Doorgaan naar hoofdcontent

Officieel: Lukaku heeft met Simone Inzaghi al nieuwe coach bij Inter

HLN
Officieel: Lukaku heeft met Simone Inzaghi al nieuwe coach bij Inter
Simone Inzaghi is de nieuwe trainer van Inter en Romelu Lukaku. Dat heeft de Italiaanse landskampioen officieel bekendgemaakt. Inzaghi komt over van Lazio en tekende een contract tot 2023.
Lees verder

Vlaamse universiteiten en hun ziekenhuizen vragen om niet te snel te versoepelen: "Afdalen zonder remmen is levensgevaarlijk"
De rectoren van de Vlaamse universiteiten, de CEO's van de universitaire ziekenhuizen en decanen Geneeskunde roepen donderdag in een open brief op om niet te snel te versoepelen. "Afdalen zonder remmen is levensgevaarlijk", klinkt het.
Lees verder

Meer dan 1 Belg op 2 ontevreden over EU-aanpak coronapandemie
Meer dan de helft van de Belgen is ontevreden over de manier waarop de Europese Unie de coronapandemie aanpakt. Dat blijkt donderdag uit een nieuwe Eurobarometer, die in maart en april in opdracht van het Europees Parlement is afgenomen. 55 procent van de Belgische ondervraagden is naar eigen zeggen niet tevreden met de genomen maatregelen.
Lees verder

Nummer 1 van de wereld Barty geeft geblesseerd op in tweede ronde van Roland Garros
Het Australische nummer 1 van de wereld Ashleigh Barty (WTA 1) heeft Roland Garros in de tweede ronde verlaten. Het topreekshoofd werd gehinderd door een blessure aan de linkerheup en gaf op bij 6-1, 2-2 in het voordeel van de Poolse Magda Linette (WTA 45).
Lees verder

OPROEP. Tussen 16 en 18 jaar oud en met vrienden een reis geboekt naar feestbestemming?
Vorig jaar was een zomer in mineur, maar dit jaar belooft 'spektakel' te worden in de Europese bad- en nachtsteden. Van het Spaanse Lloret de Mar en Calella tot Chersonissos en Kos in Griekenland. Jongeren snakken massaal naar een vakantie zonder al te veel regels, en willen vooral cocktails, fuiven en zonnen met vrienden. Om een artikel te illustreren, zijn we nog op zoek naar een vriendengroep tussen 16 en 18 jaar oud die deze zomer of in september een trip geboekt heeft met een jongerenorganisatie, richting feestbestemming (en hun vaccin dus niet afwachten). Stuur een mailtje naar fien.tondeleir@dpgmedia.be, met vermelding van een telefoonnummer. Bedankt!
Lees verder

Weduwe buschauffeur Sierre bekent dat ze zonder vergunning als onthaalmoeder werkte: "Ik heb nooit bewust iemand kwaad willen doen"
De weduwe van de buschauffeur die in 2012 bij de busramp in Sierre betrokken was, biecht op dat ze zonder vergunning als onthaalmoeder werkte. "Ik heb mensen opgelicht", vertelt Evy Laermans in een video die ze aan onze redactie bezorgde. "Maar met de hand op het hart: ik heb elke seconde met heel veel zorg en liefde de kindjes bij mij gehad."
Lees verder

België vaccineert nu dubbel zo snel als Verenigde Staten: halen we Amerikanen over enkele weken in?
Terwijl het vaccinatietempo in de Verenigde Staten dag na dag terugloopt, stijgt het bij ons net naar recordhoogtes. Over enkele weken halen we zo waarschijnlijk de Amerikanen, maar ook de Israëliërs en mogelijk zelfs de Britten in.
Lees verder

17-jarige die beer van muur duwde om haar honden te beschermen: "Doe niet zoals ik"
Hailey Morinico is wereldberoemd sinds een filmpje met de tiener in de hoofdrol bijna 70 miljoen keer werd bekeken op TikTok. De 17-jarige reageerde instinctief en impulsief toen ze een beer dicht bij haar honden zag opdoemen. Morinico stormde op de beer af en duwde die met haar blote handen van een muurtje. In een reactie zegt ze nu: "Doe niet zoals ik".
Lees verder

'Neighbours' wordt nieuwe vaste afspraak bij VTM 2
'Everybody needs good neighbours', daar is ook VTM 2 het mee eens. De zender pakt vanaf maandag 14 juni uit met de Australische reeks 'Neighbours' als nieuwe vaste afspraak in de vooravond.
Lees verder

Wereldwijd meer dan 2 miljard coronaprikken gezet
Er zijn wereldwijd ruim twee miljard coronaprikken gezet, meldt persbureau AFP op basis van een eigen telling. Dat is iets meer dan een vierde van de wereldbevolking. De telling houdt wel enkel rekening met de eerste prik, er zijn dus nog geen twee miljard mensen volledig ingeënt.
Lees verder

