Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 8 juni 2021

Jennifer Lopez gaat langdurige samenwerking aan met Netflix

HLN
Jennifer Lopez gaat langdurige samenwerking aan met Netflix
Jennifer Lopez (51) sluit een meerjarige deal met streamingdienst Netflix. Haar productiebedrijf Nuyorican Productions heeft een contract getekend om de komende jaren diverse projecten op te starten met de nadruk op onder meer vrouwelijke acteurs, schrijvers en filmmakers.
Lees verder

Bosch opent nieuwe chipfabriek in Dresden, ook voor auto-industrie die met wereldwijd tekort kampt
Bosch heeft in Dresden, in het oosten van Duitsland, een nieuwe chipfabriek geopend. De productie start er een half jaar vroeger dan verwacht, om ook aan de auto-industrie te kunnen leveren. Die kampt door de coronacrisis met een wereldwijd tekort aan computerchips. Verschillende autofabrikanten moesten hierdoor de afgelopen maanden zelfs de productie tijdelijk stilleggen of verminderen.
Lees verder

Keiharde klap voor drugsmaffia: criminelen kochten gekraakte telefoons van politie
De politie in zestien landen heeft in een unieke operatie maandenlang de communicatie van topcriminelen kunnen onderscheppen. De criminelen dachten niet te kraken cryptotelefoons in handen te hebben. In werkelijkheid waren de telefoons afkomstig van de politie, die daardoor alles kon afluisteren.
Lees verder

Expert kraakt Pirelli na klapbanden: "Ze hebben telkens het verhaal al klaar"
Dat de klapbanden van Max Verstappen en Lance Stroll gisteren in Azerbeidzjan veroorzaakt zijn door vuil op de weg, gaat er bij bandenexpert Kees van de Grint niet in. "Dat deze twee mannen heelhuids uit hun auto zijn gekomen, wil niet zeggen dat Pirelli dit niet heel goed moet onderzoeken."
Lees verder

Meer dan helft van 'gouden paspoorten' in Cyprus illegaal afgeleverd
EU-lidstaat Cyprus heeft de wet overtreden met het programma voor paspoorten in ruil voor investeringen. Dat meldt het hoofd van een onafhankelijke onderzoekscommissie.
Lees verder

VS recupereren meerderheid van losgeld na cyberaanval Colonial Pipeline
Amerikaanse speurders hebben het merendeel van het losgeld in cryptovaluta dat aan de hackers van Colonial Pipeline was betaald, kunnen recupereren. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie. De Amerikaanse oliepijplijnoperator had 4,4 miljoen dollar losgeld betaald aan de hackersgroep.
Lees verder

Dit zijn de 5 populairste reisbestemmingen voor deze zomer
Steeds meer zones in Europa kleuren oranje en de zomer staat nu echt wel voor de deur. En dat is ook te merken aan de vakantieboekingen die in stijgende lijn zitten. "Wij hebben er goede hoop op dat Europa tegen de start van het hoogseizoen nog een stuk meer oranje zal kleuren dan nu", zegt Piet Demeyere van reisorganisatie TUI bij HLN LIVE. Dit zijn de topbestemmingen voor deze zomer.
Lees verder

Bouchez: "PS-standpunt over dragen religieuze tekenen is potentieel Trojaans paard"
"Het standpunt van de Parti Socialiste over het dragen van uiterlijke tekenen van overtuiging bij de overheid is onsamenhangend, onwerkbaar en schijnheilig. Het is ook een potentieel paard van Troje voor de toekomst en nu al een klap voor de neutraliteit van de staat." Dat zegt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.
Lees verder

"Invallen in Europese landen na gezamenlijke politieactie"
In meerdere Europese landen zijn maandag grootschalige politieacties geweest. In onder meer Zweden, Duitsland en Nederland zouden huiszoekingen zijn gedaan in het kader van een internationale actie waar zestien landen en Europol bij betrokken zouden zijn.
Lees verder

Canadees rijdt "opzettelijk" in op moslimgezin: vier doden, jongetje (9) zwaargewond
In London, een stad in het zuiden van de Canadese provincie Ontario, wordt een twintigjarige man aangeklaagd voor de moord op vier leden van een moslimgezin, en de poging tot moord op een vijfde gezinslid. Volgens de politie reed hij gisteravond met zijn pick-uptruck opzettelijk op het gezin in.
Lees verder

ROLAND GARROS. Nadal kent geen problemen met jonge Italiaan Sinner - Ook titelverdedigster Swiatek door
Op Roland Garros breekt stilaan het moment van de waarheid aan, want we zijn intussen al aanbeland in de slotweek. Hieronder vindt u een overzicht van alle wedstrijden van de dag.
Lees verder

Man die in 2017 tien jaar cel kreeg voor terrorisme is vrijgelaten onder voorwaarden
De strafuitvoeringsrechtbank van Brussel heeft beslist om Othman A., die in juni 2017 veroordeeld werd tot tien jaar cel door het Brusselse hof van beroep omdat hij aan het hoofd stond van een terroristische groep, vrij te laten onder voorwaarden. Dat meldt de advocaat van Othman A., meester Sébastien Courtoy, die daarmee een bericht van RTL Info bevestigt.
Lees verder

Dertien arrestanten ontsnappen uit politiebureau Paramaribo
Dertien arrestanten zijn maandag een politiebureau in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo ontvlucht. Een van hen is volgens de politie inmiddels weer aangehouden. Zes van de gevluchte mannen zijn positief getest op het coronavirus.
Lees verder

LIVE (21u10). Laatste oefenpot voor Frankrijk: maken Mbappé en co korte metten met Bulgarije?
• Frankrijk-Bulgarije • Aftrap: 21u10 • Stade de France • Laatste test voor de wereldkampioen
Lees verder

Ruim 80 procent van werkgevers krijgt vacatures moeilijk ingevuld
Maar liefst 83 procent van de Belgische werkgevers ondervindt problemen bij het invullen van hun vacatures. Dat is een stijging met 24 procentpunten ten opzichte van 2019. Dat blijkt uit de jobbarometer van ManpowerGroup. Volgens het HR-bedrijf was het tekort aan talent, dat zich in alle gewesten voordoet, in vijftien jaar nog nooit zo hoog. Daar tegenover staat dat met uitzondering van de horeca, de werkgevers in alle bevraagde sectoren verwachten dat er in het derde kwartaal nieuwe banen zullen bijkomen.
Lees verder

Amerikaanse vicepresident Harris raadt bevolking Centraal-Amerika af naar VS te vluchten
De Amerikaanse vicepresidente Kamala Harris heeft van haar eerste internationale reis, naar Guatemala, gebruik gemaakt om Guatemalteken die overwegen te vluchten op te roepen dat niet te doen. "Kom niet", zei Harris tijdens een persconferentie met de Guatemalteekse president Alejandro Giammattei. "Kom niet. De Verenigde Staten zullen hun wetten blijven toepassen en hun grenzen beveiligen. Als u onze grens bereikt, zal u teruggestuurd worden."
Lees verder

NAVO-chef: China deelt onze waarden niet
NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg heeft gezegd dat leiders van de Chinese regering "onze waarden niet delen", nadat hij maandag uit een ontmoeting met de Amerikaanse president Joe Biden kwam.
Lees verder

Witte Huis: "Ontmoeting met Poetin is nodig en belangrijk"
De ontmoeting, volgende week in Genève, tussen de Amerikaanse president Joe Biden en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin is volgens het Witte Huis zowel nodig als belangrijk. Biden ziet zijn Russische collega niet ondanks, meer net vanwege de verschillen tussen de twee landen, zei Bidens adviseur binnenlandse veiligheid Jake Sullivan. "Een ontmoeting met de Russische president is geen beloning", zei Sullivan. "We beschouwen het als een belangrijk onderdeel van de verdediging van Amerika's belangen en waarden."
Lees verder

Australische politie ontmantelt grote criminele organisatie
Tijdens een operatie van de Australische federale politie is een groot crimineel netwerk opgerold. Volgens de politie zijn 224 mensen gearresteerd tijdens een gezamenlijke actie waarbij sinds maandag meer dan 4.000 agenten betrokken waren. Sinds Operatie Ironside tegen de organisatie in 2018 begon is beslag gelegd op 3,7 ton drugs, 104 wapens, bijna 45 miljoen Australische dollar (28,6 miljoen euro) in cash en activa die in de miljoenen lopen.
Lees verder

De thuismatch van de Duivels. Romelu Lukaku, de meest discrete voetballer ter wereld: lief, zorgzaam en gul, maar vergeten doet hij niet
In 'DevilTime' verklaart Romelu Lukaku (28) het muurtje rondom hem als volgt: "Privé is het enige wat we hebben. Het kleine ding dat we willen beschermen, laat dat voor ons." Hij heeft mensen in dienst die over zijn imago waken, maar aan de wereldtop heeft een spits bal en leven beter leren afschermen. Gluurt u even mee, achter die muur.
Lees verder