Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 23 juni 2021

Kamperen in een omgebouwd brandweerbusje: Wildeweg biedt unieke vakantie-ervaring: “Deze oude knarren zijn gemaakt ...

HLN
Kamperen in een omgebouwd brandweerbusje: Wildeweg biedt unieke vakantie-ervaring: "Deze oude knarren zijn gemaakt om niet te verslijten"
De pompiers mogen dan al lang verhuisd zijn, op de parking van de vroegere brandweerkazerne in de Mechelse Dageraadstraat staan nog altijd brandweervoertuigen. Niet om vuur mee te bestrijden, wel om mee op vakantie te gaan. Lore (34) en Johannes (35) verbouwden een serie busjes gebouwd in 1986 om tot kampeerwagens en delen hun passie met graagte met andere avonturiers.
Lees verder

Football Talk. Openda blijft langer bij Club dat hem opnieuw uitleent - Buffon (43) voorgesteld bij eerste liefde Parma - Will Still assistent bij Reims
Buffon voorgesteld bij Parma
Lees verder

Hardleerse exhibitionist die al drie keer werd veroordeeld, randt jong meisje (11) aan op fiets
Een hardleerse exhibitionist uit Turnhout heeft een 11-jarig meisje de stuipen op het lijf gejaagd. De man achtervolgde zijn slachtoffer toen ze van school naar huis fietste. Hij masturbeerde voor haar ogen en drong er bij het meisje op aan om 'ook eens te voelen'. Het kind vluchtte telkens weg, maar tot drie keer toe ging de man haar achterna met zijn auto. "We mogen er niet aan denken wat er was gebeurd als ze geen fietspaadje had kunnen invluchten", getuigen de ouders van het slachtoffer. De man blijkt al een uitgebreid strafregister te hebben voor zedenfeiten.
Lees verder

Dit zijn vier knelpuntberoepen waar je meteen kan beginnen
Tijd voor iets anders? Of ben je net afgestudeerd? Zonder ervaring is het niet altijd gemakkelijk om een leuke job te vinden. Kies je voor een knelpuntberoep ligt dat heel anders. Jobat.be belicht vier knelpuntberoepen waar je meteen aan de slag kan.
Lees verder

Thomas Meunier: "Ik zou een homoseksuele ploegmaat afraden uit de kast te komen"
Een duel tegen titelverdediger Portugal in de achtste finales, is het meest waarschijnlijke scenario voor de Rode Duivels. Maar Thomas Meunier vreest geen enkel land. "We zijn klaar voor elke tegenstander."
Lees verder

Geen straf voor vrouw Belgische ambassadeur in Zuid-Korea na klap in gezicht verkoopster
De Zuid-Koreaanse politie geeft geen verder gevolg aan de zaak waarbij de vrouw van de Belgische ambassadeur in het land een verkoopster in het gezicht sloeg. Nochtans was de diplomatieke onschendbaarheid van de vrouw gedeeltelijk opgeheven. De slachtoffers zelf willen echter niet dat de vrouw gestraft wordt, schrijven lokale media.
Lees verder

De Tour de France start komend weekend: dit mag u verwachten bij HLN en VTM
De Tour de France gaat komende zaterdag van start. Bij ons mist u niets van het wielerspektakel in Frankrijk. De sportredactie van Het Laatste Nieuws, HLN.be en VTM Nieuws zet u op de eerste rij. Dit mag u de komende weken allemaal verwachten.
Lees verder

Verdeeldheid over gedwongen pensioen Michel Wuyts en Frank Raes: "Iedereen gelijk voor de wet, dat idee is voorbij-gestreefd"
De verplichte pensionering van VRT-gezichten Frank Raes (67) en Michel Wuyts (64), en eerder ook Linda De Win (65) en Martine Tanghe (65), maakt veel reacties los. Van 'geef alstublieft de jongeren een kans' tot 'kennis en kunde gooi je niet zomaar weg'. Maar wat denkt bekend Vlaanderen erover? Wij vroegen het aan enkele 65-plussers die nog steeds werkzaam zijn én aan arbeidseconoom Stijn Baert. "Wat kan het nu kosten om iemand één programmaatje per week op de radio te laten presenteren?"
Lees verder

Vrouw uit Singapore krijgt gevangenisstraf van 30 jaar na maandenlange foltering van huismeid
In Singapore heeft een vrouw een gevangenisstraf van 30 jaar gekregen voor de foltering en moord van haar Myanmarese huismeid. De vrouw zou haar huishulp, de 24-jarige Piang Ngaih Don, veertien maanden lang mishandeld, uitgehongerd en gefolterd hebben. Dat leidde uiteindelijk tot de dood van het slachtoffer in 2016.
Lees verder

Israël voert enkele coronamaatregelen opnieuw in vanwege Deltavariant
Israël heeft verschillende coronamaatregelen, die eerder afgeschaft waren, opnieuw ingevoerd. Dat heeft alles te maken met een stijging van het aantal besmettingen, veroorzaakt door de Deltavariant, voorheen ook bekend als de Indiase variant. Zo moeten er aan grensovergangen, in ziekenhuizen en op de internationale luchthaven opnieuw mondmaskers gedragen worden. Het ministerie van Volksgezondheid laat woensdag weten dat de maatregelen meteen ingaan.
Lees verder

