Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Martínez onthult dat De Bruyne kleine operatie onderging en wellicht zonder masker mag spelen - Duivels traine...

HLN
LIVE. Martínez onthult dat De Bruyne kleine operatie onderging en wellicht zonder masker mag spelen - Duivels trainen om 19 uur
Kevin De Bruyne onderging vandaag een lichte ingreep aan zijn gebroken oogkas. Dat vertelde bondcoach Roberto Martínez op de persconferentie daags voor het duel met Kroatië. De Bruyne sluit maandag aan en zal wellicht zonder masker mogen spelen. Vanavond trainen de Rode Duivels om 19 uur nog een laatste keer in aanloop naar de oefenpot tegen Kroatië. Volg alle ontwikkelingen in deze liveblog op de voet.
Lees verder

LIVE. Martínez onthult dat De Bruyne kleine operatie onderging en wellicht zonder masker mag spelen: "Hij voelt zich heel goed"
Kevin De Bruyne onderging vandaag een lichte ingreep aan zijn gebroken oogkas. Dat vertelde bondcoach Roberto Martínez op de persconferentie daags voor het duel met Kroatië. De Bruyne sluit maandag aan en zal wellicht zonder masker mogen spelen. "Het gaat heel goed met Kevin."
Lees verder

Tweede dodelijke aanval in Burkina Faso op twee dagen tijd: meer dan honderd doden
Bij een aanslag in Solhan, in het noorden van Burkina Faso, zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag ongeveer honderd doden gevallen. Het gaat om de zwaarste aanslag in het land sinds de start van jihadistisch geweld in 2015.
Lees verder

Red Lions domineren op het EK tegen Spanje, Tom Boon scoort twee keer in 300ste interland
Op de openingsdag van het EK hockey in Amstelveen hebben de Red Lions een belangrijke stap gezet richting een plek in halve finale. Net als twee jaar geleden op het EK in Antwerpen ging Spanje in de eerste match van onze hockeymannen voor de bijl: 4-2. De jongens van bondscoach McLeod kunnen morgen tegen Engeland de klus in de poulefase al helemaal klaren.
Lees verder

Het gaat beter met Kim Kardashian: "Ze voelt zich goed na breuk met Kanye"
Kim Kardashian (40) weet zich staande te houden na de breuk van haar man Kanye West (43). De realityster, die drie maanden geleden een scheiding aanvroeg, voelt zich goed. Dat vertellen ingewijden aan People.
Lees verder

Eén dag na de zondvloed meet Lede de schade op: "In 15 minuten stond het water tot boven de stopcontacten. Alles is kapot"
"Het water kwam van de achtergelegen beek. De brandweer voerde wel zandzakken aan en pompte alles leeg, maar het water kwam gewoon uit de vloer omhoog." De inwoners van Lede meten de schade op, nog geen 24 uur na de zware regenval. "Pas vanmorgen om 5 uur kon de schoonmaak starten", zucht Tina De Neef van hondenkapsalon Porto Bello. De brandweer was ook zaterdag nog uren in de weer met ondergelopen kelders en het moddervrij maken van straten.
Lees verder

Toby Alderweireld maakt zich geen zorgen over defensie van Duivels: "Hebben al genoeg bewezen dat we fantastische verdediging hebben"
De Duivelse verdediging wankelde donderdag tegen Griekenland. Maar twijfels? Die heeft Toby Alderweireld allerminst. Zeker niet omdat hij morgen normaal gezien weer met maatjes Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen het trio achterin vormt. "Met hen weet ik dat ik me geen zorgen moet maken."
Lees verder

Leclerc troeft Hamilton en Verstappen af na chaotische kwalificaties voor pole in Baku
Spektakel alom in Azerbeidzjan. De ene crash na de andere tijdens de kwalificaties, maar daar trok Charles Leclerc zich weinig van aan. De Monegask van Ferrari veroverde de pole op het stratencircuit van Baku. Lewis Hamilton en Max Verstappen vervolledigden de top drie.
Lees verder

Chrissy Teigen legt gastrol neer na pestschandaal
Chrissy Teigen (35) heeft een gastrol in de Netflix-serie 'Never Have I Ever' naast zich neergelegd. Dat meldt onder meer Variety. De stap komt een paar weken nadat de vrouw van John Legend haar excuses aanbood voor haar vroegere digitale pestgedrag.
Lees verder

Koken met low impact: deze 3 gerechten zijn lekker zomers en lief voor de planeet
We weten al langer dat onze gezondheid én het milieu er wel bij varen als we groenten de ster laten zijn in onze gerechten. En daarvoor hoef je je eetpatroon niet eens drastisch te veranderen of aan smaak in te boeten. Gewoon af en toe bewust koken, maakt al een wereld van verschil. Ter inspiratie serveert foodie Sonja Peeters drie maaltijden. "Groenten, fruit, peulvruchten, granen en noten zijn dé key ingrediënten in een menu met lage impact."
Lees verder

