Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 22 juni 2021

ONS RAPPORT. Drie spelers met 5/10, drie spelers met 7 waaronder ook meest hoopgevende nieuws van de avond

HLN
ONS RAPPORT. Drie spelers met 5/10, drie spelers met 7 waaronder ook meest hoopgevende nieuws van de avond
Ook het Finse varkentje is gewassen. Met opnieuw een prestatie die het Belgische vertrouwen goed doet. Drie spelers krijgen van onze Duivels-watcher Niels Poissonnier een 7 op 10. Drie jongens flirten met een buis. Ons individuele rapport van een nieuwe Belgische zege in Sint-Petersburg.
Lees verder

Antwerpse gezinnen missen Rode Duivels door stroompanne
Voor duizenden gezinnen in Mortsel, Deurne, Berchem en Borgerhout zat het er niet in om voor televisie voor de Rode Duivels te supporteren. Dat meldt het Nieuwsblad. Een half uur voor de aftrap van de wedstrijd ontstond er een grote stroompanne.
Lees verder

Slechts anderhalve match, maar niemand creëert meer kansen op EK dan De Bruyne: "Het ging wel oké"
"Sommige fases konden beter, andere fases waren goed." Kevin De Bruyne bleef zoals altijd nuchter. Maar 'KDB' speelde toch maar weer een hoofdrol in de 0-2-zege tegen Finland. Overzicht en rustig met (beslissende) passjes strooiend. Vintage Kevin. Straf: niemand op dit EK creëerde tot nu toe meer kansen dan De Bruyne. Dat met nog geen anderhalve match op de teller.
Lees verder

LIVE (21u). Engeland en Tsjechië spelen onderling duel om groepswinst
• Groep D • Aftrap: 21u • Artur Dias (Portugal) • Londen
Lees verder

LIVE (21u). Kroatië moet vol aan de bak tegen Schotland
• Groep D • Aftrap: 21u • Ref: Fernando Andres Rapallini (Argentinië) • Glasgow
Lees verder

Italië schaft volgende week maandag mondmaskerplicht in buitenlucht af
In Italië wordt volgende week maandag de verplichting opgeheven om een mondmasker te dragen in de buitenlucht. "Vanaf 28 juni laten we de mondmaskerplicht in de buitenlucht achter ons", meldt de Italiaanse minister van Volksgezondheid Roberto Speranza maandagavond op Facebook.
Lees verder

Twee katholieke kerken in Canada afgebrand, mogelijk verband met ontdekking 215 lichamen bij internaat
De Canadese federale politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting in twee katholieke kerken die maandag zijn afgebrand. Beide kerken zijn rond 1910 gebouwd in gebied van inheemse volkeren in het westen van Canada (British Columbia) en gingen ongeveer gelijktijdig in vlammen op.
Lees verder

Raad van Europa vraagt Madrid af te zien van uitleveringsprocedure tegen Puigdemont
De Raad van Europa heeft Spanje gevraagd om af te zien van de uitleveringsprocedures tegen de Catalaanse politici die in ballingschap in het buitenland leven, onder wie voormalig minister-president van de regio Catalonië Carles Puigdemont, die in ons land verblijft. De Spaanse regering meldde maandag dat ze vandaag gratie gaat verlenen aan negen Catalaanse separatistische leiders die in de cel zitten.
Lees verder

Braziliaanse president Bolsonaro verliest controle tijdens persconferentie en maakt journalisten uit voor vuil van de straat
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is maandag tijdens een persconferentie de zelfcontrole verloren. Hij droeg een journaliste op dat ze haar mond moest houden en bestempelde mediagroep Globo, het grootste mediaconglomeraat van Brazilië, als "kak".
Lees verder

"Cubaans coronavaccin Abdala haalt doeltreffendheid van 92 procent"
Het Cubaanse kandidaat-coronavaccin Abdala haalt een doeltreffendheid van 92,28 procent na injectie van drie doses. Dat zegt het lokale laboratorium dat het vaccin heeft ontwikkeld. Abdala zit in de laatste testfase en zou van de Cubaanse autoriteiten officiële goedkeuring krijgen tegen eind juni of begin juli.
Lees verder

Johnson & Johnson kiest Gent als Europese productiesite voor behandelingen voor bloedkankerpatiënten
Janssen Pharmaceutica, de dochter van de Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson (J&J) die bij ons bekend is om zijn ves­tiging in het Kempische Beerse, krijgt er een prestigieuze site bij. In het Tech Lane-wetenschapspark van de UGent in Zwijnaarde begint later dit jaar de bouw van de eerste productiesite voor celtherapie van Janssen Pharmaceutica.
Lees verder

Slechts 384 inspraakreacties over nieuwe Vlaamse stralingsnormen 5G
De Vlaamse overheid heeft maar 384 inspraakreacties gekregen tijdens de publieke consultatieronde over de nieuwe stralingsnormen om 5G mogelijk te maken. Dat is veel minder dan in andere openbare consultaties die over heel Vlaanderen worden georganiseerd. De meeste reacties gaan over de impact van straling op de gezondheid. Dat meldt minister van Omgeving Zuhal Demir. Volgens de N-VA-minister was de gezondheid ook de eerste prioriteit bij het opmaken van de normen.
Lees verder

Maar 384 inspraakreacties over nieuwe Vlaamse stralingsnormen 5G
De Vlaamse overheid heeft maar 384 inspraakreacties gekregen tijdens de publieke consultatieronde over de nieuwe stralingsnormen om 5G mogelijk te maken. Dat is veel minder dan in andere openbare consultaties die over heel Vlaanderen worden georganiseerd. De meeste reacties gaan over de impact van straling op de gezondheid. Dat meldt minister van Omgeving Zuhal Demir. Volgens de N-VA-minister was de gezondheid ook de eerste prioriteit bij het opmaken van de normen.
Lees verder

Ondanks vijf doden nog geen onderzoeksrechter aangeduid: gerecht laat onderzoek over aan aannemer
Ook al zijn er vijf doden gevallen bij de instorting van de Antwerpse school in aanbouw, de aanstelling van een onpartijdige onderzoeksrechter is voorlopig niet aan de orde. Het gerecht wacht daarvoor op een verslag van... hoofdaannemer Democo. De families van de buitenlandse slachtoffers kijken argwanend toe en vrezen dat de waarheid nooit aan het licht zal komen.
Lees verder

Eierverbod krijgt band tussen Vlaming en en zijn kippen niet stuk: "Als ik de ren opendoe, voel ik me als God in Frankrijk"
De Vlaming en zijn kippen, het is een bizar maar standvastig huwelijk dat niet kapot te krijgen is door een fipronilcrisis, ophokplicht of PFOS-schandaal. "Ik ga niet stoppen met hun eieren te eten", zegt burgemeester Bart De Wever die er al jaren houdt. Maar ze geven meer dan alleen een omelet in de pan: "Doe ik de ren open, dan ben ik als God in Frankrijk."
Lees verder

"Rotslechte dag" op NK betekent niet automatisch zorgen rond Van der Poel: "Mathieu is klaar voor de Tour"
"Een rotslechte dag." Meer was er niet aan de hand met Mathieu van der Poel (26) op het Nederlands kampioenschap, zegt Christoph Roodhooft. "In principe is hij klaar voor de Tour."
Lees verder

Geen spreekrecht voor Pvda in onderzoekscommissie
Het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement heeft het licht op groen gezet voor de oprichting van de parlementaire onderzoekscommissie PFAS-PFOS. Die komt vrijdag al een eerste keer bijeen. Oppositiepartij Pvda is daar niet welkom. "Daarvoor moet het reglement gewijzigd worden."
Lees verder

Lichaam Jürgen Conings gevonden door passanten: "Niet vreemd dat camera's en honden hem niet vonden"
Jürgen Conings (46) heeft tot vier weken geleefd voor hij zelfmoord pleegde in een dichtbegroeid en moeilijk bereikbaar deel van het bos. Na een nieuwe zoekactie is ook het laatste machinegeweer teruggevonden. "We hadden hem wel liever levend gevonden", benadrukt het federaal parket.
Lees verder

Onze opinie. Van een ecologische partij verwacht je dat ze zich toch net iets kritischer opstelt tegenover een chemische multinational op haar grondgebied
De partij Groen tilt in Zwijndrecht de uitdrukking 'je met een kluitje in het riet laten sturen' naar een nieuw niveau. De partij mag dan wel erg verontwaardigd doen over het hele PFOS-vervuilingsdossier, ze levert ook al 24 jaar de burgemeester in de gemeente. Als er bij 3M een spade in de grond ging, feestte het gemeentebestuur geregeld mee.
Lees verder

Proces-Sanda Dia loopt drie maanden vertraging op: advocaat van Reuzegommer struikelde over drie woorden
De zaak wordt 'voor behandeling gesteld' of 'behandeld': dat verschil in woordkeuze lag aan de basis van het wrakingsverzoek van advocaat Joris Van Cauter in de zaak-Sanda Dia (20), die stierf bij een studentendoop. Het proces zal minstens drie maanden vertraging oplopen.
Lees verder