Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 1 juni 2021

Maak kennis met de knappe melkveeboe­rin Elien (25): "Als je haar tijdens uitgaan zou tegenkomen, zou je niet denken...

HLN
Maak kennis met de knappe melkveeboe­rin Elien (25): "Als je haar tijdens uitgaan zou tegenkomen, zou je niet denken dat het een boerin is"
Elien is 25 jaar en staat elke dag tussen de koeien. Ze hoopte de liefde van haar leven te vinden op een fuif. Voorlopig nog zonder succes. Gelukkig komt cupido Dina to the rescue in Boer zkt. Vrouw! Meer weten over Elien? Bekijk dan de video hierboven!
Lees verder

"Mama ligt nog steeds in coma. De dader moet echt gepakt worden": familie doet oproep na vluchtmisdrijf in Riemst
"Met zeer zware breuken ligt mama daar nu in slaap." De kinderen en echtgenoot van Leonetine Ketelslegers (59) kunnen niet vatten dat hun mama en vrouw slachtoffer werd van een zwaar verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Riemst. Op weg naar haar werk botste de verpleegster met een bestelwagen, waarna de bestuurder te voet wegvluchtte. Het gezin doet nu een oproep naar de dader of anderen die meer weten.
Lees verder

Heathrow opent aparte terminal voor reizigers uit rode zones
Op de Londense luchthaven Heathrow is een aparte terminal geopend voor passagiers die afkomstig zijn uit rode landen, landen met een groot risico op het coronavirus. De reizigers die op een rechtstreekse vlucht uit zo'n hoogrisicoland zitten, worden nu door terminal 3 van de luchthaven geleid. Zo gebeurt er geen vermenging met passagiers uit landen met lager risico.
Lees verder

Zeven lidstaten geven al coronacertificaten af, België is technisch klaar om zich aan te sluiten
Zeven lidstaten zijn nu reeds begonnen met de afgifte van de Covid-certificaten die reizen in de Europese Unie makkelijker moeten maken. Dat heeft de Europese Commissie dinsdag meegedeeld naar aanleiding van de lancering van het systeem dat het mogelijk maakt om certificaten grensoverschrijdend te controleren. België is technisch klaar om zich aan te sluiten.
Lees verder

Hoe gezond is honing echt? En kan hij vervallen? Twee experts doorprikken mythes over honing
Mmm, honing! De ene ziet er vooral een zoete lekkernij in, de ander schrijft er allerlei geneeskrachtige eigenschappen aan toe. Maar wat is waar en wat niet? Diëtiste Fatima Pas en Karolien Olaerts, biomedisch wetenschapper met specialisatie voeding, zetten naar aanleiding van Week van de Bij, van 30 mei tot en met 6 juni 2021, de feiten en fabels op een rij.
Lees verder

Deze smartphones hebben de beste batterij van het moment
De tijd dat je je smartphone halfweg doorheen de dag opnieuw moest opladen is gelukkig zo goed als voorbij. Wanneer je goed uitkijkt, vind je makkelijk een telefoon die het een hele (werk)dag trekt zonder dat hij vroegtijdig aan de stroom moet worden gehangen. Onze redactie ging op zoek de vijf beste volhouders van het moment.
Lees verder

ROLAND GARROS. Svitolina maakt geen fout tegen Franse wildcard
De Oekraïense Elina Svitolina (WTA 6), het vijfde reekshoofd bij de vrouwen, heeft geen fout gemaakt in de eerste ronde van Roland Garros. Ze haalde het in twee sets van de Franse wildcard Oceane Babel (WTA 1111) met 6-2 en 7-5 na 1 uur en 18 minuten.
Lees verder

Rupert Evans krijgt belangrijke rol in 'Bridgerton'
Rupert Evans (44), bekend van de gelijknamige reboot van 'Charmed', zal in het tweede seizoen van 'Bridgerton' meespelen. De acteur kruipt in de huid van Edmund Bridgerton, de vader van onder meer Daphne, Anthony en Eloise.
Lees verder

Fusie van parkeerapps Park Now en EasyPark is rond
EasyPark, naar eigen zeggen de grootste parkeerapp van Europa, heeft de overname afgerond van concurrent Park Now Group. Die laatste was de dienst van autobouwers BMW en Daimler. Beide bedrijven zijn actief in België.
Lees verder

Hoogspanning in Brusselse regering door hoofddoekendiscussie bij MIVB
Vincent Riga, de regeringscommissaris van Open Vld bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB, verzet zich tegen de beslissing van het beheerscomité om geen beroep aan te tekenen tegen het hoofddoekenvonnis van de arbeidsrechtbank. Daarmee belandt het netelige hoofddoekendossier op de tafel van de Brusselse regering. Oppositiepartij MR dient morgen alvast een voorstel van ordonnantie in dat een verbod invoert op het zichtbaar dragen van elk teken van religieuze, politieke of filosofische overtuiging voor beoefenaars van openbare functies.
Lees verder

Makkelijker dan Vinted: H&M lanceert tweedehands modeplatform 'Sellpy' in ons land
Zak opsturen en geld verdienen? Wel, goed nieuws dan voor de tweehandsmodeliefhebbers onder ons. Modegigant H&M brengt het Zweedse modeplatform Sellpy naar twintig andere landen, waaronder België. Het is een beetje zoals Vinted, maar dan een stuk gemakkelijker. Jij verkoopt namelijk niets zelf, want het platform doet alles voor jou.
Lees verder

Vaticaan voegt artikel over pedofiele misdaden toe aan kerkelijk recht
De katholieke Kerk heeft in zijn intern wetboek een artikel toegevoegd dat expliciet gaat over de seksuele misdaden die priesters plegen tegen minderjarigen. Slachtoffers van pedofilie vragen al jaren dat de Kerk dat doet.
Lees verder

Geef je outfit een kleurboost met een roze handtas
Nu de lente eindelijk op komst lijkt, is het tijd om je garderobe een zonnige update te geven. Geen beter accessoire voor een flinke dosis happy vibes dan een roze handtas. Ontdek de favorieten van Ninashop.be.
Lees verder

De bedkunsten van DiCaprio: "Hij hield het minder lang vol dan zijn trailers"
Leonardo DiCaprio's (46) bedkunsten worden in twijfel getrokken nadat het nichtje van een van zijn vermeende veroveringen onthulde dat hij slecht zou zijn in bed. "Mijn tante heeft met Leonardo DiCaprio geslapen," beweerde het meisje eerder deze maand in een TikTok-filmpje. "Blijkbaar is hij echt niet goed in bed."
Lees verder

Fietser en motorrijder levensgevaarlijk gewond na aanrijding
Bij een zwaar verkeersongeval in de Haagdam in Bazel zijn dinsdagmiddag een fietser en een motorrijder levensgevaarlijk gewond geraakt. Het parket stuurt een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.
Lees verder

Inhaalmomenten voor vaccinatie worden voorzien na de zomer: "Plan eerst je vaccinatie, dan je vakantie"
Sommige vaccinatiecentra willen of kunnen niet schuiven met afspraken, anderen doen dat dan weer wel. "Vaccinatiecentra in heel het land doen wat ze kunnen om de mensen uit hun regio zo snel en zo vlot mogelijk te vaccineren", zegt Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid aan VTM Nieuws. Hij roept mensen op om zich aan te passen aan de voorgestelde vaccinatiedata. Plan eerst je vaccinatie, dan je vakantie, zo luidt de boodschap.
Lees verder

Mensen die zeker zijn dat ze fake news kunnen herkennen, zijn er vaker het slachtoffer van
Ben jij heel zeker dat je fake news van echt nieuws kan onderscheiden? Dan is de kans groot dat je er net makkelijk intrapt. Een Amerikaans onderzoek suggereert dat mensen die het meest zeker zijn van hun vermogen om feiten van fictie te onderscheiden, dit minder snel zullen doen.
Lees verder

België kan tegen 2050 klimaatneutraal zijn volgens nieuw rapport
Volgens een nieuw rapport kan ons land tegen 2050 klimaatneutraal zijn, al zal die doelstelling wel grote aanpassingen en nieuwe consumptie- en productiepatronen vragen. "Klimaatneutraliteit is technisch haalbaar, het is nu aan de politiek om keuzes te maken", aldus minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo). De minister heeft het rapport ter beschikking gesteld van alle regeringen en parlementen van ons land, zodat het in een publiek debat kan worden besproken.
Lees verder

Nieuwe League of Legends-competitie start met blitzkrieg van Sector One
In de zomersplit van de Belgian League ruimt 4Elements plaats voor Starlan Gaming Club. Sector One, dat de vorige finale verloor van KVM Esports, is nog altijd van de partij. De voormalige kampioen maakt meteen een statement en wordt leider met twee afgetekende overwinningen.
Lees verder

De Ketelaere en Verschaeren bij U21 in plaats van bij Rode Duivels: "Zijn nu supporter nummer één"
Niet in Tubeke, wel naar… Kazachstan. Charles De Ketelaere (20) en Yari Verschaeren (19) hoopten op het EK, maar moeten nu bij de U21 presteren. Daar hebben ze "heel veel zin in". In de marge daarvan: blijven de twee goudhaantjes nu bij Club en Anderlecht?
Lees verder