Doorgaan naar hoofdcontent

Minitornado in Beauraing: vijftigtal huizen beschadigd, caféterras weggeblazen en 17 gewonden, ook verschillende str...

HLN
Minitornado in Beauraing: vijftigtal huizen beschadigd, caféterras weggeblazen en 17 gewonden, ook verschillende straten blank na wolkbreuk boven Wetteren
De gisteren door het KMI voorspelde intense regen- en onweersbuien hebben alvast voor heel wat schade gezorgd in de provincie Namen. Het terras van een café in Beauraing werd volledig weggeblazen door een kleine tornado. Daarbij zouden volgens sudinfo.be tien gewonden gevallen zijn. In totaal maakte het noodweer volgens de plaatselijke autoriteiten zo'n 17 lichtgewonden, een vijftigtal gebouwen raakte beschadigd. Ook waaiden veel bomen om waardoor wegen werden versperd. Het gemeentelijke rampenplan is in werking gesteld en lachtoffers worden tijdelijk in het culturele centrum opgevangen.
Lees verder

Jani over zijn trouwe viervoeter Qozmo: "Mensen willen niet met mij, maar met hem op de foto. Een echte ster"
Laurence Van Tongerloo krijgt elke week een BV over de vloer. Ze hebben allemaal één ding gemeen: net zoals Laurence zijn ze trots op hun trouwe viervoeter(s). Qozmo, de Franse bulldog van stylist Jani Kazaltzis, heeft zelfs zijn eigen realityshow: 'Keeping up with Qozmo'. "Mensen op straat nemen een foto met Qozmo. Een echte ster, maar wel met een karaktertje."
Lees verder

Exclusief thuis bij... Beth Martínez (39) supportert samen met de kinderen vanop afstand voor de Rode Duivels: "Het is zo lastig om Roberto enkel op tv te zien"
Terwijl Roberto Martínez (47) gefocust naast het veld staat, supportert zijn wederhelft vurig vanop afstand. Beth Martínez (39) en dochters Luella (7) en Saffiana (bijna 2) volgen het EK bij familie in Engeland. Het huis kleurt er tricolor en de zenuwen staan strak gespannen als 'daddy' op tv komt. "Ik hoop oprecht dat ik hem pas terug zie half juli, na de finale."
Lees verder

Meer dan 400 kinderen en 35 baby's kwamen om op hun tocht naar Europa
Tussen januari 2018 en juni 2021 zijn minstens 440 kinderen en minderjarige vluchtelingen omgekomen op hun tocht naar Europa, met inbegrip van 35 baby's. Ook 33 zwangere vrouwen kwamen om. De overgrote meerderheid van de kinderen stierf in de Middellandse Zee, voor de kusten van Libië, Turkije en Marokko.
Lees verder

Betaalt OVAM-topvrouw rekening voor discutabele communicatie over PFOS? "Ze vormt een gigantisch probleem"
Volgens de ene is ze gewoon een handige bliksemafleider voor de Vlaamse regering, volgens de andere draagt ze een loodzware verantwoordelijkheid in de PFOS-crisis. Hoe dan ook: de positie van OVAM-topvrouw Henny De Baets is erg wankel.
Lees verder

Axel Witsel is amper 5 maanden na zijn gescheurde achillespees helemaal terug: "In de achtste finale wil ik er helemaal staan"
Na de getuigenissen van zijn ploegmaats en vrienden, en de medische uiteenzetting over z'n gezwinde comeback: de protagonist zelf. Axel Witsel (32) in vier bedrijven. "Ik, een mirakel? Jullie zouden eens het werk moeten zien dat ik in die vijf maanden gedaan heb."
Lees verder

Werken met PFOS in de grond: geen pretje. En het verwerken nog minder
Lantis, de beheerder van de Oosterweel-werf, gaat onverminderd door met de werken aan de Antwerpse ring. Met respect voor de nodige veiligheidsmaatregelen, klinkt het. Al is PFOS natuurlijk een forever chemical.
Lees verder

Giannis stoot door, Durant druipt af ondanks nieuw record: Bucks verrassen Nets na overtime in allesbepalende game 7
De eerste finalist in de Eastern Conference is bekend. De Milwaukee Bucks hebben de gedoodverfde favoriet Brooklyn Nets nipt geklopt in de allesbepalende game 7, ondanks een nieuwe knalprestatie van Kevin Durant. Vanavond vechten de Philadelphia 76ers en de Atlanta Hawks op hun beurt uit wie de tegenstander van de Bucks wordt in die EC finale.
Lees verder

De grapjassen van het EK: Oranje-fans nemen op hilarische wijze hun buren te grazen
"Wanneer de buren een livestream met een halve minuut vertraging volgen", luidt het bijschrift bij bovenstaande video gepost door enkele snoodaards van Oranje-fans. Het groepje jongens had besloten de buren een flinke peer te stoven door toch te juichen alsof het doelpunt was bij de levensgrote kans die Memphis Depay vlak voor de pauze tegen Oostenrijk nog de nek omwrong. Gevolg: de buren, die de wedstrijd via een groot scherm maar wel met dertig seconden vertraging volgden, dachten dat ze zo meteen de 2-0 van Nederland gingen te zien krijgen. Het feestje werd al ingeluid, de sfeer ging crescendo... alleen maar om Memphis op pass van Weghorst nog te zien missen. Tot jolijt van de jongens, meer dan geslaagd in hun stoute opzet.
Lees verder