PCR-test dan toch gratis voor wie nog niet de kans kreeg om zich te laten vaccineren
Vorige week al zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) dat PCR-testen wat goedkoper zouden worden voor personen die nog niet de kans kregen om zich te laten vaccineren. Nu blijkt dat de test (eenmalig) volledig zal worden terugbetaald. Dat vernam VTM NIEUWS.
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Wellens en Asgreen krijgen het gezelschap van Stuyven, peloton is waakzaam
Dag vijf in het Critérium du Dauphiné. Van Saint-Chamond trekt het peloton naar Saint-Vallier. Het wordt een heuvelachtige bedoening en bijgevolg een etappe die weggelegd lijkt voor aanvallers of punchers à la Colbrelli. U volgt de rit van start tot aankomst live op deze pagina!
Lees verder

Zo bescherm je je smartphone: dit zijn de beste hoesjes
Wie op zoek gaat naar een passend smartphonehoesje heeft op sommige webshops keuze uit meer dan 15.000 modellen in alle kleuren, vormen en materialen. Die zorgen voor extra stevigheid en voorkomen krassen of barsten in je scherm. Wacht dus best geen jaar om een hoesje te kopen, maar schaf er vanaf de eerste dag eentje aan.
Lees verder

Hoe voorkom je dat je kinderen het slachtoffer worden van een scheiding? Experte Marsha Pinedo geeft advies
In haar boek Je hoeft het niet alleen te doen tracht Marsha Pinedo (50) kinderen door de scheiding van hun ouders te loodsen. Had ze die hulp zelf vroeger maar gehad, zegt de therapeut nu. Want ook zij moest als kind de scheiding van haar ouders doorstaan. "'Je moeder is een hoer', 'je vader is een lul' – daar kun je als kind helemaal niets mee. Het is alleen heel, heel vermoeiend." Ze legt uit hoe je het beter kan aanpakken. "Mensen moeten zich realiseren dat het partnerschap niet voor eeuwig is. Maar het ouderschap is dat wel."
Lees verder

United Airlines investeert in supersonisch vliegen
De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines springt in de potentiële markt van het supersonisch vliegen, sneller dan het geluid. De maatschappij heeft een miljardenorder geplaatst voor vijftien vliegtuigen van Boom Supersonic, zo kondigde ze vandaag aan.
Lees verder

Remco Evenepoel komt zondag alweer in actie: Elfstedenronde wordt eerste koers sinds opgave in Giro
De Ronde van Italië is nog maar net voorbij, maar bij Deceuninck-Quick.Step willen ze Remco Evenepoel zo snel mogelijk weer laten koersen. Onze landgenoot staat dit weekend aan de start van de Elfstedenronde, dik tien dagen na zijn opgave in de Giro.
Lees verder

KIJK LIVE (20u45). De Bilde: "Martínez moet experimenteren" - dit is de verwachte basiself voor oefenduel tegen Griekenland
De EK-voorbereiding komt nu écht op toerental. Vanavond spelen de Rode Duivels hun eerste oefenwedstrijd richting EURO 2020 tegen Griekenland. Voor welke opstelling kiest Roberto Martínez? En tanken de Belgen vertrouwen? U kan de wedstrijd hier of op VTM live bekijken. De uitzending start om 20u25, de aftrap volgt om 20u45.
Lees verder

Leuk voor astro lovers: Spotify lanceert nieuwe functies, waaronder een birth chart op basis van je favoriete artiesten
Astrologie is hot, en dat is ook Spotify niet ontgaan. De streamingdienst lanceerde vandaag een nieuwe campagne, Only You, waarin je je zogenaamde 'Audio Birth Chart' kan zien. Net zoals bij Wrapped (het jaaroverzicht dat het platform aan het einde van elk jaar maakt van je muziekvoorkeuren) kan je de afspeellijst delen op je sociale media. Redactrice Marie testte het al eens uit.
Lees verder

Leuk voor astro lovers: Spotify lanceert originele, nieuwe functies, waaronder een birth chart op basis van je favoriete artiesten
Astrologie is hot, en dat is ook Spotify niet ontgaan. De streamingdienst lanceerde vandaag een nieuwe campagne, Only You, waarin je je zogenaamde 'Audio Birth Chart' kan zien. Net zoals bij Wrapped (het jaaroverzicht dat het platform aan het einde van elk jaar maakt van je muziekvoorkeuren) kan je de afspeellijst delen op je sociale media. Redactrice Marie testte het al eens uit.
Lees verder

SHOWBITS. Kim van Oncen deelt een zeldzame foto met haar man en babygeluk bij Cath Luyten
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder