Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 29 juni 2021

LIVE. Aangename pot tussen Zweden en Oekraïne: Yaremchuk trapt op Olsen, Isak mikt voorlangs!

HLN
LIVE. Aangename pot tussen Zweden en Oekraïne: Yaremchuk trapt op Olsen, Isak mikt voorlangs!
• 1/8ste finales • Aftrap: 21u • Ref: Daniele Orsato (Ita) • Hampden Park
Lees verder

Nieuwe 'World of Warcraft'-content neemt diepere duik in eigen geschiedenis van de game
Met een nieuwe gratis episode die vandaag wordt gedropt in World of Warcraft, en die zich opnieuw afspeelt in het hiernamaals van onlinewereld Azeroth, komen nog meer oude bekenden en reeds verslagen vijanden mee, die spelers soms meer dan tien jaar niet meer hadden gezien. Een (on)prettig weerzien dat de makers van de inmiddels al bijna zeventien jaar oude onlinegame goed hebben uitgekiend, vertellen ze tegen HLN.
Lees verder

Centrum Sint-Genesius-Rode loopt opnieuw onder water. Ook Mathias Vergels ziet water binnenstromen
Het centrum van Sint-Genesius-Rode staat dinsdagavond voor de tweede keer in een maand tijd onder water nadat er een hevig onweer losbarstte. Het water stroomde verschillende huizen binnen. Eén van de slachtoffers is acteur en muzikant Mathias Vergels. Hij verbouwt momenteel de oude bakkerij van zijn ouders tot een bed and breakfast en moest net als zijn buren lijdzaam toezien hoe het waterpeil na 19 uur snel begin te stijgen. Ook elders in de gemeente is er wateroverlast. Normaal is er vanavond een gemeenteraad gepland in de gemeente maar die werd al een half uur uitgesteld. De brandweer rijdt rond om de meest dringende hulp te bieden. Op 4 juni liep het centrum van de gemeente ook al eens onder. Ook in Alsemberg, deelgemeente van Beersel is opnieuw wateroverlast gemeld. Omdat er op verschillende plaatsen wateroverlast is heeft burgemeester Pierre Rolin (IC-GB) beslist om het rampenplan af te kondigen.
Lees verder

Centrum Sint-Genesius-Rode loopt opnieuw onder water, ook acteur-muzikant Mathias Vergels getroffen
Het centrum van Sint-Genesius-Rode staat dinsdagavond voor de tweede keer in een maand tijd onder water nadat er een hevig onweer is losgebarsten. Het water stroomde verscheidene huizen binnen. Burgemeester Pierre Rolin heeft het rampenplan afgekondigd.
Lees verder

Maar liefst 90 procent moet zich laten vaccineren om de Deltavariant in te dijken: "Het wordt een race tegen de klok"
Eind juli zal de Deltavariant wellicht bijna alle andere coronavarianten van tafel geveegd hebben in ons land. Delta is zó besmettelijk dat er dan een vaccinatiegraad van 90% of meer nodig zal zijn om groepsimmuniteit te bereiken. Hoe gevaarlijk is de Deltavariant voor de 300.000 risicopatiënten en 65-plussers die pas in augustus hun tweede prik zouden krijgen? "We moeten zo snel mogelijk vaccineren om de race te winne", zegt biostatisticus Geert Molenberghs.
Lees verder

Mannschaft in zak en as na uitschakeling door Engeland: "Bittere avond"
"Dit is heel, heel bitter", reageerde Toni Kroos na de 2-0 nederlaag op Wembley tegen Engeland in de achtste finales van het EK voetbal. De middenvelder van Real Madrid vond het een evenwichtige partij tot Sterling in de 75e minuut raak trof. Tot dan wisten zowel de Duitsers als de Engelsen amper te dreigen.
Lees verder

KMI waarschuwt voor onweersbuien met plaatselijk veel regen - al straten blank in Limburg en Vlaams-Brabant
Het KMI waarschuwt vanavond voor onweersbuien. Die kunnen gepaard gaan met plaatselijk veel regen en liggen over het centrale deel van het land, rond een lijn tussen Doornik en Hasselt en hier is voorlopig niet veel beweging in.
Lees verder

Concern achter Ray-Ban zet overname moederbedrijf Pearle Opticiens door
GrandVision, bekend van Pearle Opticiens, wordt na een juridische strijd toch overgenomen door het Frans-Italiaanse brillenconcern EssilorLuxottica. Dat bedrijf achter onder meer zonnebrillenmerk Ray-Ban heeft besloten de circa twee jaar terug beklonken miljardendeal door te zetten.
Lees verder

90 km/u, 35 meter hoog én Europese primeur: maak kennis met achtbaan van Tomorrowland
Plopsaland in De Panne bouwde een Tomorrowland-achtbaan. Het pretpark werkte samen met de creatieve geesten achter het dancefestival, wat je merkt aan de aankleding én de beats.
Lees verder

