Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 30 juni 2021

Laatste coronabeperkingen opgeheven in Frankrijk

HLN
Laatste coronabeperkingen opgeheven in Frankrijk
In Frankrijk zijn vandaag de laatste beperkingen in de strijd tegen het coronavirus opgeheven. In bioscopen, restaurants en winkels zijn er geen drempels meer op het aantal bezoekers. Al zorgt ook bij onze zuiderburen de zich steeds sneller verspreidende Deltavariant van het coronavirus voor ongerustheid.
Lees verder

The bigger, the better? Dior verkoopt voor het eerst micro-handtassen (+ enkele betaalbare alternatieven)
Deze zomer laten we allemaal onze smartphones thuis. En idealiter ook onze portefeuille en zonnebril. Dat hebben we te danken aan microbags, die nog steeds een trend zijn. Het bewijs: modehuis Dior brengt voor het eerst een collectie uit met ieniemienie handtassen. Immer stijlvol, allesbehalve praktisch, en ze kosten je een handvol geld.
Lees verder

Kopstuk drugsbende zet villa met zwembad te koop na zwaardere veroordeling in beroep: "Eigenlijk nog strengere straf verdiend"
Het Antwerpse hof van beroep heeft zwaardere straffen uitgesproken in twee grote drugsdossiers. Zowel kopstukken van de bende Makreel als bendeleden van de Visboeren werden allemaal getrakteerd op minstens één jaar extra celstraf, boven op de straf die zij in eerste aanleg kregen. Eén van de kopstukken zag de bui al hangen en zette zijn villa met zwembad te koop. Voor 950.000 euro is zij van u. Het hof vindt dat de drugsbendes niet moeten klagen. Zij hadden eigenlijk een nog zwaardere straf verdiend.
Lees verder

Twee olifanten die vier dagen zonder eten vastzaten op strand gered in Bangladesh
Twee wilde Aziatische olifanten die vier dagen lang zonder voedsel vastzaten op een strand in Bangladesh, werden vandaag gered. De twee olifanten - een mannetje en een vrouwtje - worden naar de beboste heuvels van de kustplaats Teknaf geleid. Dat melden Bengalese overheden.
Lees verder

LIVE TOUR. Küng snel vertrokken, Van der Poel: "Denk dat Wout gele trui gaat overnemen"
Belangrijke dag vandaag in de Tour de France, want de renners halen een eerste keer de tijdritfiets van stal. D-day voor de klassementsmannen, maar ook voor Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Die eerste wil een gooi doen naar het geel, de tweede zal er alles aan doen om de leiderstrui vast te houden. Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen LIVE!
Lees verder

Alison Van Uytvanck kan op Wimbledon niet stunten tegen nummer vijf, ook Greet Minnen onderuit
Geen tweede ronde voor Alison Van Uytvanck (WTA 57) op Wimbledon. Onze 27-jarige landgenote had het niet getroffen met haar loting en verloor met 6-3, 2-6 en 6-3 van de als derde geplaatste Elina Svitolina (WTA 5). Ook Alisons verloofde Greet Minnen (WTA 118) moet haar koffers pakken. Bij haar debuut in Londen ging ze onderuit tegen Ajla Tomljanovic (WTA 75): 2-6 en 6-7.
Lees verder

Kazou wacht eerste vertrekken naar buitenlandse kampen met bang hart af
Woensdagavond vertrekken de eerste bussen van Kazou, de jeugddienst van de Christelijke Mutualiteit (CM), naar het buitenland. De vraag is of alle kinderen en jongeren die ingeschreven zijn voor de buitenlandse kampen van Kazou - dat zijn er maar liefs 25.000 - een coronacertificaat kunnen voorleggen. "Veel ouders vingen bot bij de testcentra", zegt Seppe Van Pottelbergh van Kazou woensdag.
Lees verder

VAKANTIEVINDER SUPERTIPS. Acht dagen Bulgarije inclusief vlucht voor 124 euro: dit zijn de beste last minute aanbiedingen van het moment
De zomervakantie staat voor de deur, de reisbeperkingen zijn versoepeld en we snakken met zijn allen naar vakantie. De hele zomer lang zal reisexpert Christoph Godin (28) daarom elke woensdag de beste vakantiedeals delen met de lezers van HLN. Deze week vertelt hij onder meer hoe je acht dagen lang op vakantie kan naar Bulgarije voor 124 euro per persoon, inclusief vlucht.
Lees verder

Spaanse regering "zal nooit onafhankelijkheidsreferendum Catalonië aanvaarden"
De regering van de Spaanse sociaaldemocratische premier Pedro Sanchez zal "nooit" een onafhankelijkheidsreferendum in de regio Catalonië aanvaarden. Dat zei Sanchez vanmiddag in het Spaanse parlement in Madrid na kritiek op de gratie voor de Catalaanse veroordeelde separatisten en op de herneming van de dialoog met de regionale regering.
Lees verder

Dieren nipt van verdrinkingsdood gered in Lanaken: "Het was gewoon de hel"
"Er leek geen einde aan te komen. Het was gewoon waanzin." Sofie Senden (25) uit Oud-Rekem moet nog bekomen wanneer ze aan dinsdagavond denkt. Een onweersbui barstte los boven haar dierenopvangcentrum, maar ze was toen niet thuis. Wat ze bij aankomst aantrof, tart alle verbeelding. Konijnen dreven er rond op houten stronkjes en bij de lammetjes stond het water letterlijk aan de lippen.
Lees verder

