Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 23 juni 2021

LIVE. Daar is de 2-2! Met zijn tweede goal zorgt Lewandowski nog voor Poolse (en Belgische) hoop

HLN
LIVE. Daar is de 2-2! Met zijn tweede goal zorgt Lewandowski nog voor Poolse (en Belgische) hoop
• Derde speeldag groep E • Aftrap: 18 uur • Krestovski-stadion (Sint-Petersburg) • Zweden is zeker van de volgende ronde, Polen is dat bij winst ook
Lees verder

Klimaatcoalitie roept op tot actie: "1,5 graden is geen symbolische grens, maar kwestie van leven en dood"
De Klimaatcoalitie, het platform van een tachtigtal organisaties die werken rond de klimaatproblematiek, roept op tot een algemene mobilisatie na het uitlekken van elementen uit een ontwerprapport van het IPCC, het wetenschappelijk klimaatpanel van de Verenigde Naties. "Elke tiende graad telt", klinkt het in een reactie.
Lees verder

Klimaatcoalitie roept op tot algemene mobilisatie na IPCC-rapport: "De limiet van 1,5 graden is geen symbolische grens: het is een kwestie van overleven voor alle soorten, ook de onze"
De Klimaatcoalitie, het platform van een tachtigtal organisaties die werken rond de klimaatproblematiek, roept op tot een algemene mobilisatie, na het uitlekken van elementen uit een ontwerprapport van het IPCC, het wetenschappelijk klimaatpanel van de Verenigde Naties. "Elke tiende graad telt", klinkt het in een reactie vandaag.
Lees verder

LIVE. Slovakije moet kelk tot op de bodem ledigen na tweede own goal
• Derde speeldag groep E • Aftrap: 18 uur • La Cartuja (Sevilla) • Spanje kon nog niet winnen, Slovakije is tweede
Lees verder

'Lisa'-actrice Elke Van Mello stopt als presentatrice bij Joe
Elke Van Mello (40) stopt eind deze maand als radiopresentatrice bij Joe. Ze zette haar eerste stapjes bij de zender in 2005, maar de combinatie met haar job als actrice is de laatste tijd te zwaar geworden. "Ik voel dat het werken in het weekend begint te wegen", klinkt het in een persbericht.
Lees verder

Ahmed (29), de vriend van de Gentse Souheila (31), is veroordeeld tot vier jaar cel wegens 'verspreiden van fake news': "Mijn pijn is ondraaglijk, dit mag niet gebeuren"
In Egypte is de student Ahmed Samir Santawy (29), vriend van de Gentse Souheila Yildiz (31), veroordeeld tot een celstraf van vier jaar wegens het 'verspreiden van fake news' en 'deelname aan een terroristische groep'. Bij zijn aanhouding werd hij echter vooral ondervraagd over zijn academisch onderzoekswerk over islam, vrouwenrechten, abortus en het feit dat hij lid was van een Facebook-groep die kritisch staat tegenover de Egyptische overheid. Amnesty International blijft actie voeren en druk zetten.
Lees verder

Sloveens stadje ontgoocheld na bekoelde 'Melania-koorts': "We hebben er niets aan gehad"
De verwachtingen in Slovenië waren hoog gespannen toen Melania Trump, een Sloveense van geboorte, First Lady van de Verenigde Staten werd. Haar stadje Sevnica zou gaan cashen. Nu wordt de balans opgemaakt. "We hebben er niets aan gehad."
Lees verder

Football Talk. KV Mechelen heeft Kameroense middenvelder beet - Openda blijft langer bij Club dat hem opnieuw uitleent
Buffon voorgesteld bij Parma
Lees verder

Deltavariant zal reizen binnen Europa onvoorspelbaar maken: "Eén dosis Pfizer of AstraZeneca beschermt onvoldoende"
De coronakaart van Europa ziet er steeds beter uit. Het aantal besmettingen daalt zo snel dat steeds grotere stukken oranje of zelfs groen kleuren. Een garantie op een zorgeloze reis is dat helaas niet. "Net zoals vorige zomer moeten we erop voorbereid zijn dat het kleurenpatroon voortdurend zal wisselen", zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven). Het kan dus best zijn dat je naar een 'groen land' vertrekt dat tijdens je reis plots oranje kleurt. Met dank aan de Deltavariant, waarvan het parcours onvoorspelbaar is.
Lees verder

LIVE. Tolisso en Koundé opvallendste namen in basisploeg van Frankrijk, bij Portugal start Renato Sanches
• Derde speeldag groep F • Aftrap: 21 uur • Puskas Arena (Boedapest) • Frankrijk is zeker van de volgende ronde, Portugal moet vol aan de bak
Lees verder

