Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 19 juni 2021

LIVE. Griezmann speelt 50ste interland voor Fransen, kan hij scoren tegen Hongarije?

HLN
LIVE. Griezmann speelt 50ste interland voor Fransen, kan hij scoren tegen Hongarije?
• Aftrap: 15u • Groep F • Ref: Michael Oliver (Engeland) • Boedapest
Lees verder

BINNENKIJKEN. Allereerste Marvel-hotel ter wereld opent de deuren in Disneyland Paris
Slapen tussen Spider-Man en The Avengers? Vanaf maandag kan dat in ... Disneyland Paris. Op die dag gaan daar de deuren open van het gloednieuwe Disney's Hotel New York - The Art of Marvel, het allereerste hotel ter wereld dat helemaal in het teken staat van de superhelden van Marvel. Met exclusieve kunstwerken en unieke fotolocaties.
Lees verder

Jason Denayer: "Ik ben blijven vechten"
Na een mindere eerste helft van de centrale verdediger van Lyon tegen Denemarken stond hij vandaag de pers te woord. "Ik besef dat het niet mijn beste start van een match was", aldus Denayer.
Lees verder

Jason Denayer over fout bij openingsgoal van Denemarken: "De analyse van die fase? Het was een verkeerde pass, simpel"
Twee dagen nadat verkeerd uitvoetballen de openingstreffer van Denemarken inleidde, stond Jason Denayer de pers te woord. "Ik besef dat het niet mijn beste start van een match was", aldus de verdediger van Lyon.
Lees verder

LIVE. De Bruyne: "Als wij onze job doen, hebben we tegen iedereen kans om te winnen" - Denayer: "Logisch dat er kritiek komt na die fout"
Daags voor hun afreis naar Sint-Petersburg trainden de Rode Duivels een voorlaatste keer op Belgische bodem. Hun trainingssessie stond om 11 uur op het programma. Om 14u30 is er de gebruikelijke persconferentie in Tubeke, waarbij dit keer Kevin De Bruyne en Jason Denayer aansluiten. Alle ontwikkelingen rond de Duivels kan u vandaag hieronder LIVE volgen.
Lees verder

LIVE. Fransen steeds nadrukkelijker op zoek naar opener: na Griezmann mist nu ook Mbappé goeie kans
• Aftrap: 15u • Groep F • Ref: Michael Oliver (Engeland) • Boedapest
Lees verder

"Verschillende leden van de koninklijke familie praatten over de huidskleur van Archie"
Verschillende leden van de koninklijke familie hebben een gesprek gehad over de huidskleur van Archie, het zoontje van prins Harry (36) en Meghan Markle (39). Dat beweert royalty-expert Omid Scobie op een evenement van The Foreign Press Association.
Lees verder

Kevin De Bruyne: "Ons doel is EK-winst"
Twee dagen voor de laatste groepwedstrijd tegen Finland stond Kevin De Bruyne de pers te woord. De matchwinnaar tegen Denemarken is klaar voor de rest van het toernooi. "Ons doel is EK winst", aldus de middenvelder van Manchester City.
Lees verder

Proef eens sushi van hier, smørrebrød met haring en lokale guacamole. Vijf wereldgerechten in een duurzaam jasje
Heerlijk zomers en verrassend: de wereld op je bord. Als we dan toch een minpuntje mogen aanstippen: exotische producten moeten vaak een lange weg afleggen voor ze bij ons op tafel belanden. Elise Van de Poele, die kookt met oog op de planeet, vult toppers uit de wereldkeuken daarom aan met duurzaam lekkers van dichterbij. En of het nu gaat om paella, sushi, smørrebrød, curry of taco's, aan smaak hoef je zeker niet in te boeten.
Lees verder

LIVE. De Bruyne verklaart fantastische assist: "Pass van Lukaku was iets te zacht" - Denayer: "Logisch dat ik kritiek krijg"
Daags voor hun afreis naar Sint-Petersburg trainden de Rode Duivels een voorlaatste keer op Belgische bodem. Hun trainingssessie stond om 11 uur op het programma. Om 14u30 was er de gebruikelijke persconferentie in Tubeke, waarbij dit keer Kevin De Bruyne en Jason Denayer aansloten. Alle ontwikkelingen rond de Duivels kan u vandaag hieronder LIVE volgen.
Lees verder

