Doorgaan naar hoofdcontent

OEFENMATCHEN. KV Mechelen krijgt pandoering van Utrecht - Kortrijk trefzeker - Beerschot klopt Duitse derdeklasser

HLN
OEFENMATCHEN. KV Mechelen krijgt pandoering van Utrecht - Kortrijk trefzeker - Beerschot klopt Duitse derdeklasser
KV Kortrijk heeft ook zijn derde oefenmatch winnend afgesloten. Het versloeg Sparta Petegem met 0-4. De Kerels hadden het knap lastig in het begin, maar na een halfuur brak Chevalier de ban. De Franse aanvaller van KVK scoorde na een knappe actie en dito voorzet van Vandendriessche. Een minuutje later was het opnieuw raak. Badamosi scoorde net als Chevalier zijn derde doelpunt in evenveel oefenmatchen.
Lees verder

OEFENMATCHEN. KV Mechelen krijgt pandoering van Utrecht - Beerschot klopt Duitse derdeklasser
KV Mechelen heeft een oefenwedstrijd tegen FC Utrecht met 7-2 verloren. Het kwam al vroeg op achterstand nadat Bijker een voorzet in eigen doel devieerde. Nog een tegenvaller: Peyre viel uit met last aan de dij. Afwachten hoe zwaar de blessure is. Malinwa, dat zich defensief bijzonder kwetsbaar toonde, lag onder in de eerste helft. Na een splijtende pass door het midden kon Ramselaar afwerken: 2-0. Op het halfuur werd een slechte pass van Van den Eynden onderschept en Utrecht schakelde vlijmscherp om. Dalmau was uiteindelijk de afwerker van dienst (3-0). Hairemans scoorde tegen, maar op slag van rust werd het nog 4-1. Opnieuw werd de Mechelse defensie weggespeeld, en opnieuw was het Dalmau die afwerkte.
Lees verder

Rechter gelast vrijlating Bill Cosby wegens oneerlijk proces
Acteur Bill Cosby (83) moet vrijgelaten worden. Zijn straf werd door het Hooggerechtshof in Pennsylvania geannuleerd. Hij zat een straf van 3 tot 10 jaar uit voor seksuele geweldpleging.
Lees verder

25 jaar 'Wannabe' van de Spice Girls: echte 'girl power' of pure oplichterij van platenbonzen?
Mooie liedjes duren niet lang, maar een prima popsong gaat een eeuwigheid mee. Of in het geval van 'Wannabe' van de Spice Girls toch al een kwarteeuw. Hoe krachtig is de erfenis van het nummer dat een heleboel jonge meisjes deed kennismaken met girl power?
Lees verder

Chaos rond coronacertificaat: vanaf morgen moet het met u mee op reis, maar niemand die het in detail zal controleren
Wie vanaf morgen op het vliegtuig stapt, moet via een coronacertificaat kunnen bewijzen dat hij of zij volledig gevaccineerd is, recent een negatieve test aflegde of recent van corona herstelde. Alleen: aan de vooravond van de zomervakantie is nog niet duidelijk wie dat certificaat zal controleren op Brussels Airport. De politiek wijst naar de luchtvaartmaatschappijen, maar die zeggen dat het praktisch niet haalbaar is. En zo neemt het coronacertificaat een valse start.
Lees verder

Chaos rond coronacertificaat: vanaf donderdag kun je niet zonder op reis, maar niemand die het zal controleren
Wie vanaf donderdag op het vliegtuig stapt, moet met een coronacertificaat kunnen bewijzen dat hij volledig gevaccineerd is, recent een negatieve test heeft afgelegd of recent van corona hersteld is. Maar aan de vooravond van de zomervakantie is nog niet duidelijk wie dat certificaat zal controleren op Brussels Airport. De politiek wijst naar de luchtvaartmaatschappijen, maar die zeggen dat het praktisch niet haalbaar is. En zo neemt het coronacertificaat een valse start.
Lees verder

Tornado verwoest levenswerk van 87-jarige veeboer en zoon in Houffalize: "Alles is foutu. Maar we leven nog, we hebben geluk gehad"
Een tornado heeft zondag een hoeve in Houffalize vernield. Het hele leven van een veeboer van 87 en zijn zoon van 53 werden in één ruk weggeblazen. Maar vader Adelin heeft zich al herpakt. "Een hele dag heb ik mijn ogen uitgeschreid, maar dat heeft geen avance. Ik leef nog, mijn zoon leeft nog, we zijn maar één koe verloren: we hebben chance gehad. Zo bezie ik dat."
Lees verder

Nieuwe btw-regels voor online bestellingen van buiten EU. Dit is wat u moet weten voor u bij Alibaba of AliExpress bestelt
U bestelt wel eens een pakketje in China, het VK of de VS? Voortaan houdt u dan maar beter rekening met de btw en mogelijke invoerkosten. Morgen treedt een nieuwe Europese wetgeving in voege voor aankopen buiten de Europese Unie. Daarmee blijven ook Chinese spulletjes van minder dan 22 euro niet langer onder de radar van de douane. Dit is wat u moet weten wanneer u buiten Europa shopt.
Lees verder

Per ongeluk 15-jarigen uitgenodigd voor vaccinatie, maar die mogen nog niet komen
In 13 vaccinatiecentra, waaronder dat van Gent, zijn per ongeluk uitnodigingen verstuurd naar 15-jarigen. Dat komt door een fout in het databestand van Vlaanderen. De 15-jarigen mogen echter nog niet komen, voorlopig wordt er pas gevaccineerd vanaf 16 jaar. "We hebben de fout opgemerkt en gemeld aan Vlaanderen", zegt Gents gezondheidsschepen Rudy Coddens (Vooruit)
Lees verder

