Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 30 juni 2021

LIVE TOUR. “Ik verwacht een heel goede Van Aert”, neemt ‘WvA’ gele trui over van Van der Poel?

HLN
LIVE TOUR. "Ik verwacht een heel goede Van Aert", neemt 'WvA' gele trui over van Van der Poel?
Belangrijke dag vandaag in de Ronde van Frankrijk, want de renners halen een eerste keer de tijdritfiets van stal. D-day voor de klassementsmannen, maar ook voor Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Die eerste wil een gooi doen naar het geel, de tweede zal er alles aan doen om de leiderstrui vast te houden. Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen LIVE!
Lees verder

Line-up van Pukkelpop massaal gedeeld op sociale media: vals of te vroeg gelekt?
Gorillaz, Angèle, Netsky, London Grammar... de line-up van Pukkelpop die momenteel viraal gaat op sociale media ziet er veelbelovend uit. Helaas is de programmatie die nu massaal gedeeld wordt vals.
Lees verder

"Camera opzettelijk gemanipuleerd om Britse minister van Volksgezondheid erin te luizen"
De overspelige kantoorkus tussen de afgetreden Britse minister van Volksgezondheid, Matt Hancock, en zijn adviseur Gina Coladangelo, is niet per toeval vastgelegd door een bewakingscamera. Ingewijden beweren aan de krant Evening Standard dat Hancock bewust "genaaid is".
Lees verder

Ander werkritme door thuiswerken voor 2 op de 3 Vlamingen
Sinds deze week ging het verplichte telewerken op de schop. Voor velen betekent dit dat ze vaker of opnieuw elke dag naar kantoor zullen gaan, maar dit wordt voor de meesten ongetwijfeld aanpassen. Bijna twee op de drie (63,4%) Vlamingen hielden er in de thuiswerktijden namelijk een ander werkritme op na, door bijvoorbeeld vroeger aan de werkdag te beginnen om dan eerder te eindigen (18,2%). Dat blijkt uit een onderzoek van Protime, een bedrijf gespecialiseerd in tijdregistratie, waarvoor 1.000 Vlaamse werknemers werden bevraagd.
Lees verder

Britney Spears haalt uit naar pers en fans: "Laat mij met rust wanneer ik op vakantie ben"
Britney Spears (39) heeft voor het eerst haar gedacht gezegd in de rechtbank, en ze kan blijkbaar geen genoeg krijgen van die vrijheid. De popster postte vandaag een duidelijke boodschap voor de pers én haar meest opdringerige fans: "Laat mij met rust."
Lees verder

KIJK LIVE. Coronacijfers blijven in dalende lijn gaan, Crisiscentrum geeft laatste stand van zaken
De coronacijfers in ons land blijven in dalende lijn gaan. In Vlaanderen is zelfs al vier dagen niemand meer overleden met Covid-19. Hoe kijkt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano naar de cijfers, en naar de oprukkende Deltavariant in ons land? Volg hier om 11 uur live de persconferentie van het Crisiscentrum.
Lees verder

Vertraging in daling coronacijfers: "Mogelijk dat bodem bereikt is en besmettingen opnieuw gaan stijgen"
De coronacijfers in ons land blijven in dalende lijn gaan. In Vlaanderen is zelfs al vier dagen niemand meer overleden met Covid-19. Maar de daling in nieuwe coronabesmettingen en ziekenhuisopnames lijkt wel te vertragen. De komende dagen zullen uitwijzen of we de bodem hebben bereikt. Dat heeft Sciensano-viroloog Steven Van Gucht gezegd op de wekelijkse persconferentie. De meer besmettelijke Deltavariant maakt ondertussen al bijna een kwart van alle besmettingen uit.
Lees verder

Elke woning tegen 2050 aardgasvrij: wat kost het en hoe pak je het aan? "Warmtepomp kan in de zomer ook fungeren als airco"
Om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen moeten alle huizen vroeg of laat van het gas af. Bovendien kondigde energieleverancier Eneco aan aardgas uit te faseren. Maar waar ligt de deadline, welke stappen moet je als consument ondernemen en wat zal het je kosten? "De weg naar aardgasvrije verwarming zal voor veel gezinnen via tussenstappen verlopen", aldus Maarten De Groote van EnergyVille/VITO.
Lees verder

Elke woning tegen 2050 aardgasvrij: wat kost het en hoe pak je het aan?
Om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen moeten alle huizen vroeg of laat van het gas af. Bovendien kondigde energieleverancier Eneco aan aardgas uit te faseren. Maar waar ligt de deadline, welke stappen moet je als consument ondernemen en wat zal het je kosten? "De weg naar aardgasvrije verwarming zal voor veel gezinnen via tussenstappen verlopen", aldus Maarten De Groote van EnergyVille/VITO.
Lees verder

Rode Duivels wapenen zich tegen de extra aanvaller van Italië: een gepensioneerde bankier van 66 jaar
Ooit zette hij een identieke tweeling vlakbij een doelman om hem af te leiden bij een standaardfase. Ook tegen de Duivels rekent Italië op zijn geheim wapen: Gianni Vio, een gepensioneerd bankier die 15 goals per seizoen garandeert. Kennismaking met de extra 'spits' van de Squadra.
Lees verder

