Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 11 juni 2021

LIVE. Renners zijn vertrokken: sprinters aan het feest in derde etappe Baloise Belgium Tour?

HLN
LIVE. Renners zijn vertrokken: sprinters aan het feest in derde etappe Baloise Belgium Tour?
Vandaag staat de derde etappe van de Baloise Belgium Tour op het programma. Zonder verrassende plotwending eindigt deze rit in een massasprint. In de plaatselijke rondes (drie stuks van elk zestien kilometer) moeten de renners telkens wel de Côte Dongelstraat over, maar dat is amper een bultje van 700 meter lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,2 procent. Krijgen we een derde Belgische ritwinnaar met Jasper Philipsen of steekt een andere snelle man daar een stokje voor? Volg alle actie hier LIVE.
Lees verder

Aantal nieuwe besmettingen piekt in Indonesië en experts vrezen dat het ergste nog moet komen
Java en Sumatra, de twee dichtstbevolkte eilanden van Indonesië, tekenen een stevige piek op in het aantal nieuwe bevestigde besmettingen. Miljoenen bewoners doorkruisten half mei de eilandengroep om het Suikerfeest te vieren. Experts vrezen dat het ergste nog moet komen.
Lees verder

Volledig gevaccineerden mogen binnen EU reizen zonder testen en quarantaine
De kogel is door de kerk: de EU-lidstaten hebben een akkoord bereikt over de versoepeling van de reisbeperkingen deze zomer. Zo moeten volledig gevaccineerden geen testen of quarantaine ondergaan wanneer ze reizen binnen de EU.
Lees verder

Aan het logement zal het niet liggen: Duivels verblijven in Sint-Petersburg in poepchique hotel
't Is eens iets anders dan het Martin's Red Hotel in Tubeke. De Rode Duivels, die elk moment voet aan grond kunnen zetten in Rusland, verblijven in Sint-Petersburg in een poepchique en historisch hotel. Het Astoria Hotel werd gebouwd in 1910 en ontving volgens de overlevering al een pak wereldleiders en -sterren. Grote namen als Vladimir Putin, Margaret Thatcher, George W. Bush, Jacques Chirac, Madonna en Jack Nicholson brachten er al de nacht door.
Lees verder

Deze topfilms en -series zijn nieuw in streamingland
Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf nieuwe films, series én docu's voor het weekend. Deze week vullen we onze Kijkgids aan met de nieuwste aanvulling van de Marvel-reeks, de carrièreswitch van Jeremy Clarkson (bekend als presentator van 'Top Gear') én een indrukwekkende documentaire over de ergste drugsplaag in de geschiedenis van de VS. Happy weekend!
Lees verder

Hoop helikopters, paparazzi in de bosjes: buren in Montecito zijn niet blij met komst van Harry & Meghan
"Geloof me, als de royals intrekken, verandert alles." Aan het woord is de Amerikaanse acteur Rob Lowe (57), die zag hoe zijn rustig woonplaatsje Montecito van de ene op de andere dag overrompeld werd door toeristen en fotografen. 'Boosdoeners' zijn prins Harry (36) en zijn echtgenote Meghan Markle (39), die er vorige zomer een huis van 12 miljoen euro kochten. Niet moeilijk, want volgens een plaatselijke paparazzo kan je grof geld verdienen met een kiekje van het koppel. Al wordt dat steeds moeilijker nu de prins een verrassende bondgenoot heeft gevonden onder zijn buren.
Lees verder

Antarctica waarschijnlijk ontdekt door Maori's
Antarctica is waarschijnlijk ontdekt door Nieuw-Zeelandse Maori's en niet door Europeanen of Amerikanen. Inheemse inwoners van Nieuw-Zeeland maakten vanaf de zevende eeuw lange zeereizen, ook naar het koude continent op de Zuidpool, schrijven onderzoekers in het Journal of the Royal Society of New Zealand.
Lees verder

'The Beast has landed': gepantserde Cadillac president Biden gespot in Zaventem
De Amerikaanse president Joe Biden is gisteren gearriveerd in het Verenigd Koninkrijk voor zijn eerste bezoek aan Europa als Amerikaans staatshoofd. Daar zal hij de top van de G7 bijwonen, om aan het eind van het weekend koers te zetten richting ons land. Zijn gepantserde Cadillac is nu al in België, en werd door een lezer gespot aan het Esso tankstation in Zaventem.
Lees verder

Netmanager Olivier Goris verlaat VRT en stapt over naar Telenet
Olivier Goris (51), netmanager van Eén en Canvas, stopt bij de VRT. Goris maakt de overstap naar Telenet, waar hij vanaf 1 september een overkoepelende functie zal uitvoeren over Telenet, productiehuis Woestijnvis en de SBS zenders.
Lees verder

Kim Kardashian voelt zich gefaald na scheiding, net als vele andere ex-koppels. "Het idee dat je alles kan, als je er hard genoeg aan werkt, klopt niet"
"Ik voel me zo gefaald, een loser. Dit is al mijn derde huwelijk dat strandt." Kim Kardashian (40) praat voor het eerst openhartig over haar relatieproblemen met Kanye West (44) en geeft eerlijk toe dat ze een mentale klap heeft gekregen. Doodnormaal, zeggen relatietherapeut Chloé De Bie en echtscheidingsadvocaat Claudia Van de Velde. Ze leggen uit waarom zo veel gescheiden koppels zich een mislukking voelen en wat eraan te doen valt. "Vroeger was scheiden een groot taboe. Maar door een switch in de samenleving zit dat taboe nu enkel in het hoofd van de gescheiden persoon zelf."
Lees verder

