Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 21 juni 2021

Of er wijzigingen zullen zijn bij Nederland? Dit briefje verraadt alvast van wel

HLN
Of er wijzigingen zullen zijn bij Nederland? Dit briefje verraadt alvast van wel
Frank de Boer kiest er ondanks de zekerheid over groepswinst niet voor om zijn spelers rust te geven in de overbodige wedstrijd tegen Noord-Macedonië. Hij kondigde twee wissels aan - nu ja, hij liet een briefje slingeren waarop twee wissels te zien zijn. Malen en Gravenberch komen aan de aftrap. De Nederlandse bondscoach wil Oranje niet uit zijn elan halen en als het even kan nog wat dingen verbeteren.
Lees verder

Tegen wie spelen Rode Duivels in achtste finales? Kans weer kleiner dat het topland uit poule F wordt
Tegen wie spelen de Rode Duivels in de achtste finales? Als de Belgen hun groep winnen, en daar ziet het wel naar uit, dan treffen zij een van de beste derdes. Wordt het Zwitserland? Of toch nog een topland uit de 'groep des doods'? Een handig overzicht.
Lees verder

Niet minder dan 1.170 kaarsjes voor Mats in Scherpenheuvel: "Dit was enorm hartverwarmend"
Mats Stoffelen (16) zou volop het leven moeten ontdekken, maar in plaats daarvan vecht hij een verbeten strijd uit tegen kanker. Nonkel Kris Driessen besloot daarop een mountainbiketochtje te ondernemen voor zijn neefje naar Scherpenheuvel om geld in te zamelen voor zijn ultieme droom; een eigen geluidsstudio op zijn kamer. En voor elke steunbetuiging zou er een kaarsje gebrand worden. Het werden er 1.170...
Lees verder

Buurt maakt rouwplek voor slachtoffers ingestort schoolgebouw, ook #nieuwzuidremember gelanceerd
Ongeveer een dag na de ramp op het Nieuw Zuid hebben buurtbewoners er een rouwplek gemaakt. Aan de Jan Vanhoenackerstraat, vlak bij het ingestorte schoolgebouw, worden bloemen, teksten en voetbalshirts gehangen ter nagedachtenis van de slachtoffers.
Lees verder

Schandaal op de Copa América: "Vidal en zes andere Chilenen kregen vrouwelijk gezelschap over de vloer in spelershotel"
Het Chileense voetbal davert op z'n grondvesten. Middenin de Copa América zouden zeven spelers van de nationale ploeg - waaronder absolute sterspeler Arturo Vidal - vrouwelijk gezelschap hebben uitgenodigd in het spelershotel.
Lees verder

LIVE (18u). Verplicht nummer voor groepswinnaar Oranje tegen al uitgeschakeld Noord-Macedonië
• Johan Cruijff ArenA
Lees verder

LIVE (21u). Kunnen de Rode Duivels voor het eerst in meer dan 50 jaar nog eens winnen van Finland?
• Aftrap: 21u
Lees verder

LIVE (21u). Rusland en Denemarken strijden om plaats in volgende ronde
• Parken Stadion
Lees verder

LIVE (18u). Oekraïne en Oostenrijk willen tweede plaats in groep C
• National Arena Bucharest
Lees verder

Veiling van exquise Bourgogne-wijnen brengt 6 miljoen euro op
Een veiling van exquise wijnen uit de Bourgogne heeft zondag in Genève meer dan 6 miljoen euro opgeleverd. Vooral enkele partijen van de beroemde Franse wijnmaker Henri Jayer, in 2006 overleden op 84-jarige leeftijd, waren in trek bij de liefhebbers.
Lees verder

Huidig premier eist overwinning verkiezingen Armenië op, tegenstanders vermoeden stembusfraude
Huidig premier van Armenië, Nikol Pasjinian, heeft de overwinning geclaimd bij de parlementsverkiezingen die gisteren zijn gehouden in het land. Na het tellen van 30 procent van de stemmen staat zijn partij Burgerlijk Contact op ruim 58 procent, terwijl de Armeense Alliantie van zijn belangrijkste tegenstrever, ex-president Robert Kotsjarian, goed is voor 18 procent. Dat blijkt uit de eerste resultaten die door de centrale kiescommissie bekendgemaakt werden.
Lees verder

