Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 23 juni 2021

Ontwerprapport VN-klimaatdeskundigen: “Mensheid bedreigd door onomkeerbare gevolgen klimaatverandering”

HLN
Ontwerprapport VN-klimaatdeskundigen: "Mensheid bedreigd door onomkeerbare gevolgen klimaatverandering"
Een permanente opwarming van de aarde boven de drempel van +1,5 graden zou "onomkeerbare gevolgen hebben voor menselijke en ecologische systemen". Daarvoor waarschuwt een ontwerprapport van VN-klimaatdeskundigen van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), dat het Franse persagentschap AFP exclusief heeft kunnen inkijken.
Lees verder

ANNO 2021. Patsy Sorensen: "Mensen blijven ondanks tegenslagen toch graag leven"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Patsy Sorensen (68), medeoprichter Payoke, onthaalcentrum voor slachtoffers van mensenhandel. Ex-politica, verhuisd naar De Haan.
Lees verder

7 op de 10 leerkrachten vinden druk te hoog, 1 op de 4 riskeert burn-out
Meer dan zeven op de tien leerkrachten zijn ontevreden over de werkdruk, en ruim één op de vier riskeert een burn-out. Dat blijkt uit een studie van de KU Leuven die de druk bij het onderwijspersoneel onder de loep nam. "De cijfers zijn dramatisch", zegt expert Ralf Caers.
Lees verder

Nieuw-Zeeland extra alert na positieve test Australische toerist die weekend in Wellington doorbracht
In de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington is vandaag het dreigingsniveau voor corona een level opgeschroefd, nadat een Australische toerist die afgelopen weekend in de stad verbleef positief is getest voor Covid-19. Vanaf woensdag 18 uur worden inwoners in de stad daarom gevraagd afstand van elkaar te houden, zeker tot en met zondag. Kantoren, scholen en andere bedrijven kunnen wel gewoon open blijven.
Lees verder

Geen alcohol verkocht op locaties van Olympische Spelen
Er zullen geen alcoholische dranken worden verkocht op de locaties waar de Olympische Spelen plaatsvinden, dat maakte Seiko Hashimoto, de voorzitter van het organisatiecomité, vandaag bekend in een persconferentie. Op die manier hoopt het comité zorgen van het publiek weg te nemen of de Spelen wel "veilig" kunnen worden georganiseerd als er alcohol werd geschonken.
Lees verder

COLUMN. Het is verbazend hoe veel mensen hun brood verdienen met de verkoop van kundig gebakken lucht
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Salvatore Garau, kunstenaar
Lees verder

José De Cauwer wikt en weegt de Tour-Belgen: "Van Aert verbaast me nog elke koers, Benoot begint aan héél gevaarlijke missie"
Zeker houden de Rode Duivels het land nog wel even in de ban. "Liefst zo lang mogelijk", hoopt José De Cauwer. Maar de kloeke zeventiger en cocommentator van de VRT hoopt tegelijk op een sprankelende Belgische Tour de France. "Als Van Aert snel wint en/of geel pakt, mogen Lukaku, De Bruyne en co. hun riempjes aantrekken."
Lees verder

Na Songfestival verovert Måneskin nu ook de hitlijsten: "We halen het niveau van U2 en Metallica. Qua cijfers toch al"
Een maand na hun overwinning op het Songfestival blijft Måneskin het opvallend goed doen in Europa. Bij ons scoren de Italianen zelfs bij het alternatieve Studio Brussel-publiek. Tijdens hun eerste Europese promoronde komen de kersverse rockgoden ook nog één keer terug op het 'drugsschandaal' tijdens de liedjeswedstrijd. "Ik dacht bij mezelf: haters zullen er altijd zijn, wij gaan nu lekker dronken worden."
Lees verder

Er is leven na de sportzomer: VTM, Eén en Play4 maken zich nu al klaar voor een indrukwekkend herfstoffensief
Ruim 2,1 miljoen Vlamingen volgden maandagavond op Eén de EK-wedstrijd tussen Finland en de Rode Duivels. De andere zenders likten opnieuw hun wonden, al wordt achter de schermen hard gewerkt om de gunst van de kijker vanaf eind augustus weer te veroveren. Met een indrukwekkend herfstoffensief maken VTM, Eén en Play4 zich op voor het tijdperk na het voetbal, de Ronde van Frankrijk en de Olympische Spelen.
Lees verder

Aardbeving met kracht van 6 op schaal van Richter treft Peruviaanse hoofdstad
Een aardbeving met een kracht van 6 op de schaal van Richter heeft dinsdagavond lokale tijd Lima en andere delen van de centrale kust van Peru opgeschrikt. Er is geen melding gemaakt van schade of slachtoffers. Dat zegt het nationaal seismologisch centrum.
Lees verder

Aanslagbiljet onroerende voorheffing voortaan digitaal
Deze maand start de Vlaamse Belastingdienst voor het eerst met de verzending van digitale aanslagbiljetten voor de onroerende voorheffing. Dat meldt minister van Financiën Matthias Diependaele.
Lees verder

3 tv-tips voor wie (even) genoeg heeft van voetbal
Vindt u geen bal aan het EK? Geen nood, want er zijn nog genoeg zenders waarop er geen balletje rolt. Wij pluizen de tv- en streaminggidsen uit, op zoek naar verborgen en reeds blinkende pareltjes die Koning Voetbal even doen vergeten.
Lees verder

Wagens zwaar beschadigd door ongeluk in Hoboken
Op de Sint Bernardesteenweg in Hoboken is dinsdagnacht een ongeluk gebeurd. Een personenwagen crashte er tegen een geparkeerd voertuig.
Lees verder

LIVE. Vroege persconferentie in Tubeke, waar Lukaku straks Q&A doet en de Duivels supporteren voor Polen
Een nieuwe dag in het basecamp van de nationale ploeg in Tubeke. De Rode Duivels werken er met de nodige dagen rust toe naar hun achtste finales. Straks kennen ze eindelijk hun tegenstanders richting een mogelijke finaleplaats. Volg hier alles op de voet.
Lees verder

Ziekenhuisopnames nemen verder af, inmiddels minder dan 200 coronapatiënten op intensieve zorg
Er liggen op dit moment minder dan 200 Covid-19-patiënten op de afdelingen intensieve zorg van de Belgische ziekenhuizen. Alle andere cijfers blijven snel dalen. Dat blijkt uit de jongste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Enkele bewolkte dagen met kans op onweersbui in het vooruitzicht en temperaturen tot 22 graden
De zon krijgen we de komende dagen niet veel te zien. Het is overwegend bewolkt met temperaturen tot 22 graden. Er is kans op onweerachtige buien. Dit weer zet zich ook in het weekend door.
Lees verder

Nederlandse programmamaker opgepakt in Griekenland
De Nederlandse journalist en programmamaker Ingeborg Beugel (61) is in Griekenland opgepakt op verdenking van het 'faciliteren van illegaal verblijf aan een asielzoeker' in haar huis in Athene en op het Griekse eiland Hydra.
Lees verder

Portret. Nieuwe tanden, zelfde voetbal: hoe Frankrijk voetbalt naar het imago van Deschamps
Zijn buikspieren zijn spannender dan zijn voetbal. Didier Deschamps, bondscoach van Frankrijk, heeft een hekel aan zijn machiavellistisch imago. Portret van een discrete kampioen die graag in verdedigingsmodus schakelt: "Een publiek leven? Mag ik eerst langs de plastisch chirurg?"
Lees verder

Viervoudig Tourwinnaar Chris Froome wordt knecht: "Droom van ritwinst, maar wellicht wordt het bidons halen"
Lees de titel opnieuw. En denk er nu bij dat de woorden uit de mond van een viervoudige Tourwinnaar komen. Het zegt veel over Chris Froome (36). Over het niveau waarnaar hij is afgegleden. Over zijn liefde voor de sport.
Lees verder

Beruchte werfleider Sanchez maakt zijn comeback in het nieuwe VTM-programma 'Vakantiehuis for life'
Twaalf jaar geleden, in 2009, dook Francisco Sanchez Santos (57) voor een laatste keer op in het populaire programma 'The Block'. Maar nog heel eventjes en de beruchte werfleider is terug van weggeweest. Binnenkort duikt hij namelijk op in het nieuwe VTM-programma 'Vakantiehuis for life'.
Lees verder