Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 7 juni 2021

LIVE. Hof van beroep bevestigt rechtsbasis van coronamaatregelen - Volgende Overlegcomité op 18 juni

HLN
LIVE. Hof van beroep bevestigt rechtsbasis van coronamaatregelen - Volgende Overlegcomité op 18 juni
Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen blijft dalen. Voorts heeft het Overlegcomité vrijdag beslist dat Belgen die terugkeren uit een rode zone vanaf 1 juli niet meer in quarantaine moeten als ze een Europees Covidcertificaat hebben. Ook de horeca kreeg goed nieuws: binnenruimtes én terrassen kunnen vanaf woensdag openblijven tot 23.30 uur. Om de zomer in goede banen te leiden, gaf premier Alexander De Croo (Open Vld) tien basisregels op de persconferentie na het overleg. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Malta registreert voor het eerst sinds juli 2020 geen enkele coronabesmetting
Malta heeft afgelopen zondag voor het eerst sinds 25 juli 2020 geen enkele nieuwe coronabesmetting geregistreerd. Dat heeft de Maltese minister van Volksgezondheid maandag gezegd in een persmededeling.
Lees verder

'Thuis'-acteur Jeroen Lenaerts had moeite om een eigen identiteit te vinden: "De overgang naar de volwassenheid heb ik moeilijk verteerd"
Of hij gelooft dat het opperste geluk bestaat? "Natuurlijk!" zegt Jeroen Lenaerts (38), de acteur die in 'Thuis' Tim Cremers speelt. "Het is iets wat maar enkele seconden duurt, denk ik. Het is iets heel vergankelijks. Maar als je het beleeft, dan besef je het wel. Mijn vriendin en ik gaan bijvoorbeeld heel graag met de auto op vakantie. We vinden het bijzonder fijn om naar het zuiden te rijden. We zetten dan mooie muziek op en soms besef je, al rijdend, bij het horen van een bepaald liedje, dat je samen écht aan het genieten bent. (pauzeert even) Dat je gelukkig bent. Zo klein is het vaak in mijn geval. Ik heb niet veel meer nodig dan dat om gelukkig te zijn. En zo'n geluks-momentje keert later soms nog eens terug; als je datzelfde liedje jaren nadien nog eens op de radio hoort en het je terugbrengt naar die autorit naar het zuiden. Zalig is dat."
Lees verder

SHOWBITS. Lady Gaga pronkt met haar decolleté en Emily Ratajkowski ligt onder vuur
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

CELEBS 24/7. Lady Gaga pronkt met haar decolleté en Emily Ratajkowski ligt onder vuur
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

'Tiger King'-ster Jeff Lowe opgepakt voor rijden onder invloed
'Tiger King'-ster Jeff Lowe (56) en zijn vrouw Lauren Lowe (30) zijn afgelopen weekend opgepakt in Oklahoma City voor rijden onder invloed. Dat bevestigde een verantwoordelijke van het politiedepartement aan het Amerikaanse magazine People.
Lees verder

Red Panthers domineren en boeken belangrijke zege tegen Italië
Na het knappe gelijkspel tegen Duitsland (FIH 4) zochten de Red Panthers vanmiddag in het tweede pouleduel bevestiging tegen Italië. In een wedstrijd die onze hockeyvrouwen van begin tot einde domineerden werd het een overtuigende 4-0-zege. Een zeer belangrijke overwinning voor de speelsters van coach Raoul Ehren: de Panthers blijven in de running voor een plek in de halve finale en mocht dat uiteindelijk toch niet lukken, dan komt die belangrijke vijfde plaats toch een heel stuk dichterbij.
Lees verder

Gelukkig op Instagram, eetstoornis achter de schermen: Gudrun Hespel leed aan boulimie. "Niemand merkte hoe ziek ik was"
"Ik at mijn eenzaamheid weg. Tot ik zo misselijk was dat het er allemaal uit kwam. Eenzaamheid en verdriet, er letterlijk uitgekotst." Veel Belgen worstelen sinds de lockdowns met een eetstoornis, met zelfs een verdriedubbeling bij jongeren. Personal trainer Gudrun Hespel (30) begrijpt waarom. Met een post op Instagram vertelt ze haar 46.000 volgers voor het eerst over de boulimie die ze overwon. We spreken met haar over de ziekte die nog sterk in de schaduw en de schaamte leeft. "Ik hing boven de toiletpot en dacht: misschien sterf ik nu. Dan duurt het uren voor iemand me vindt."
Lees verder

Duitsland wil afschaffing vetorecht in Europees buitenlands beleid
De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas heeft de andere lidstaten van de Europese Unie opgeroepen om hun vetorecht in het gemeenschappelijk buitenlands beleid op te geven.
Lees verder

LIVE. Twee Zwitsers sluiten alliantie, straks duel tussen Alaphilippe en Van der Poel?
Dag twee in de Ronde van Zwitserland. Daags na de individuele tijdrit staat er een heuvelachtige etappe van 173 kilometer op het menu. Verwacht wordt dat een uitgedund peloton om de zege zal sprinten in Lachen. Spek voor de bek van Mathieu van der Poel? Volg het hier LIVE!
Lees verder

