Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 7 juni 2021

Marco Borsato hoopt op een verzoening met zijn ex: “Het is ontzettend leuk om opnieuw op eerste date te gaan met de...

HLN
Marco Borsato hoopt op een verzoening met zijn ex: "Het is ontzettend leuk om opnieuw op eerste date te gaan met de vrouw van wie je houdt"
Na een breuk van meer dan een jaar is Marco Borsato (54) voor het eerst weer hoopvol over een mogelijke verzoening met zijn ex Leontine (53). De twee lijken na een paar dates en een gezamenlijke vakantie de friendzone langzaam te verlaten. De Nederlandse zanger laat in een interview voor het eerst doorschemeren dat het misschien toch wel weer helemaal goed komt. "Ja, we maken het weer gezellig met elkaar. De zon is letterlijk en figuurlijk weer gaan schijnen."
Lees verder

Eindelijk! We gaan een zomerse week tegemoet en volgende week wordt het zelfs nog warmer
Eindelijk zon! We gaan een zomerse week tegemoet met heerlijke temperaturen. Ook vandaag wordt het, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs, in vele streken zonnig. In de loop van de dag verschijnen er stapelwolken, vooral dan over het oosten en het zuidoosten, maar het blijft overal droog. Het kwik schommelt de rest van de week zo rond de 25 graden. Volgende week wordt nog beter met temperaturen tot 28 en misschien zelfs 30 graden.
Lees verder

Zonnige start van warme week
Het wordt vandaag, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs, in vele streken eerst zonnig. In de loop van de dag verschijnen er stapelwolken, vooral dan over het oosten en het zuidoosten, maar het blijft overal droog.
Lees verder

Extra suspense en emo in finaleweek: nog een moord en nu ook een gijzeling in 'Thuis'
'Thuis' is toe aan de laatste week voor de jaarlijkse vakantiestop en dat is te merken aan de suspense. Die neigt naar een climax dankzij psychopaat Jacques (Peter Van de Velde), die maar blijft moorden. Wordt dokter Judith (Katrien De Ruysscher) zijn volgende onschuldige slachtoffer?
Lees verder

Red Lions lijden tegen Engeland eerste nederlaag sinds 2014
De Red Lions begonnen zaterdag sterk aan het EK met een overwinning tegen Spanje (4-2). Maar onze hockeymannen konden gisteravond niet bevestigen en leden tegen de Engelsen een eerste nederlaag in een officiële match sedert 2014 (1-2).
Lees verder

Wim Lybaert zag de opnamen van het vierde seizoen van 'De Columbus' in de soep draaien: "Nu ga ik eindelijk eens met mijn gezin 'columbussen'"
Vanavond rijdt 'De Columbus' nog eens uit op Eén. Chauffeur Wim Lybaert (52) trekt met Tijs Vanneste (42) van 'De Kemping' zonder plan op avontuur en naar mooie oorden. De aflevering is een herhaling, want het nieuwe, vierde seizoen van 'De Columbus' is niet tijdig klaar geraakt en uitgesteld naar het najaar. "Door corona zaten we vast en moesten we halverwege de opnamen stopzetten."
Lees verder

Shaquille O'Neal heeft opnieuw stilaan een sixpack: "Het enige wat ik nog deed was eten en Netflix kijken"
De volgende in het rijtje der gepensioneerde topsporters die Mike Tyson-gewijs een lichamelijke reconversie gestart is: Shaquille O'Neal (49). De gewezen center van Orlando Magic en LA Lakers, bekend omwille van zijn overweldigende fysieke présence (2m16 en in zijn hoogdagen goed voor 147 kilogram), staat op dieet en is al tien kilo kwijt.
Lees verder

OVERZICHT. Voor het eerst sinds september minder dan 1.500 bevestigde besmettingen per dag
Het aantal bevestigde coronabesmettingen in ons land is gedaald tot gemiddeld minder dan 1.500 per dag. Het is geleden van september dat dit cijfer onder die drempel zakte. Dat blijkt deze ochtend uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

OVERZICHT. Laagste aantal besmettingen sinds 8 maanden. Minder dan 1.500 per dag
Het aantal bevestigde coronabesmettingen in ons land is gedaald tot gemiddeld minder dan 1.500 per dag. Het is geleden van september dat dit cijfer onder die drempel zakte. Dat blijkt deze ochtend uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

De balans na de Dauphiné: grote uitdager voor Roglic en Pogacar staat niet op
Wat hebben twee dagen klimmen in de Dauphiné geleerd? Dat Primoz Roglic en Tadej Pogacar ook zonder te koersen de topfavorieten blijven voor de Tour. Geraint Thomas was goed, maar niet super. De opvallendste namen in de Dauphiné gewikt en gewogen.
Lees verder

Geen treinen tussen Mechelen en luchthaven door schade aan bovenleiding
Door schade aan de bovenleiding is er sinds 4.30 uur tussen Mechelen en Brussels Airport geen treinverkeer mogelijk, in beide richtingen. Dat meldt spoorwegnetbeheerder Infrabel.
Lees verder

Monsterproces gaat 7 jaar na MH17-crash verder in zwaarbeveiligde rechtbank op Schiphol
Vandaag begint in de extra beveiligde rechtbank op de Amsterdamse luchthaven Schiphol de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen vier mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij het neerhalen van vlucht MH17. Daarbij kwamen alle inzittenden om het leven.
Lees verder

Zeker dertig doden bij treinramp in Pakistan
Bij een treinongeluk in Pakistan zijn maandag zeker 30 doden en tientallen gewonden gevallen, aldus de politie.
Lees verder

Club-doelman Horvath grote held in Nations League-finale na cruciale penaltysave in 124ste (!) minuut
Geweldig moment voor Ethan Horvath. De reservedoelman van Club Brugge ontpopte zich in een zinderende Nations League-finale tot dé held van de Verenigde Staten. De ingevallen Horvath stopte in de 124ste (!) minuut een penalty van Mexico, waardoor Team USA zijn eerste prijs sinds 2017 pakte.
Lees verder

Spaans kapitein Sergio Busquets test positief op corona en mist wellicht EK-start
De Spaanse kapitein Sergio Busquets heeft zondag de selectie moeten verlaten na een positieve coronatest. Dat deelde de Spaanse federatie (RFEF) een week voor het EK mee.
Lees verder

Britse royals feliciteren Harry en Meghan met hun dochtertje die op hun beurt om donaties vragen als geschenk
Meghan Markle (39), de hertogin van Sussex, is vrijdag bevallen van een dochtertje. Lilibet Diana Mountbatten-Windsor is geboren in een ziekenhuis in Santa Barbara in Californië. Koningin Elizabeth laat weten 'verheugd' te zijn met de geboorte van haar elfde achterkleinkind en ook de andere Britse royals feliciteren Harry (36) en Meghan. De kersverse ouders hoeven ook geen cadeautjes na de geboorte van hun dochter Lili. Het koppel ziet liever dat mensen doneren aan organisaties die zich inzetten om vrouwen en meisjes te steunen.
Lees verder

PVDA wil zwaartepunt opnieuw op federaal niveau brengen
PVDA pleit voor een forse versterking van het federale niveau, met dus de herfederalisering van een aantal bevoegdheden, zoals gezondheidszorg en energie. Dat moet het beleid een pak efficiënter maken en het aantal ministers met een derde terugschroeven. Dat staat in een nieuwe visietekst die de uiterst linkse partij schreef in het kader van haar We Are One-campagne.
Lees verder

Twijfel je over je studiekeuze? Onze werkexpert zet de richtingen met het meeste en het minste werkzekerheid op een rij
Een studiekeuze maken is een pak lastiger dan 20 jaar geleden. De coronacrisis maakte fysieke infobeurzen moeilijker. Bovendien lijkt er onzekerheid over wat de arbeidsmarkt de komende jaren voor welke diploma's in petto heeft. Welke studierichtingen bieden het meest werkzekerheid en welke het minst? Onze werkexpert Stijn Baert geeft advies.
Lees verder

De opgave van Federer: met het oog op Wimbledon of een schoolvoorbeeld van belangenvermenging?
De gemiddelde profspeler zou een arm of een been overhebben voor een achtste finale op een grandslamtornooi. Roger Federer (ATP 8) laat die opportuniteit eenvoudigweg schieten. "Ik moet mezelf eraan herinneren waarom ik hier ben en wat mijn doel is dit seizoen, en dat is niet de French Open winnen", zei de iconische Zwitser zaterdag al. Klinkt logisch, al zien complottheoretici een andere mogelijke reden voor het forfait van Federer.
Lees verder

Christina Ricci voegt zich bij cast 'The Matrix 4'
Christina Ricci (41) heeft zich aangesloten bij de cast van 'The Matrix 4'. Dat zou volgens filmsite Collider blijken uit een nieuwe persmap van Warner Bros waarin haar naam tussen de andere castleden staat.
Lees verder