Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 25 juni 2021

Onze chef wielrennen Marc Ghyselinck over de tactiek van Ineos-Grenadiers: “Van een ploeg controlefreaks verveld to...

HLN
Onze chef wielrennen Marc Ghyselinck over de tactiek van Ineos-Grenadiers: "Van een ploeg controlefreaks verveld tot een agressief koersende formatie"
Geraint Thomas, Richard Carapaz, Richie Porte en Tao Geoghegan Hart. Ineos Grenadiers trekt met vier kopmannen naar de Tour. Is dat voldoende om Primoz Roglic en Tadej Pogacar het vuur aan de schenen te leggen? Onze chef wielrennen volgde de persconferentie van de Britse ploeg en hun kopmannen twee dagen voor de Tour. "Manager Dave Brailsford heeft geen geschiedenis als iemand die de zaken niet duidelijk stelt."
Lees verder

Wagen belandt op dak in berm na botsing
Een auto is donderdagavond overkop gegaan door een aanrijding op de A12 in Antwerpen richting Brussel.
Lees verder

Morgen is internationale 'Take Your Dog to Work Day'. Deze dierenliefhebbers zien niets dan voordelen: "Je wordt er helemaal zen van"
Nu we terug vaker naar kantoor gaan wil zeven op de tien hondenbaasjes hun viervoeter meenemen naar het werk. Dat blijkt uit een rondvraag bij duizend Belgen in opdracht van BEPEFA, de beroepsvereniging van huisdiervoeding, en MoPETS, het socialemediaplatform voor huisdieren en hun baasjes. Slechts in één op de tien bedrijven zijn de huisdieren welkom, nochtans biedt dat tal van voordelen, getuigen deze baasjes.
Lees verder

Morgen uitspraak in zaak die heel Frankrijk in de ban houdt: krijgt Valérie (40) levenslang voor moord op man die haar 25 jaar door hel deed gaan?
Frankrijk houdt de adem in voor de ontknoping van een ongezien proces in de stad Chalon-sur-Soâne. Op de beklaagdenbank: Valérie Bacot (40), een vrouw die levenslang riskeert voor de moord op haar echtgenoot Daniel Polette (61). Hij was aanvankelijk haar stiefvader en vergreep zich een eerste keer aan haar toen ze amper 12 jaar was. Dat was het begin van een leven vol misbruik en geweld, dat pas zou stoppen toen hun dochter Karline (14) haar op een dag vertelde dat haar vader seksuele interesse in haar had getoond. Toen knapte er iets in het hoofd van Valérie.
Lees verder

Mogelijk om het jaar 'vaccinbooster' nodig
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) denkt dat gevaccineerden mogelijk elke twee jaar een 'boosterprik' moeten krijgen om hun bescherming tegen het coronavirus en zijn varianten op peil te houden. Voor kwetsbare groepen, zoals ouderen, zou dat wel eens elk jaar nodig kunnen zijn. In het ergste scenario zou dat voor de hele bevolking gelden.
Lees verder

60 procent van alle Europese volwassenen hebben tegen zondag eerste inenting gehad
Tegen zondag zal 60 procent van de volwassen bevolking in de Europese Unie minstens één inenting met een vaccin tegen Covid-19 hebben gekregen. Dat heeft voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie gemeld.
Lees verder

Geen limiet op aantal sporters op veld, contact mogelijk en kleedkamers en douches weer open: amateurvoetbal nagenoeg zoals voor pandemie
De amateurfederatie Voetbal Vlaanderen concludeert naar aanleiding van de publicatie van het Ministerieel Besluit met de coronamaatregelen voor de tweede fase van het zomerplan, dat voetbal, zowel outdoor als indoor, nagenoeg zoals voor de pandemie kan georganiseerd worden.
Lees verder

Beenderen van onbekende oermens gevonden in Israël
In Israël hebben vorsers de beenderen van een tot nu toe onbekende oermens gevonden. Die leefde tot ongeveer 130.000 jaar geleden in de Levant, zo deelt de universiteit van Tel Aviv mee.
Lees verder

Europese Unie werkt aan "op maat gemaakte" actieplannen voor migratielanden
De Europese Unie wil actieplannen opstellen voor de belangrijkste herkomst- en transitlanden van migranten die naar de EU reizen. Tegen de herfst moeten de Europese Commissie en de hoge vertegenwoordiger voor het buitenlands beleid Josep Borrell met voorstellen komen. Dat is op de Europese top in Brussel beslist. De plannen moeten "op maat gemaakt" en "wederzijds voordelig" zijn.
Lees verder

Herdenkingsmoment voor Jürgen Conings mag niet doorgaan: "We weten niet wie het organiseert"
De aangekondigde herdenking voor Jürgen Conings mag zondag niet plaatsvinden. Dat bevestigt Sofie Vandeweerd (Open Vld), de burgemeester van Dilsen-Stokkem. "We hebben nooit een aanvraag gehad en weten niet wie hier achter zit", vertelt ze.
Lees verder

Nederlandse premier Mark Rutte botst met Hongaarse collega Orban: "Waarom verlaat je EU niet?"
In een bitse discussie over de rechten van holebi's heeft de Nederlandse premier Mark Rutte vanavond op de Europese top in Brussel zijn Hongaarse ambtgenoot Viktor Orban uitgedaagd om uit de Europese Unie te stappen, zo melden ingewijden.
Lees verder

Amerikaanse grootbanken doorstaan stresstest, Fed heft beperkingen op
De grootste banken van de Verenigde Staten zijn allemaal met vlag en wimpel geslaagd voor de stresstests van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank. Dat heeft de Fed bekendgemaakt. De tijdens de pandemie opgelegde beperkingen op dividenduitkeringen en het terugkopen van aandelen worden dan ook opgeheven.
Lees verder

Amerikaans president Biden bereikt akkoord met Republikeinen over grootscheepse aanpak infrastructuur
De Amerikaanse president Joe Biden heeft een akkoord bereikt met een groep senatoren over de partijgrenzen heen over een enorm pakket van 559 miljard dollar (bijna 470 miljard euro) aan investeringen in de veelal verouderde infrastructuur.
Lees verder

Verwoestende windhoos in Tsjechië maakt minstens vijf dodelijke slachtoffers
Een windhoos in het zuiden van Tsjechië, niet ver van de grens met Oostenrijk, heeft zeker vijf mensenlevens geëist, melden Oostenrijkse media. De schade door de wervelwind is enorm. Er is ook sprake van minstens 100 tot 150 gewonden in de regio met de plaatsen Hodonin en Breclav, ongeveer tachtig kilometer ten noordoosten van Wenen.
Lees verder

Kamer past procedure voor uitvoering straffen onder 3 jaar aan
De plenaire Kamer heeft gisteren het licht op groen gezet voor een wetsontwerp dat de procedure voor de uitvoering van straffen tot drie jaar aanpast. Het voert een aantal wijzigingen door aan de mogelijkheid voor kortgestraften om beperkte detentie of elektronisch toezicht aan te vragen vanuit vrijheid.
Lees verder

Google laat 'tracking cookies' nog toe tot 2023
Google gaat het blokkeren van zogenoemde 'tracking cookies' uitstellen tot uiterlijk eind 2023. Eerder was het de bedoeling dat dit begin 2022 zou gebeuren. Google heeft kritiek gekregen van toezichthouders en adverteerders op deze plannen omdat andere bedrijven het moeilijker zouden kunnen krijgen om te concurreren met Google op de markt voor online-advertenties. Google is zelf een grote speler op het gebied van reclames.
Lees verder

Zoekertje van Indiase 'feministe' op zoek naar haar ideale man gaat viraal
Een zoekertje in een Indiase krant waarin een dertiger die zichzelf een "geopinieerde feministe" noemt, haar ideale man omschrijft, ging op korte tijd viraal en leidde tot een stortvloed aan reacties. Terwijl sommige lezers de advertentie grappig vonden, kreeg de vrouw in kwestie ook verscheidene haatmails te verwerken. Dat ze om een man vroeg die er warmpjes in zit, raakte blijkbaar een gevoelige snaar.
Lees verder

Voorlopig onvoldoende steun voor Merkels voorstel voor EU-top met Poetin
De Europese Unie wil een dialoog aanknopen met Rusland over thema's die voor haar belangrijk zijn. Maar een persoonlijk gesprek tussen de Europese leiders en de Russische president Vladimir Poetin komt er voorlopig niet. Eerst moet overeengekomen worden hoe zo'n rechtstreekse dialoog best wordt aangepakt. Dat hebben de Europese staatshoofden en regeringsleiders beslist op hun top in Brussel.
Lees verder

Een op de twaalf blokkende studenten grijpt naar rilatine
Heel wat studenten gebruikten al rilatine tijdens de blok, ook al hebben ze geen diagnose van de stoornis waarvoor het geneesmiddel dient. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag op basis van de doctoraatsstudie van UAntwerpen-onderzoekster Sara De Bruyn.
Lees verder

ONZE OPINIE. "De vraag is niet hoe hard de liberalen het zullen spelen, maar hoelang we hoge lasten op arbeid nog moeten compenseren met paradepaardjes"
Minstens 500 miljoen euro per jaar. Zoveel kost het vandaag om een zelfstandige levenslang vrij te stellen van RSZ-bijdragen op het loon van zijn eerste werknemer. Het was één van de paradepaardjes van de regering-Michel. En zoals het geval was bij de meeste paradepaardjes werd de kost ervan schromelijk onderschat.
Lees verder