Doorgaan naar hoofdcontent

Man dood aangetroffen naast scootmobiel

HLN
Man dood aangetroffen naast scootmobiel
In een gracht langs de R4 in Desteldonk (Gent) is vanavond rond 17 uur een man levenloos aangetroffen naast zijn scootmobiel. Over de doodsoorzaak is nog geen duidelijkheid.
Lees verder

Elise Vanderelst verpulvert 19 jaar oud Belgisch record op 1.500m en plaatst zich voor Tokio
Elise Vanderelst is als zevende gefinisht op de 1.500 meter bij de Diamond League in het Italiaanse Firenze in een nationaal record van 4:02.63. De Europese kampioene in zaal dook zo onder de olympische limiet van 4:04.20.
Lees verder

Beer komt ongelukkig vast te zitten bovenaan een elektriciteitspaal
Een beer uit Arizona, in de Verenigde Staten, had niet z'n beste dagje. Het beestje was op een elektriciteitspaal geklommen en kwam helemaal bovenaan vast te zitten. Gelukkig voor de beer waren er ook twee reddende engelen die hem weer naar beneden hielpen.
Lees verder

Red Lions onderuit in halve finale na shoot-outs: "We hadden de wedstrijd moeten doodmaken"
De halve finale betekende het eindpunt voor de Red Lions op het EK in Amstelveen. Na winst op het WK 2018, het EK 2019 en de Pro League 2021 werd daarmee een straffe reeks gestopt. Shoot-outs bleken de spelbreker. Morgen spelen de Lions om brons tegen Engeland.
Lees verder

Geen Europese finale voor de Red Lions: Nederland wint halve finale met 3-1 na shoot-outs
Niet België, maar Nederland heeft zich na shoot-outs geplaatst voor de finale van het EK hockey. In de eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren, maar in de tweede periode werd er maar liefst vier keer gescoord. 2-2 na de reguliere speeltijd en dus moesten shoot-outs beslissen wie de finale mocht spelen. Nederland won die shoot-outs met 3-1. In de finale wacht Duitsland. De Red Lions spelen tegen Engeland voor een bronzen plak.
Lees verder

Geen EK-finale voor de Red Lions: Nederland wint halve finale na shoot-outs
Niet België, maar Nederland heeft zich na shoot-outs geplaatst voor de finale van het EK hockey. In de eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren, maar in de tweede periode werd er maar liefst vier keer gescoord. 2-2 na de reguliere speeltijd en dus moesten shoot-outs beslissen wie de finale mocht spelen. Nederland won die shoot-outs met 3-1. In de finale wacht Duitsland. De Red Lions spelen zaterdag tegen Engeland voor een bronzen plak.
Lees verder

Macron roept farmabedrijven op om 10 procent vaccindosissen aan arme landen te schenken
De Franse president Emmanuel Macron heeft donderdag de farmaceutische bedrijven opgeroepen om 10 procent van de verkochte vaccindosissen te doneren aan arme landen. Hij hoopt ook dat de G7 het doel onderschrijft dat 60 procent van de Afrikanen tegen eind maart 2022 gevaccineerd moet zijn.
Lees verder

Vrouw en baby sterven bij schietpartij in supermarkt in Florida
Een vrouw en een baby zijn donderdag gedood bij een schietpartij in een supermarkt in Florida. De dader schoot daarna zichzelf dood. Het is de meest recente in een reeks van recente massaschietpartijen in de zuidelijke Amerikaanse staat.
Lees verder

Hotel in Cornwall waar personeel G7-top zou verblijven, moet sluiten na corona-uitbraak
Een hotel in Cornwall waar naar verluidt journalisten en veiligheidspersoneel voor de G7-top zouden verblijven, is gesloten na een uitbraak van het coronavirus.
Lees verder

Kevin De Bruyne reist niet mee naar Rusland voor openingsmatch Rode Duivels op EK
Zíjn plekje op het vliegtuig van de Rode Duivels blijft leeg. Kevin De Bruyne (29) past voor Rusland – het licht nog niet op groen. "Ik hoop Denemarken te halen."
Lees verder

Belgian Cats slaan Griekenland in oefenmatch in één kwart KO
Zónder Billie Massey, die met de rug sukkelt, maar mét publiek maakten de Belgian Cats gisteren in Kortrijk in hun vrienschappelijke interland in één kwart het verschil tegen Griekenland, 13de op de wereldranking en ook in volle voorbereiding op het EK. In het tweede quarter duwden Emma Meesseman, die de avond met een double double (21 punten, 10 rebounds) afsloot, en topscoorster Kim Mestdagh even het gaspedaal in. Na de rust consolideerde België z'n voorsprong en kwam de zege nooit meer in het gedrang. Zaterdag oefenen de Cats opnieuw tegen de dames uit Hellas.
Lees verder

Minister Dalle over vechtpartij Blaarmeersen: "Mochten ze een job hebben, zouden ze deze zaken niet doen"
"De werkloosheidscijfers zijn in Brussel nog altijd torenhoog. Een op de vier jongeren is werkloos. Mochten ze een job hebben, zouden ze deze zaken niet doen." Dat zei Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle (CD&V) donderdag in Terzake op Canvas, in een reactie op het incident in de Gentse Blaarmeersen.
Lees verder

2 jaar voorwaardelijk in plaats van 5 jaar cel: #LikeMe-bedenker krijgt mildere straf in beroep
2 jaar voorwaardelijk in plaats van 5 jaar gevangenis, waarvan de helft met uitstel. Bart V.O. lijkt toch niet voor niets naar het hof van beroep te zijn getrokken. De 39-jarige gewezen dansleraar en bedenker van #LikeMe op Ketnet moet de burgerlijke partijen, die hij zou hebben aangerand toen ze minderjarig waren, wel een vergoeding van 3.500 euro en hij zal 10 jaar lang geen les meer mogen geven aan minderjarigen.
Lees verder

VN-organisaties slaan alarm over voedseltekorten in Tigray
Meerdere VN-organisaties slaan alarm over de voedseltekorten in de Ethiopische regio Tigray. Ruim 350.000 mensen worden volgens hen acuut bedreigd door hongersnood. Zo'n twee miljoen anderen dreigen in dezelfde situatie te belanden.
Lees verder

Het EK van 1992: het jaar van Denemarken
In de zomer van 1992 liet Europees kampioen Nederland het afweten en in de finale ook wereldkampioen Duitsland. Denemarken was beter. Maar werden die Denen echt van het strand geplukt zoals altijd verteld wordt? Dat ze pas 11 dagen voor hun eerste wedstrijd wisten dat ze zouden deelnemen is zeker waar. Maar, dat van dat strand is een fabeltje.
Lees verder

S&P 500 naar nieuw record op Wall Street na inflatiecijfers VS
De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winst gesloten, met een nieuw record voor de brede S&P 500. Beleggers leken niet echt onder de indruk van de belangrijke inflatiecijfers uit de Verenigde Staten die hoger uitvielen dan verwacht. Verder kelderde het aandeel van computerspellenwinkelketen GameStop meer dan 27 procent na het nieuws dat er meer aandelen verkocht kunnen worden.
Lees verder

Russische boetes voor Facebook en Telegram
De Russische justitie heeft de sociale mediabedrijven Facebook en Telegram boetes opgelegd omdat ze geen inhoud verwijderden van hun sites. Facebook moet 17 miljoen roebel betalen, omgerekend 195.000 euro, en Telegram kreeg een boete van 10 miljoen roebel (ongeveer 114.000 euro).
Lees verder

Red Flames verliezen oefenduel tegen Spanje
In een oefenduel met Spanje (FIFA-13) hebben de Red Flames (FIF-18) donderdag in Madrid een 3-0 nederlaag geleden. Bij de rust was het 1-0 door een doelpunt van Mariona Caldentey (42e). Na de pauze scoorden Alexia Putellas (48e), vanop de penaltystip, na hands van Janice Cayman, en Aitana Bonmati (75e).
Lees verder

Onderhandelingen om nucleaire deal te redden, gaan verder: Washington heft sancties tegen Iran op
Washington heeft donderdag de sancties tegen voormalige Iraanse functionarissen opgeheven en tegelijkertijd sancties opgelegd aan een netwerk dat ervan wordt beschuldigd de Houthi-rebellen in Jemen te helpen financieren. Ondertussen gaan de onderhandelingen om de nucleaire deal te redden met Teheran verder.
Lees verder

LIVE. Turkije versus Italië: wie wint de openingsmatch van het EK?
• Openingsmatch EK • Italië is 27 matchen ongeslagen • Aftrap: 21 uur • Stadio Olimpico
Lees verder