Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 8 juni 2021

NMBS breekt stoelen uit om fiets meer plaats te geven op de trein

HLN
NMBS breekt stoelen uit om fiets meer plaats te geven op de trein
Steeds meer mensen nemen de fiets mee op de trein, vooral voor uitstappen tijdens weekends en vakanties. Spoorwegmaatschappij NMBS breidt daarom het aantal fietsplaatsen op treinen naar populaire bestemmingen uit, zo maakte ze dinsdag bekend. Concreet zullen er deze zomer elke dag 600 extra fietsplekken zijn op treinen naar de kust en de Ardennen.
Lees verder

Goochelende oplichters maken bejaarde 100.000 euro lichter: "Met deze briefjes en vloeistof kun je zelf geld maken"
Ze lieten het bejaarde slachtoffer geloven dat ze dé truc hadden gevonden om cash geld te maken: met blanco bankbiljetten en een chemisch proces. Voorzien van de nodige goocheltrucs slaagden ze erin om de oude man 100.000 euro te laten betalen. Zo zou het slachtoffer het procedé zelf kunnen uitvoeren en zijn geldsom verdubbelen. Tot niemands verbazing, behalve van het slachtoffer dan, bleek de truc niet te werken. Het parket heeft nu twee Kameroeners uit Brussel en Bergen voor de rechtbank gesleept en eist 18 maanden cel. Een reconstructie van hoe iemand zich op naïeve wijze flagrant laat oplichten.
Lees verder

Goochelende oplichters maken bejaarde 100.000 euro lichter: "Met deze briefjes en vloeistof kan je zelf geld maken"
Ze hadden dé truc gevonden om cash geld te maken, lieten ze een bejaarde geloven: met blanco bankbiljetten en een chemisch proces. Begeleid door de nodige goocheltrucs slaagden ze erin om de oude man 100.000 euro te laten betalen. Zo zou hij het procedé zelf kunnen uitvoeren en zijn geldsom verdubbelen. Die truc bleek uiteraard niet te werken. Het parket heeft nu twee Kameroeners voor de rechtbank gesleept en eist 18 maanden cel. Maar of de bejaarde ooit zijn geld zal terugzien, is maar de vraag. Een reconstructie van een straffe oplichtingszaak.
Lees verder

Lukaku over gevecht tegen racisme in het voetbal: "Veel campagnes, maar echte actie werd nog niet ondernomen"
In een gesprek met CNN Sport spreekt Romelu Lukaku over een topic dat hem nauw aan het hart ligt: de strijd tegen racisme. "Toen de Super League werd aangekondigd, protesteerden de voetbalfans meteen op sociale media en op straat. Waarom kan zoiets niet bij racisme?"
Lees verder

Macron krijgt van omstander klets in het gezicht
Frans president Emmanuel Macron is vandaag tijdens een bezoek aan het zuidelijke Tain-l'Hermitage (nabij Valence) door een omstander in het gezicht geslagen.
Lees verder

Politierechter stuurt chauffeur vier jaar naar cel: "Ik blijf toch rijden, als ik iemand dood in het verkeer zal ik er wel voor boeten"
Vier jaar cel, dat is wat Mohammed O. dinsdagochtend opgelegd kreeg door politierechter Peter D'Hondt. De man is niet aan zijn proefstuk toe en blijft elk rijverbod naast zich neerleggen. Ook nu blijft de man zeggen dat hij zal blijven rijden als hij een nieuw rijverbod opgelegd krijgt. "Als ik dan iemand dood in het verkeer zal ik er wel in de gevangenis voor gaan zitten", aldus O.
Lees verder

Politierechter stuurt chauffeur vier jaar naar cel: "Ik blijf toch rijden, als ik iemand dood in het verkeer zal ik er dan wel voor boeten"
Vier jaar cel, dat is wat Mohammed O. dinsdagochtend opgelegd kreeg door politierechter Peter D'Hondt. De man is niet aan zijn proefstuk toe en blijft elk rijverbod naast zich neerleggen. Ook nu blijft de man zeggen dat hij zal blijven rijden.
Lees verder

Dit waren in mei de best bekeken titels op Streamz
Dringend nood aan een nieuwe serie, maar heb je zo direct geen idee wat je nog allemaal nog kan bingewatchen? Laat onderstaand lijstje je dan alvast helpen, want deze tien titels waren in de maand mei het populairst op het streamingplatform Streamz.
Lees verder

Grondwater staat door natte mei hoger dan normaal
Door de natte en koude maand mei zijn de grondwaterstanden op driekwart van de ongeveer veertig meetplaatsen in Vlaanderen normaal tot zeer hoog voor de tijd van het jaar. De debieten van de onbevaarbare waterlopen zijn ten opzichte van begin mei op de meeste plaatsen tot wel 200 procent gestegen. Dat blijkt dinsdag uit een rapport van de Vlaamse Milieumaatschappij.
Lees verder

Maarten & Dorothee verrassen Ornelis & Rogiers met 1.000 'appekes' voor hun 1.000ste show
Morgen, woensdag 9 juni, viert het Qmusic-duo Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe hun 1.000ste radioshow samen. Dat zotte aantal hebben ze te danken aan twee mannen in het bijzonder: Sven Ornelis en Kürt Rogiers. Net daarom hadden Maarten en Dorothee vandaag nog een leuke verrassing in petto voor dit vrolijke duo.
Lees verder

Nieuwe studie: zo slaagde Britse variant erin om dominant te worden
Wetenschappers denken dat ze ontdekt hebben hoe de Britse variant van het coronavirus — ook wel Alfa genoemd — er op veel plaatsen in slaagde om dominant te worden. Kort samengevat: door zich te verbergen voor ons immuunsysteem.
Lees verder

Sober ziekenhuis, PR-ramp vermeden: eerste levensjaar van Lilibet wordt compleet anders dan dat van Archie
Slechts twee jaar schelen ze in leeftijd, en toch zullen Archie en Lilibet Diana Mountbatten-Windsor een heel andere start krijgen in het leven. Waar Archie werd geboren onder de luifel van de Britse monarchie, kwam Lili ter wereld in het post-Megxit-tijdperk. En dat zorgt nu al voor een aantal opvallende verschillen tussen de twee kinderen van prins Harry (36) en Meghan Markle (39), die duidelijk geleerd hebben uit hun fouten uit het verleden.
Lees verder

Rechter laat Reuzegomschacht na verkrachtingsproces stiekem justitiepaleis verlaten met personeelsbadge
Een proces achter gesloten deuren en achteraf wegglippen met een personeelsbadge via een zijuitgang, een Reuzegomschacht die terechtstond voor verkrachting kreeg het allemaal voor elkaar in het Leuvense justitiepaleis. Zelf ontkent de twintiger dat hij een studente zou hebben verkracht.
Lees verder

Groot geluk op een klein plekje: Nathalie en Piet vinden rust in hun chalet in het bos
Elk weekend laten Nathalie en Piet de drukte van de stad achter zich om de rust van de natuur op te zoeken in hun goed verscholen chalet in de Kempense bossen. Daar vinden ze groot geluk op een klein plekje. Hoewel het er een beetje back to basics is, baad je er toch in luxe.
Lees verder

Superman en aliens in nieuwste seizoen Fortnite
Het nieuwste seizoen van Fortnite is zojuist gelanceerd. Uit een trailer blijkt dat 'Fortnite Chapter 2 Season 7: Invasion' een buitenaards thema krijgt. Het nieuwe seizoen van de populaire Battle Royale bevat nieuwe voertuigen, wapens, tegenstanders en personages die dit thema ondersteunen. Nieuwe personages die je kunt verkrijgen zijn onder anderen Superman, Rick Sanchez uit 'Rick & Morty' en diverse aliens.
Lees verder

Studie voorspelt miljoenen geboortes minder bij Oeigoeren
Het beleid van Peking ten aanzien van etnische minderheden in Xinjiang kan leiden tot meer dan 4 miljoen geboortes minder over 20 jaar, zo blijkt uit een studie die dinsdag in de Verenigde Staten gepubliceerd werd.
Lees verder

Carrièreswitch voor Drake? De rapper opent eigen concerthal in Canada
Rapper Drake (34) en concertorganisator Live Nation gaan samen een concerthal openen in Canada. De locatie heet History en opent later dit jaar in Toronto, de stad waar de zanger is geboren. Dat maakten Drake en Live Nation vandaag bekend.
Lees verder

Dan toch een sociaal akkoord: uw vragen over minimumlonen, brugpensioen, landingsbanen en overuren beantwoord
Vakbonden en werkgevers hebben vannacht een sociaal akkoord gesloten. Maar wat is er precies beslist over het minimumlonen, brugpensioen, landingsbanen en overuren? En wat betekent dat voor uzelf én voor uw portemonnee? De meest prangende vragen over het sociaal akkoord hieronder beantwoord.
Lees verder

Wie vaccin weigerde zal niet actief benaderd worden voor tweede kans
"Wie zijn vaccin heeft geweigerd, zal zelf de eerste stap moeten zetten om een herkansing te krijgen. We worden daar beperkt door de privacyregelgeving. Die laat niet toe om deze mensen actief te gaan benaderen." Dat zei Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) bij een debriefing van het Overlegcomité in het parlement.
Lees verder

KOERS KORT. Lopez vliegt naar zege in Mont Ventoux Dénivelé Challenge
Miguel Angel Lopez (Movistar) heeft de Mont Ventoux Dénivelé Challenge op zijn naam gebracht. 'Superman' Lopez soleerde op de kale berg naar de zege en won met bijna 2,5 minuten voorsprong op Oscar Rodriguez (Astana) en Enric Mas (Movistar).
Lees verder