Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Tienkoppig Wales bijna op gelijke hoogte: Bale mist enorme kans!

HLN
LIVE. Tienkoppig Wales bijna op gelijke hoogte: Bale mist enorme kans!
• Groep A • Aftrap: 18u • Ref: Ovidiu Hategan (Roe) • Stadio Olimpico
Lees verder

Roberto Martínez: "Ik ga wissels doorvoeren. Of Lukaku start? Die keuze heb ik nog niet gemaakt"
Naast Eden Hazard sprak ook Roberto Martínez de natie toe, daags voor de laatste groepswedstrijd van de Rode Duivels tegen Finland. En geheel zoals we dat van de Spanjaard gewoon zijn, liet die niet té veel in zijn kaarten kijken. "Er zullen wissels zijn. Maar steeds met een goeie reden."
Lees verder

Opnames 'Temptation Island: Love or Leave' van start
De opnames van 'Temptation Island: Love or Leave' zijn gestart. Dat laat de Nederlandse presentatrice Monica Geuze (26) weten op sociale media.
Lees verder

Ook Wales geen partij voor Italië: Squadra Azzurra is groepswinnaar en komt (zo goed als zeker) in tabelhelft van Rode Duivels terecht
Zeven doelpunten gescoord, nul tegen, en groepswinnaar met 9 op 9. Italië heeft ook van Wales gewonnen - het werd 1-0 na een goal van Pessina - en mag zo met vertrouwen naar de achtste finales toeleven. In de andere wedstrijd van groep A won Zwitserland van Turkije met 3-1.
Lees verder

Shaqiri loodst Zwitserland met 2 goals voorbij Turkije (en da's goed nieuws voor de Rode Duivels)
Zwitserland heeft z'n eerste zege op dit EK beet. Shaqiri trof twee keer raak in de 3-1-zege tegen Turkije, dat puntenloos is uitgeschakeld. De Zwitsers stoten (hoogstwaarschijnlijk) als beste derde door naar de volgende ronde, waardoor de Rode Duivels allicht Portugal, Frankrijk of Duitsland vermijden in de achtste finales.
Lees verder

HERBELEEF. Martínez en Hazard spreken pers toe, Henry zet Lukaku & De Bruyne met mond vol tanden
Amper twee dagen zijn ze in België geweest na hun wedstrijd tegen Denemarken. Deze namiddag stegen onze Rode Duivels alweer op in Charleroi. Bestemming: Sint-Petersburg, voor de derde en laatste groepswedstrijd tegen Finland. In de voormiddag trainden ze nog een laatste keer in Tubeke, 's avonds volgde er een persconferentie met Roberto Martínez en Eden Hazard. Hieronder herbeleeft u het verloop van matchday -1!
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Hoe Jürgen Conings, de meest gezochte man van het land, toevallig gevonden werd
Een zoektocht die Defensie op een maand tijd meer dan 650.000 euro kostte. Honderden militairen, voertuigen, trucks en gepantserde wagens doorploegden de Limburgse bossen. Maar het waren uiteindelijk twee toevallige voorbijgangers die zondagochtend het lichaam van de voortvluchtige militair Jürgen Conings (46) aantroffen. Een verhaal van sporen, zoekacties en honderden tips dat toevallig opgelost werd dankzij twee opmerkzame neuzen.
Lees verder

"Met het BK is een lange, hete zomer begonnen voor Wout Van Aert"
Wout van Aert kroonde zich vandaag tot Belgisch kampioen op de weg. "Een titel die niet moet worden onderschat", zo oordeelt onze chef wielrennen Marc Ghyselinck. Nochtans verscheen Van Aert met twijfels aan de start in Waregem. Of liet hij dat zo uitschijnen, om in de rol van underdog te kunnen kruipen?
Lees verder

INTERVIEW. Burgemeester Johan Tollenaere over de meest absurde dag: "Ik begrijp dat mensen dit een ongeloofwaardig verhaal vinden, maar het is écht zo gegaan"
Je verzint het toch niet. Burgemeester Johan Tollenaere (52) van Maaseik - Open Vld-politicus met slogan 'de juiste man op het juiste moment' - vindt de militair naar wie man en macht al een maand koortsachtig zocht. "Ik begrijp mensen die dit een ongeloofwaardig verhaal vinden, maar het is echt zo gegaan."
Lees verder

Of er wijzigingen zullen zijn bij Nederland? Dit briefje van de assistent-coach verraadt alvast van wel
Speelt het Nederlands elftal maandag in de laatste groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië zonder Wout Weghorst en Marten de Roon? Daar heeft het alle schijn van als we het briefje van assistent-bondscoach Dwight Lodeweges mogen geloven.
Lees verder