Thomas De Gendt kijkt in geweldige tweet naar het koersjaar 2032
Het jonge geweld maakte (alweer) indruk in de Tour de France. Dus kroop Thomas De Gendt - het is niet zijn eerste heerlijke tweet - in zijn pen, kijkend naar de toekomst van het wielrennen.
Lees verder

'Memesvantstad' kaapt Streamz-account nadat eigen pagina op Instagram offline wordt gehaald
De populaire Instagrampagina 'memesvantstad', die in anderhalf jaar tijd zo'n 100.000 volgers bijeen sprokkelde, is sinds een week offline gehaald. Daarom mocht 'Bart De Memer', bezieler van de pagina, het officiële Streamz-Instagramaccount overnemen. Daar zal hij de komende maand content op maken.
Lees verder

Minderjarige verdachten blijven langer in gesloten gemeenschapsinstelling na verkrachting van 14-jarig meisje dat later uit het leven stapte
Twee minderjarige verdachten van de verkrachting van een meisje van 14 op een kerkhof in Gent moeten langer in een gesloten instelling blijven. Dat heeft de jeugdrechter in Gent beslist. De meerderjarige verdachten verschijnen vrijdag voor de Gentse raadkamer, die zal beslissen over hun verdere aanhouding.
Lees verder

Zwitserland geeft 4 miljoen doses AstraZeneca weg
Zwitserland doneert 4 miljoen doses van het AstraZeneca-vaccin aan armere landen via het Covax-programma van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het land heeft het coronavaccin van de Brits-Zweedse farmaceut nog niet goedgekeurd en zit daardoor met een voorraad van 5,4 miljoen doses.
Lees verder

Club Brugge ziet Mata uitvallen met knieblessure in potig oefenduel
Oefenmatch nummer 2 voor Club Brugge vanavond, dat het Kroatische Lokomotiva Zagreb partij gaf in Knokke-Heist. Blauw-zwart trad opnieuw aan met een mix van basisspelers, invallers en youngsters die in de voorbereiding hun kans krijgen. In een bitsige eerste helft, waarin Van Driessche drie gele kaarten moest trekken, kreeg Club twee tegenvallers te verwerken. Na tien minuten leverde Shinton de bal knullig in bij een Kroaat, die het geschenk dankbaar aannam en de bal over de invallersdoelman binnen trapte (0-1).
Lees verder

Prik krijgen was nog nooit zo plezant: terwijl dj's plaatjes draaien, zet Marc Van Ranst eigenhandig coronavaccin op 'prikfuif' voor jongeren
Veel sfeer in VacCovid in Park Spoor Oost vandaag. Van 16 tot 21.30 uur laten 4.000 16-plussers zich inenten in het Antwerpse vaccinatiedorp, met extraatjes als Tomorrowland-dj's in de wachtruimtes, dansers en bekende vrijwilligers als Marc Van Ranst, Erika Vlieghe en Pierre Van Damme. "Maar de grootste act blijft het vaccin zelf", aldus Antwerps schepen Els Van Doesburg.
Lees verder

IN BEELD. Cast F.C. De Kampioenen opent eigen zandsculpturenfestival
De Kampioenen mogen dan wel officieel gestopt zijn, toch leeft de bekendste voetbalploeg van ons land meer dan ooit. Zelfs op het strand van Westende bij Middelkerke. Heel de zomer lang zijn daar imposante beelden van de personages uit deze iconische reeks te bewonderen op het zandsculpturenfestival. Voor de opening zakten ook enkele acteurs uit F.C. De Kampioenen af naar zee om zichzelf te bewonderen .... in het zand.
Lees verder

Jongeren trekken massaal op feestvakantie: "We zijn allemaal getest, dus het kan geen kwaad, denk ik"
Reisbureaus krijgen veel jongeren over de vloer voor lastminutereizen naar typische feestplekken in het buitenland. Vooral in Spanje en Griekenland, waar de discotheken en clubs al open zijn. VTM NIEUWS-reporter Julie Colpaert brengt verslag uit van zo'n feestplek, het Spaanse Lloret de Mar.
Lees verder

Olympische tijdrit? Van Aert heeft stof om over na te denken: "Het zal toch beter, harder, sneller moeten"
Van een teleurstelling gesproken, zo weet ook onze chef wielrennen Marc Ghyselinck. Wout van Aert straalde zelfvertrouwen uit en kwam voor geel in de Tour de France, maar werd vierde. Een klap én iets om over na te denken met het oog op de Olympische Spelen. "Het is hopen dat Pogacar niet meedoet."
Lees verder

Sergio Gómez, ooit de 'nieuwe Iniesta' van Barcelona, nu op zoek naar grote doorbraak bij Anderlecht
Anderlecht heeft opnieuw beet. Paars-wit haalt de polyvalente aanvaller Sergio Gómez (20) weg bij Dortmund en bindt hem voor vier jaar aan zich. Portret van een Spaanse diamant geslepen door Barcelona en zelfs vergeleken met Iniesta, maar nog wachtend op de grote doorbraak.
Lees verder

Voor Marc Degryse is Engeland plots torenhoog favoriet: "Alleen al dat onwaarschijnlijke thuisvoordeel"
Nog acht teams in de running op het EK voetbal. Vrijdag starten de kwartfinales en Marc Degryse ziet één torenhoge favoriet. Omwille van dat onwaarschijnlijke thuisvoordeel, amper blessurelast en nog zoveel meer. Waarom onze analist 'The Three Lions' vooruitschuift als hét te kloppen land.
Lees verder