Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 7 juni 2021

Man rijdt in op douane, filmt dit en wordt veroordeeld op basis van zijn eigen filmpjes

HLN
Man rijdt in op douane, filmt dit en wordt veroordeeld op basis van zijn eigen filmpjes
Een man die zich had verzet tegen een controle door de douane is veroordeeld tot 6 maanden cel. De man was met zijn wagen op één van de douaniers ingereden, die nog net opzij was kunnen springen. Als bewijs voor zijn daden bracht het parket filmpjes aan uit de smartphone van de man zelf. Die had zijn hele optreden gefilmd, de net vermeden aanrijding incluis.
Lees verder

Coronacijfers in 'voorbeeld' Groot-Brittannië stijgen opnieuw: "Panikeer niet, wij blijven goed bezig"
Alarmbellen in Londen: de cijfers stijgen er opnieuw, ondanks een vaccinatiecampagne in volle vaart. Versoepelingen liggen nochtans in het vooruitzicht, maar met een zorgenkind als de Indiase variant zijn Britse virologen daar nog allesbehalve zeker van. "We houden de situatie uiteraard in de gaten, maar reden tot paniek is er niet", klinkt het hier.
Lees verder

Acteur Nico Sturm over de switch van gulzige nachtraaf naar genietende avondmens: "Niet willen gaan slapen is eigenlijk altijd willen blijven doorleven, hè"
Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: acteur Nico Sturm. Naar advies van acteur Marc Van Eeghem (die in 2017 overleed) transformeerde hij van een nachtraaf in hart en nieren tot iemand die zorg draagt voor zichzelf. "Marc heeft mijn 'minder gulzig zijn' mee in gang gezet. Ik heb een slaaproutine ingebouwd en nadat ik opsta, mediteer ik om mijn rusttijd nog wat te verlengen."
Lees verder

Van der Poel schiet raak in Ronde van Zwitserland na verrassende aanval: "Dit was genieten"
Bingo voor Mathieu van der Poel. Hij won de tweede rit in de Ronde van Zwitserland na een sprintje tegen Maximilian Schachmann. Stefan Küng redde zijn leiderstrui met één seconde.
Lees verder

Van der Poel schiet raak in Ronde van Zwitserland na verrassende aanval, Küng blijft leider
Bingo voor Mathieu van der Poel. Hij won de tweede rit in de Ronde van Zwitserland na een sprintje tegen Maximilian Schachmann. Stefan Küng redde zijn leiderstrui met één seconde.
Lees verder

Nieuwe beelden bevestigen: Marvel-personage Loki is genderfluïde
De God van het Onheil, vertolkt door Tom Hiddleston (40), out zich in de nieuwe serie 'Loki' als genderfluïde. Dat is te zien in nieuwe beelden van de reeks, die op 9 juni in première gaat op Disney+. De serie zoomt in op het leven van het geliefde Marvel-personage nadat hij ontsnapte aan de greep van de Avengers in 'Endgame'.
Lees verder

Donald Trump geen fan van bitcoin: "Het lijkt oplichterij"
Donald Trump, de voormalige president van de Verenigde Staten, is geen fan van bitcoin. Dat liet hij uitschijnen tijdens een televisie-interview. "Bitcoin, het lijkt gewoon oplichterij", zei Trump. Hij vindt dat de Amerikaanse dollar de belangrijkste valuta ter wereld moet blijven.
Lees verder

Griekenland kondigt nieuw beleid aan voor migranten met bepaalde nationaliteiten
Athene heeft een nieuw migratiebeleid aangekondigd. Zo zullen migranten uit Afghanistan, Bangladesh, Pakistan, Somalië en Syrië geen asielaanvraag meer mogen indienen als ze Griekenland via Turkije bereiken. Dat bevestigt de Griekse minister van Migratie Notis Mitarachi. De aankondiging zou migranten uit de bovenstaande landen duidelijk moeten maken dat het onmogelijk is om de Europese Unie zonder toestemming binnen te komen.
Lees verder

Van drie naar acht dagen, maar wel met beperkte capaciteit: WECANDANCE komt dit jaar met een aangepaste editie
De festivalzomer staat voor de deur en het Zeebrugse strandfestival WECANDANCE is alvast terug van weggeweest. De organisatie van het evenement maakte zonet via een persbericht bekend dat ze klaar zijn om deze zomer opnieuw festivalgangers te ontvangen. Al ziet de editie van dit jaar er wel een tikkeltje anders uit dan we gewoon zijn. In totaal komen er maar liefst vijf dagen bij, maar op hetzelfde moment werd de capaciteit wel teruggeschroefd van 15.000 naar 2.500 personen per dag. "Bezoekers mogen wel een volwaardige WECANDANCE-beleving verwachten", verzekert organisator Bart Roman.
Lees verder