Geen derde nationale titel voor Mathieu van der Poel na opgave: "Ik had gewoon een slechte dag"
Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) zal zichzelf niet opvolgen als Nederlands kampioen op de weg. De topfavoriet had z'n dagje niet en kon het tempo van het peloton niet volgen. Van der Poel hield de eer aan zichzelf en stapte af op 50 kilometer van de streep.
Lees verder

Dit zijn de slachtoffers van de ingestorte school in aanbouw: "Harde werkers die vele uren klopten voor hun jonge gezinnen"
Drie Portugese en twee Moldavische bouwvakkers hebben het leven gelaten bij de instorting van school KUUB op Antwerpen-Zuid. Hun lichamen worden gerepatrieerd naar hun geboortestreek, de streek die zij verlieten om hier geld te verdienen voor hun jonge gezinnen. De Moldaviër Mihail had in januari zijn vriendin laten overkomen om in Antwerpen te trouwen. Kort erna kreeg zij een miskraam en amper vier maanden later staat ze helemaal alleen op de wereld.
Lees verder

School blijft morgen dicht door gesprongen waterleiding: Brandweer moet meer dan 1 miljoen liter wegpompen
Door een gesprongen waterleiding in de kelder van het Koninklijk Atheneum van Denderleeuw is er meer dan 1 miljoen water weggelopen en staat een groot deel van de kelder onder water. De brandweer werd zondagavond opgeroepen om al het water weg te pompen. "Door de gesprongen leiding blijft de school morgen dicht", zegt algemeen directeur Els Schockaert.
Lees verder

Tientallen mensen komen samen op wake voor Jürgen Conings
Tientallen vrienden en familieleden zijn samengekomen op een wake voor Jürgen Conings. Het lichaam van de vermiste militair is teruggevonden in het Dilserbos. De man was al vermist sinds 17 mei. De voorbije weken werden er grootschalige zoekacties gehouden naar de militair die bewapend was en bedreigingen had geuit. Zijn familie heeft het nieuws over de vondst van Conings zijn lichaam via de media vernomen. Ze reageren aangeslagen.
Lees verder

Les Républicains aan kop in regionale verkiezingen Frankrijk
De centrumrechtse partij Les Républicains, van ex-president Nicolas Sarkozy, gaat volgens verschillende exitpolls in het hele land aan de leiding in de eerste ronde van de Franse regionale verkiezingen van zondag. Ze ligt voor op de Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen, de linkse partijen en La République en Marche (LREM) van president Emmanuel Macron.
Lees verder

Extreemrechts scoort slechter dan verwacht in regionale verkiezingen Frankrijk
Extreemrechts in Frankrijk, het Rassemblement nationale (RN) van Marine Le Pen, deed het zondag minder goed dan verwacht in de eerste ronde van de Franse regionale en departementale verkiezingen. De opkomst voor de verkiezingen was ook erg laag.
Lees verder

Federaal parket: "We hebben er alles aan gedaan om Conings levend terug te vinden, maar helaas"
Het lichaam van Jürgen Conings is gevonden in een gebied dat 150 meter buiten de eerder doorzochte zone ligt. "Het was als zoeken naar een rijstkorrel op 20 voetbalvelden", aldus federaal procureur Frédéric Van Leeuw. Vannacht en morgenochtend gebeurt nog een autopsie op het lichaam van Conings. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om zelfdoding door middel van een vuurwapen, meldt het federaal parket vanavond aan het Dilserbos.
Lees verder

Eden Hazard: "Stel nu dat ik een goed toernooi speel en we verliezen in de halve finale… Dan is het geen goed EK"
Een uur. Met tussendoor enkele versnellingen, een paar dribbels en een assist – het mag ook een doelpuntje zijn, Eden. Willen we dat afspreken? Hazard (30) start nog eens, bij de Rode Duivels dames en heren. "Ik heb getwijfeld, ja…"
Lees verder

De Italiaanse machine stoomt door: hoe Mancini met succesrecept en jong talent het DNA van de Squadra overboord gooide
Zijn jasje lag casual over de schouder tijdens het post-match interview. Passend bij de avond. In het Stadio Olimpico hield Roberto Mancini een defilé. Een laatste troepenschouwing van de Squadra, een oorlogsmachine pronto alla morte. Gestuwd door een theorie, genaamd CARP.
Lees verder

De Wever haalt uit naar Groen over PFOS-vervuiling: "Partij die op rechteroever zout legt op elke slak, blijkt op linkeroever heel nalatig te zijn geweest"
In VTM NIEUWS betreurde Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) deze avond dat er geen communicatie is geweest over de PFOS-vervuiling. Daarnaast was De Wever ook scherp voor Groen, de partij van burgemeester van Zwijndrecht André Van de Vyver.
Lees verder