Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 3 juni 2021

LIVE DAUPHINÉ. Wellens en co ingerekend, nerveuze etappe nadert ontknoping

HLN
LIVE DAUPHINÉ. Wellens en co ingerekend, nerveuze etappe nadert ontknoping
Dag vijf in het Critérium du Dauphiné. Van Saint-Chamond trekt het peloton naar Saint-Vallier. Het wordt een heuvelachtige bedoening en bijgevolg een etappe die weggelegd lijkt voor aanvallers of punchers à la Colbrelli. U volgt de rit van start tot aankomst live op deze pagina!
Lees verder

"Als ouders niet meer met elkaar praten, verdwijnt bij de kinderen de onbevangenheid": experte geeft advies om kinderen door scheiding te loodsen
In haar boek Je hoeft het niet alleen te doen tracht Marsha Pinedo (50) kinderen door de scheiding van hun ouders te loodsen. Had ze die hulp zelf vroeger maar gehad, zegt de therapeut nu. Want ook zij moest als kind de scheiding van haar ouders doorstaan. "'Je moeder is een hoer', 'je vader is een lul' – daar kun je als kind helemaal niets mee. Het is alleen heel, heel vermoeiend." Ze legt uit hoe je het beter kan aanpakken. "Mensen moeten zich realiseren dat het partnerschap niet voor eeuwig is. Maar het ouderschap is dat wel."
Lees verder

Drie winkels leeg gekocht en straat volgehangen met 1.000 Belgische vlagjes: EK-gekte slaat toe in AVS-straat in Eeklo
De EK-gekte begint stilaan toe te slaan, en daar is de AVS-straat in Eeklo een eerste voorbeeld van. Buren hebben daar een duizendtal Belgische vlagjes in de straat gehangen.
Lees verder

Laat weten wat jou kan motiveren om je te laten vaccineren
De vaccinatiecampagne komt nu echt op kruissnelheid. Ben jij al gevaccineerd, ben je bereid een prik te halen of twijfel je nog? Wat kan jou motiveren om een vaccin te laten prikken en wat houdt je eventueel nog tegen? Vind je dat gevaccineerde mensen de maatregelen nog moeten volgen? Geef je mening via de langlopende motivatiebarometer van de UGent.
Lees verder

Grieken spelen niet langer ultradefensief onder Nederlandse bondscoach: Van 't Schip stuurt Het Piratenschip vooruit
Een Nederlander in Griekse loondienst. Na drie gemiste grote toernooien op rij moet Nederlander John van 't Schip (57) het ultradefensieve Griekenland omvormen tot een aanvalsmachine.
Lees verder

Minstens 11 goudzoekers vermoord in Oost-Congo, bij eerder bloedbad kwamen 53 mensen om
Minstens elf mensen zijn gedood door een gewapende groepering in de provincie Ituri in het noordoosten van de Democratische Republiek Congo. Dat hebben verschillende bronnen donderdag gemeld.
Lees verder

Op welke televisie volg jij het EK? Dit zijn onze aanraders
Volgende week gaat het EK definitief van start. Omdat de coronacrisis stadionbezoek en reizen beperkt, zullen nog meer mensen dan normaal het voetbalgeweld op televisie volgen. Technologiesite Tweakers zocht uit welke tv's daarvoor het beste zijn.
Lees verder

Denemarken vervoegt fietscoalitie van Benelux
Denemarken heeft zich aangesloten bij een Benelux-initiatief voor een ambitieus Europees fietsbeleid. De vier landen vragen onder meer Europese fondsen voor fietsinfrastructuur en een machtiging om een verlaagd btw-tarief toe te passen op (elektrische) fietsen. Ook Oostenrijk en Ierland tonen interesse om toe te treden tot de coalitie, aldus federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo).
Lees verder

Huizen geëvacueerd nadat 81-jarige vrouw ermee dreigt woning op te blazen
Verschillende politieploegen zijn uitgerukt naar een woning in het Henegouwse Colfontaine (nabij Mons (Bergen)) waar een vrouw ermee dreigt zich van het leven beroven en de gaskranen open te draaien. De omliggende woningen zijn uit voorzorg geëvacueerd. Het gaat volgens Sudpresse om een vrouw van 81 jaar. Het incident komt nog geen 24 uur na de feiten in Gijzegem (Aalst) waar een 39-jarige man woensdag ermee dreigde zijn huis op te blazen.
Lees verder