Paus wil EU-pionier Robert Schuman zalig verklaren
De politicus Robert Schuman, bekend als een van de grondleggers van de Europese integratie, is op weg naar zaligverklaring door de katholieke kerk. Paus Franciscus heeft een lijst van personen goedgekeurd met daarop de voormalige minister van Buitenlandse Zaken van Frankrijk, die in 1963 is overleden. Het Vaticaan heeft dat zaterdag bekendgemaakt.
Lees verder

LIVE. Koude douche voor Fransen in snikheet Boedapest: Fiola trapt Hongaren op slag van rust op voorsprong!
• Aftrap: 15u • Groep F • Ref: Michael Oliver (Engeland) • Boedapest
Lees verder

"Het is de hel": buurtbewoners niet bepaald blij met opnames nieuwe 'Indiana Jones'-film
De inwoners van een straat in Hackney, in Oost-Londen, zijn niet echt blij dat hun woonplaats het toneel vormt voor bepaalde scènes uit de nieuwe 'Indiana Jones'-film. "Dit is belachelijk", klinkt het in The Sun.
Lees verder

Congo-specialist Erik Bruyland over de wantoestanden in z'n geboortestreek: "Op een bepaald moment was het kiezen tussen de maffia of vertrekken"
"Ik wil de plunderingen van Leopold II in Congo niet minimaliseren, maar de leegroof die er nu aan de gang is, is vele malen erger", zegt Erik Bruyland (68). Met 'Kobalt Blues' schreef hij een onthutsend verhaal over de leegroof van onze voormalige kolonie. "Er zit ginds voor 3.000 miljard euro waardevolle metalen in de grond, maar het Congolese kobalt voor onze smartphones moeten we in China kopen."
Lees verder

Kevin De Bruyne over unieke brein, Gouden Bal en zoontje Mason Milian: "Hij supportert altijd voor het blauwe team"
Twee dagen na die prachtinvalbeurt stond Kevin De Bruyne de pers te woord. Over die geweldige 45 minuten, de naweeën van zijn blessure, de Gouden Bal en zoontje Mason Milian. (lacht) "Normaal is hij altijd voor het blauwe team. Maar hij beseft dat hij nu voor rood moet supporteren."
Lees verder

Bart Somers over PFOS-vervuiling in Vlaanderen: "Allure van tweede asbestdossier"
De ongerustheid over de PFOS-zaak neemt toe in Vlaanderen. Gisteren kreeg de Vlaamse regering van OVAM, de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij, te horen dat de PFOS-normen op drie plaatsen overschreden worden. Het gaat over sites in Mechelen, Willebroek en Kleine-Brogel. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur en burgemeester van Mechelen Bart Somers (Open Vld) reageert bij VTM Nieuws.
Lees verder

WK-leider Verstappen pakt pole in Frankrijk, Mercedes-coureurs Hamilton en Bottas op twee en drie
Max Verstappen (Red Bull) start morgen vanop de pole in de Grote Prijs Formule 1 van Frankrijk, de zevende manche van het WK-seizoen. Hij was sneller dan Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.
Lees verder

LIVE. Fransen bijten tanden voorlopig stuk op Hongaren, die blijven vechten voor elke morzel grond
• Aftrap: 15u • Groep F • Ref: Michael Oliver (Engeland) • Boedapest
Lees verder

LIVE. Fransen op zoek naar de zege, Mbappé knalt snoeihard op Gulacsi!
• Aftrap: 15u • Groep F • Ref: Michael Oliver (Engeland) • Boedapest
Lees verder

Eerste plenaire vergadering van conferentie over toekomst van Europa, zonder burgers
De conferentie over de toekomst van Europa heeft zaterdagmorgen in Straatsburg haar eerste plenaire vergadering gehouden, in de hoop de burgers, die nog niet erg betrokken zijn, aan te moedigen om deel te nemen aan dit grootschalige overleg over de toekomst van de Europese Unie.
Lees verder