Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 29 juni 2021

Moet ik me nog laten testen na vaccin? Telt een sneltest die ik koop bij de apotheek? Alles over coronatest voor uw reis

HLN
Moet ik me nog laten testen na vaccin? Telt een sneltest die ik koop bij de apotheek? Alles over coronatest voor uw reis
Nog enkele dagen en dan start de zomervakantie. Eén waar - na maanden van beperkingen en regels - nog nooit zó hard naar is uitgekeken. Toch zullen reizigers ook deze zomer nog rekening moeten houden met een hele resem afspraken. Wij zochten voor u een weg door het kluwen aan regels. Moet je nog een PCR-test laten afnemen als je volledig gevaccineerd bent? Wanneer laat je je het best testen? En kan je zorgeloos reizen tussen groene zones? In onze reeks beantwoorden we al uw reisvragen. Vandaag: alles over de coronatest.
Lees verder

Onze reisexpert geeft antwoord op de 10 meest gestelde vragen over vakantie in coronatijden
Reizen mag weer maar je moet er wel je hoofd bijhouden. Jullie stuurden ons massaal vragen door over de zomervakantie in coronatijden. Onze reisexperte Birgit Herteleer (VTM NIEUWS) beantwoordt om 11.30 uur de tien vragen die we het vaakst kregen. Volg het hier live.
Lees verder

We zitten minder op sociale media tijdens wedstrijden van Rode Duivels, maar doelpunt Hazard zorgt voor piek in verkeer
De Belgen leven massaal mee met de Rode Duivels op het EK voetbal. Dat blijkt ook uit het sociale mediagebruik, dat volgens telecomproviders Telenet en Base lager ligt dan gemiddeld tijdens de wedstrijden van de Belgen. Meteen na sleutelmomenten in de match piekt het verkeer dan weer.
Lees verder

Serena Williams lanceert jurk met ingebouwd mondmasker
Stoort het jou ook zo mateloos als je masker vloekt met je outfit? Of ben je gewoon iemand die z'n masker heel regelmatig vergeet? Dan is het misschien wel de moeite om de nieuwste jurk van het merk van tennisspeler Serena Williams (39) aan te schaffen. Het gaat om een elegante avondjurk met een ingebouwd mondmasker, verkrijgbaar in vier verschillende kleuren.
Lees verder

DUIVELSE DILEMMA'S. "Niets tegen Mignolet, maar Courtois is heel belangrijk voor de ploeg": ook Matz Sels op de rooster gelegd
Tijdens het EK leggen wij de Rode Duivels op de rooster in de reeks 'Duivelse Dilemma's'. Vandaag is het de beurt aan Matz Sels. Hij krijgt enkele moeilijke keuzes voorgeschoteld. Thibaut Courtois of Simon Mignolet? Een penalty stoppen of zelf scoren? En gaat hij voor pizza's met of zonder ananas? Ontdek zijn antwoorden in bovenstaande video.
Lees verder

Topmagistraat Johan Sabbe in cassatieberoep tegen veroordeling aanranding en ongewenst seksueel gedrag
Johan Sabbe (61), de Oost-Vlaamse procureur des Konings die twee weken geleden veroordeeld was tot vier maanden cel met uitstel wegens aanranding van de eerbaarheid en ongewenst seksueel gedrag bij zijn vrouwelijke chauffeur, gaat in beroep bij het Hof van Cassatie. Hij blijft wel voorlopig geschorst. Op welke basis hij in cassatieberoep gaat, is nog niet duidelijk.
Lees verder

Topmagistraat Johan Sabbe in cassatieberoep tegen veroordeling aanranding en ongewenst seksueel gedrag: "Ik ben onschuldig"
Johan Sabbe (61), de Oost-Vlaamse procureur des Konings die twee weken geleden veroordeeld was tot vier maanden cel met uitstel wegens aanranding van de eerbaarheid en ongewenst seksueel gedrag bij zijn vrouwelijke chauffeur, gaat in beroep bij het Hof van Cassatie. Hij blijft wel voorlopig geschorst. Sabbe gaat in cassatieberoep omdat hij nog steeds denkt onschuldig te zijn.
Lees verder

Inflatie blijft stijgen: energie is duurder, voedingprijzen gezakt
De prijzen van goederen en diensten zijn in juni globaal 1,63 procent gestegen in vergelijking met een jaar geleden. Dat blijkt uit de inflatiecijfers van het Belgisch statistiekbureau Statbel. In mei bedroeg de inflatie nog 1,46 procent, in april 1,23 procent.
Lees verder

Politierechter neemt wagen in beslag nadat chauffeur met 206 kilometer per uur op E17 rijdt
Met meer dan 200 kilometer per uur over de snelweg scheuren in Lokeren is geen goed idee. Dat heeft ook Marcin L. aan den lijve mogen ondervinden. De man stond dinsdagvoormiddag voor politierechter Peter D'Hondt en is niet alleen zijn voertuig kwijt, hij kreeg ook een rijverbod van vijf jaar.
Lees verder

