Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 28 juni 2021

LIVE TOUR. Van der Poel eert grootvader Poulidor met speciale fiets - Vijf man met één Belg voorop

HLN
LIVE TOUR. Van der Poel eert grootvader Poulidor met speciale fiets - Vijf man met één Belg voorop
Wat zou Raymond Poulidor van deze dag vinden? De Franse held van weleer zag gisteren vanuit het hiernamaals kleinzoon Mathieu van der Poel de gele trui pakken op Mûr-de-Bretagne. MVDP koerst voor het eerst in de leiderstrui van de Tour. De derde rit is op papier voer voor sprinters. Op naar een duel tussen Ewan, Cavendish en co? U volgt het allemaal live op deze pagina!
Lees verder

Echtgenote besmet, maar non-believer houdt vol: "Covid-19? Een verzinsel"
Drie maanden cel en 4.000 euro boete. Een hemelsbreed verschil met de 250 euro die Johan M. naliet te betalen nadat hij in volle lockdown betrapt werd tijdens een feestje in Wervik. De straf loopt op omdat de man als hardnekkige non-believer de rechter mateloos op de heupen werkte.
Lees verder

Vaarwel droogte en blokkades, hallo intensere orgasmes! Met deze drie revolutionaire behandelingen breng je je vagina in topconditie
De vagina, een wonderlijk lichaamsdeel waar we de laatste jaren steeds meer over ontdekken. Dat hyaluronzuur een oplossing kan bieden bij vaginale droogte bijvoorbeeld, of dat injecties met je eigen bloed voor intensere orgasmes kunnen zorgen en dat een yoni-massage je kan bevrijden van innerlijke blokkades en trauma's. Drie gynaecologen, een klinisch seksuoloog en tantrica bespreken drie revolutionaire behandelingen down-under. "Veel vrouwen hebben na de injectie minder of zelfs geen glijmiddel nodig."
Lees verder

"Digitale spierkracht van China loopt decennium achter op die van VS"
China loopt op het vlak van cybercapaciteiten een decennium achter op de Verenigde Staten. Dat zegt het International Institute for Strategic Studies (IISS) in een nieuwe studie die de zakenkrant Financial Times kon inkijken.
Lees verder

Vriend die overspel niet kan verkroppen, krijgt 7 jaar cel voor neersteken van rivaal
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Robin Van Oostenryck (22) uit Mortsel veroordeeld tot zeven jaar cel voor poging tot moord. Hij had vorig jaar een 21-jarige jongeman neergestoken in Boechout, omdat die iets met zijn vriendin had gehad en erover opschepte.
Lees verder

Tsjechisch president Zeman noemt transgender personen 'walgelijk'
In een interview met CNN Prima News zondag verdedigde Tsjechisch president Zeman de Hongaarse wet tegen de LGBTQ+-gemeenschap. Verder maakte hij ook enkele opvallende uitspraken over transgender personen. Zo noemde hij hen 'walgelijk' en vond hij een geslachtsveranderende operatie 'zelfverminking'.
Lees verder

China start op een na grootste waterkrachtcentrale ter wereld op
China heeft maandag de Baihetan-centrale in het zuidwesten van het land opgestart. Het gaat om de op een na grootste waterkrachtcentrale ter wereld.
Lees verder

De levenslessen van Frans Bauer: "Pas na de dood van mijn vader moest ik echt op eigen benen staan"
Frans Bauer (47) schuimt Nederland en België af om vreugde in de keet te brengen, maar stiekem heeft de ambiancemaker toch een voorliefde voor al wat rustig en standvastig is. Al dertig jaar is hij samen met zijn vrouw Mariska, met wie hij vier zonen heeft. In dit openhartige gesprek praat hij over het verlies van zijn vader, zijn relatie, het vaderschap en hoe hij omgaat met geld. "Mijn wagen is zeven jaar oud en heeft al 200.000 kilometers op de teller."
Lees verder

Kamervoorzitster wil meer evenredige sancties bij schending geheimhouding
Indien een Kamerlid de geheimhoudingsplicht schendt, wil Kamervoorzitster Eliane Tillieux meer evenredige sancties kunnen opleggen dan het reglement vandaag voorziet. Ze wil daarmee rekening kunnen houden met de ernst van de overtreding, hoe vaak de schending gebeurt en de weerslag van de schending op de werking van het betrokken orgaan.
Lees verder

China toont nieuwe beelden van Marssonde Tianwen-1
China heeft nieuwe beelden verspreid van zijn Marssonde.
Lees verder

Twee gewonden bij nieuwe mesaanval in Duitsland, dader op de vlucht
In de Duitse stad Erfurt heeft een man maandag met een mes twee mensen verwond. Daarna is hij op de vlucht geslagen, zo heeft de lokale politie bekendgemaakt.
Lees verder

Als huisdier gehouden leeuw te zien op TikTok, politie Cambodja neemt hem in beslag
De politie in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh heeft een leeuw in beslag genomen die als huisdier werd gehouden. De autoriteiten waren een onderzoek gestart nadat het beest was opgedoken in video's op TikTok.
Lees verder

Volledige Londense metro voorzien van 4G tegen eind 2024
Wie vandaag in Londen de metro neemt, heeft geen mobiel bereik als die ondergronds gaat. Daar wil de Londense burgemeester Sadiq Khan, zoals hij had beloofd, verandering in brengen. Tegen eind 2024 moet er overal in de metro van de Engelse hoofdstad 4G voorhanden zijn.
Lees verder

"De wasmachine, verwarmingsketel, speelgoed... Alles is stuk": crèche bij 400 plaatsen in Oostende die met wateroverlast kampen
Een dag nadat meerdere wolkbreuken grote delen van Oostende blank hebben gezet, meten de inwoners de schade op. "Wij weten alleszins niet wanneer we kunnen heropenen", zucht Sylvie De Buyser van kinderdagverblijf De Speelboom. De brandweer kreeg een 400-tal oproepen voor wateroverlast. "Vandaag kort voor de middag moesten we nog meer dan 100 plaatsen bezoeken", zegt luitenant Roemers Vanhoutte. Ook bij burgemeester Bart Tommelein liep het water binnen.
Lees verder

Ook vandaag nog de hele dag pompen in Oostende: "Rond de middag nog steeds honderd interventies af te werken"
De brandweer van Oostende kreeg sinds zondagnamiddag een vierhonderdtal oproepen voor wateroverlast, nadat wolkbreuken de badstad blank zetten. "Ook maandag gaat het pompen de hele dag verder. Kort voor de middag hadden we nog meer dan honderd plaatsen te bezoeken", zegt luitenant Roemers Vanhoutte van de brandweer. Het gaat meestal om kelders waar het water tot anderhalve meter hoog staat, bijvoorbeeld bij kinderdagverblijf De Speelboom. "Door de vele schade zijn we maandag we niet kunnen openen", zucht uitbaatster Sylvie De Buyser.
Lees verder

32-jarige arbeider overlijdt na ongeval met slijpschijf
Een 32-jarige man is maandagmiddag overleden op een werf aan de Lodewijk Van Berckenlaan. De arbeider was aan het werk met een slijpschijf toen er een ongeval gebeurde waarvan de oorzaak nog niet bekend is. De hulpdiensten trachtten het slachtoffer nog te reanimeren, maar alle hulp was tevergeefs.
Lees verder

SHOWBITS. Bobbi-Loua kan al surfen en Barbara Dex viert Kerstmis in juni
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Wallonië schrapt vaste tussentijd voor Pfizer-prikken, Vlaanderen blijft bij vijf weken
Wallonië werkt niet langer met een vaste tussentijd voor de toediening van de twee dosissen van het Pfizer-vaccin tegen Covid-19. "We laten alle burgers toe (de datum van) hun tweede dosis te kiezen, binnen de grenzen van wat toegestaan is", heeft minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS) bij Bel RTL gezegd. Vlaanderen houdt de vaste tussentijd van vijf weken nog aan.
Lees verder

Twee lichtgewonden nadat vuurwerkpijlen ploffen in menigte tijdens EK-viering
Een uitbundig feest gisterenavond in Maasmechelen bij het vieren van de Belgische overwinning tegen Portugal op het EK, maar helaas hoorde daar ook een incident met vuurwerk bij. Minstens twee mensen liepen lichte verwondingen op toen een aantal vuurpijlen omvielen en tussen het volk ontplofte.
Lees verder

Paus Franciscus ontvangt Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken
Paus Franciscus heeft maandag in het Vaticaan de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken ontvangen. Het was zijn eerste contact op hoog niveau met de regering-Biden en het zou de diplomatieke plooien kunnen gladstrijken nadat er onder de regering-Trump soms wrijvingen waren.
Lees verder