Prijsstijging op huizenmarkt versnelt nog
De stijging van de huizenprijzen in ons land lijkt nog te versnellen. Zo lagen de vastgoedprijzen in het eerste kwartaal van 2021 6,7 procent hoger dan een jaar geleden, blijkt uit data van Statbel, het Belgische instituut voor de statistiek. In het laatste kwartaal van 2020 was er sprake van een prijsstijging van 5,7 procent op een jaar tijd.
Lees verder

Vriendin Jürgen Conings geblokkeerd op Facebook nadat ze overlijdensbericht deelt: "Te moe om me er druk in te maken"
De vriendin van Jürgen Conings deelde het overlijdensbericht van haar vriend, maar werd daarvoor gestraft door Facebook. Haar account is voor 30 dagen geblokkeerd, omdat het bericht in strijd is tegen de richtlijnen van Facebook. "Ze roept nochtans al dagen op tot sereniteit en rust", klinkt het in haar entourage.
Lees verder

Neem jij je hond mee naar het werk? Laat het ons weten
Vrijdag is internationale 'Take Your Dog To Work Day'. Daarom zijn we op zoek naar mensen die vandaag met hun viervoeter op kantoor aan het werk zijn. Ben jij zo iemand en wil je voor een artikel in de krant op de foto, samen met je collega's en je hond? Stuur dan een mail met je mobiel nummer naar luc.beernaert@dpgmedia.be
Lees verder

Nederlandse dealers zoeken gewillige mannen op datingapp en overtuigen hen om cannabisplantages op te zetten: "Wie wilde stoppen, werd bedreigd"
Ze dachten via een datingapp de liefde van hun leven te vinden, maar werden tijdens hun eerste afspraakje geconfronteerd met een drugsdealer. Twee Nederlanders gebruikten Badoo om gewillige mannen te vinden in Oostende, Roeselare en Puurs en overtuigden hen vervolgens om een cannabisplantage in hun woning op te zetten. Wie niet meewilde, werd bedreigd. "Mijn cliënt had gevoelens, maar is misschien wat naïef geweest", stelde één van de advocaten. Roland S. (27) en Regi S. (26) kregen zware celstraffen voor hun praktijken.
Lees verder

Experts: België mag militaire capaciteit voor NAVO en VN-operaties niet terugschroeven
België mag zijn militaire capaciteit voor de NAVO, de Europese defensie, internationale coalities en VN-operaties niet verder verminderen. Dat heeft een van de auteurs van een rapport in opdracht van de minister van Defensie, Ludivine Dedonder (PS), vandaag in de Kamer gezegd. Het rapport moet de Strategische Visie uit 2016 herzien en schetst de contouren van het leger in 2030.
Lees verder

LEZERSBRIEF. "De indruk leeft dat alles weer kan. Maar door corona mag ik niet naar mijn dochter, die vandaag een borstamputatie ondergaat"
Bij het begin van de eerste lockdown, in maart 2020, werd deze briefschrijfster oma van een kleinzoontje en kreeg ze te maken met beperkingen op het ziekenhuisbezoek. Daar wordt ze vandaag weer mee geconfronteerd, want terwijl de regering over versoepelingen spreekt ondergaat haar dochter - de mama van de baby - een borstamputatie. "Door corona gingen er ook al cruciale maanden verloren toen mijn dochter een knobbeltje in de borst ontdekte". Lees haar brief hier integraal.
Lees verder

Extra wapen om overlast in recreatiezones tegen te gaan: amokmakers met plaatsverbod komen in centrale databank terecht
De gegevens van iedereen die een plaatsverbod heeft gekregen voor een recreatiezone zullen vanaf 1 juli worden opgenomen in de Algemene Nationale Gegevensdatabank van de politie. Hierdoor zullen politieambtenaren bij controles aan recreatiegebieden onmiddellijk potentiële amokmakers kunnen onderscheppen.
Lees verder

Verdacht overlijden in woonzorgcentrum in Heusden, rusthuisbewoner opgepakt
Het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt een verdacht overlijden van een man in een woonzorgcentrum in Heusden bij Destelbergen. Een andere bewoner werd opgepakt.
Lees verder

1 dode, 1 zwaargewonde en 3 mensen in de cel. Hoe de strijd om een kraakpand ontaardde in een bloedbad
Eind vorig jaar werd Zaventem opgeschrikt door een bloederige vechtpartij in de Belgicastraat. Afgelopen week, een half jaar na de feiten, werden acht verdachten gearresteerd. Drie van hen zitten nu nog in de cel. Ondertussen is duidelijk geworden dat de fatale vechtpartij het hoogtepunt was van een strijd tussen twee groepen krakers. Of hoe elektriciteit en water geleid hebben tot een waar bloedbad.
Lees verder

Wat is een mRNA-vaccin? Biostatisticus Geert Molenberghs beantwoordt vragen over het Pfizer-vaccin
Ben je verplicht je te laten vaccineren? Moet je de coronamaatregelen daarna nog volgen? En wat is een mRNA-vaccin? Jongeren zitten met veel vragen over de verschillende coronavaccins. 'IK BEN DAAR' is een campagne van WAT WAT in samenwerking met Technopolis. De campagne richt zich tot jongeren tussen de 16 en 24 jaar en heeft als doel dit doelpubliek te informeren en motiveren om zich te laten vaccineren tegen corona. De 22-jarige Derick ontmoet biostatisticus Geert Molenberghs. Samen unboxen ze het Pfizer-vaccin.
Lees verder