EU-rekenkamer vernietigend over grenswacht Frontex
De Europese grens- en kustwacht Frontex is niet in staat effectief de illegale immigratie en grensoverschrijdende criminaliteit aan de Europese buitengrenzen te bestrijden. Ook is het agentschap onvoldoende voorbereid op nieuwe opdrachten, zoals ondersteuning bij het terugsturen van illegale migranten naar hun thuisland, constateert de Europese Rekenkamer in een vernietigend rapport.
Lees verder

Personeel Apple kant zich tegen verplichte terugkeer naar kantoor
Het personeel van Apple revolteert tegen de plannen van topman Tim Cook om de werknemers vanaf september opnieuw minstens drie dagen per week naar kantoor te laten terugkeren. Ze hebben een brief geschreven naar de directie waarin ze oproepen tot meer flexibiliteit, schrijft de technologiesite The Verge, die de brief kon inkijken.
Lees verder

Waalse regering trekt 10 miljoen euro uit om Walen Nederlands te leren
De Waalse regering trekt in totaal 10 miljoen euro uit om onze zuidelijke landgenoten Nederlands te leren. Dat heeft Waals minister van Begroting en Financiën Jean-Luc Crucke (MR) gezegd in het Actuaprogramma C'est pas tous les jours dimanche op televisiezender RTL. De maatregel maakt deel uit van het herstelplan voor de economie van de Waalse regering, dat goed is voor 10 miljard euro.
Lees verder

Waarom jongeren protesteren tegen kledingvoorschriften: "Het is gedaan met 'Waarom? Daarom!'"
Eén 14-jarige leerling diende haar directie van antwoord over de kledingvoorschriften op school en prompt breidde het protest uit naar andere speelplaatsen. Opkomen voor de ontblote navel en de korte rok: is het sowieso een ding van de jeugd? Of toch vooral van deze generatie? "Dit gaat over méér dan een streepje bloot."
Lees verder

Nieuw personage in 'Familie' doet hart van Hanne sneller slaan
Vers bloed in 'Familie' maandagavond. Acteur Juan Gerlo (30) maakt z'n opwachting als de mysterieuze Tobias. Zijn goede looks doen meteen het hart van Hanne (Margot Hallemans) sneller slaan.
Lees verder

Amerikaanse gezondheidsautoriteiten keuren eerste medicijn tegen Alzheimer goed
De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), die zich buigt over de kwaliteit van medicijnen en voedingsmiddelen, heeft het geneesmiddel aducanumab van farmaceutisch bedrijf Biogen Inc. goedgekeurd voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer. Nochtans was er veel controverse over de gemengde resultaten van het klinisch onderzoek met het medicijn.
Lees verder

Is het slim om als dertiger vrijwillig voor Johnson & Johnson te kiezen?
Is het verstandig je onder de 41 vrijwillig met Johnson & Johnson of AstraZeneca te laten ­vaccineren? Dat is een van de vragen die zich opdringen, nu de Taskforce Vaccinatie onderzoekt om ze aan te bieden aan vrijwilligers.
Lees verder

Echtgenoot van Pink is blij met de documentaire van zijn vrouw: "Mensen leren eindelijk mijn kwetsbare kant kennen"
Heel wat mensen hebben zo hun mening over Carey Hart (45), de echtgenoot van de zangeres Pink (41). Toch bleek het beeld dat ze over hem hadden verkeerd te zijn. In 'P!nk: All I Know So Far', een nieuwe documentaire over het leven van de zangeres, krijgen we een hele andere kant van hem te zien.
Lees verder

Oorlogsverzamelaar steekt woning vol gevaarlijke explosieven. DOVO hele dag bezig met ontruiming: "Dit kaliber hebben we nog niet eerder aangetroffen in ons land"
In Vladslo, een deelgemeente van Diksmuide, is een woning met een enorme hoeveelheid oorlogsmunitie ontdekt. De ontmijners van DOVO geloofden ondanks hun ervaring amper hun ogen. "Dit kaliber hebben we nog nooit eerder aangetroffen in ons land", spraken ze over een zware bom die ze buiten haalden. In totaal zijn 500 oorlogsprojectielen buiten gehaald, waaronder granaten, bommen, ontstekers en obussen. De man zou een obsessief verzamelaar zijn.
Lees verder

Hooggerechtshof VS beslist dat wie land illegaal binnen kwam geen Green Card kan krijgen
Immigranten in de VS die komen uit landen die getroffen worden door oorlogen of natuurrampen, krijgen wel een tijdelijke bescherming van deportatie in de VS, maar dat betekent niet dat ze permanent in het land kunnen blijven. Dat heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof beslist, melden Amerikaanse media.
Lees verder

Welke Rode Duivel liep het meest en wie trok de snelste sprint? De cijfers achter de zege tegen Kroatië
De deugddoende uitzwaaizege tegen Kroatië zorgde ook nu voor een berg aan statistieken van onze Rode Duivels. Wie legde de meeste kilometers af en wie trok de snelste sprint?
Lees verder