Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 24 juni 2021

‘Moeder van tienling’ was niet eens zwanger, regering onderneemt stappen tegen journalist

HLN
'Moeder van tienling' was niet eens zwanger, regering onderneemt stappen tegen journalist
Het opzienbarende nieuws over de geboorte van een zeldzame tienling in Zuid-Afrika is niet waar. Dat blijkt uit een officieel onderzoek van de regionale regering. De 37-jarige vrouw die het nieuws via een grote krant naar buiten bracht, was volgens medische tests niet eens zwanger. De journalist achter het verhaal gaat in een interne verklaring door het stof. "Ze hadden geen reden om tegen mij te liegen over de zwangerschap. Voor mij was het een feestverhaal."
Lees verder

Groot appartementsgebouw deels ingestort in Miami
Vannacht rond 2 uur plaatselijke tijd is een appartementsgebouw in de buurt van Miami Beach gedeeltelijk ingestort. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse, op beelden is een enorme ravage te zien.
Lees verder

Groot appartementencomplex deels ingestort in Miami: vrees voor meerdere slachtoffers
Vannacht rond 2 uur plaatselijke tijd is een appartementsgebouw in de buurt van Miami Beach gedeeltelijk ingestort. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse, op beelden is een enorme ravage te zien.
Lees verder

Man (50) op speed pedelec overleden na ongeval op jaagpad in Schoten
Een 50-jarige man uit Nijlen is donderdagmorgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval ter hoogte van de Hoogmolendijk.
Lees verder

Autovakantie gepland? Deze dingen check je best op voorhand
Vorig jaar reisden zo'n 14% meer mensen met de auto in vergelijking met 2019. Ook deze zomer blijft een autovakantie populair, als gevolg van de coronapandemie. Wat moet je weten voor je met de auto vertrekt? Welke documenten moet je zeker bij je hebben? En wat moet je doen bij een ongeval in het buitenland? Independer.be maakt een handige checklist.
Lees verder

Harrison Ford loopt schouderblessure op set 'Indiana Jones' op
Harrison Ford (78) heeft tijdens de opnames van het vijfde deel van de 'Indiana Jones'-filmreeks een schouderblessure opgelopen. Hij moet voorlopig rust houden, zegt een woordvoerder van Disney tegen Deadline.
Lees verder

Discussie opnieuw op gang na corona-uitbraak in rusthuis Nijvel: "Aantal landen overweegt verplichte vaccinatie van zorgpersoneel"
Epidemioloog Pierre Van Damme vindt dat het zorgpersoneel extra moet worden aangemoedigd om zich te laten vaccineren tegen Covid-19. Dat heeft hij in 'De Ochtend' op Radio 1 gezegd. Van Damme reageert daarmee op de corona-uitbraak in een woonzorgcentrum in Nijvel. "Het is een kwestie van communicatie en sensibilisering. Maar als dat niet lukt, zie ik dat toch een aantal landen overweegt om hun gezondheidspersoneel verplicht te vaccineren, een beetje zoals bij hepatitis B." Koepelorganisatie Zorgnet-Icuro roept alvast op om inderdaad over te gaan op verplichten.
Lees verder

Van Damme na corona-uitbraak in rusthuis Nijvel: "Aantal landen overweegt verplichte vaccinatie van zorgpersoneel"
Epidemioloog Pierre Van Damme vindt dat het zorgpersoneel extra moet worden aangemoedigd om zich te laten vaccineren tegen Covid-19. Zo heeft hij in 'De Ochtend' op Radio 1 gezegd. Van Damme reageert daarmee op de corona-uitbraak in een woonzorgcentrum in Nijvel. "Het is een kwestie van communicatie en sensibilisering. Maar als dat niet lukt, zie ik dat toch een aantal landen overweegt om hun gezondheidspersoneel verplicht te vaccineren, een beetje zoals bij hepatitis B", aldus Van Damme.
Lees verder

Astana zet teammanager Vinokourov op straat vlak voor start Tour de France
Alexander Vinokourov (47) zal geen deel uitmaken van de staf bij Astana-Premier Tech tijdens de Tour de France. De Kazachse teammanager wordt volgens het Franse 'L'Équipe' op straat gezet. Een officiële reden geeft de ploeg niet, maar volgens 'L'Équipe' spreken de bazen van persoonlijke redenen. Vinokourov zou juridische stappen overwegen.
Lees verder

Bijziendheid bij jonge kinderen neemt toe: "Niet alleen de schuld van de lockdown"
In sommige Aziatische landen zou al negen op de tien 20-jarige lijden aan bijziendheid. Volgens een nieuwe Chinese studie zou het aantal bijziende jonge kinderen nog zijn toegenomen door de verschillende lockdowns van het afgelopen anderhalf jaar. De onderzoekers spreken daarom zelfs van 'quarantainemyopie'. "Bij ons in Europa is de toestand nog niet zo dramatisch, al zien we ook een toename", zegt oogspecialist en -chirurg Marnix Claeys. En die is niet alleen te wijten aan corona.
Lees verder