LIVE. Wie volgt in Waregem Dries De Bondt op als kampioen van België?
Vandaag staat het BK wielrennen op het programma. De renners starten in Waregem voor een rit van 221,3 kilometer om er ook weer te finishen. De wedstrijd bestaat uit drie lussen, die elk een eigen naam mee kregen: de Briek Schotte Ronde (18,2 km), de André Defoort Ronde (20,7 km) en de finaleronde (16,1 km) die meerdere keren worden afgewerkt. Wie verovert de felbegeerde driekleur en mag zich een jaar de beste renner van België noemen? Volg alle actie hier LIVE!
Lees verder

Opnames vijfde seizoen van 'The Crown' begonnen
De opnames voor het vijfde seizoen van 'The Crown' zijn van start gegaan. Dat meldt althans Hello! op basis van Production Weekly. De eerste shots zouden deze week gedraaid zijn in Londen.
Lees verder

LIVE. Rode Duivels trainen laatste keer op Belgische bodem voor vertrek naar Sint-Petersburg
Amper twee dagen zijn ze in België geweest na hun wedstrijd tegen Denemarken. Deze namiddag worden onze Rode Duivels alweer op de luchthaven van Charleroi verwacht. Bestemming: Sint-Petersburg, voor de derde en laatste groepswedstrijd tegen Finland. In de voormiddag trainen ze nog een laatste keer in Tubeke. Volg hier alles live.
Lees verder

Hoeveel wil je verdienen? Scoor punten met een pasklaar antwoord
Om een goede indruk te maken bij een potentiële nieuwe werkgever, pak je het onderwerp loon maar beter kordaat aan. Uiteraard begin je er tijdens een sollicitatiegesprek niet onmiddellijk zelf over, maar je gesprekspartner zal je ongetwijfeld vragen wat je wil verdienen. Je verrast hem/haar dan best met een weldoordacht antwoord. Jobat.be onderstreept de aandachtspunten.
Lees verder

Investeren in cryptomunten? Experts behoeden je voor veelgemaakte fouten: "Mensen laten zich vangen door de goedkopere muntjes"
Kriebelt het bij jou (en je portemonnee) om te investeren in het digitale monetaire systeem? Zorg dan dat je je goed voorbereidt. In deze reeks zetten crypto-experts Levi Haegebaert en Gwen Busseniers je op weg met de belangrijkste informatie. Vandaag: hoe ga je van start met cryptomunten? Hoe maak je de juiste investeringen en waar schuilen de risico's?
Lees verder

Honger van Stuyven is nog lang niet gestild na Milaan-Sanremo: "Graag eens een jaar in tricolore"
#AimHigher. Jasper Stuyven (29) blijft zijn mantra trouw. Na Milaan-Sanremo is hij klaar voor de volgende stap. Een Touretappe? Een wereldtitel? Parijs-Roubaix? Of gewoon even beginnen zondag met de Belgische tricolore? "Ik zou er héél graag eens een jaar mee rondfietsen."
Lees verder

Danny Fabry blikt terug op succesvolle 'Tien om te Zien'-periode: "Die waanzin van toen... Dat komt nooit meer terug"
In de tweede aflevering van 'Tien om te Zien: de zomer van 199X' - nu zondag op VTM - belanden we in de zomer van 1991. Toen scoorde Danny Fabry & The Sushi's een dikke ambiancehit met 'Tokyo'. Dat nummer begon zo: 'We gaan naar To-To-To-Tokyo!' Danny was zelf nog nooit in Japan geweest, maar dat gaf niet. Hij kreeg het publiek helemaal mee. "Toen we aankwamen in Blankenberge sprongen mensen zelfs bovenop onze auto."
Lees verder

COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker: "Me helemaal onderdompelen in de feestsfeer, kan ik niet. Ik doorsta helse pijnen"
Lara Switten (35) werd in december mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt hier wekelijks hoe het met haar gaat. Vandaag schrijft ze over het kinderfeestje dat ze organiseert voor de zesde verjaardag van dochter Philippa. "Ik had gehoopt het verjaardagsweekend van mijn dochter relatief pijnvrij te kunnen doorbrengen, maar de infiltratie blijkt helaas geen effect te hebben."
Lees verder

Charles zal als koning zijn kleinzoon Archie nooit prins laten worden
Prins Charles zal, indien hij de troon bestijgt, zijn kleinzoon Archie nooit prins laten worden. Dat staat in een nieuw rapport dat vrijgegeven werd aan de Daily Mail. De troonopvolger maakte duidelijk dat er voor de zoon van Harry en Meghan geen plaats is tussen de eerste koninklijke familieleden omdat hij een afgeslankte monarchie wil wanneer hij koning is.
Lees verder

Kylian Mbappé slachtoffer van racisme: Hongaarse fans maakten apengeluiden richting zijn adres
Kylian Mbappé kreeg het zaterdag tijdens de tweede groepswedstrijd van Frankrijk op het EK voetbal, in de Puskas Arena in de Hongaarse hoofdstad Boedapest, geregeld hard te verduren van de lokale fans. Wanneer de Franse aanvaller aan de bal kwam, waren er vanuit Hongaarse hoek geregeld apengeluiden te horen. De Fransen kwamen tegen Hongarije niet verder dan een 1-1 gelijkspel.
Lees verder

SHOWBITS. Petanquen in Saint-Tropez en wie staat hier in zijn blootje?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder