Doorgaan naar hoofdcontent

Lading vrachtwagen verandert in vuurzee: E40 richting Gent deels afgesloten

HLN
Lading vrachtwagen verandert in vuurzee: E40 richting Gent deels afgesloten
Op de E40 richting kust heeft vrijdagnamiddag de lading van een vrachtwagen vuur gevat. Het gaat om verschillende balen hooi. Aanvankelijk gingen twee rijstroken dicht, maar tijdens de bluswerken werd de volledige snelweg richting Gent afgesloten. Er vielen gelukkig geen gewonden.
Lees verder

EU-onderhandelaars forceren doorbraak voor hervorming landbouwbeleid: "Eenvoudiger, eerlijker en groener"
Na aanslepende onderhandelingen hebben vertegenwoordigers van de lidstaten en het Europees Parlement een akkoord bereikt over de toekomst van het Europese landbouwbeleid. Dat heeft het Portugese EU-voorzitterschap vrijdag aangekondigd.
Lees verder

Gratis PCR-test kan vanaf morgen al aangevraagd worden: dit is alles wat je moet weten over hoe het werkt
Vanaf maandag 28 juni kan elke Belg die zich nog niet volledig heeft kunnen laten vaccineren twee gratis PCR-tests aanvragen om op reis te kunnen vertrekken. Zij die al heel binnenkort hun vakantiekoffers pakken, kunnen hun kans nog iets vroeger wagen. Het systeem om de activatiecode voor de gratis tests te bemachtigen, wordt twee dagen eerder opengesteld.
Lees verder

Vroege vertrekkers kunnen vanaf morgen al poging wagen om code te bemachtigen voor gratis PCR-tests, vanaf maandag werkt het systeem zeker
Vanaf maandag 28 juni kan elke Belg die zich nog niet volledig heeft kunnen laten vaccineren twee gratis PCR-tests aanvragen om op reis te kunnen vertrekken. Zij die al heel binnenkort hun vakantiekoffers pakken, kunnen hun kans zelfs nog iets vroeger wagen. Het systeem om de activatiecode voor de gratis tests te bemachtigen, wordt twee dagen vroeger opengesteld.
Lees verder

Na Nederland gaat nu ook Duitsland overstag voor het populaire 'Homo Universalis' uit Iedereen beroemd
Het populairste spelletje 'Homo Universalis' uit Iedereen beroemd steekt na een succesvolle remake in Nederland opnieuw de grenzen over. Naar Duitsland dit keer, waar de zender Sat.1 de nieuwe spelshow '99 – Einer schlägt sie alle!' brengt. Fans van de Vlaamse versie zullen trouwens opdrachten herkennen: in de Duitse versie komen verschillende opdrachten uit de drie seizoenen van 'Homo Universalis' aan bod.
Lees verder

Belgische militair gewond bij bomaanslag in Mali
Bij een bomaanslag op de VN-vredesmissie in het noorden van Mali is vrijdag een Belgische militair gewond geraakt. Dat heeft het ministerie van Defensie vrijdag bekendgemaakt. In totaal raakten vijftien Blauwhelmen gewond. Een tweede Belgische militair die eveneens aanwezig was, liep geen verwondingen op.
Lees verder

Courtois moet blokken: "Het is money time, en dat beseffen we"
Blokwerk voor Thibaut Courtois. Enerzijds video's van Cristiano Ronaldo bestuderen, anderzijds de beelden van de meest waarschijnlijke penaltynemers bij Portugal. Het kan maar helpen. "Eén match, misschien één beslissend moment. Er kan zoveel gebeuren in een achtste finale."
Lees verder

INTERVIEW. Anthony Hopkins: "Een tip voor jonge collega's? Leer je teksten van buiten!"
Op zijn 83ste won Anthony Hopkins dit jaar zijn tweede Oscar, voor zijn rol als dementerende man in 'The Father'. Het leverde Hopkins de bedenkelijke eretitel van 'oudste Oscar-winnaar ooit' op. In zijn hoofd werkt alles nog perfect, zegt de Welshe acteur, al beseft hij dat de dood stilaan aan de horizon opduikt. "Ik herinner me nog heel goed hoe ik naar mijn vader stond te kijken op zijn sterfbed."
Lees verder

RECENSIE. Genera+ion: tienergeilheid was nog nooit zo slaapverwekkend
TV-tienerdrama's, we kunnen er een hele planeet mee bebossen. Sinds decennia loodsen ze generaties doorheen de meest verwarrende levensjaren. Al gaat opgroeien steeds vaker gepaard met uit de kast komen. Met een snelgroeiend aanbod aan 'LGBTQ'-reeksen: maakt het plusteken in 'Streamz'-nieuwkomer 'Genera+ion', te bekijken op Streamz, eigenlijk wel het verschil? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

"Steunmechanisme voor gascentrales is goed nieuws voor stroomfactuur"
De consument zal het capaciteitsrenumeratiemechanisme (CRM) - het steunsysteem dat de regering heeft uitgewerkt om de investeringen in vooral nieuwe gascentrales te ondersteunen - niet voelen in de stroomfactuur. Dat zegt hoogspanningsbeheerder Elia.
Lees verder

Club Brugge opent als eerste club in België een wachtlijst: Jan Breydelstadion voor de vierde keer op rij uitverkocht
Club Brugge meldt met trots dat het Jan Breydelstadion voor de vierde keer op rij uitverkocht is dit seizoen. Alle 24.000 seizoenskaarten gingen andermaal de deur uit… en dus opent blauw-zwart als eerste club in België een wachtlijst. Naar voorbeeld van tal van Europese topclubs kunnen fans die naast een abonnement grepen zich inschrijven in de hoop volgend seizoen wel een seizoensabonnement te bemachtigen. Daarnaast staan fans op de wachtlijst ook eerste in rij om tickets te bemachtigen bij de vrije verkoop van de resterende paar duizend kaartjes voor losse wedstrijden. In Europa zijn de wachtlijsten bij topclubs vaak ellenlang. Zo maakte Ajax in 2019 melding van 35.000 fans die in de rij stonden. In 2018 telde de wachtlijst van Borussia Dortmund zelfs 50.000 supporters.
Lees verder

Italiaans parket wil 53 mensen aanklagen voor ingestorte snelwegbrug in Genua
In het onderzoek naar de ingestorte snelwegbrug wil het parket van het Italiaanse Genua 59 mensen voorleiden. Het parket wil een aantal leidinggevenden vervolgen voor onopzettelijke doodslag, ondermijning van de verkeersveiligheid en verschillende vergrijpen van nalatigheid.
Lees verder

Prins Harry arriveert zonder Meghan in Londen voor herdenking van Diana
Prins Harry (36) is vrijdag aangekomen in Londen voor de herdenking van de zestigste geboortedag van zijn moeder Diana volgende week. Dat melden Britse media. Hij zou onderweg zijn naar Frogmore Cottage, zijn voormalige verblijfplaats in de UK.
Lees verder

Euthanasiewet vanaf vandaag van kracht in Spanje
De wet die euthanasie legaliseert gaat vanaf vandaag van kracht in Spanje. De wet werd in maart definitief goedgekeurd door het parlement. Daarmee is Spanje naast Nederland, België en Luxemburg het vierde Europese land dat de mogelijkheid biedt aan ongeneeslijk zieke patiënten om een einde aan hun lijden te maken.
Lees verder

Ex van Angelina Jolie speelt premier John Major in 'The Crown'
De Britse acteur Jonny Lee Miller (48) speelt de rol van de voormalige Britse premier John Major in de populaire serie 'The Crown'. Dat heeft Netflix vrijdag bekendgemaakt. Miller kwam de laatste weken vooral in het nieuws omdat hij naar verluidt opnieuw zou daten met z'n ex Angelina Jolie (46).
Lees verder

Sagan, Van Aert, Ewan of toch iemand anders: Welke snelle man neemt de groene trui mee naar huis?
Morgen begint de Ronde van Frankrijk. Naast de strijd om de felbegeerde eindwinst en de daarbij horende gele trui, is er ook een groene trui voor de beste sprinter. Sagan won de groene trui al zeven keer, maar er zijn genoeg kapers op de kust om het hem moeilijk te maken. We nemen de belangrijkste kanshebbers onder de loep.
Lees verder

Duits koppel reist wereld rond om bekende filmscenes na te bootsen
Het Duitse koppel Judith Schneider (31) en Robin Lachhein (32) reist al zeven jaar de wereld rond om scenes van bekende films en series na te bootsen. Van Game of Thrones tot La La Land ze doen het allemaal. Samen zoeken ze de exacte filmlocaties van hun favoriete films en series op, daar proberen ze vervolgens de scene te kopiëren en vast te leggen op beeld.
Lees verder

Lukaku: "Vroeger zei men gewoon dat ik in vorm was, maar heb bewezen dat ik een spits van wereldniveau ben"
"Ik zal er staan, net als de andere Rode Duivels." Weg met de romantiek, Romelu Lukaku is klaar om in de volgende horde op het EK te bevestigen dat hij wel degelijk een wereldspits is. "Op het WK waren we niet matuur genoeg. Nu hebben we verschillende manieren om een match te winnen."
Lees verder

ONZE OPINIE. UEFA dreigt van het EK geen "feest van de vrijheid", maar eentje van ongelijkheid te maken
Zangkoren in Engeland - hoe klein ze ook zijn - mogen nog steeds niet repeteren. Maar tijdens de halve finale en finale van het EK in Wembley zullen er wel 60.000 toeschouwers in de tribune zitten. Met het mes op de keel van voetbalbond UEFA heeft de Britse overheid toegestemd dat er daarvan ook nog eens 2.500 vips zich niet moeten houden aan een hele resem coronamaatregelen. Het is geweldig dat het EK als het "feest van de vrijheid" wordt neergezet. Maar dan wel graag voor iedereen: niet enkel rond een voetbalveld.
Lees verder

Måneskin met drie nummers in de top 20: "Net zo straf als The Beatles en Madonna"
De tickets voor hun passage op de Lokerse Feesten waren in minder dan een minuut uitverkocht, en ook in de Ultratop staat er geen rem op de populariteit van Måneskin. De Italiaanse Songfestivalwinnaars staan sinds vandaag met drie nummers in de top twintig van de hitparade. "Ze hebben een sterke, originele sound. Daarmee doen ze het even goed als The Beatles en Madonna."
Lees verder