Deze 4 superfans staan al sinds het prille begin achter #FreeBritney. "Mensen beginnen haar eindelijk serieus te nemen"
Britney Spears (39) heeft zich voor het eerst openlijk uitgesproken in de rechtbank tegen de bewindvoering van haar familie. Daarbij gaf ze een aantal pijnlijke details vrij: ze geeft toe dat ze diep ongelukkig is omdat ze niks te zeggen heeft over haar eigen leven. Ze mag zelfs niet kiezen of ze nog kinderen wilt. Haar fans staan op de barricades en eisen luider dan ooit dat er een einde komt aan de platwalsing door haar vader, Jamie Spears. Ook deze vier fans trekken aan de alarmbel. "Er zijn twee Britneys. De ene zet bizarre filmpjes op Instagram als protest tegen haar lijden. De andere is lief, verlegen en timide."
Lees verder

"Mensen beginnen Britney eindelijk serieus te nemen": 4 superfans scharen zich achter #FreeBritney
Britney Spears (39) heeft zich voor het eerst openlijk uitgesproken in de rechtbank tegen de bewindvoering van haar familie. Daarbij gaf ze een aantal pijnlijke details vrij: ze geeft toe dat ze diep ongelukkig is omdat ze niks te zeggen heeft over haar eigen leven. Ze mag zelfs niet kiezen of ze nog kinderen wil. Haar fans staan op de barricades en eisen luider dan ooit dat er een einde komt aan de 'platwalsing' door haar vader, Jamie Spears. Ook deze vier fans trekken aan de alarmbel. "Er zijn twee Britneys. De ene zet bizarre filmpjes op Instagram als protest tegen haar lijden. De andere is lief, verlegen en timide."
Lees verder

Heel wat vaccintwijfelaars kiezen toch voor prik: "Sensibilisering heeft effect gehad"
Steeds meer mensen die de voorbije maanden over de coronavaccins twijfelden, kiezen nu toch voor een prik. Dat blijkt uit de nieuwe Motivatiebarometer van de universiteiten van Gent, Leuven, Brussel en Louvain-la-Neuve.
Lees verder

Broers stelen voor 3 miljard euro bitcoins bij grootste cryptoroof uit geschiedenis
Twee jonge Zuid-Afrikaanse broers zijn spoorloos verdwenen met bitcoins ter waarde van 3 miljard euro. Ameer en Raees Cajee, amper 17 en 21 jaar oud, gingen aan de haal met 69.000 bitcoins. Die waren van investeerders die hun geld hadden toevertrouwd aan hun investeringsvehikel Africrypt. Mogelijk gaat het om de grootste cryptodiefstal uit de geschiedenis.
Lees verder

Paul D'Hoore geeft beleggingsadvies: "Als we corona onder de knoet krijgen, wordt 2022 een jaar om winst te nemen met je aandelen EVS"
Beginnen met beleggen maar geen idee welke aandelen je nu het best koopt? Of zit je al op de beurs en ben je benieuwd in wat je momenteel het best investeert of wat je beter links laat liggen? Onze geldexpert Paul D'Hoore volgt de beursgang op de voet en tipt elke week aandelen waar je zeker wél of net niet moet in beleggen.
Lees verder

15 jaar Wendy en Frans: "Waarom zij wél een partner overhield aan de tv-zoektocht? Ze deed het niet voor het geld"
Deze week is het 15 jaar geleden dat Wendy Van Wanten (61) en Frans Vancoppenolle (58) voor elkaar kozen. Vijftien jaar vol liefde, maar ook moeilijke periodes. Van een zoon die Frans als indringer beschouwde tot een plots afgezegd huwelijk en een recente liefdesbreuk. "Maar we moesten besluiten dat we niet zonder elkaar kunnen", liet Wendy optekenen. Al hangen financiële zorgen als donkere wolken boven de relatie: "Ons spaarpotje raakt snel op."
Lees verder

Eerste trailer van nieuwe film Harry en Meghan belooft veel drama: "Niet alle sprookjes hebben een goede afloop"
Fans hebben alvast een voorproefje gekregen van de aankomende film over prins Harry en zijn vrouw Meghan. De Amerikaanse producent en tv-zender Lifetime heeft woensdag de eerste trailer gedeeld.
Lees verder

Jumbo-Visma waarschuwt Pogacar: "Nee, vriend, zo gaan we het dit jaar niet doen"
Jumbo-Visma verloor vorig jaar met kopman Primoz Roglic op dramatische wijze de Tour de France. Dit jaar wil de ploeg van Wout van Aert wél ultiem toeslaan. Met een ander plan. "Net zo dominant? Dat is een utopie."
Lees verder

Efteling verwijdert controversiële attractie: Monsieur Cannibale maakt plaats voor Sindbad de Zeeman
Monsieur Cannibale maakt plaats voor Sindbad de Zeeman. De Efteling ruilt de draaiende kookpotten in voor bootjes in een zeestorm. Na het vervangen van de omstreden Aziatische en Afrikaanse poppen in Carnaval Festival verdwijnt in het park nu ook de donkere kannibaal die recent de stempels "racistisch" en "kwetsend" kreeg.
Lees verder

Streamz komt met vierdelige documentaire over het populaire platform OnlyFans
OnlyFans zag het licht in 2016 en moest oorspronkelijk dienen als platform waar artiesten tegen betaling exclusieve content konden aanbieden aan hun fans. Ondertussen staat OnlyFans echter vooral bekend om de weinig verhullende beelden die de makers publiceren. In de vierdelige documentaire 'OnlyFans: De Naakte Vlaamse waarheid' krijgen we alvast een beter beeld van het fenomeen.
Lees verder