Huidig premier eist overwinning verkiezingen Armenië op
Huidig premier van Armenië Nikol Pasjinjan heeft gisteravond de overwinning opgeëist van de vervroegde parlementsverkiezingen in het land. Op basis van eerste gedeeltelijke resultaten blijkt zijn partij een ruime voorsprong te hebben. De partij van Pasjinjan haalde 59 procent van de stemmen binnen, die van zijn belangrijkste rivaal, ex-president Robert Kotsjarian, bijna 19 procent. Dat blijkt uit de eerste resultaten die door de centrale kiescommissie bekendgemaakt werden.
Lees verder

Nieuw-Zeelandse als eerste transgender geselecteerd voor Olympische Spelen
Transgenderatleet Laurel Hubbard is geselecteerd voor het Nieuw-Zeelandse damesteam dat uitkomt op de Olympische Spelen in Tokio. Dat heeft het olympisch comité van het land vandaag bekendgemaakt. Ze zal uitkomen op het onderdeel gewichtheffen.
Lees verder

Een op de twee stedelijke jongeren geconfronteerd met seksuele intimidatie in de openbare ruimte
Een op de twee jongeren uit Antwerpen, Brussel en Charleroi geeft aan dat seksuele intimidatie hun vrijheid beperkt. Dat schrijft De Standaard vandaag op basis van een rapport van Plan International.
Lees verder

Bouwvakbond vraagt om duidelijkere controle op detachering: "Hele ketting van mensen die onze taal en regels niet kennen"
Het aantal werfongevallen met buitenlandse arbeiders zal enkel toenemen. Dat zegt Patrick Vandenberghe van bouwvakbond ACVBIE. "Door die hele ketting van onderaannemers is controle moeilijk. Werknemers kennen vaak onze taal, regels en veiligheidsvoorschriften niet." De vakbond wil Overleg met de regering om drama's zoals dat in Antwerpen te voorkomen.
Lees verder

"Het leven is als een doosje chocolade. En de chocolaatjes van de Rode Duivels zouden wel eens zwaar op de maag kunnen liggen"
Onze chef voetbal Stephan Keygnaert blikt vooruit naar de laatste groepswedstrijd van de Rode Duivels, straks tegen Finland en hij vraagt zich daarbij vooral af of iedereen de gevolgen kent van een zege tegen Teemu Pukki en dezijnen. Maar speculeren op de tweede plaats? Da's ook de oplossing niet. "Je kunt ook tegen Finland 'spelen voor' de tweede plaats, en kiezen voor Oranje in de kwartfinale in Baku. Behalve dat zoiets er heel lullig moet uitzien, maar je motiveert er Nederland mee, én de hele voetbalwereld zal ons misprijzen om zo weinig fair-play."
Lees verder

Bedrijven sméken om volk. Het goede nieuws? Er komen 30.000 werkzoekenden aan
Bedrijven die steeds meer uit de kast halen om talent te verleiden, werkzoekenden die - wachtend op een vast contract - uitzendjobs in de bediendensector links laten liggen en het aantal openstaande vacatures bij VDAB - 55.000 stuks - dat in twintig jaar nooit zo hoog was: drie zaken die aangeven dat het nu onze arbeidsmarkt is die stevig koorts maakt.
Lees verder

Baby Pia is vanaf september 'kleuter Pia', klaar voor de gewone school: "Onze kleine babbelkous doet het fantastisch"
Eén van de allermooiste verhalen krijgt een nieuw hoofdstuk: Pia - het meisje dat Vlaanderen met een nooit geziene solidariteitsactie uit de klauwen van een dodelijke spierziekte redde - mocht de voorbije week voor het eerst naar een schoolklasje. Een proevertje, waarbij snel bleek dat Pia klaar is voor het grote werk vanaf september. "Even was ze sprakeloos en dat zien we zelden: Pia is de grootste babbelkous."
Lees verder

Slangen op maandag. De buitenbaan van Demir
Zou het toeval zijn, dat samen met Zuhal Demir ook de wolf opnieuw opdook in Limburg? In het indrukwekkende oerwoud aan bevoegdheden dat de Limburgse minister torst, zit ook de bescherming van dit roofdier. Herkent het politieke beest Demir iets van zichzelf in de teruggekeerde wolf?
Lees verder

ANNO 2021. Jos Colpin: "Dat gedoe over die Deense voetballer begreep ik niet"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Jos Colpin, oud-parketwoordvoerder. "Mijn werk heeft me cynischer gemaakt. Dat gedoe vorige week over die Deense voetballer kan ik niet begrijpen. De instorting van die school in Antwerpen, dát zou pas de gemoederen moeten losmaken."
Lees verder