Kim Kardashian voelt zich gefaald na scheiding, net als vele andere ex-koppels. "Het is een cliché, maar tijd heelt alle wonden"
"Ik voel me zo gefaald, een loser. Dit is al mijn derde huwelijk dat strandt." Kim Kardashian praat voor het eerst openhartig over haar relatieproblemen met Kanye West en geeft eerlijk toe dat ze een mentale klap heeft gekregen. Doodnormaal, zeggen relatietherapeut Chloé De Bie en echtscheidingsadvocaat Claudia Van de Velde. Ze leggen uit waarom zo veel gescheiden koppels zich een mislukking voelen en wat eraan te doen valt. "Vroeger was scheiden een groot taboe. Maar door een switch in de samenleving zit dat taboe nu enkel in het hoofd van de gescheiden persoon zelf."
Lees verder

Gebied met PFOS-vervuiling is groter dan gedacht
De PFOS vervuiling rond de 3M-fabriek in Zwijndrecht reikt verder dan eerst gedacht. Het gaat om een gebied in een straal van 15 kilometer, ondermeer tot aan Sint-Niklaas bijvoorbeeld. Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen hebben dat berekend. Ze toonden ook aan dat de chemische stof PFOS ook écht schadelijk is voor de gezondheid.
Lees verder

LIVE. Kopgroep van vijf met drie Belgen krijgt vrijgeleide van het peloton in derde etappe Baloise Belgium Tour
Vandaag staat de derde etappe van de Baloise Belgium Tour op het programma. Zonder verrassende plotwending eindigt deze rit in een massasprint. In de plaatselijke rondes (drie stuks van elk zestien kilometer) moeten de renners telkens wel de Côte Dongelstraat over, maar dat is amper een bultje van 700 meter lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,2 procent. Krijgen we een derde Belgische ritwinnaar met Jasper Philipsen of steekt een andere snelle man daar een stokje voor? Volg alle actie hier LIVE.
Lees verder

"Als er drank op de locatie wordt aangeboden, moet je blijven zitten, zelfs als de Rode Duivels scoren"
In de aanloop naar de openingsmatch van het EK voetbal vrijdagavond en de eerste wedstrijd van de Rode Duivels morgen tegen Rusland, heeft woordvoerder Yves Stevens van het Nationaal Crisiscentrum de regels voor supporters nog eens op een rijtje gezet. "Iedereen heeft uitgekeken naar de sportzomer, maar ga verstandig om met de versoepelingen."
Lees verder

Felle kritiek van Nieuw-Zeelanders op film over aanslagen Christchurch
De plannen voor de film 'They Are Us', die het verhaal van de aanslagen op twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch zou vertellen, hebben felle kritiek uitgelokt. De film zou focussen op de aanpak van premier Jacinda Ardern in 2019, wat volgens sommigen respectloos is ten opzichte van de slachtoffers van de aanslag. Heel wat Nieuw-Zeelanders uitten hun ongenoegen over de film op sociale media.
Lees verder

SHOWBITS. Herman Verbruggen toont zijn spierballen en heeft Louis Talpe een nieuwe roeping?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

G7 verzamelt in Verenigd Koninkrijk: top over milieu en corona
De staatsleiders van de zeven rijkste industrielanden komen vandaag samen in het Engelse Carbis Bay. "Er zal stevig vergaderd worden, onder meer over de coronapandemie en het milieu", zegt VTM NIEUWS-journaliste Romina Van Camp, die de top ter plaatste volgt.
Lees verder

Football Talk. Gianni Bruno ruilt Zulte Waregem voor AA Gent - Lucas Lissens verlengt bij Anderlecht tot 2024
Gianni Bruno stapt van Zulte Waregem over naar AA Gent. Hij ondertekende bij de Buffalo's een contract tot 2024, zo bevestigde de club vrijdag. De 29-jarige Bruno speelde sinds de zomer van 2019 voor Zulte Waregem, waar hij nog een seizoen onder contract lag. Gent betaalt naar verluidt zo'n twee miljoen euro voor de aanvaller.
Lees verder

Welk topland gaat ontgoochelen? En hoe ver raken de Rode Duivels? Onze EK-watchers geven hun soms héél verrassende pronostiek
De EK-spanning bereikt een kookpunt, want straks trappen Turkije en Italië EURO2020 - met een jaartje vertraging - op gang! Hoog tijd om onze watchers eens te polsen naar hun verwachtingen. Waar eindigen de Rode Duivels? Wie is straks top, en wie flopt? Wie wordt er topschutter? Hieronder hun antwoorden!
Lees verder

Netflix brengt volgend jaar remake van 'Matilda' uit
De nieuwe verfilming van de bekende musical 'Matilda' zal in december volgend jaar op Netflix te zien zijn. Dat meldt entertainmentwebsite 'The Wrap'. De film wordt uitgebracht door Sony's TriStar Pictures.
Lees verder