Huizen geëvacueerd nadat 81-jarige vrouw ermee dreigde woning op te blazen
Een vrouw van 81 jaar die in het Henegouwse Colfontaine ermee dreigde zich van het leven te beroven en de gaskranen open te draaien, is omstreeks 13.30 uur overmeesterd, meldt Sudpresse. Uit voorzorg zijn de omliggende woningen geëvacueerd. De veiligheidsperimeter is nog niet opgeheven. Het incident komt nog geen 24 uur na de feiten in Gijzegem (Aalst) waar een 39-jarige man woensdag ermee dreigde zijn huis op te blazen.
Lees verder

Kat Kerkhofs vlogt vanop de eerste rij tijdens het EK in 'Katje voor de sfeer'
Dat het EK meer is dan enkel en alleen voetbal bewijst Kat Kerkhofs (32) in haar gloednieuwe vlog 'Katje voor de sfeer'. Vanaf 8 juni geeft de vriendin van Dries Mertens ons een unieke kijk op het kampioenschap van onze Rode Duivels. Al heeft haar vriend, die een bijzondere rol heeft in het promofilmpje, daar zo zijn eigen mening over.
Lees verder

WhatsApp breidt verdwijnmodus uit en biedt mogelijkheid om account aan meerdere toestellen te linken
Binnenkort zal het mogelijk zijn om de berichtenapp WhatsApp op verschillende toestellen te gebruiken. Bovendien plant de app om nieuwe functies toe te voegen aan de verdwijnende modus, die ervoor zorgt dat berichten na een bepaalde tijd vanzelf weggaan. Dat meldt de CEO van Facebook Mark Zuckerberg.
Lees verder

Netanyahu opent tegenaanval op "gevaarlijke linkse regering"
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de tegenaanval geopend op een coalitie van tegenstanders die zonder hem willen regeren. De 71-jarige politicus zei op Twitter dat "alle parlementariërs die met rechtse stemmen zijn verkozen zich moeten verzetten tegen deze gevaarlijke linkse regering".
Lees verder

Queen stelde eigen huishouden vrij van wet op rassendiscriminatie: "Maar in de praktijk zijn we niet racistisch"
Buckingham Palace weigerde zeker tot in de late jaren 1960 "immigranten van kleur of buitenlanders" in dienst te nemen in administratieve of hogere functies. Het koningshuis kreeg daarvoor vrijstellingen van de antidiscriminatiewetten. Dat heeft de Britse krant The Guardian donderdag onthuld.
Lees verder

Jordi Cruijff keert terug bij FC Barcelona
Jordi Cruijff keert na 25 jaar terug bij FC Barcelona. De Catalaanse club laat weten dat de Nederlander een strategische rol krijgt binnen de nieuwe organisatiestructuur. Wat zijn exacte taakomschrijving wordt, is nog niet bekend. Hij begint in augustus aan zijn nieuwe job.
Lees verder

Minder chlamydia en hiv in Noorwegen door coronapandemie
In Noorwegen zijn vorig jaar een stuk minder besmettingen vastgesteld met geslachtsziekten, zoals chlamydia en hiv. Dat heeft volgens de autoriteiten hoogstwaarschijnlijk te maken met de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Lees verder

Aardbeving met kracht van 6,1 treft oosten van Indonesië
Een aardbeving met een magnitude van 6,1 heeft donderdag het oosten van Indonesië getroffen, voor de kust van de eilandengroep de Molukken. Er is geen tsunamiwaarschuwing gegeven. Dat meldt het Amerikaanse instituut voor geofysica (USGS).
Lees verder

Max Verstappen over irritatie bij Mercedes: "Wij moeten zelf géén fouten maken"
Voor het eerst in zijn carrière start Max Verstappen dit weekend als WK-leider aan een raceweekend. "Heel leuk, maar het gaat er uiteindelijk om wie er na de laatste race in Abu Dhabi bovenaan staat."
Lees verder

Zeehond wipt op surfplank en gaat lekker liggen
Cenk Albayrak-Touye (25) is aan het paddleboarden in de haven van Dorset, in het zuiden van Engeland, wanneer hij een zeehond spot. Het dier zwemt naar hem toe en wipt op zijn board. De sloeber gaat dan liggen, alsof hij lijkt te willen zonnen.
Lees verder

CELEBS 24/7. Robbie Williams gaat kaal en Kim Kardashian heeft iets te vieren
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder