Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 30 juni 2021

MNM-dj Robin Keyaert is de zoon van Ingeborg: “Ik zou het erg vinden als mijn achternaam me vooruit hielp”

HLN
MNM-dj Robin Keyaert is de zoon van Ingeborg: "Ik zou het erg vinden als mijn achternaam me vooruit hielp"
Van zijn ouders erfde hij showbizz-genen, maar voor hun helpende hand bedankte hij. Robin Keyaert (27) - zoon van Ingeborg en artiestenmanager Roland Keyaert - wekt sinds deze week de luisteraars op MNM, maar benadrukt dat hij daar hard heeft voor geknokt. "Het is oké als mensen denken dat ik hulp kreeg van mijn ouders, maar ik weet dat het niet zo is", aldus de twintiger, die stiekem ook van Hollywood droomt.
Lees verder

In het spoor van Stijn Vlaeminck, onze man in de tour: "Het is overweldigend én slopend"
"Nooit gedacht dat ik dit ooit zou kunnen en mogen doen." Voor wie er nog aan zou twijfelen: Stijn Vlaeminck (39) beleeft een jeugddroom, als verslaggever in de Tour voor deze krant, 'VTM Nieuws' en de radiozenders Joe en Qmusic. Ook al is de job niet altijd makkelijk. Wij zetten ons in het spoor van de sportjournalist en zagen hem van deadline naar deadline hollen. "Eigenlijk zijn we elke dag van 8 uur 's morgens tot 8 uur 's avonds non-stop aan het werk. Ik leef hier in een roes."
Lees verder

OVERZICHT. Cijfers blijven dalen: dagelijks nog 328 Covid-besmettingen en 20 ziekenhuisopnames. Maandag geen enkel corona-overlijden in Vlaanderen.
Er liggen nog 329 Covid-patiënten in het ziekenhuis, van wie er 143 intensieve verzorging nodig hebben. Dat blijkt woensdag uit de voorlopige cijfers op het dashboard van Sciensano. 101 mensen moeten nog beademd worden.
Lees verder

OVERZICHT. Cijfers blijven dalen: dagelijks nog 328 Covid-besmettingen en 20 ziekenhuisopnames
Er liggen nog 329 Covid-patiënten in het ziekenhuis, van wie er 143 intensieve verzorging nodig hebben. Dat blijkt woensdag uit de voorlopige cijfers op het dashboard van Sciensano. 101 mensen moeten nog beademd worden.
Lees verder

Minister Peeters legt Oosterweelwerken in meest vervuilde gronden stil in afwachting van rapport experten
Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) wil de Oosterweelwerken in de meest vervuilde gronden pas laten verderzetten als de experten daarvoor het licht op groen zetten. Ze wacht het rapport van de 'Commissie Grondverzet' over de PFOS-verontreiniging door het bedrijf 3M in Zwijndrecht.
Lees verder

169.000 kandidaten op wachtlijst voor sociale woning
In 2020 stonden in Vlaanderen 169.000 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning, vooral alleenstaanden. Eén op de drie kandidaten wil in de provincie Antwerpen wonen.
Lees verder

'Iedereen beroemd' is op zoek naar nieuwe dromen voor 'De droomfabriek'
Is jouw grote droom nog steeds niet uitgekomen? Dan heb je geluk, want 'Iedereen beroemd' is voor een nieuwe editie van de 'De droomfabriek' op zoek naar een reeks nieuwe dromen. "Alle dromen zijn toegelaten", klinkt het onder meer in de oproep.
Lees verder

INTERVIEW. Marcello Lippi, wereldkampioen met de Squadra in 2006: "Technisch, tactisch, fysiek: België is supergoed... maar Italië ook"
"Zonder De Bruyne en Hazard mis je wat als coach, dat is duidelijk." Marcello Lippi (73) over de clash van zijn Italië tegen onze Rode Duivels. Af en toe met een kwinkslag en een glimlach. "Goede raad voor Martínez? Ik ga jullie niet wijzer maken."
Lees verder

De finale van 'Lisa' nadert: niks dan vragen die zeker niet allemaal een antwoord krijgen...
Het moest en zou een finale worden met een écht slot. Daar dienen telenovelas voor. Maar niet zo voor 'Lisa' dat een tweede leven krijgt en na de zomer opnieuw van start zal gaan. In de voorlopig laatste week gaat het alsmaar slechter en slechter met Gert en zijn er niks dan vragen voor Lisa...
Lees verder

LIVE. Rode Duivels reizen morgen naar Duitsland na laatste training in Tubeke
Matchday minus two. De Rode Duivels geven vrijdag in München Italië partij in de kwartfinales van het EK. Kunnen Eden Hazard en Kevin De Bruyne spelen? U volgt al het nieuws omtrent de nationale ploeg live op deze pagina. Vandaag reizen de Duivels in elk geval al naar Duitsland af na een laatste training om 11u in Tubeke.
Lees verder