Na 'Ella' maakt Darya Gantura haar intrede in 'Lisa': "Een hoofdrol in een telenovelle is zwaar, maar moederschap is een niveau hoger"
"Fans die me zomaar knuffelden: daar had ik het toch moeilijk mee. Na afloop van het programma heb ik moeten 'detoxen', ik wist met mezelf geen blijf", vertelt Darya Gantura (35) in Dag Allemaal, 11 jaar na 'Ella'. In 'Lisa' maakt ze haar rentree in een telenovelle, en daar geniet de actrice van. Net als van het moederschap, na een moeizame start. "Iedereen heeft het over de roze wolk, maar bij mij was die er niet echt."
Lees verder

Materialencrisis streep door de rekening van bouw- en renovatieprojecten
Ben je aan het (ver)bouwen of ga je daar binnenkort mee starten? Dan is de kans klein dat je project tijdig opgeleverd zal worden. De coronacrisis lijkt nog maar net geweken in de bouwsector en er dreigt al een nieuwe. Deze keer gaat het om een materialencrisis die wordt veroorzaakt door leveringsproblemen en ongeziene prijsverhogingen. Bouwsite Livios legt uit wat er aan de hand is.
Lees verder

Hoe dóet ze het? Véronique Leysen (35) ging opnieuw studeren en deelt haar ultieme tip voor andere mama's. "Iedereen verklaarde me gek"
"Je kan het vergelijken met een bevalling zonder een epidurale. Je moet je er eerst doorploeteren, en pas achteraf voel je je goed." Onderneemster Véronique Leysen (35) is opnieuw gaan studeren, en ze windt er geen doekjes om: het is hard. Héél hard. Je sociale leven moet je on hold zetten, alle vrije tijd gaat naar de schoolboeken en je kinderen eisen je overige aandacht op. We spreken met haar over haar studies en haar ultieme tip voor andere mama's die ook opnieuw achter de schoolbanken kruipen. "Toen Isaï ziek was door een luchtweginfectie moest ik met hem naar het ziekenhuis. Elf dagen heb ik naast de baxter gestudeerd, mijn jury voorbereid én examens online afgelegd."
Lees verder

Wordt olie nog duurder? Alles hangt af van OPEC+ maar zij nemen hun tijd
De OPEC-landen en hun bondgenoten (OPEC+) weten nog niet of ze de olieproductie al dan niet verhogen. De vandaag geplande voorbereidende gesprekken tussende olieministers van de landen, zijn volgens twee afgevaardigden een dag uitgesteld en vinden nu op dezelfde dag plaats als de officiële OPEC-vergadering.
Lees verder

Anderlecht haalt Spanjaard Sergio Gómez bij Dortmund
RSC Anderlecht heeft zich versterkt met Sergio Gómez (20). De Spanjaard komt over van Borussia Dortmund en tekende bij paars-wit een contract tot 2025. Hoeveel Anderlecht betaalt voor de nieuwe aanwinst is niet bekend.
Lees verder

Durven doen: traditioneel dorpshuis krijgt moderne make-over met diepdonker interieur
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een traditioneel huis dat in een van de mooiste dorpjes van Spanje op een moderne manier gerenoveerd werd.
Lees verder

Waarom het geweldig is dat Rode Duivels even bij familie konden zijn: "Voetballers zijn gewone mensen"
Family First. En dus mochten enkele Rode Duivels in veilige omstandigheden vrouw en kinderen zien. In het geniep - tot het onverwachts uitlekte. Sportpsycholoog Jef Brouwers vindt het een "geweldige beslissing" van Roberto Martínez. "Dit zal de spelers energie geven."
Lees verder

Danny S. krijgt 15 jaar cel na relatie vol terreur: "Opgelucht. Maar het blijft knagen dat mama zo hard heeft afgezien"
Geen doodslag. Wel onmenselijke behandeling met de dood tot gevolg. De nabestaanden van Sonja Mertens (56) reageren opgelucht na het horen van de straf die Danny S. (52) uit Herentals krijgt. "Hier hadden we op gehoopt. Maar mama heeft heel hard afgezien. Dat zal altijd blijven knagen", getuigen de kinderen van Sonja.
Lees verder

Kim Kardashian gaat ondanks dresscode met sexy jurk vol gaten naar Vaticaan
Realityster Kim Kardashian (40) heeft een opmerkelijke outfit uitgekozen voor haar bezoek aan het Vaticaan gisteren. Ondanks de strenge dresscode rond lichaamsbedekkende kleding verscheen de Amerikaanse in een sexy, schouderloze jurk met grote uitsnedes bij de residentie van de paus. Eenmaal binnen trok ze naar verluidt wel een jasje aan, meldt TMZ.
Lees verder

Gezocht: Vlamingen die nu al genieten van hun vakantie in het buitenland
Het is nu écht aftellen naar de grote vakantie, maar heel wat Vlamingen wachtten niet tot 1 juli om eindelijk nog eens op vakantie te vertrekken. Het kan en het mag, mits de nodige testen en vaccinaties, en het kwakkelweer in België hoeft ons ook niet hier te houden. Niet verwonderlijk dus, dat heel wat landgenoten deze week al hun valiezen pakten en vertrokken.
Lees verder