Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 21 juni 2021

LIVE. “Dit is absoluut geen B-ploeg”: Mulder & Degryse fileren Duivelse basisploeg met daarin onder meer Trossard...

HLN
LIVE. "Dit is absoluut geen B-ploeg": Mulder & Degryse fileren Duivelse basisploeg met daarin onder meer Trossard en Doku
• Krestovskystadion (21u)
Lees verder

De 'crappy' jobs van 'Ross uit Friends': ijsjesverkoper, clown en rolschaatskelner
Van ijsjesverkoper, clown en rolschaatskelner tot Ross in 'Friends'. Dat doorbreken in Hollywood niet altijd evident is, blijkt uit de eerdere jobs van topacteur David Schwimmer (54). "Zeven jaar lang was ik kelner in Chicago. Voor vijf dollar sprong ik, tegen tachtig per uur, met rolschaatsen over klanten hun kinderen."
Lees verder

Belg zwaargewond tijdens afdaling met e-bike in Oostenrijkse Alpen
Een 50-jarige Belg is zwaargewond geraakt bij een tuimeling met een e-bike in de Oostenrijkse Alpen. Tijdens een afdaling merkte hij aan hoge snelheid te laat een waterloop op. Hij werd drie meter de lucht in gekatapulteerd en vloog over een prikkeldraad heen, tegen een boom.
Lees verder

Knappe geste van Nederland: Oranje-shirt voor Goran Pandev, die bij vervanging ook erehaag krijgt
Onvergetelijke en emotionele avond voor Goran Pandev. De 37-jarige aanvaller speelde zijn laatste interland voor Noord-Macedonië en mogelijk ook zijn laatste voetbalmatch. Nederland had een speciale huldiging voor Pandev in petto en bij zijn vervanging na 68 minuten vormden zijn ploegmaats een erehaag.
Lees verder

67-jarige bestuurder overleden na crash in gracht
Op de Essensteenweg in Brasschaat is maandagnamiddag een bestuurder overleden. De politie houdt een onderzoek naar de omstandigheden van het ongeluk.
Lees verder

Steven Spielberg gaat films maken voor Netflix
Streamingdienst Netflix heeft de legendarische regisseur Steven Spielberg (74) gestrikt. De maker van klassiekers als 'Jaws', 'E.T.', 'Jurassic Park' en 'Schindler's List' gaat met zijn productiebedrijf Amblin Partners de komende jaren meerdere films maken voor Netflix. Wat de streamingdienst daarvoor betaalt, is niet bekendgemaakt.
Lees verder

Pas morgen (hopelijk) Belgen in actie: eerste kwalificatiedag Wimbledon valt volledig in het water
De eerste dag van de kwalificaties voor Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen, is vandaag volledig in het water gevallen. Alle wedstrijden worden uitgesteld naar morgen. Aan het kwalificatietoernooi doen zes Belgen mee.
Lees verder

Kortrijk (Xpo) ontvangt Feest van het Boek, nieuwe boekenbeurs kan stad enorme boost geven
Feest van het Boek strijkt de komende jaren neer in Kortrijk (Xpo). Er is dit najaar al een voorsmaakje. De initiatiefnemers beloven een stijlbreuk met de teloorgegane Boekenbeurs in Antwerpen. Die twee jaar geleden nog 124.000 bezoekers lokte. Wat een mooie kans voor Kortrijk.
Lees verder

Moeder van mysterieuze 'tienling' opgenomen op psychiatrische afdeling, ministerie haalt uit naar krant
De Zuid-Afrikaanse vrouw die begin deze maand voor een internationale mediarel zorgde nadat ze beweerde te zijn bevallen van een superzeldzame tienling, blijkt opgenomen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis voor een beoordeling van haar geestelijke gezondheid, bevestigt haar advocaat tegen diverse landelijke media. In een persbericht trekt het ministerie van Gezondheid het bestaan van de tien baby's in twijfel. "Het kan niet zo zijn dat er tien of acht baby's worden geboren en dat er geen bewijs van hun verblijfplaats of bestaan ​​kan worden vastgesteld."
Lees verder

Collega's die ramp Nieuw Zuid overleefden, leggen bloemen op site: "We hebben nog veel vragen maar solidariteit met getroffen families is nu belangrijker"
De arbeiders die de ramp op het Nieuw Zuid in Antwerpen overleefden vrijdagnamiddag, zijn maandagavond samen gekomen op de site om hun overleden collega's te herdenken. Ze stellen zich heel wat vragen bij wat er is misgelopen vrijdag, maar willen nu vooral hun solidariteit tonen met de getroffen families. "Er zijn belangrijkere dingen in het leven dan met de vinger te wijzen."
Lees verder

Club vangt 4 miljoen euro voor Dennis, die voor 5 jaar tekent bij Watford
Emmanuel Dennis (23) trekt de deur bij Club Brugge definitief achter zich dicht. En niet voor de eerste de beste competitie. De wispelturige flankaanvaller – het voorbije halfjaar nog uitgeleend aan FC Köln – staat op het punt om naar de Premier League te verhuizen. Meer bepaald naar promovendus Watford FC, waar onze landgenoot Christian Kabasele speelt. Met de deal is een bedrag gemoeid van een slordige 4 miljoen euro.
Lees verder

"Amazon vernietigt jaarlijks miljoenen nieuwe producten"
Webwinkel Amazon vernietigt in het Verenigd Koninkrijk alleen al jaarlijks miljoenen nieuwe en vrijwel nieuwe producten. Dat bericht de Britse zender ITV dat over in het geheim gefilmde beelden uit een Amazon-distributiecentrum in het Schotse Dunfermline beschikt. Amazon heeft in totaal 24 distributiecentra in het Verenigd Koninkrijk.
Lees verder

LIVE. Rusland en Denemarken strijden om plaats in volgende ronde
• Parken Stadion
Lees verder

LIVE. Martínez: "We zullen zien of De Bruyne, Hazard en Witsel 90 minuten zullen spelen"
• Krestovskystadion (21u)
Lees verder

Europese privacywaakhonden willen verbod op camera's met gezichtsherkenning
Slimme camera's die gezichten van voorbijgangers scannen en mensen in een fractie van een seconde kunnen identificeren, zouden verboden moeten worden. Daartoe roepen de Europese privacywaakhonden op. "Elke camera met gezichtsherkenning die we ophangen op straat, in het park, de trein of de bus, is een stap dichter bij een surveillancemaatschappij", zegt Aleid Wolfsen, voorzitter van de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP).
Lees verder

Lies Vandenberghe volgt Finland-België met entourage De Bruyne: "Rusten, dat is pas voor 12 juli"
Ook dit keer volgt journaliste en sportanker Lies Vandenberghe de wedstrijd bij de entourage van een van onze Rode Duivels. Kevin De Bruyne start voor het eerst dit EK, dus trok Lies naar Gent om Finland-België met familie en vrienden van 'KDB' te volgen. "Het gaat goed met hem", zegt zijn neef Karel. "Hij heeft donderdag met de voeten gesproken. Hopelijk brengt hij ons naar de eindzege. Het is belangrijk voor hem om matchritme op te doen. Rusten hoeft hij pas te doen vanaf 12 juli (de finale is op 11 juli, red.). Dus Kevin: pak die beker mee naar huis, hé."
Lees verder

Spanning stijgt in 'Familie': loopt de ruzie tussen Jonas en Stefanie uit de hand?
'Familie' is aan z'n laatste week begonnen voor de zomerstop. Vrijdag kan de VTM-kijker genieten van de "beste seizoensfinale in vijf jaar" volgens acteur Kürt Rogiers (50), maar ook in de aflevering van maandagavond liep de spanning al hoog op. Zo ontstond er een kletterende ruzie tussen Jonas (David Cantens) en Stefanie (Jasmijn Van Hoof).
Lees verder

LIVE. Denemarken neemt initiatief, maar grootste kans is voor Russen
• Parken Stadion
Lees verder

LIVE. De Bruyne vindt Lukaku, maar die wordt afgevlagd
• Krestovskystadion (21u)
Lees verder

Zelfs Finland - België laten fluitende Russische supporters starten met valse noot
En weer klonken er fluitjes toen de Rode Duivels, net als de Finnen, vlak voor de aftrap knielden in het Krestovskistadion. Met dank aan de ongeveer 16.000 aanwezige Russische fans in het stadion met een capaciteit van 68.000 supporters. Niet zo fel als in de Belgische openingsmatch op dit EK, toen de Duivels tegen Rusland speelden (0-3). Maar ook nu weer duidelijk te horen. Wel respect toonden de Russen in het stadion van Sint-Petersburg voor Axel Witsel, de Rode Duivel die daar 4,5 jaar speelde. Witsel staat voor het eerst aan de aftrap nadat hij half januari zijn achillespees scheurde.
Lees verder