Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 23 juni 2021

LIVE. Verdacht overlijden in woonzorgcentrum in Heusden, rusthuisbewoner opgepakt

HLN
LIVE. Verdacht overlijden in woonzorgcentrum in Heusden, rusthuisbewoner opgepakt
Het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt een verdacht overlijden van een man in een woonzorgcentrum in Heusden bij Destelbergen. Een andere bewoner werd opgepakt.
Lees verder

Man opgepakt na verdacht overlijden in rusthuis in Heusden: verdachte zou 99 jaar oud zijn
Het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt een verdacht overlijden van een man in een woonzorgcentrum in Heusden bij Destelbergen. Een andere bewoner werd opgepakt. Volgens de eerste informatie van Belga is de verdachte 99 of 100 jaar oud, wat hem mogelijk de oudste gedetineerde van het land maakt, maar het parket wil de leeftijd van de betrokkenen niet meedelen.
Lees verder

Voor een derde keer hinken de LA Clippers 2-0 achterop: kunnen ze nogmaals terugkomen?
Van 2-0 naar 4-3 tegen de Dallas Mavericks. Van 2-0 naar 4-2 tegen de Utah Jazz. Van 2-0 naar 4-2 of 4-3 tegen de Phoenix Suns? Al voor een derde keer in deze play-offs beginnen de LA Clippers aan een nieuwe ronde met twee verliespartijen. Om daarna te ontploffen. Nu weer?
Lees verder

Brits leger ontkent dat marineschip door Russen met waarschuwingsschoten werd verjaagd
Het Britse leger heeft woensdag ontkend dat het Russische leger een Brits schip heeft verjaagd in de Zwarte Zee. Daarbij zouden waarschuwingsschoten zijn gelost en zou een gevechtsvliegtuig in de buurt vier bommen in zee hebben gegooid, zo meldden Russische media.
Lees verder

Russen verjagen Brits marineschip in Zwarte Zee met waarschuwingsschoten
Rusland heeft 'waarschuwingsschoten' afgevuurd richting een torpedojager van de Britse marine op de Zwarte Zee, 40 kilometer van de kust van de door Moskou geannexeerde Krim, zo heeft het ministerie van Defensie in Moskou woensdag gemeld.
Lees verder

Mijlpaal in Marvel-universum: Loki is naast genderfluïde ook biseksueel
In de meest recente aflevering van 'Loki' werd bevestigd dat zowel Loki als Lady Loki (gespeeld door respectievelijk Tom Hiddleston en Sophia Di Martino) biseksueel zijn. Eerdere beelden bevestigden ook al dat het personage genderfluïde is. Loki is daarmee het eerste biseksuele personage in een Marvel-film of -reeks.
Lees verder

Hoe mantelzorgen een emotionele kwelling kan zijn. Bianca: "Toen mijn moeder stierf, was ik opgelucht. Ik kon niks meer verkeerd doen"
Vandaag, 23 juni, op de Dag van de Mantelzorg, worden traditiegetrouw alle mantelzorgers in de bloemetjes gezet. Terecht. Mantelzorgen is zwaar. Zeker als je moet zorgen voor ouders die er nooit voor jou waren. "Dan loop je veel risico om in een burn-out te belanden", zegt familietherapeut Berte Ketelslegers. Ze licht toe hoe hoog de morele druk kan zijn, zeker voor vrouwen, en hoe je je grenzen kan stellen. Bianca (56) en Sonja (49) getuigen: "Als ik bij mijn moeder was, kwamen alle vervelende herinneringen aan vroeger bij me terug."
Lees verder

Van Lamborghini tot Ferrari's: Financiën verkoopt tien uitzonderlijke voertuigen
De Finshop, de winkel van de FOD Financiën, biedt tien uitzonderlijke voertuigen te koop aan. Het gaat om een Lamborghini Diablo, Ferrari Testarossa, Ferrari 456 GTS, Mercedes E500 Brabus, Mercedes G500 Brabus, BMW 850i, Porsche 928 S4, Porsche 928 GTS, Jaguar XJS coupé en een Victory Vision.
Lees verder

REPORTAGE in De Zaanse Schans, toeristische hotspot in Nederland. "Voor jullie is het hier rood, maar vanaf zaterdag mogen onze mondkapjes af"
Elders het toerisme zien herleven, terwijl de eigen trekpleisters er doods bijliggen: dat steekt. Maar nu Nederland als laatste land in Europa rood kleurt op de coronakaart, geven souvenirverkopers in de toeristische hotspot de Zaanse Schans de moed niet op. "Ik merk dat Duitsers en Italianen toch alweer stiekem de grens oversteken." Getuigenissen uit een stukje Nederland waar voor corona 2,5 miljoen toeristen per jaar langskwamen.
Lees verder

Met Sign For Me van bpost ontvang je aangetekende zendingen als je niet thuis bent
Bpost lanceert in augustus de gratis dienst Sign For Me: zo kunnen geadresseerden het merendeel van hun aangetekende zendingen meteen in de brievenbus ontvangen, ook als ze niet thuis zijn om de zending in kwestie af te tekenen. Om van die dienst gebruik te kunnen maken, moeten ze eerst een volmacht geven aan bpost. Dat kondigt het postbedrijf woensdag aan.
Lees verder

IN KAART. Al drie provincies kleuren groen op de coronakaart. Bekijk hier de situatie in uw regio
De coronacijfers in ons land blijven in fors dalende lijn gaan. De incidentiekaart ziet er alsmaar beter uit, met nu drie provincies die groen kleuren.
Lees verder

Bizar gesprek met Tom Cruise, gênant moment met Beyoncé en een knotsgekke Nicolas Cage: Seth Rogen deelt straffe anekdotes in boek
Tom Cruise (58) probeerde hem tot Scientology te bekeren, Kanye West (44) kwam onaangekondigd bij hem aanbellen en Russell Crowe (57) bood hem een schuilplaats op zijn ranch in Australië aan. Het leven van Seth Rogen (39) was bij momenten zo hallucinant dat hij besloot om er een boek over te schrijven. De acteur en comedian bundelde in 'Yearbook' de strafste verhalen uit zijn kleurrijke geschiedenis in Hollywood, wij zetten de meest memorabele passages op een rijtje.
Lees verder

Loonbeslag dreigde voor El Kaouakibi: fiscus eiste 25.000 euro aan achterstallige belastingen
Sihame El Kaouakibi dreigde ook haar inkomen als Vlaams Parlementslid kwijt te raken. De fiscus wilde beslag laten leggen op haar parlementaire wedde omdat ze nog 25.000 euro aan achterstallige belastingen moest betalen. El Kaouakibi betaalde uiteindelijk, waardoor het loonbeslag niet nodig was.
Lees verder

Cassatie verbreekt gedeeltelijk veroordeling ex-parlementslid en minnares voor moord
Gewezen parlementslid Christian Van Eyken en zijn echtgenote Sylvia Boigelot, allebei tot tweemaal toe veroordeeld voor de moord op haar eerste man, mogen woensdag of donderdag de gevangenis (tijdelijk) verlaten. Het Hof van Cassatie heeft het arrest rond hun veroordeling gedeeltelijk verworpen.
Lees verder

Ex-parlementslid Van Eyken weer vij na veroordeling voor moord. Cassatie verwerpt straf van 27 jaar cel
Gewezen parlementslid Christian Van Eyken en zijn echtgenote Sylvia Boigelot, allebei tot tweemaal toe veroordeeld voor de moord op haar eerste man, mogen woensdag of donderdag de gevangenis (tijdelijk) verlaten. Het Hof van Cassatie heeft het arrest rond hun veroordeling gedeeltelijk verworpen.
Lees verder

De uittocht bij RSCA is begonnen: Peter Zulj trekt definitief naar Turkije
De supporters zullen het graag lezen. Peter Zulj (28) vertrekt bij Anderlecht. Het Turkse Basaksehir neemt de Oostenrijker definitief over. Na Zulj moeten er nog veel overbodigen weg.
Lees verder

CELEBS 24/7. Avril Lavigne maakt haar debuut op TikTok en is Tupac terug tot leven gekomen?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Aad de Mos blikt vooruit naar (tot dusver) dé clash van dit EK: "Misschien beter dat Portugal zonder Ronaldo speelt"
De wereldkampioen tegen de Europese kampioen. Vanavond kijken Frankrijk en Portugal elkaar in de ogen, tot dusver dé partij van dit EK 2021. Analist Aad de Mos (74) blikt vooruit: "Het zou me verbazen als het een mooie wedstrijd wordt."
Lees verder

Matthijs van Nieuwkerk en vrouw al tijdje uit elkaar, presentator heeft nieuwe vriendin
Matthijs van Nieuwkerk (60) is weer gelukkig in de liefde. De 'Popquiz'-presentator en zijn vrouw Karin van Munster, met wie hij sinds 1986 getrouwd was, gingen een tijd geleden uit elkaar. Matthijs heeft inmiddels een nieuwe relatie met Martha Riemsma. Dat bevestigt het management van Van Nieuwkerk.
Lees verder

1.159 kilo cocaïne onderschept in Rotterdamse haven
De Nederlandse douane heeft tussen zaterdag en dinsdag bij meerdere vondsten in totaal 1.159 kilo cocaïne aangetroffen in de Rotterdamse haven. De drugs hebben een geschatte straatwaarde van bijna 87 miljoen euro.
Lees verder