Zoekacties in Oostenrijk naar vermiste Duitser (54) en Nederlander (19) die week geleden van de radar verdween
Op verschillende plaatsen in Oostenrijk wordt gezocht naar twee vermiste toeristen. Het gaat om een Duitse bergbeklimmer (54) en een 19-jarige Nederlander. Laatstgenoemde is al bijna een week zoek. "Hij had zondag voor het laatst contact met zijn familie'', aldus een politiewoordvoerder aan het Nederlandse Algemeen Dagblad (AD).
Lees verder

Hevige regenval beschadigt 500 huizen en jaagt 5000 mensen uit woning op Sri Lanka
Terwijl ons land vrijdagavond werd geplaagd door zware plaatselijke regenval, is dat klein bier in vergelijking met wat inwoners van Sri Lanka voor de kiezen krijgen. Sinds donderdagnacht veroorzaken hevige stortregens enorme overstromingen en modderstromen. Minstens drie mensen kwamen om, twee anderen zijn nog vermist. 500 huizen zijn beschadigd en 5000 mensen werden geëvacueerd.
Lees verder

Reïncarnatie, misbruik en de moord op een puppy: het leven van Steven Seagal is te gek om te verzinnen
Hij is de reïncarnatie van een zeventiende-eeuwse Tibetaanse lama, hij houdt er al jaren een bromance met Poetin op na en hij kwam ooit met twee joekels van pistolen op de uitreiking van de Oscars aandraven. Het is, raar maar waar, slechts een kleine greep uit het uiterst bizarre leven van Steven Seagal (69). De Amerikaanse acteur en vechtvedette verwierf in de jaren '80 en '90 grote bekendheid met actierollen in onder andere 'Above The Law', 'Hard To Kill' en 'Under Siege', maar tegenwoordig zijn het enkel nog zijn strapatsen die de krantenkoppen halen. Wij zetten de strafste gebeurtenissen voor u op een rijtje.
Lees verder

'Relikwieën' Lumumba worden gerepatrieerd op 21 juni
De Congolese president Félix-Antoine Tshisekedi Tshilombo zal op 21 juni in Brussel aanwezig zijn op de ceremonie voor de repatriëring van de 'relikwieën' van de eerste Congolese premier Patrice Emery Lumumba. Dit heeft de Congolese pers op gezag van de regeringswoordvoerder gemeld, eraan toevoegend dat koning Filip op 30 juni in Kinshasa zal zijn.
Lees verder

Kookboeken van Marilyn Monroe worden geveild voor meer dan 40.000 euro
Twee kookboeken die ooit in de kast van Marilyn Monroe hebben gestaan, worden verkocht. Het Amerikaanse veilinghuis Siegel Auction Galleries veilt de boeken op 22 juni.
Lees verder

Agressieve buizerd valt fietsster aan in Wetteren: politie plaatst waarschuwingsbord
Een buizerd met jongen heeft het in Wetteren op wandelaars, joggers en fietsers gemunt. Afgelopen vrijdag viel de roofvogel er nog een fietsster aan.
Lees verder

Minstens 3 burgers omgekomen bij Turks bombardement op vluchtelingenkamp in Irak
Bij een bombardement met een Turkse drone op een vluchtelingenkamp in het noorden van Irak zijn minstens drie doden gevallen. Dat heeft een Koerdische politicus gemeld. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan had onlangs nog gedreigd het kamp te zullen "opruimen".
Lees verder

Alweer Nederlandse expat (55) vermoord in Kenia, "geen reden tot paniek", zegt politie
Voor de tweede keer in bijna twee jaar is in Kenia een Nederlandse expat vermoord. Het gaat om een 55-jarige ondernemer die in een buitenwijk van de havenstad Mombasa woonde. De politie spreekt van een "geïsoleerd geval" en wil andere expats en buitenlandse bezoekers geruststellen.
Lees verder

Duizenden eieren achtergelaten omdat drone vogels wegjaagt uit natuurreservaat in de VS
Zo'n 3000 eieren blijven achter in het natuurdomein Bolsa Chica Ecological Reserve in Californië. Een drone crashte in de buurt waardoor duizenden zeevogels uit schrik wegvlogen.
Lees verder

Franstalige studentenkoepel wil af van toelatingsexamen arts
De Franstalige studentenkoepel (FEF) heeft vandaag opnieuw benadrukt dat het tegen de organisatie van een toelatingsexamen voor artsen is, nu het probleem van de artsenquota weer actueel is en op de tafel van de federale regering ligt. Voor de studentenkoepel moet de gezondheidszorg van ons land helemaal herdacht worden na de coronapandemie.
Lees verder