Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 7 juni 2021

Ophef om EK-shirts van Oekraïne: “UEFA moet ze verbieden”

HLN
Ophef om EK-shirts van Oekraïne: "UEFA moet ze verbieden"
Rusland is niet te spreken over het EK-tenue van Oekraïne. Op de shirts zijn de contouren van de landsgrenzen, mét de politiek gevoelige Krim, te zien. Daarnaast zorgen ook de truitjes van Noord-Macedonië voor ophef.
Lees verder

LIVE. Schiet Mathieu van der Poel raak in Ronde van Zwitserland?
Dag twee in de Ronde van Zwitserland. Daags na de individuele tijdrit staat er een heuvelachtige etappe van 173 kilometer op het menu. Verwacht wordt dat een uitgedund peloton om de zege zal sprinten in Lachen. Spek voor de bek van Mathieu van der Poel? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Test Aankoop lanceert vaccinatietool om voordelen en risico's van prik in te schatten
Test Aankoop heeft een vaccinatietool gelanceerd die je helpt om je individuele voordelen en risico's van een coronaprik in te schatten, op basis van je profiel en het soort vaccin.
Lees verder

Charline Van Snick meteen uitgeschakeld op WK judo
Judoka Charline Van Snick is meteen uitgeschakeld in de categorie tot 52 kg op het WK in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.
Lees verder

Eén bewoner in levensgevaar na felle brand in flat aan Paardenmarkt
Twee personen zijn maandagochtend afgevoerd naar het ziekenhuis na een korte, maar felle brand in een appartementsgebouw aan de Paardenmarkt. De brandweer kreeg het vuur relatief snel onder controle. Eén persoon werd bevangen door de rook en in levensgevaar afgevoerd, een andere kon langs de achterzijde van het gebouw naar buiten springen.
Lees verder

Eén persoon in levensgevaar na felle brand aan Paardenmarkt
Twee personen zijn maandagochtend afgevoerd naar het ziekenhuis na een korte, maar felle brand in een appartementsgebouw aan de Paardenmarkt. De brandweer kreeg het vuur relatief snel onder controle, maar zette wel een deel van de straat tot aan de Italiëlei volledig af. Eén persoon werd bevangen door de rook en in levensgevaar afgevoerd, een andere kon langs de achterzijde van het gebouw naar buiten springen.
Lees verder

Xander De Rycke blikt terug op 15-jarige carrière in exclusieve show in Lotto Arena
In 2021 staat Xander De Rycke al vijftien jaar op het podium. Na twaalf zaalshows, twee biografieën en een zekere cultstatus in de podcastwereld komt hij dit najaar met 'XDR15'. Een exclusieve special met fan favorites en nieuw materiaal in de Lotto Arena.
Lees verder

Waarom Spaanse leerkrachten in jurk of rok voor de klas gaan staan
In ons land staat de kledingstijl van meisjes in de klas ter discussie. In Spanje zijn het de mannelijke leerkrachten zelf die in jurk of rok voor het bord opduiken. Sinds enkele maanden is er immers een campagne aan de gang voor meer diversiteit binnen de schoolmuren. De bal ging aan het rollen toen een leerling van school gestuurd werd omdat hij een jurk droeg.
Lees verder

7 dingen die ik leerde in 7.000 bakfietskilometers: "Altijd tweerichtingsverkeer, 0 kilometer file"
HLN-regiojournalist Rutger Lievens rijdt al twee jaar rond met een bakfiets in Aalst, van thuis naar school met de kinderen en terug, van afspraak naar afspraak, naar de supermarkt en weer naar huis. Alles samen goed voor 7.000 bakfietskilometers. Een afstand van België naar China, in vogelvlucht weliswaar. In dit artikel deelt hij zijn ervaringen: "Nee: ik draag nog altijd geen geitenwollen sokken. Waarom ik nooit nog in een auto door de stad wil rijden, lees je hier."
Lees verder

Europa kleurt oranje: ook populaire vakantiebestemmingen zoals Provence, Côte d'Azur, Toscane en Barcelona niet langer rood
De kaart van Europa kleurt niet langer overwegend rood, maar oranje en dat heeft een grote impact op wie wil reizen. Als je terugkomt uit een oranje zone, moet je immers niet in quarantaine. Leuk om weten: er zijn ook enkele populaire vakantiebestemmingen bij, zoals de Provence, de Côte d'Azur, Toscane, het Griekse eiland Rhodos en Catalonië (met hoofdstad Barcelona).
Lees verder

