Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 18 juni 2021

Michel van den Brande: “300% zeker dat gebouw stelling meesleurde. Andersom is onmogelijk”

HLN
Michel van den Brande: "300% zeker dat gebouw stelling meesleurde. Andersom is onmogelijk"
Michel van den Brande, bekend van 'The Sky is The Limit', is als stellingbouwer betrokken bij de ramp in Antwerpen. De stelling bij het gebouw dat instortte, is van Kontrimo, het bedrijf van de Bekende Vlaming. Die is er 300% zeker van dat het gebouw de stelling heeft meegesleurd, en niet andersom. "Met die stelling was alles in orde", reageert Michel bij VTM NIEUWS.
Lees verder

RECENSIE. 'Glad IJs': "Zouden ze bestaan, de miljonairsfamilies waarbij niemand elkaar een mes in de rug wil steken?"
Je eigen ontvoering in scène zetten om je familie de loef af te steken: ja, 't is ver gekomen bij het Kempense gezin Druyts. In de Streamz-reeks 'Glad IJs' maken we kennis met een bont allegaartje personages en licht absurde situaties en wordt er bovenal op hoog niveau geacteerd. Al betekent dat niet dat de serie een voltreffer is op alle vlakken. Moet u deze reeks streamen of skippen? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Antwerp laat er geen gras over groeien: Bjorn Engels én Jelle Bataille verhuizen naar de Bosuil
Bedrijvigheid bij Antwerp op deze zwoele vrijdagavond. Na Bjorn Engels, die overkomt van Aston Villa, heeft de 'Great Old' ook de komst van Jelle Bataille aangekondigd. De belofte-international komt over van KV Oostende.
Lees verder

Replica van Mona Lisa op veiling verkocht voor 2,9 miljoen euro
De 'Mona Lisa Hekking', een bekende 17de-eeuwse replica die volgens de eigenaar ervan, Raymond Hekking, authentiek was, is op een onlineveiling bij Christie's voor niet minder dan 2,9 miljoen euro verkocht, een teken dat de fascinatie voor het schilderij van Leonardo da Vinci groot blijft.
Lees verder

LIVE. Tsjechië de betere tegen aarzelend gestart Kroatië, voorlopig enkel speldenprikjes
• Aftrap: 18u • Groep D • Ref: Carlos del Cerro (Spa) • Schotland
Lees verder

Eriksen succesvol geopereerd: middenvelder heeft ziekenhuis verlaten en bezocht Deens trainingskamp al
Het gaat goed met Christian Eriksen. De Deense middenvelder is na zijn hartaanval tegen Finland nu met succes geopereerd, en heeft het ziekenhuis ondertussen verlaten. Hij bracht meteen een bezoekje aan zijn makkers bij de nationale ploeg, en laat via de bond weten dat hij het goed maakt.
Lees verder

'Dawson's Creek'-schrijfster Heidi Ferrer uit het leven gestapt na maandenlange strijd tegen Covid-19
Heidi Ferrer, die in het verleden meewerkte aan het script van de iconische serie 'Dawson's Creek', is overleden. Ferrer is uit het leven gestapt na een maandenlange strijd tegen Covid-19. Ze werd 50.
Lees verder

De Croo waarschuwt voor varianten en benadrukt volledige vaccinatie: "We moeten voorzichtig blijven, tweede prik is heel belangrijk"
De vaccins werken goed en de mensen in de vaccinatiecentra doen ontzettend belangrijk werk. Maar we moeten voorzichtig blijven voor de andere varianten van het coronavirus en daarom is de tweede prik van het vaccin enorm belangrijk. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) gezegd op de persconferentie na het Overlegcomité.
Lees verder

LIVE. Alweer erg pover Kroatië 0-1 in het krijt tegen Tsjechië, topschutter Schick trof raak vanop de stip
• Aftrap: 18u • Groep D • Ref: Carlos del Cerro (Spa) • Schotland
Lees verder

Wordt volgende Overlegcomité het laatste? Op 16 juli mogelijk beslissing rond afschaffing coronamaatregelen
Het volgende Overlegcomité, gepland voor 16 juli, wordt mogelijk het laatste over corona. Op dat Overlegcomité wordt er mogelijk beslist over het afschaffen van de overblijvende coronamaatregelen. Dat zei premier Alexander De Croo (Open Vld) op de persconferentie van vandaag.
Lees verder

Op 16 juli mogelijk beslissing over afschaffen maatregelen, maar "wordt niet laatste Overlegcomité over corona"
Het volgende Overlegcomité, gepland voor 16 juli, wordt niet het laatste over corona, zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) bij VTM Nieuws. Op dat Overlegcomité wordt er mogelijk wel beslist over het afschaffen van de meeste overblijvende coronamaatregelen, zei premier Alexander De Croo (Open Vld) op de persconferentie van vandaag. Ook moet het mogelijk zijn om het mondmasker zo veel mogelijk los te laten tegen september, "als de evolutie blijft zoals ze nu is".
Lees verder

Deze zomer inreisverbod uit 27 landen waar coronavirus nog sterk aanwezig is: ook Britten niet welkom
Er geldt deze zomer een inreisverbod uit 27 landen waar het coronavirus nog welig tiert. Dat heeft de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid beslist, zei federaal Gezondheidsminister Frank Vandenbroucke (Vooruit) na afloop van het Overlegcomité.
Lees verder

Zo denken onze Belgische dj's over de annulatie van Tomorrowland: "Voor de organisatie en honderden toeleveranciers is het nog véél erger dan voor ons"
Het zijn zware dagen voor de eventsector. Op donderdag raakte het nieuws bekend dat Tomorrowland dit jaar (wellicht) niet doorgaat. De burgemeesters van Boom en Rumst verbieden de uitgestelde editie van het festival eind augustus en begin september. Een zoveelste klap in het gezicht van de verschillende dj's uit ons land, maar ook in dat van de organisatoren en toeleveranciers. "Voor hen is het nog véél erger dan voor ons", vertelt dj Wout.
Lees verder

Waarom we de vervroeging van versoepelingen te danken hebben aan de Rode Duivels
De versoepelingen kunnen al vanaf 27 juni ingaan in plaats van 1 juli, zo werd vandaag beslist, en daar zitten de Rode Duivels voor iets tussen. Dat bevestigt minister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) in een reactie aan VTM NIEUWS.
Lees verder

HERBELEEF. "Als Lukaku goed herstelt, staat hij ook tegen Finland in de spits"
Dankzij het perfecte rapport van zes op zes zijn de Rode Duivels al zeker van kwalificatie voor de volgende ronde. Inmiddels zitten de Belgen opnieuw in het Basecamp in Tubeke. Volg in deze liveblog het belangrijkste nieuws over ons nationale voetbalploeg op de voet.
Lees verder

Montagefouten, bloopers en verdwenen kledingstukken of attributen: 'Friends' ging af en toe eens uit de bocht
Dat fouten maken menselijk is, heeft de productie van 'Friends' uitvoerig bewezen. Wie goed kijkt naar de serie, zal opmerken dat er hier en daar montagefouten en bloopers te zien zijn in de reeks. Van cadeaus die zich op een of andere magische manier kunnen inpakken tot personages die op verschillende plaatsen tegelijk aanwezig zijn: het kan allemaal in de sitcom.
Lees verder

LIVE. Uit het niets de gelijkmaker meteen na rust! Perisic, ex-Club, vlamt 1-1 in de verste hoek
• Aftrap: 18u • Groep D • Ref: Carlos del Cerro (Spa) • Schotland
Lees verder

Jessie J openhartig over gezondheidsproblemen: "Zo moeilijk om niet te zingen"
Jessie J (33) heeft het niet makkelijk de laatste tijd. De zangeres kampt met de ziekte van Menière en heeft last van knobbeltjes op haar stembanden. Zingen zit er dus voorlopig niet in, vertelde ze op sociale media.
Lees verder

Megadeth is bassist spuugzat na rel met Nederlandse fan, zanger haalt hem van de plaat
Megadeth lijkt helemaal klaar te zijn met David Ellefson, de 56-jarige medeoprichter van de Amerikaanse metalband. De bassist, die eind mei werd ontslagen nadat een video van hem uitlekte waarin hij webcamseks had met een Nederlandse fan, is niet langer te horen op het aankomende album. Zijn muzikale inbreng is verwijderd, bevestigt zanger Dave Mustaine.
Lees verder

LIVE. Kroatië duwt niet door na gelijkmaker Perisic, ook na rust weinig doelgevaar
• Aftrap: 18u • Groep D • Ref: Carlos del Cerro (Spa) • Schotland
Lees verder