Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 23 juni 2021

LIVE. Thorgan Hazard traint weer mee, broer Eden trekt de bokshandschoenen aan

HLN
LIVE. Thorgan Hazard traint weer mee, broer Eden trekt de bokshandschoenen aan
Een nieuwe dag in het basecamp van de nationale ploeg in Tubeke. De Rode Duivels werken er met de nodige dagen rust toe naar hun 1/8ste finales. Straks kennen ze eindelijk hun tegenstanders richting een mogelijke finaleplaats. Volg hier alles op de voet.
Lees verder

Gewelddadige inbraak in Grimbergen: vrouw (90) wordt keel dichtgeknepen tot ze bewustzijn verliest, beroofd en aangerand door man
Een 90-jarige vrouw uit Grimbergen werd dinsdagnamiddag het slachtoffer van een gewelddadige inbraak. De bejaarde vrouw werd daarbij gewurgd tot ze haar bewustzijn verloor en zou ook aangerand zijn. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde woensdagnamiddag.
Lees verder

Hij houdt woord: Didier Lamkel Zé legt dan toch z'n fysieke testen af bij Antwerp
Het heeft (andermaal) wat voeten in de aarde gehad. Maar Didier Lamkel Zé heeft vandaag dan toch z'n fysieke proeven afgelegd bij Antwerp. De aanvaller uit Kameroen deelde er een paar video's van op Instagram.
Lees verder

Hij houdt woord: Lamkel Zé legt dan toch z'n fysieke testen af bij Antwerp
Het heeft (andermaal) wat voeten in de aarde gehad. Maar Didier Lamkel Zé (24) heeft woensdag dan toch z'n fysieke proeven afgelegd bij Antwerp. De aanvaller uit Kameroen deelde er een paar video's van op Instagram.
Lees verder

LEGO lanceert bouwsteentjes gemaakt uit petflessen
De Deense speelgoedfabrikant LEGO heeft bouwsteentjes ontwikkeld die volledig gemaakt zijn op basis van gerecycleerde petflessen. Het zouden de eerste blokjes van gerecycleerd materiaal zijn die aan de kwaliteits- en veiligheidsvereisten voldoen.
Lees verder

SHOWBITS. Gers Pardoel heeft z'n bagagedrager ingewisseld voor iets cooler en Maureen en Sieg zetten de volgende stap in hun relatie
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

LIVE. Forsberg dient Polen meteen mokerslag toe, Lewandowksi mist grote kopkans (en dat is geen goed nieuws voor België)
• Derde speeldag groep E • Aftrap: 18 uur • Krestovski-stadion (Sint-Petersburg) • Zweden is zeker van de volgende ronde, Polen is dat bij winst ook
Lees verder

LIVE (18u). Wordt het België - Zweden? Dan moet Polen winnen van Zweden (en Spanje niet gelijkspelen)
• Derde speeldag groep E • Aftrap: 18 uur • Krestovski-stadion (Sint-Petersburg) • Zweden is zeker van de volgende ronde, Polen is dat bij winst ook
Lees verder

Na jaren van leegstand wordt vervallen kerkje verbluffende vakantiewoning
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een huis in de buurt van Perugia in Umbrië.
Lees verder

Zomerdrankje piquette is verfrissend maar verboden. Wij spraken met een verkoper ervan: "Qua smaak leunt het aan bij cider en kombucha"
Piquette is licht bruisend, laag in alcohol en lief voor het milieu. Toch heb je er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, want tot op heden is het verkopen ervan illegaal in Europa. De mensen achter urban winery Chateau Amsterdam willen daar verandering in brengen. Zij startten een petitie om de drank legaal te maken én bieden het te koop aan op hun website en in een pop-upbar. Marketingverantwoordelijke Tom Veugen: "Waarom zou je druivenschillen op een afvalberg gooien als je er nog wat mee kan maken?"
Lees verder

Zomerdrankje piquette is verfrissend maar verboden. Wij spraken met een verkoper: "Qua smaak leunt het aan bij cider en kombucha"
Piquette is licht bruisend, laag in alcohol en lief voor het milieu. Toch heb je er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, want tot op heden is het verkopen ervan illegaal in Europa. De mensen achter urban winery Chateau Amsterdam willen daar verandering in brengen. Zij startten een petitie om het drankje legaal te maken én bieden het te koop aan op hun website en in een pop-upbar. Marketingverantwoordelijke Tom Veugen: "Waarom zou je druivenschillen op een afvalberg gooien als je er nog wat mee kan maken?"
Lees verder

