Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 3 juni 2021

Ook studentenclub neemt afscheid van Sarah (21), die overleed in Zwitserland: “Zo onwezenlijk dat we nu zonder haar...

HLN
Ook studentenclub neemt afscheid van Sarah (21), die overleed in Zwitserland: "Zo onwezenlijk dat we nu zonder haar verder moeten"
In een zee van bloemen is woensdag afscheid genomen van Sarah Huyghe, de studente van 21 uit Ieper die op 22 mei overleed in het Zwitserse Zermatt. Tijdens de dienst werd het levensverhaal geschetst van een energieke jonge vrouw, boordevol dromen en plannen, klaar voor het leven. "Tot in Zwitserland de zon plaats maakte voor de maan", klonk het. "De vraagtekens blijven, voor de rest van ons leven." Vorige vrijdag vond in Ieper ook al een stille mars en een wake plaats voor Sarah.
Lees verder

Groot insect kruipt op journalist tijdens liveverslag (en hij reageert hilarisch)
CNN-reporter Manu Raju staat in de Amerikaanse hoofdstad Washington klaar voor een liveverslag wanneer een cicade langs zijn revers omhoog kruipt. Hij schrikt zich rot wanneer hij het insect in zijn nek voelt kriebelen, tot hilariteit van zijn collega's buiten beeld.
Lees verder

Kinderen gehandboeid en mond afgeplakt bij overval op wokrestaurant: daders riskeren tot 6 jaar cel
Zes mannen van Oeigoerse origine staan in Antwerpen terecht voor een gewelddadige home invasion bij de uitbaters van een Chinees wokrestaurant Wok-Home in Halle-Zoersel. Beelden op een smartphone brachten een tweede home invasion aan het licht, waar nog een zevende beklaagde mee voor vervolgd wordt. Het openbaar ministerie vorderde celstraffen tot zes jaar.
Lees verder

Unieke talkshow vanavond op VTM: bondscoach en wereldtoppers van Rode Duivels schuiven straks aan in Deviltime!
De Rode Duivels zijn in volle voorbereiding op het EK. Maar vandaag maken ze toch nog even tijd voor 'Deviltime', een exclusieve talkshow. Stef Wauters en Jan Mulder ontvangen vanavond bondscoach Roberto Martínez én zes van zijn sleutelspelers aan hun tafel. Een nooit vertoond concept. De talkshow is vanavond vanaf 20u40 te zien bij VTM!
Lees verder

Weer uitstel stemming integratie beloften, Damen (Beerschot) in Raad van Bestuur Pro League
De berg heeft alweer een muis gebaard. De Pro League stelde alweer de stemming over de integratie van de beloften in de amateurreeksen uit.
Lees verder

Begrafenisondernemer opent tweede winkel: "Organiseren minikoffietafel op het kerkhof"
Perdieus Uitvaarten breidt zijn dienstverlening uit naar Sint-Katelijne-Waver. De Mechelse begrafenisondernemer opende deze week een winkel op de Mechelsesesteenweg. Opvallend: met behulp van een tot koffiebar omgebouwde paardentrailer wil hij mini-koffietafels organiseren op de begraafplaatsen.
Lees verder

SHOWBITS. Steffi Vertriest brengt een nieuw kookboek uit en Hanne van K3 is in een nostalgische bui
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

"Buckingham Palace had jarenlang racistisch personeelsbeleid"
Het Britse koningshuis zou tot minstens eind jaren 60 een racistisch personeelsbeleid hebben gevoerd. Er werd bijvoorbeeld dringend verzocht om mensen met een donkere huidskleur geen administratieve functie op Buckingham Palace aan te bieden. Ze mochten echter wel als huisbediende werken. Dat schrijft The Guardian, die hiervoor aanwijzingen zou gevonden hebben in het nationaal archief.
Lees verder

Belgische economie veert sneller recht dan verwacht, "maar we moeten opletten voor overdreven optimisme"
De zon schijnt, en dat mag u ook figuurlijk lezen. De vaccins en de overheidssteun trekken de economie sneller recht dan verwacht. "We moeten opletten voor overdreven optimisme", waarschuwen economen. Dat schrijft De Morgen.
Lees verder

Trump zet eigen 'communicatieplatform' op zijn website stop
Het communicatieplatform dat de Amerikaanse oud-president Donald Trump vorige maand lanceerde op zijn website is opgeheven. Het idee was dat hij op deze manier kon communiceren met aanhangers gezien zijn ban op Twitter en Facebook, maar hij is ermee gestopt.
Lees verder

Ook minderjarige verdachte maand langer opgesloten na groepsverkrachting en zelfdoding 14-jarig meisje
De minderjarige verdachte van verkrachting van een meisje van 14 op een kerkhof in Gent, die geplaatst werd in Everberg, blijft een maand langer in de gesloten instelling. Dat heeft de jeugdrechter in Gent beslist. Eerder besliste de Gentse raadkamer al dat ook de twee meerderjarige verdachten een maand langer opgesloten blijven. Het gaat om jongemannen van 18 en 19.
Lees verder

LIVE. Wake in Gent voor slachtoffer van groepsverkrachting, ook premier De Croo aanwezig
Er is momenteel een wake aan de gang in Gent voor het slachtoffer van de groepsverkrachting, dat later ook uit het leven stapte. Ook premier Alexander De Croo (Open Vld) is er aanwezig. De minderjarige verdachte, die geplaatst werd in Everberg, blijft alvast een maand langer in de gesloten instelling. Dat heeft de jeugdrechter in Gent beslist. Eerder besliste de Gentse raadkamer al dat ook de twee meerderjarige verdachten een maand langer opgesloten blijven. Het gaat om jongemannen van 18 en 19.
Lees verder

Ook minderjarige verdachte groepsverkrachting 14-jarig meisje maand langer opgesloten
De minderjarige verdachte van verkrachting van een meisje van 14 op een kerkhof in Gent, die geplaatst werd in Everberg, blijft een maand langer in de gesloten instelling. Dat heeft de jeugdrechter in Gent beslist. Eerder vandaag besliste de Gentse raadkamer dat ook de twee meerderjarige verdachten een maand langer opgesloten blijven. Het gaat om jongemannen van 18 en 19.
Lees verder

Spaanse politie stuit op uiterst ingenieus verstopte "houtskoolcocaïne"
De Spaanse politie heeft in samenwerking met Portugese collega's na lang onderzoek een drugsbende opgerold die cocaïne uiterst ingenieus wist te verbergen. De cocaïne werd door de bendeleden via een ingewikkeld chemisch proces opgenomen in houtskool. Dat maakte het smokkelen een stuk eenvoudiger.
Lees verder

Dubbele kindermoord in Spanje, Belg riskeert vijftig jaar cel: "Hij wilde me compleet gek maken met zijn sekteverhaal"
In het proces rond de dubbele kindermoord in Spanje proberen de ouders de schuld vooral in elkaars schoenen te schuiven. Sporenonderzoek wees uit dat María Gumbau de gruwelijke daden gepleegd zou hebben tijdens een aanval van paranoïde schizofrenie. Zij beweert nu echter dat ze haar zoon Amiel (3,5 jaar) en dochter Ixchel (6 maanden) enkel begraven heeft, niet gedood dus. Haar Belgische partner Gabriel Salvador noemt ze een gewiekste manipulator. "Hij deed me jarenlang geloven dat een sekte het op ons gemunt had. Hij wilde me compleet gek maken. Nu besef ik dat Gabriel de schuldige is. Hij had alles op voorhand gepland." Onze landgenoot blijft erbij dat hem niets te verwijten valt.
Lees verder

"Ook mijn dochter werd slachtoffer van groepsverkrachting. Meer dan twee jaar later lopen de daders nog altijd vrij rond"
"Ook mijn 17-jarige dochter werd het slachtoffer van een groepsverkrachting." Daarmee begint een boze vader zijn open brief aan minister van Justitie Vincent Van Quickenborne. "Meer dan twee jaar na de feiten lopen de mannen die mijn dochter misbruikten, en daar ook foto's van maakten en verspreidden, nog altijd vrij rond." Het parket benadrukt dat het onderzoek momenteel nog altijd loopt, het kabinet van Van Quickenborne noemt de bestrijding van seksueel geweld "een absolute prioriteit".
Lees verder

Grote brand uitgebroken aan gaspijpleiding in Iran
Iraanse media melden dat een brand is uitgebroken aan een gas- of oliepijplijn ten zuiden van de hoofdstad Teheran. Beelden op sociale media en tv-zenders tonen een enorme zwarte rookwolk.
Lees verder

DUIVELSDEBAT. Wie zijn de toernooifavorieten? "Frankrijk te kloppen ploeg, Portugal en Rode Duivels plaats ik er net onder"
Nog 11 keer slapen en dan trappen de Rode Duivels hun EK 2021 op gang. Doet ons land straffer dan drie jaar geleden op het WK in Rusland? Onze chef voetbal Stephan Keygnaert ging in debat met analist Marc Degryse. Derde topic: de toernooifavorieten. "Enkel Frankrijk plaats ik boven de Duivels."
Lees verder

Limburgse gemeente zit met everzwijnenplaag
Het Limburgse Eisden, een deelgemeente van Maasmechelen, wordt geplaagd door everzwijnen. De beesten blijven doorgaans in het Nationaal Park Hoge Kempen, maar sinds een paar maanden komen ze paraderen in de straten van Eisden. Ze vormen zo een gevaar voor het verkeer en vernielen ook tuintjes. De gemeente breekt zich nu de kop over een oplossing voor de everzwijnenplaag.
Lees verder

Ook met een klein vermogen is een testament interessant: nieuwe online tool geeft je advies
Het erfenisplatform Legacio lanceert de eerste online testamentservice in België. Iedereen die een eigenhandig testament wil opstellen kan daar nu online advies voor vragen. Voorheen meldde Legacio dat weinig 45-plussers een testament lieten opstellen. Dat is jammer want met een goed testament kunt u dierbaren beschermen en lange discussies voorkomen.
Lees verder