Intelligente afsluiting langs spoorlijn is primeur in Vlaanderen: "Als iemand er toch over raakt, kunnen we treinbestuurders meteen verwittigen"
Langs de spoorweg in Kortrijk, vlakbij het Doenaertpad, is vanmorgen de allereerste Vlaamse 'intelligente afsluiting' voorgesteld. Een strook van 500 meter kreeg er een omheining met bijna 200 sensoren. Als iemand over de omheining probeert te kruipen, wordt die gefilmd. Op dat moment kan een centrale treinbestuurders verwittigen. "In de eerste plaats willen we het aantal slachtoffers bij treinaanrijdingen naar beneden", zegt David Van de Sype van Infrabel.
Lees verder

Kamervoorzitter Tillieux geeft regering-De Croo tik op de vingers: "Gebrek aan respect"
Kamervoorzitter Éliane Tillieux (PS) heeft premier Alexander De Croo - en bij uitbreiding al zijn ministers - in een brief tot de orde geroepen. Een week geleden was er namelijk geen enkel lid van de federale regering aanwezig in het parlement, terwijl meerdere belangrijke wetsontwerpen besproken moesten worden. "Een gebrek aan respect", hekelde oppositiepartij N-VA toen. En nu geeft Tillieux hen gelijk.
Lees verder

LIVE TOUR. Peloton houdt bij start stil uit protest tegen gevaarlijke finale van gisteren, Benoot: "Moeilijk om alle renners op een lijn te krijgen"
De sprinters zijn vandaag opnieuw aan zet in de Tour de France. De vierde etappe, slechts 150 kilometer lang, voert het peloton van Redon naar Fougères. Schenkt Tim Merlier (of Jasper Philipsen) Alpecin-Fenix een derde zege op rij? Volg het hier LIVE!
Lees verder

LIVE TOUR. Eén minuut stilstand uit protest tegen gevaarlijke finale van gisteren, renners sturen aan op dialoog omtrent 3 kilometer-regel
De sprinters zijn vandaag opnieuw aan zet in de Tour de France. De vierde etappe, slechts 150 kilometer lang, voert het peloton van Redon naar Fougères. Schenkt Tim Merlier (of Jasper Philipsen) Alpecin-Fenix een derde zege op rij? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Rennersprotest in Tour: peloton staat stil bij officiële start, beginfase wordt aan slakkengangetje afgewerkt
Hommeles in de Tour. Het peloton staat vandaag enkele minuten stil bij de officiële start, een protestactie nadat heel wat renners ten val kwamen. Ook wordt de eerste 10 kilometer van de etappe aan een slakkengangetje afgewerkt.
Lees verder

Maximumprijs op komst voor universele bankdiensten
De regering onderhandelt met de banken over een charter voor de invoering van een universele bankdienst, inclusief maximumprijzen. Dat schrijft De Tijd en wordt bevestigd in de sector. Een akkoord wordt de komende dagen verwacht.
Lees verder

De Planckaerts veilen hun zelfgemaakte houten meubels
Er zijn koopjes te doen bij de familie Planckaert. Het afgelopen jaar zaten de mannen niet stil en maakten ze heel wat eikenhouten meubels. Die verkopen ze nu via een veilingsite om extra geld in het laatje te brengen.
Lees verder

Ruzie in muziekland over de rechten van voetbalhit 'Waar Is Da Feestje?': "Het gaat over tienduizenden euro's"
'Waar Is Da Feestje?', het is de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét supporterslied van de Rode Duivels. Eden Hazard zong het op het balkon van het Brusselse stadhuis, supporters laten het tot in Rusland van de tribunes rollen. "En dat is míjn verdienste", zegt Pitaboy Diego De Mol (49), die eindelijk de juiste - financiële - erkenning wil voor z'n megahit. En daarom schiet hij met scherp op rapper Pita Saïd én de Voetbalbond. "Ik ga hen een gepeperde rekening onder de neus schuiven."
Lees verder

Opnieuw recordaantal Covid-overlijdens in Rusland: 650 sterfgevallen in dag tijd
De Russische regering heeft vanmiddag 652 doden door Covid-19 in 24 uur gemeld, een nieuw dagrecord sinds het begin van de pandemie vorig jaar. Een dag eerder stond het dodental al op 611. Vooral de Deltavariant houdt lelijk huis in Rusland.
Lees verder

Wat nu met 'Les Bleus': op 7 oktober tegen Rode Duivels in Torino nog met Didier Deschamps?
Frankrijk likt zijn wonden na de sensationele exit tegen Zwitserland. Heeft deze uitschakeling consequenties voor bondscoach Didier Deschamps? Hoe komt Kylian Mbappé dit drama te boven en de weg naar Qatar die langs de Rode Duivels loopt. 'Le futur proche pour Les Bleus'.
Lees verder

"Tesla komt in 2023 met kleinere elektrische budgetwagen van nog geen 25.000 euro"
Tesla zal de aangekondigde budgetversie binnen zijn elektrische wagengamma in 2023 op de markt brengen. Dat schrijft Autocar. Volgens de website zou de instapprijs niet hoger liggen dan 25.000 euro. De compacte hatchback moet de concurrentie aangaan met de Volkswagen ID.3, de Nissan LEAF en de Kia Niro EV.
Lees verder