LIVE. Spaans bondscoach Enrique voert vier wijzigingen door voor cruciaal duel tegen Slovakije
• Derde speeldag groep E • Aftrap: 18 uur • La Cartuja (Sevilla) • Spanje kon nog niet winnen, Slowakije is tweede
Lees verder

Ex-premier van Ivoorkust krijgt levenslang voor "aantasting staatsveiligheid"
De voormalige Ivoriaanse premier en rebellenleider Guillaume Soro is vandaag bij verstek tot levenslange opsluiting veroordeeld wegens "aantasting van de staatsveiligheid". De feiten dateren van eind 2019.
Lees verder

ASSISEN. De moord op Sara Laeremans. "Dit zijn drie platte opportunisten"
De burgerlijke partijen en het openbaar ministerie vragen de Antwerpse assisenjury om Inge Manderick (49), haar ex-man Patrice Meesseman (54) en hun zoon Glenn Meesseman (29) schuldig te verklaren aan de moord op de jonge moeder Sara Laeremans. Advocaat-generaal Björn Backx legde de grootste verantwoordelijkheid bij de eerste beschuldigde: "Zij was de drijvende kracht. Zij heeft de anderen opgeruid om Sara te doden, omdat ze de mama van haar kleinkinderen wilde zijn." Tijdens de pleidooien werd Inge Manderick opnieuw naar het ziekenhuis overgebracht.
Lees verder

UEFA-voorzitter over verbod om Allianz Arena in regenboogkleuren te verlichten: "Willen niet gebruikt worden voor populistische acties"
UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin staat helemaal achter het verbod van de UEFA om de Allianz Arena in de regenboogkleuren te verlichten voor de EK-match Duitsland-Hongarije van vanavond, omdat het een politieke boodschap is tegen een Hongaarse wet. De stad München had daarvoor tevergeefs de goedkeuring gevraagd. In een interview met Die Welt stelt de Sloveen de "populistische" initiatieven aan de kaak.
Lees verder

Mobiele telefoon vermoorde Ichelle (29) na half jaar gevonden, Antwerpse Sandra H. blijft ontkennen
De Nederlandse politie heeft in een watergang bij het Zeeuws-Vlaamse Aardenburg de mobiele telefoon van de vermoorde Ichelle van de Velde gevonden. Samen met specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt de politie of er nog data uit het toestel kunnen worden veiliggesteld, aldus de politie woensdag. Vorige week meldde de politie al dat een belangrijk voorwerp van de omgebrachte vrouw was gevonden.
Lees verder

Gevaccineerd met AstraZeneca en reizen naar de Verenigde Staten? "Ze zouden zich in eigen voet schieten door vaccin niet te erkennen"
Belgen die met AstraZeneca gevaccineerd zijn, maken zich steeds meer zorgen of ze binnenkort nog wel naar de Verenigde Staten zullen mogen reizen. Het vaccin is daar niet goedgekeurd, waardoor gevaccineerden ondanks twee prikken voorlopig nog als 'niet gevaccineerd' worden beschouwd. De ministers van Volksgezondheid hebben aan coronacommissaris Pedro Facon gevraagd de kwestie op te nemen met premier Alexander De Croo (Open Vld) om op Europees niveau overleg te voeren met de VS.
Lees verder

Tomorrowland gooit zelf de handdoek en annuleert festival
Tomorrowland gooit zelf de handdoek en trekt definitief de stekker uit het fiestival dit jaar. "Gezien onze lange samenwerking met de gemeentes willen we er geen juridische veldslag van maken", luidt het in een persbericht. "De beslissing van de burgemeesters aanvechten bij de Raad van State is een piste die we niet willen bewandelen. We respecteren het burgervaderschap van de burgemeesters maar ook onze buren uit de gemeentes Boom en Rumst."
Lees verder

Geen Belgische man op hoofdtabel van Wimbledon: Bemelmans strandt in tweede voorronde
Ruben Bemelmans (ATP 217) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de derde en laatste kwalificatieronde van Wimbledon. Hij verloor in drie sets van de Australiër Christopher O'Connell (ATP 131). Na twee uur en zestien minuten stond de 6-7 (3/7), 6-3 en 7-5 eindstand op het bord.
Lees verder

LIVE. Balen voor Spanje! Morata mist strafschop die er kwam na tussenkomst van de VAR
• Derde speeldag groep E • Aftrap: 18 uur • La Cartuja (Sevilla) • Spanje kon nog niet winnen, Slowakije is tweede
Lees verder