Al lang niet meer in schaduw van grote broer: hoe Thorgan Hazard aan eigen weg timmerde
Daags na Edens eerste interland ging Het Laatste Nieuws op bezoek bij de familie-Hazard. "We moeten Eden en Thorgan vooral niet vergelijken. Ze hebben dezelfde naam, maar niet dezelfde voornaam." Dertien jaar later heeft Thorgan Hazard (28) aan zijn eigen weg getimmerd. Hij staat al lang niet meer in de schaduw van grote broer. Een inkijk in zijn steile opmars.
Lees verder

Bookmakers geloven niet in Rode Duivels, Engeland is plots topfavoriet
De prestatie van onze Rode Duivels tegen Portugal heeft de bookmakers alvast niet overtuigd. Een blik op de noteringen van de grootste online aanbieders van sportweddenschappen leert ons dat België nog steeds niet tot de drie favorieten voor eindwinst wordt gerekend.
Lees verder

WIMBLEDON. Serena Williams geeft in eerste ronde geblesseerd op, Amerikaanse verlaat in tranen het veld
Serena Williams (WTA 8) zal Wimbledon niet winnen. De Amerikaanse legende moest zonet geblesseerd de strijd staken in haar eersterondepartij tegen de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich (WRu/100). Williams ondervond te veel last van een dijblessure en verliet bij een 3-3-stand in de eerste set al geblesseerd het veld in tranen.
Lees verder

Onderzoek naar toeschouwster die valpartij veroorzaakte "gaat goed vooruit"
Het gerechtelijke onderzoek in de zaak van de toeschouwster die zaterdag een zware valpartij veroorzaakte in de Tour de France in Bretagne "gaat goed vooruit". Dat zei de procureur van de Republiek van Brest, Camille Miansoni.
Lees verder

Teststrategie op de werkvloer verandert, want snelle antigeentesten geen succes: zelftesten in de plaats
Bedrijven kunnen voortaan zelftesten aanbieden aan hun personeel. Het gaat om de eenvoudige tests die ook in de apotheek te vinden zijn en die een eerste indicatie kunnen geven van een mogelijke coronabesmetting. Het is de werkgever die de kosten van de zelftests op zich neemt en niet de federale regering. Die had in maart snelle antigeentesten voor bedrijven aangekocht, maar die bleken geen succes.
Lees verder

LIVE. Alles te herdoen: Zweden komt met afgeweken afstandsschot van Forsberg langszij!
• 1/8ste finales • Aftrap: 21u • Ref: Daniele Orsato (Ita) • Hampden Park
Lees verder

LIVE. Geen geluk voor Zweden én Oekraïne: zowel Sydorchuk als Forsberg treffen de paal!
• 1/8ste finales • Aftrap: 21u • Ref: Daniele Orsato (Ita) • Hampden Park
Lees verder

Debuutroman Quentin Tarantino na 1 dag al bovenaan bestellerlijst Amazon
We kennen 'm allemaal als filmregisseur, maar Quentin Tarantino (58) scoort nu ook als schrijver. Zijn kersverse boek 'Once Upon a Time in Hollywood: A Novel' kwam dinsdag uit, maar klom nu al tot de eerste plek in de bestsellerlijst van Amazon.
Lees verder

Staatssecretaris Mahdi sluit regularisatie voor hongerstakers uit: "Dat is niet menselijk"
Al sinds 23 mei zijn zowat 430 mensen zonder papieren in Brussel in hongerstaking. Ze eisen een collectieve regularisatie, en regeringspartijen Ecolo en PS voeren de druk op voor individuele regularisatie op basis van bepaalde criteria, 'maar dat wordt niet overwogen'. Dat zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V), die te gast was bij Terzake.
Lees verder

Van Moer, de gedoodverfde opvolger van meester-aanvaller De Gendt: "Brent wordt beter dan mij"
Hoeveel scheelde het? Amper 150 meter. Brent Van Moer (23) was in de Tour de France een zucht verwijderd van eeuwige roem. Heel erg spijtig, maar tegelijk ook veelbelovend: Lotto-Soudal heeft er een rasaanvaller bij, een bijzonder talent op de rand van de grote doorbraak. "Ik vecht altijd tot de laatste snik."
Lees verder

Eindelijk het einde van heksenjacht? Heldenrol bij Engeland, maar Sterling vecht tegen slecht imago
Na de openingsmatch kaatste Raheem Sterling (26) een vraag terug: "Of ik mijn selectie heb gerechtvaardigd? Err." Drie goals op het EK, 15 goals in 20 matchen voor Engeland en toch nog altijd gecontesteerd. Zou een historische doelpunt tegen Duitsland de mood eindelijk doen keren?
Lees verder