Doorgaan naar hoofdcontent

KIJK LIVE (20u45). Belgen testen zich tegen Kroatië laatste keer voor start EK. Hoe komen Rode Duivels voor de dag?

HLN
KIJK LIVE (20u45). Belgen testen zich tegen Kroatië laatste keer voor start EK. Hoe komen Rode Duivels voor de dag?
• Kijk vanavond LIVE op VTM en HLN.be • Koning Boudewijnstadion • Laatste test voor EK • Start uitzending: 20u25
Lees verder

Daarom schuiven mensen bij bakker Kris vandaag aan voor een pak friet met mayonaise: "Geen zout maar wel wat extra suiker aub"
"Is het om mee te nemen of om hier op te eten?" Het regent dit weekend kwinkslagen bij banketbakkerij Kris uit De Klinge. De bakker verkoopt uitzonderlijk pakjes friet met mayonaise naar aanleiding van Vaderdag en de start van het EK voetbal. De frietjes zijn echter gemaakt van appels en de mayonaise is eigenlijk opgeklopte slagroom.
Lees verder

Nederlandse regering haalt IS-vrouw en kinderen uit Syrië: "Complexe operatie, maar ze moet hier berecht worden"
Nederland heeft gisteren een Nederlandse IS-vrouw en haar twee kinderen opgehaald uit Syrië. Dat bevestigen ministers Ferd Grapperhaus (Justitie) en Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken). Ook een derde kind, 'een slachtoffer van kinderontvoering', wordt naar Nederland gebracht.
Lees verder

Italiaanse voetbalwereld in shock na zelfmoord voormalig jeugdspeler AC Milan, Donnarumma rouwt: "Hij was een vriend"
Tragisch verhaal uit het Italiaanse voetbal. Seid Visin, een 20-jarige ex-jeugdspeler van AC Milan, is donderdag uit het leven gestapt. Op zijn begrafenis werd een tekst voorgelezen die Visin twee jaar geleden zelf schreef, waarin hij racisme aanklaagde. "Het is als een rotsblok op mijn schouders." Italiaans doelman Gianluigi Donnarumma, een ex-ploegmaat van Visin, reageert verslagen.
Lees verder

Vlaamse stylist van Lady Gaga werkte mee aan operakortfilm voor Scapa: "Tof dat er plaats was voor genderfluïditeit"
Belgische luxemerk Scapa komt vernieuwend uit de hoek. Ze lanceerden een kortfilm waarin sopraan Elise Caluwaerts een aria van Mozart zingt in een speciaal voor die gelegenheid ontworpen collectie van Scapa. Stylist van dienst: niemand minder dan de Vlaamse Tom Eerebout, die al jaren bijna alle outfits van Lady Gaga voorziet.
Lees verder

Harry Potter-acteur Tom Felton in Amsterdam voor première 'De Slag om de Schelde'
Harry Potter-fans opgelet: Tom Felton (33), de acteur die Harry Potters rivaal Draco Malfidus speelde in de filmreeks, is dit weekend in Amsterdam. Hij woonde gisteren met de rest van de cast van 'De Slag om de Schelde' een voorstelling bij van de nieuwe Nederlandse film.
Lees verder

"Nooit gezien": voetbalster slaat commentator met verstomming met herstelmoment na wissel
De damesploegen van PSV en ADO Den Haag speelden gisteravond de Nederlandse bekerfinale. De ploeg uit Eindhoven, met Red Flame Julie Biesmans in de basis, haalde het in Almere met 1-0. Achteraf gingen vooral twee aparte fases over de tongen.
Lees verder

"Nooit gezien": voetbalster slaat commentator met verstomming na wissel, ook zeer ongelukkige penaltyfase gaat over de tongen
De damesploegen van PSV en ADO Den Haag speelden gisteravond de Nederlandse bekerfinale. De ploeg uit Eindhoven, met Red Flame Julie Biesmans in de basis, haalde het in Almere met 1-0. Achteraf gingen vooral twee aparte fases over de tongen.
Lees verder

Hoe staan de Kroaten ervoor, drie jaar na de verloren WK-finale? "Modric is nóg belangrijker geworden"
De Rode Duivels kijken vanavond in de laatste oefengalop voor het EK niemand minder dan vice-wereldkampioen Kroatië in de ogen. Drie jaar na de nederlaag in de WK-finale tegen Frankrijk lijkt de Kroatische nationale ploeg wat in een overgangsfase te zitten. Maar tóch blijft de druk van het volk immens, weet Kroatische Belg Branko Strupar. "Met minder dan een halve finale zijn ze hier niet tevreden, maar ik denk niet dat dat realistisch is."
Lees verder

