haar precaire situatie onder bewindvoering van haar vader. 'Ik wil niet dat mensen denken dat mijn leven perfect is, want dat is het zeker niet.'

Lees verder

Drie doden en tientallen gewonden na tornado in Tsjechië

De ravage na een tornado in het zuiden van Tsjechië, op de grens met Slovakije en Oostenrijk, is groot. Er vielen minstens drie doden en tientallen gewonden.

Lees verder