Federale politie deze zomer sterker aanwezig op kusttreinen en in stations
De federale politie zal haar aanwezigheid in de stations richting kust en op de kusttreinen deze zomer gevoelig verhogen. Ook de inzet van Securail en stewards zal aanzienlijk worden opgekrikt. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) woensdag in de Kamer geantwoord op een vraag van Yngvild Ingels (N-VA) over de veiligheidsmaatregelen aan de kust.
Lees verder

Deltavariant slaat hard toe in Afrika en er zijn amper vaccins: "De situatie is zorgwekkend"
Terwijl mensen op andere continenten op zijn minst voorzichtig opgelucht ademhalen in het licht van de voortschrijdende vaccinaties, ervaart Sub-Sahara-Afrika waarschijnlijk de ergste coronagolf tot nu toe. Alleen al in de derde week van juni steeg het aantal besmettingen en sterfgevallen met bijna 40 procent. De Deltavariant slaat hard toe, terwijl de vaccinaties slechts traag op gang komen door een lage beschikbaarheid.
Lees verder

LIVE TOUR. Küng doet gooi naar dagzege, Van der Poel: "Denk dat Wout gele trui gaat overnemen"
Belangrijke dag vandaag in de Tour de France, want de renners halen een eerste keer de tijdritfiets van stal. D-day voor de klassementsmannen, maar ook voor Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Die eerste wil een gooi doen naar het geel, de tweede zal er alles aan doen om de leiderstrui vast te houden. Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen LIVE!
Lees verder

'Bouw van 600 steenkoolcentrales in Azië brengt klimaatdoelstellingen in gevaar'
China, India, Indonesië, Japan en Vietnam hebben plannen om in de komende jaren samen meer dan 600 nieuwe steenkoolcentrales te bouwen. Daarmee brengen ze het behalen van de klimaatdoelstellingen in gevaar. Dat schrijft de denktank Carbon Tracker woensdag in een rapport.
Lees verder

Lopen, fietsen en kine: Timothy Castagne zet na oogkasbreuk revalidatie voort in Tubeke
Twee weken na zijn operatie aan de oogkas is Timothy Castagne (25) terug in Tubize. Hij zet zijn revalidatie voort met de medische staf van de Rode Duivels.
Lees verder

Bijna 2.000 coronabesmettingen in Schotland gelinkt aan EK voetbal
Bijna 2.000 coronabesmettingen in Schotland kunnen teruggebracht worden tot evenementen die plaatsvonden in het kader van het EK voetbal. Dat blijkt woensdag uit gegevens van de Schotse gezondheidsdienst PHS.
Lees verder

Oppositie stuurt pandemiewet opnieuw naar de Raad van State
De plenaire vergadering van de Kamer heeft zich woensdagmiddag opnieuw niet kunnen uitspreken over de pandemiewet. De oppositie vroeg zoals vooraf aangekondigd nog eens het advies van de Raad van State op een aantal amendementen. De meerderheid vreest dat dat scenario zich nog wel een paar keer zou kunnen herhalen. "Het kan niet de bedoeling zijn dat een minderheid een democratische meerderheid het stemmen van een wettekst belet", waarschuwde Open Vld-Kamerlid Patrick Dewael.
Lees verder

Na Portugese exit was Mourinho triest, nu zingt hij 'It's Coming Home': "Fransen hadden iets te veel plezier tijdens match"
Als José praat, wordt er nog steeds geluisterd. Zeker in Engeland, waar hij voor enkele media zijn licht laat schijnen over het EK. Zondagavond laat was Mourinho nog triest, zo zei hij zelf, na België - Portugal. Maar sinds gisteren zingt de Portugese topcoach 'It's Coming Home' - naar het iconische voetballied dat hand in hand gaat met de hoop van de Engelse natie op EK-goud en na de zege tegen Duitsland over heel Wembley te horen was.
Lees verder

Politierechter Peter D'hondt streng voor corona-overtreders: "Voor mensen zoals u trek ik naar de zee, daar kunnen de idioten maar langs drie kanten komen"
Voor de tweede keer in zijn carrière zakte politierechter Peter D'hondt (61), normaal gezien werkzaam in de rechtbank van Dendermonde, af naar de Gentse rechtbank. Hij zat er dinsdag een coronazitting voor. Beklaagden die hem kenden kwamen met grote ogen de rechtszaal binnen, want van D'hondt is geweten dat hij streng bestraft. Er passeerden corona-ontkenners, prostitueebezoekers en mensen die het niet nauw namen met de mondmaskerplicht. Eén ding is zeker: zij zullen hun kennismaking met Peter D'hondt niet snel vergeten.
Lees verder

Enkel Ierland niet klaar voor coronacertificaat
Enkel Ierland is niet klaar voor de inwerkingtreding van het coronacertificaat dat reizen in de Europese Unie vanaf donderdag makkelijker moet maken. Dat heeft eurocommissaris voor Justitie Didier Reynders woensdag meegedeeld.
Lees verder