William en Kate krijgen belangrijke missie in Schotland: "Ze moeten de onafhankelijkheid voorkomen"
Prins William (38) en zijn echtgenote Kate Middleton (39) hebben een belangrijke en aartsmoeilijke taak gekregen van de Queen: zorgen dat Schotland niet uit het VK stapt. Het koppel gaat vanaf nu meer tijd doorbrengen in Balmoral, in de hoop dat hun sprankelende aanwezigheid het volk overtuigt om tegen de onafhankelijkheid te stemmen.
Lees verder

Twintigtal burgers gedood tijdens gevechten met militaire junta in Myanmar
Tijdens gevechten met de Myanmarese militaire junta zijn zaterdag in de zuidelijke regio Ayeyarwady zo'n twintig burgers om het leven gekomen. Dat meldt het persbureau Delta.
Lees verder

Twee drones neergehaald boven Amerikaanse basis in Irak
Boven een basis in Irak met Amerikaanse soldaten zijn vandaag twee drones neergehaald. De basis was een maand geleden al het doelwit van een gelijkaardige aanval met een bewapende drone, een techniek die wordt gebruikt door pro-Iraanse gewapende groepen, zei het Iraakse leger.
Lees verder

Sinéad O'Connor stopt met zingen: "Tijd om tepelkwastjes op te bergen"
Spijtig voor haar fans, maar Sinéad O'Connor (54) zal niet meer op het podium staan. Dat maakte de zangeres bekend in een tweet. "Ik heb alles gegeven, maar mijn album van 2022 wordt mijn laatste."
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Verzilvert Richie Porte z'n polepostie in loodzware slotetappe?
Het Critérium du Dauphiné eindigt vandaag met een bergrit van 147 kilometer tussen La Léchère-Les-Bains en Les Gets. De renners krijgen een klim van vierde, een van derde, twee van tweede, een van eerste en een van buiten categorie voorgeschoteld. Die laatste, de Col de Joux Plane, is 11,6 kilometer lang en 8,5 procent steil. Op de top is het nog 17 kilometer tot de aankomst, waar als toetje een niet gecategoriseerde klim van 6 kilometer aan 3 procent verorberd wordt. Richie Porte veroverde gisteren de gele trui, verzilvert hij vandaag die goeie postie?
Lees verder

Belgen gaan voor medailles op EK judo, maar: "Focus ligt op de Spelen"
Vol voor een medaille gaan of toch nog wat reserve inbouwen op minder dan vijftig dagen van de Spelen? De Belgische judoka's die in Tokio op het podium kunnen staan, benaderen het WK elk met hun eigen ambities. Een overzicht.
Lees verder

Rode Dui­vels-'Icon' Michel Preud'homme: "Ik begrijp wél waarom Martínez Chadli meeneemt"
U had hem al een tijdje niet meer gehoord of gelezen. Voor de gelegenheid: hoeveel Rode Duivel zit er nog in het Icon van de Belgische keepers? Deviltime met Michel Preud'homme (62), die vreest voor onze verdediging, houdt van Lukaku en uitlegt waarom ook hij Chadli altijd zou meenemen.
Lees verder

Twee wielertoeristen sterven bij ongeval in Eke
Bij een zwaar ongeval op de Grenadiersbrug in het Oost-Vlaamse Eke (Nazareth) zijn vanmorgen omstreeks 9.20 uur twee doden gevallen. Een personenwagen reed er op de N60 tussen Gent en Oudenaarde twee fietsers aan. Voor de twee kwam alle hulp te laat.
Lees verder

Baby van Meghan Markle uitgerekend voor '100ste verjaardag' prins Philip: "Ze willen haar naar hem vernoemen"
Het dochtertje van prins Harry (36) en Meghan Markle (39) zou rond aanstaande donderdag geboren worden, zo menen insiders. De geboorte van het kindje is daarmee toevallig uitgerekend voor de dag waarop prins Philip 100 jaar zou zijn geworden. "Ze willen haar naar hem vernoemen als eerbetoon."
Lees verder

Stybar houdt breukje in vinger en barstje in elleboog over aan val in Dwars door het Hageland
Zdenek Stybar (35) heeft gisteren bij zijn val in Dwars door het Hageland een breukje opgelopen in de ringvinger van zijn rechterhand. Er is ook een barstje in de rechterelleboog van de Tsjech. Dat meldt zijn team Deceuninck-Quick Step zondag.
Lees verder

"Neem renovatiespecialist mee en hou 20% extra budget achter de hand": woonexpert legt uit hoe je verbouwing aanpakt en waarop je geld kan besparen
Vorig jaar leverde Vlaanderen bijna 19.000 vergunningen af voor een doorgedreven renovatie. Dat is het tweede hoogste aantal in 20 jaar. Naar aanleiding van Renovatiedag op 6 juni geeft onze woonexpert Björn Cocquyt renovatie- en budgettips om zo'n verbouwing tot een goed einde te brengen. "Kies niet zomaar een aannemer, maar vraag altijd enkele referenties op. En controleer daarbij zowel de kwaliteit van het werk als de punctualiteit van de aannemer."
Lees verder