Doorgaan naar hoofdcontent

Na dodelijke klap tijdens avondje uit: bestuurder (25) krijgt eerst 4,5 cel, maar is nu vrijgesproken wegens twijfel

HLN
Na dodelijke klap tijdens avondje uit: bestuurder (25) krijgt eerst 4,5 cel, maar is nu vrijgesproken wegens twijfel
Omdat hij loog en vluchtte na een dodelijk ongeval dat het leven kostte aan een 26-jarige man, veroordeelde de politierechter Glen Van Roelenbosch (25) uit Lievegem tot bijna 5 jaar cel en 10 jaar rijverbod. Maar in beroep oordeelden drie rechters dat er voldoende reden was om hem over de hele lijn vrij te spreken. De tegenstelling kan niet groter zijn.
Lees verder

Na 'snotincident' tijdens concert: Marilyn Manson gaat zichzelf aangeven bij politie
Eind mei vaardigde de politie van de Amerikaanse staat New Hampshire een arrestatiebevel uit tegen Marilyn Manson (52). De zanger, wiens echte naam Brian Warner is, had tijdens een concert in 2019 een van zijn cameravrouwen mishandeld. Zijn advocaat Howard King en het politiedepartement van de staat in kwestie hebben ondertussen een akkoord bereikt. In de deal staat er onder meer dat Manson zich moet aangeven bij de politie.
Lees verder

Italië - mogelijk tegenstander van de Duivels in kwartfinale - op recordjacht tegen Oostenrijk
Als de Rode Duivels zondag voorbij Portugal geraken, kijken ze op vrijdag 2 juli zéér waarschijnlijk Italië in de ogen in München. Zaterdagavond gaat de Squadra Azzurra tegen Oostenrijk op recordjacht.
Lees verder

"Mathieu van der Poel die geel pakt: zou dat geen mooie wraak zijn voor opa Poulidor?"
Mathieu van der Poel reed de Tour de France nog nooit. En toch komt hij thuis. In het land van zijn grootvader Raymond Poulidor, die er acht keer op het podium eindigde zonder ooit de gele trui te pakken. Dit weekend kan Van der Poel de gele vloek van zijn 'papy' verbreken. "Normaal denkt Mathieu niet veel na. Maar nu zal hij echt onder de indruk zijn", weet z'n hele familie.
Lees verder

'The Voice'-winnares Grace heeft geworsteld met haar roots: "Ik wilde zijn zoals de blanke meisjes in m'n klas"
Ze heeft een hele tijd geworsteld met haar Congolese roots, maar sinds ze vorige maand is uitgeroepen tot 'The Voice van Vlaanderen' is Grace Khuabi (18) zelfzekerder dan ooit. Tijdens de VTM-talentenjacht zong en danste ze de concurrentie moeiteloos naar huis. Maar de jonge vrouw is meer dan een meisje met een 'andere' huidskleur. Grace vertelt openhartig over de soms moeizame weg naar volwassenheid, de goeie band met haar familie en coach Natalia en haar katholieke opvoeding. "Voor elk optreden in 'The Voice' ging ik bidden tot God."
Lees verder

INTERVIEW. Het baasje van katje Lee, één jaar na de rechtszaak: "Alle criticasters die zeiden dat ik de volksgezondheid in gevaar heb gebracht: ze hebben ongelijk gekregen"
Het bekendste katje van Vlaanderen is, een jaar nadat de rechtbank oordeelde dat het dier geen euthanasie moest krijgen, een flinke kater geworden. Wat is er van Lee en baasje Selena Ali (24) uit Stabroek geworden? Een uitgebreide babbel. "Plots moest ik praten voor tien camera's. Ik ben daar heel mondig door geworden", vertelt Selena, die zaterdag in de finale van Miss Exclusive staat.
Lees verder

Zoontje van Eva De Roo is net één jaar oud geworden: "Het is vaak ontplofte chaos bij ons thuis"
Op 1 juni 2020 zijn Studio Brussel-presentatrice Eva De Roo (33) en Black Box Revelation-zanger Jan Paternoster (32) ouders geworden van hun eerste kindje. Ondertussen is hun zoontje Lucca een dik jaar oud. In een interview met Het Nieuwsblad vertelt de radiostem nu hoe ze haar eerste jaar als moeder ervaren heeft.
Lees verder

"Hoofdverdachte in zaak Maddie McCann en ex hadden geheim optrekje in Portugal dat bewaakt werd door woeste honden"
De Duitse hoofdverdachte in de verdwijningszaak rond de Britse peuter Madeleine 'Maddie' McCann (3) en zijn ex-vriendin zouden in Portugal een geheim optrekje hebben gehad. Dat schrijft de Britse krant The Mirror op basis van een getuigenis van de vader van de vrouw.
Lees verder

Heisa rond haar familie laat Roxeanne Hazes niet onberoerd: "Soms is het inderdaad erg lastig"
Er was de afgelopen maanden veel te doen rond de familie Hazes en dat was voor Roxeanne Hazes niet altijd even makkelijk. In de podcast Front Row vertelt de zus van André Hazes (27) nu hoe ze de afgelopen periode ervaren heeft.
Lees verder

CD&V-voorzitter Joachim Coens wil werken Oosterweel stilleggen zolang er geen duidelijkheid is over de PFOS-vervuiling
CD&V-voorzitter Joachim Coens wil de werken aan de Oosterweelverbinding tijdelijk stilleggen zolang er geen duidelijkheid is over de PFOS-vervuiling. Dat heeft hij gezegd in De Ochtend op Radio 1.
Lees verder

Nog vijf dagen voor je papieren belastingaangifte: onze fiscaal expert toont waarop je moet letten
Op woensdag 30 juni moeten de papieren belastingaangiften bij FOD Financiën toekomen. Wie het online invult heeft de tijd tot 15 juli. Fiscaal expert Michel Maus helpt je bij het invullen van je aangifte: hoe zit het met de nieuwe gunstige fiscale regels voor wie een huis wil kopen? Het afgelopen jaar belegd in bitcoins, maar geen idee welke fiscale gevolgen dat heeft? En wat moet je thuiswerkvergoeding en overuren?
Lees verder

Thijs Zonneveld schrijft de komende drie weken heerlijke columns: "Heel veel mensen zijn bang van Lefevere, inclusief mensen in zijn eigen ploeg"
Journalist. Columnist. Analist. Ex-wielrenner, dat is Thijs Zonneveld (40) ook. Hij noemt zichzelf een houtje-touwtje coureur. "Ik zeg dat omdat ik niet de indruk wil wekken dat ik me ga vergelijken met die gasten die straks de Tour rijden." Zonneveld is een Nederlander met een grote liefde voor wielerland België. En hij heeft een mening die hij nog heerlijk kan opschrijven ook. U krijgt ze de komende drie weken om de dag in deze krant. "Velen vergeten dat er ménsen onder die helmen zitten"
Lees verder

Thijs Zonneveld schrijft de komende drie weken heerlijke columns: "ASO wil straks absolúút Van Aert, Van der Poel of Alaphilippe in het geel. En misschien nog het liefst Mathieu"
Journalist. Columnist. Analist. Ex-wielrenner, dat is Thijs Zonneveld (40) ook. Hij noemt zichzelf een houtje-touwtje coureur. "Ik zeg dat omdat ik niet de indruk wil wekken dat ik me ga vergelijken met die gasten die straks de Tour rijden." Zonneveld heeft een mening die hij nog heerlijk kan opschrijven ook. U krijgt ze de komende drie weken om de dag in deze krant. Vandaag een voorsmaakje, met een uitgebreid interview over onder meer over Patrick Lefevere die zijn afwezige sprinter Sam Bennett de volle laag gaf, de machtsverhoudingen bij Ineos, het "verzwakte" Jumbo-Visma en het spektakel om de eerste gele trui.
Lees verder

't Scheldt moet beledigende artikels weghalen over Open Vld-woordvoerder Zelfa Madhloum
De Antwerpse kortgedingrechter heeft Gert Van Mol veroordeeld tot het verwijderen van artikels op 't Scheldt die Open Vld-woordvoerder Zelfa Madhloum belasteren. Vrijheid van meningsuiting is geen vrijbrief om te beledigen, volgens de rechter. Dat schrijft De Morgen zaterdag.
Lees verder

Opnames van 'Mission: Impossible 7' liggen opnieuw stil na nieuwe coronabesmetting
Het zit de makers van 'Mission: Impossible 7' niet mee. Begin deze maand werden de opnames al twee weken opgeschort na een positieve coronatest van een van de productiemedewerkers en ondertussen heeft er opnieuw iemand het virus opgelopen. Verschillende leden van de crew beweren bovendien dat het om Tom Cruise (58) himself gaat.
Lees verder

Boot met Belgische toeristen veroorzaakt dodelijk ongeval op Comomeer in Italië
Een boot met elf Belgische toeristen aan boord heeft een dodelijk ongeval veroorzaakt op het Comomeer in Italië. Dat melden Italiaanse media. Ze waren aan het waterskiën toen ze over een andere boot heen voeren. Een Italiaanse jongeman van 22 jaar kwam daarbij om het leven. Twee andere inzittenden van de aangevaren boot raakten gewond.
Lees verder

Interieurarchitect Bart Appeltans beoordeelt betaalbare alternatieven voor de iconische 'Wishbone Chair'. "Deze staat op mijn verlanglijst"
Y. Het is een simpele letter uit het alfabet die voor interieurliefhebbers zo veel meer betekent. Het is immers een verwijzing naar de Y-stoel, of de Wishbone Chair, een van de bekendste designstoelen aller tijden. "Het is een van de meest bekende en geliefde Scandinavische ontwerpen ooit", zegt ook interieurarchitect Bart Appeltans. Hij ontleedt waarom het zitobject zo beroemd én zo prijzig is. Wij zochten enkele betaalbare alternatieven, gaande van 79 tot 459 euro. Maar zijn de budgetopties even goed? "Hier kan ik geen enkel minpunt opsommen, van deze versie ben ik grote fan."
Lees verder

Augsburg stelt Bundesliga-programma op bijzonder ludieke manier voor
Bundesliga-club Augsburg heeft zijn programma voor het komende voetbalseizoen op een wel heel ludieke manier voorgesteld. Het social media-team van de club maakte een compilatie van verschillende filmscènes, met daarbij telkens de naam van de tegenstander. Onder meer 'Bee Movie' en 'The Hangover' passeren de revue.
Lees verder

Aaron Blommaert te zien in zomerse 'Familie'-serie: "Vakantiesfeer op de set, maar ook een driedubbele beenbreuk"
Er wacht Aaron Blommaert (18) een razend drukke zomer vol optredens en opnames - onder meer voor z'n allereerste film. Maar eerst is er nog 'Het geheim van Raven', de zomerse 'Familie' spin-off die op VTM GO te zien is. "Een echte bioscoopfilm", omschrijft de acteur het. Tijd dus voor een gesprek over vrouwelijke fans, opnames in de Ardennen en z'n 'Familie'-collega Charlotte Sieben. "Op haar auditie was ik meteen weg van haar."
Lees verder

Amerikaanse geneesmiddelenagentschap voegt waarschuwing voor hartontstekingen toe aan bijsluiter vaccins Moderna en Pfizer
Het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap FDA heeft een waarschuwing voor het risico op zeldzame hartontstekingen toegevoegd aan de bijsluiter van de coronavaccins van Pfizer en Moderna.
Lees verder