Mobiliteitsexperte pleit voor SUV-vrije zones in stadscentra: "Meer CO2-uitstoot en meer schade bij ongevallen"
Mobiliteitsexperte Eva Van Eenoo (VUB) hekelt in Knack.be en op Radio 1 de stijgende populariteit van de SUV. "Iedereen die met verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit bezig is, ziet de opkomst van SUV's met lede ogen aan", zegt ze in 'Knack'. In navolging van de lage-emissiezones pleit zij daarom voor 'no-SUV-zones' in stadscentra of woonwijken. VAB vindt dat alvast geen goed idee.
Lees verder

Wie het beste is in niks doen, wint deze unieke zenwedstrijd in Zuid-Korea
Twee weken geleden vond de jaarlijkse Space-Out Competition plaats in Zuid-Korea. Gedurende 90 minuten lang zaten de deelnemers samen op de grond met als enige doel: niks doen. Wie daarin het hardst uitblonk, mocht zich de winnaar noemen. Het concept zag het licht in 2014 en is bedoeld als kritiek op het snelle tempo en de hoge verwachtingen van de Zuid-Koreaanse samenleving.
Lees verder

Om ter hardst relaxen? In Zuid-Korea is het een ding
Twee weken geleden vond de jaarlijkse Space-Out Competition plaats in Zuid-Korea. Gedurende 90 minuten lang zaten de deelnemers samen op de grond met als enige doel: niks doen. Wie daarin het hardst uitblonk, mocht zich de winnaar noemen. Het concept zag het licht in 2014 en is bedoeld als kritiek op het snelle tempo en de hoge verwachtingen van de Zuid-Koreaanse samenleving.
Lees verder

Vrouw wandelt 8.046 km (!) van Oekraïne naar Wales: "Zonder lockdowns was ik half jaar sneller geweest"
Een vrouw uit Wales heeft een wandeltocht van maar liefst 8.046 kilometer afgelegd. Ursula Martin vertrok drie jaar geleden vanuit de Oekraïense hoofdstad Kiev en kwam afgelopen weekend aan in Llanidloes, in het Welshe graafschap Powys. Met de wandeltocht wou Ursula de aandacht vestigen op eierstokkanker, een ziekte die tien jaar geleden bij de vrouw werd vastgesteld.
Lees verder

Vrouw voltooit wandeltocht van 8.046 kilometer van Oekraïne naar Wales
Een vrouw uit Wales heeft een wandeltocht van maar liefst 8.046 kilometer afgelegd. De vrouw, Ursula Martin, vertrok drie jaar geleden vanuit de Oekraïense hoofdstad Kiev en kwam afgelopen weekend weer aan in Llanidloes, in het Welshe graafschap Powys. Met de wandeltocht wou Ursula de aandacht vestigen op eierstokkanker, een ziekte die tien jaar geleden bij de vrouw werd vastgesteld.
Lees verder

ROLAND GARROS. Krejcikova voor het eerst naar kwartfinales
Barbora Krejcikova (WTA 33) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van Roland Garros. De 25-jarige Tsjechische schaarde zich zo voor het eerst in haar carrière bij de laatste acht op een grandslamtoernooi.
Lees verder

SHOWBITS. Saartje Vandendriessche toont haar afgetraind lichaam en Kristel Verbeke heeft iets te vieren
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Virusuitbraak bij Taiwanese fabriek kan chiptekort verergeren
Een grote uitbraak van het coronavirus bij een belangrijke fabriek in Taiwan voor het testen van computerchips kan het wereldwijde tekort aan halfgeleiders nog verergeren. Het Taiwanese King Yuan Electronics moest afgelopen weekend zijn belangrijkste locatie sluiten. Inmiddels draait de fabriek op een veel lagere productieniveau.
Lees verder

Spanje krijgt af te rekenen met coronageval, maar wat schrijven de UEFA-regels voor bij een uitbraak?
De grote vrees van elk team: een coronauitbraak. Bij Spanje testte Sergio Busquets al positief, hij mist de start van het EK. Doelman Jasper Cillessen werd dan weer uit de Nederlandse selectie geweerd na een positieve test. Maar wat bij een uitbraak tijdens het toernooi? Dit schrijven de UEFA-regels voor.
Lees verder

Zes jongeren doorverwezen voor hun rol bij gefilmde groepsverkrachting
De Brusselse raadkamer heeft zes jongemannen doorverwezen naar de correctionele rechtbank in een dossier rond een vermoedelijke groepsverkrachting in een Brusselse bed & breakfast. De zaak kwam aan het licht toen er online beelden verschenen van de feiten.
Lees verder