Europese sancties tegen Wit-Rusland hebben ook impact op Belgische markt
De economische sancties die de Europese Unie vorige week heeft goedgekeurd tegen Wit-Rusland hebben ook een impact op de Belgische markt, meer bepaald op de handel in potas (kaliumcarbonaat). Dat schrijft L'Echo vandaag.
Lees verder

IN BEELD. Prins George mag voor het eerst mee naar EK voetbal, in gezelschap van David Beckham en Ed Sheeran
Prins William (39) en z'n echtgenote Kate (39) hebben hun oudste zoon George (7) op een fijn avondje uit getrakteerd. Het trio woonde dinsdagavond de wedstrijd van Engeland tegen Duitsland bij op het EK voetbal in het gezelschap van enkele Britse celebrities. Een topavond, want Engeland ging met de overwinning aan de haal.
Lees verder

Bloedinzamelingen op unieke plaatsen om te lage bloedvoorraad aan te vullen
Rode Kruis-Vlaanderen merkt dat er nog altijd een te lage bloedvoorraad is. Door de combinatie van een te lage opkomst aan donoren en een grotere vraag vanuit de ziekenhuizen, blijft de voorraad te laag. Tot eind september worden daarom extra inzamelingen gehouden, sommige op enkele zeer unieke locaties.
Lees verder

Grijs met af en toe regen en maxima tot 17 graden
Het is woensdag grijs met af en toe regen. In het noordwesten blijft het in de namiddag meestal droog. Het blijft fris voor de tijd van het jaar met maxima rond 12 graden in de Ardennen, en 15 tot 17 graden elders. Dat zegt het KMI.
Lees verder

Courtney Love haalt stevig uit naar Olivia Rodrigo: "Leren ze kinderen bij Disney wel lezen en schrijven?"
Courtney Love (56) heeft stevig uitgehaald naar Olivia Rodrigo, die volgens de rockdiva een oude albumcover van haar heeft gekopieerd. Ze vindt het onbeschoft dat de populairste zangeres van dit moment geen toestemming heeft gevraagd. Hoewel Love niet boos zegt te zijn, haalde ze op sociale media wel stevig uit naar de 18-jarige Olivia. "Een origineel idee stelen en dan geen toestemming vragen is onbeschoft", klinkt het onder meer
Lees verder

Biostatisticus Geert Molenberghs: "Maandag was er voor het eerst sinds een jaar geen coronadode in Vlaanderen"
Maandag was er in Vlaanderen voor het eerst sinds bijna een jaar geen enkele dode te betreuren door het coronavirus. Dat heeft biostatisticus Geert Molenberghs bevestigd bij HLN Live.
Lees verder

Drijf de temperatuur op met deze zwoele realityreeksen
De zomer is al enkele dagen officieel in het land, maar de weergoden zijn ons voorlopig niet erg gunstig gezind. Om de temperatuur wat op te drijven, bundelen we de meest zwoele dating- en realityreeksen in onze Kijkgids. Van het tweede seizoen van 'Too Hot to Handle' (Netflix), de liefdesexperimenten in 'Free Love Paradise' (Streamz) en veel bloot in 'Naked Attraction' (GoPlay) krijg je het instant warm.
Lees verder

Hoe tijdritpositie en fiets van Van Aert nóg verbeterd zijn: "Wout kan nu met meer gelijke wapens strijden tegen Ganna"
Sneller, dieper, sterker. Het is de tijdritvariant van Wout van Aert (26) op het olympische motto citius, altius, fortius. Van veel opdrachten in zijn windtunnel aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is Van Aert de beste tijdrijder van de wereld maken er één van, zegt de Belgische hoogleraar Bert Blocken. "We hebben Wout deze winter dieper op zijn fiets gezet en daar hebben we grote winst mee geboekt."
Lees verder

Auto's op waterstof zijn de toekomst: hoe interessant is het om er nu in te beleggen? Beursexpert geeft advies
Uitstekende beleggers die niet vies zijn van wat risico kijken niet te veel achteruit. Ze kijken vooruit. Ze zijn voortdurend op zoek naar trends die zich aandienen en waaraan ondernemingen veel geld kunnen verdienen. Beursexpert Pascal Paepen duidt die trends voor ons. Vandaag heeft hij het over het potentieel van auto's op waterstof. "Ook beleidsmakers geloven meer en meer in een toekomst op waterstof." Is het nu het ideale moment om erin te investeren?
Lees verder

'Viva l'Italia!' schreeuwen deze restaurantuitbaters: "Maar hoe de match tegen de Duivels ook eindigt, een feest wordt het zéker"
Vurig als altijd: zo zullen de Italianen vrijdagavond hun team aanmoedigen in hun EK-kwartfinale tegen de Rode Duivels. We polsten bij vijf restaurantuitbaters die hun roots in de Laars hebben, maar bij ons hun brood verdienen. Supporteren ze vol passie voor 'La Squadra Azzurra', of toch ook een klein beetje voor Lukaku en co? De liefde is dubbel, zo blijkt. "Van mij mogen de Belgen winnen. Maar dan moeten ze wél ook echt kampioen worden."
Lees verder