LIVE. Tolisso en Koundé opvallendste namen in basisploeg Frankrijk, bij Portugal zit Bruno Fernandes op de bank
• Derde speeldag groep F • Aftrap: 21 uur • Puskas Arena (Boedapest) • Frankrijk is zeker van de volgende ronde, Portugal moet vol aan de bak
Lees verder

Nieuwe nachttreinverbindingen tussen Berlijn, Kopenhagen en Stockholm
Deze zomer komt er een nieuwe nachttreinverbinding tussen de Duitse hoofdstad Berlijn en de Scandinavische steden Kopenhagen en Stockholm. Dat maakte de Franse spoorwegmaatschappij Transdev woensdag bekend, die de lijn uitbaat via haar Zweedse dochter Snälltåget.
Lees verder

Jessie J kan niet meer zingen: "Maar ik weiger te playbacken"
Popster Jessie J (33) kan sinds enkele maanden niet meer zingen. De Britse artieste heeft last van hevige maagzuuroprispingen, waardoor haar keel beschadigd is geraakt en er knobbeltjes zijn ontstaan. Ze heeft allerlei behandelingen geprobeerd, maar lijdt nog elke dag pijn. "Ik doe alles wat ik kan om weer live te zingen. Ik ga niet playbacken. Dat weiger ik", schrijft ze op Instagram.
Lees verder

Vlaams Parlement veroordeelt Hongaarse antiholebiwet en wil dat Hongarije in gebreke wordt gesteld
Het Vlaams Parlement heeft woensdag een resolutie goedgekeurd waarin de Hongaarse antiholebiwet wordt veroordeeld. In de resolutie dringt het parlement er bij de Europese Commissie op aan Hongarije in gebreke te stellen voor het niet respecteren van fundamentele Europese waarden. "Hongarije draait de klok terug en moet daar de gevolgen van dragen. De mensenrechten van de LGBTQI+-gemeenschap staan op de helling", stellen de indieners van de resolutie, Staf Aerts (Groen), Piet De Bruyn (N-VA), Orry Van de Wauwer (CD&V), Stephanie D'Hose (Open Vld) en Annick Lambrecht (Vooruit).
Lees verder

LIVE. Regenboogvlag alomtegenwoordig in en rond Allianz Arena, pakken Duitsers straks groepswinst?
• Derde speeldag groep F • Aftrap: 21 uur • Allianz Arena (München) • Duitsland heeft 3 punten en is tweede, Hongarije heeft 1 punt
Lees verder

School mag cheerleader niet bestraffen voor 'f*ck everything' -post op Snapchat, oordeelt Hooggerechtshof VS
Het Amerikaanse Hooggerechtshof — het hoogste rechtscollege van de VS — heeft woensdag geoordeeld dat een cheerleader onrechtmatig gestraft is door haar middelbare school nadat ze op Snapchat een reeks verwensingen had geuit. De intussen 17-jarige Brandi Levy heeft recht op vrije meningsuiting, oordeelde het Supreme Court.
Lees verder

"Weer dicht bij die zone van ernstige mentale moeheid": de 'coronablues' treft Rafael Nadal, en hij is niet de enige
De coronablues slaat toe op het tenniscircuit. De bubbelcompetitie is te veel, te moeilijk, te zwaar. Voornaamste slachtoffer tot nu toe: Rafael Nadal.
Lees verder

Huwelijksreis van Hanne van K3 zag er iets minder exotisch uit dan gepland door coronacrisis
Op 29 augustus 2020 stapte Hanne Verbruggen van K3 in het huwelijksbootje met haar man Jorn. Normaal gingen de twee tortelduifjes na hun trouw op huwelijksreis naar Sri Lanka, maar de coronacrisis besloot daar een stokje voor te steken.
Lees verder

LIVE. Geen voorsprong voor Frankrijk! Mbappé laat alleen voor doel unieke mogelijkheid onbenut
• Derde speeldag groep F • Aftrap: 21 uur • Puskas Arena (Boedapest) • Frankrijk is zeker van de volgende ronde, Portugal moet vol aan de bak
Lees verder

Hoogspanning bij ABVV: mogelijke telfout bij stemming sociaal akkoord
Hoogspanning bij de socialistische vakbond ABVV. Een vandaag bijeengeroepen federaal bureau is opgeschort, en wordt morgen voortgezet. Op de tafel: een mogelijke telfout bij de stemming over het sociaal akkoord.
Lees verder