PS voor verbod op uiterlijke tekenen geloofsovertuiging bij contact met publiek of in gezagsfunctie
De PS is voor een verbod op uiterlijke tekenen van geloofsovertuiging voor het personeel dat in contact met publiek komt of dat een gezagsfunctie uitoefent. Het Bureau van de Franstalige socialisten boog zich maandag over de kwestie van de uiterlijke tekenen van geloofsovertuiging voor overheidspersoneel, die de afgelopen weken opnieuw op de politieke agenda terechtkwam.
Lees verder

Man rijdt in op douane, filmt dit en wordt uiteindelijk veroordeeld op basis van zijn eigen filmpjes
Een man die zich had verzet tegen een controle door de douane is veroordeeld tot 6 maanden cel. De man was met zijn wagen op één van de douaniers ingereden, die nog net opzij was kunnen springen. Als bewijs voor zijn daden bracht het parket filmpjes aan uit de smartphone van de man zelf. Die had zijn hele optreden gefilmd, de net vermeden aanrijding incluis.
Lees verder

Wereldwijde uitgaven aan kernwapens stegen met 1,4 miljard dollar in 2020
Vorig jaar gaven de negen grootste nucleair bewapende landen 1,4 miljard dollar (1,1 miljard euro) meer uit aan nieuwe kernwapens dan in het jaar daarvoor. Dat stelde de International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) vast in een rapport dat maandag gepubliceerd werd.
Lees verder

Kortere zomervakantie? Dan wordt het nog drukker op reis
De zomervakantie mag gerust twee weken korter, vindt 48 procent van alle Vlamingen. Als dat plan werkelijkheid wordt, zal er voor veel mensen veel veranderen. Want wanneer gaan we dan nog op reis? Wat wordt de impact op het onderwijs? Kunnen onze kinderen nog op zomerkamp? En gaan we zelf nog kunnen beslissen wanneer we verlof inplannen? Experts uit onderwijs, toerisme, hr en jeugdwerk delen hun visie. Over één ding zijn ze het zeker: "We gaan dit grondig moeten bespreken."
Lees verder

EK RETRO. Hrubesch leert in 1980 wat scoren is, helaas is dat tegen Belgen
1980. Met Guy Thys als bondscoach speelde België voor het eerst en voor het laatst de finale van een landentoernooi. Die ploeg was dus de beste Duivels-selectie ooit. Het EK werd in Italië gespeeld. Misschien dat dat een verklaring is, want daar hebben ze van verdedigen grote kunst gemaakt. Het doelpuntengemiddelde op het EK van 1976 was 4,75. In 1980 was het 1,92. De Rode Duivels van toen waren heel goed in het voorkomen van doelpunten. Tweede plaats, 4 wedstrijden, 4 gemaakt en 4 tegen. Jammer van die verrekte Horst Hrubesch.
Lees verder

Erop of eronder voor sociaal overleg: "Alle dossiers zijn moeilijk"
Vakbonden en werkgevers zijn deze middag bijeengekomen voor cruciaal overleg over een aantal belangrijke sociale dossiers. Zonder akkoord dreigt de regering opnieuw enkele hete aardappelen op haar bord te krijgen. "Alle dossiers zijn moeilijk", gaf nationaal ACV-secretaris Mathieu Verjans aan.
Lees verder

Romeo Beckham is het nieuwe gezicht van Yves Saint Laurent
"Wow, Romeo Beckham staat model voor de najaarscollectie van Yves Saint Laurent", aldus een trotse Victoria Beckham (47) op Instagram. De zoon van de voormalige Spice Girls-zangeres is inderdaad het nieuwe gezicht van het modemerk YSL. Een prestatie waar hij ook zelf ontzettend trots op is.
Lees verder

Buren luiden alarmbel nu Walter 'Pico' Michiels terug thuis is na collocatie: "Hij roept en tiert op alles en iedereen. Er moet iets gebeuren voor er echt slachtoffers vallen"
Het is als een zoveelste aflevering van F.C. De Kampioenen op de buis, soms is het er gewoon een te veel. Zo denken ook de buren van Walter 'Pico' Michiels over de aan lager wal geraakte acteur zijn fratsen na z'n collocatie vorige maand. Zondagnacht werden de hulpdiensten opnieuw opgetrommeld naar de Verbrandenbos in Kessel-Lo. Ditmaal was het Michiels zelf die schreeuwde om een ziekenwagen.
Lees verder

Nummer één komt met de schrik vrij: Djokovic keert tij na twee sets achterstand tegen boeman van Goffin
Wat een ommekeer. Nummer één Novak Djokovic stond tegen Italiaans talent Lorenzo Musetti (ATP 76) twee sets in het krijt, maar veroverde alsnog een plek in kwartfinales van Roland Garros. Eerst bood hij een antwoord via 6-1 en 6-0-setwinst, bij 4-0 en na een medische time-out in de vijfde en beslissende set gaf Musetti er de brui aan. Djokovic neemt het nu op tegen Matteo Berrettini (ATP 9), die vrij was na het forfait van Roger Federer.
Lees verder

Nieuw sociaal akkoord voor sector podiumkunsten
De Vlaamse regering heeft samen met de werkgevers- en werknemersorganisaties van de sector van de podiumkunsten een nieuw intersectoraal akkoord afgesloten. Het zogenaamde VIA3-akkoord voorziet in bijna 2 miljoen euro aan bijkomend budget dat vooral gaat naar koopkrachtmaatregelen. Het akkoord voorziet ook in een betere omkadering en ondersteuning voor de flexwerkers in de sector. Dat heeft Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) vandaag bekendgemaakt.
Lees verder