Doorgaan naar hoofdcontent

Is elektriciteit goedkoper door het zonnige weer?

HLN
Is elektriciteit goedkoper door het zonnige weer?
Het zonnige lenteweer van de afgelopen dagen heeft een gunstig effect op ons gemoed. Maar beïnvloedt het ook onze energiefactuur? Betalen we minder voor onze energie nu de zon zich van haar meest gulle kant laat zien? Mijnenergie.be zocht het uit.
Lees verder

Hemelbedden en warme kleuren: dit zijn de huidige interieurtrends voor de slaapkamer
Wat er dit jaar in onze slaapkamers gebeurt? Daar weten vtwonen-stylisten Marianne Luning en Liza Wassenaar alles van! Ze selecteerden de mooiste slaapkamertrends van het moment.
Lees verder

"Hug me, I'm vaccinated": Belgisch merk komt met de perfecte post-corona T-shirts
Tijdens de lockdowns droegen we joggings, sweaters en hoodies. Na de lockdown dragen we T-shirts die duidelijk maken dat we gevaccineerd zijn en klaar om te knuffelen. Of toch als het van het Belgische merk Le Fabuleux Marcel de Bruxelles afhangt.
Lees verder

Facebook wil eigen smartwatch met fitnessfunctie en verbinding tot AR-brillen
De internetgigant Facebook plant om tegen volgende zomer een smartwatch uit te brengen. Daarmee gaat het platform rechtstreeks de concurrentie aan met andere giganten, zoals Apple en Google. De horloge zal over twee camera's beschikken. Bovendien biedt het toestel een hartslagmonitor en hoeven consumenten de smartwatch niet met een smartphone te verbinden voor gebruik.
Lees verder

Wat is PFOS, hoe schadelijk is dit chemische product en wie is getroffen door vervuiling?
Stevig gekibbel in het Vlaams Parlement gisteravond rond de met PFOS vervuilde gronden in Zwijndrecht. Mogelijk komt er nu een onderzoekscommissie. Wat is dit chemische product waar de discussie om draait en hoe schadelijk is het voor de volksgezondheid?
Lees verder

President El Salvador plaatst 'lasereyes' en wil bitcoin minen met vulkaanenergie
Nayib Bukele, president van El Salvador, wil vulkanische energie gaan gebruiken voor het minen of ontginnen van bitcoins. Hij heeft het staatsbedrijf dat zich bezig houdt met geothermische energie gevraagd daartoe een plan op te maken. El Salvador is het eerste land ter wereld dat van bitcoin een wettelijk betaalmiddel maakt. Op Twitter voegde Bukele aan zijn profielfoto 'lasereyes' toe, een populaire meme bij bitcoinfans.
Lees verder

Glaasje teveel op tijdens het EK? Zoveel kan het je kosten om dronken te rijden
De horeca is weer helemaal open én het EK voetbal begint: twee redenen om feest te vieren. Reden ook voor Vias Institute, Assuralia en de VZW Belgische brouwers om een nieuwe BOB-campagne op te starten. Volgens Vias verdubbelde het aantal verkeersongevallen in de uren na de wedstrijden van de Rode Duivels op het WK in 2018. Wat gebeurt er wanneer je dronken rijdt of een ongeval veroorzaakt? En zijn er gevolgen voor je autoverzekering? Independer.be legt uit.
Lees verder

Betaalbaar logeren bij de meest prachtige stranden van Ibiza: onze reisexpert toont de mooiste logies
Ibiza is dé party capital en de hipste zomerbestemming in Europa. Maar toch heeft het eiland meer te bieden dan cocktailbars en beats in bruisende clubs. Onze reisexpert Johan Lambrechts sprokkelde 5 toffe logies – waarvan de meeste zeer betaalbaar - in de buurt van de mooiste stranden op het Spaanse eiland.
Lees verder

Na nettoverlies van 30 miljoen slaat Studio 100 terug met indrukwekkend offensief: "Het was dramatisch, laat dat duidelijk zijn"
"Elke ochtend om 6 uur zit ik aan de radio gekluisterd voor de vaccinatiecijfers. Heel belangrijk om te weten wanneer we weer op volle capaciteit kunnen draaien", zegt Hans Bourlon (59). Na de zware verliezen van Studio 100 zetten hij en Gert Verhulst (53) alles in op de relance, tot een splinternieuwe radiozender toe. Die laatste is intussen ook wat zijn privé-vastgoed betreft bezig aan een opzienbarend offensief. Verhulst kocht namelijk een luxueus penthouse bij het MAS in Antwerpen.
Lees verder

Jan Mulder schrijft een brief aan Eden Hazard: "Neem wraak op de criticasters en sombermannen die denken dat je nooit meer de oude wordt"
"Beste Eden...". Jan Mulder schrijft elke dag een brief. Een mooie boodschap, gericht aan een Rode Duivel. Vandaag richt "ervaringsdeskundige" Mulder zijn lyrische woorden aan Eden Hazard, een aanvoerder zoals je er zelden tegenkomt en wiens penalty België naar de voetbalhemel moet brengen. "Het wordt een spannende eindstrijd, waarschijnlijk tegen aartsvijand Frankrijk. Verlenging. Strafschoppen. De laatste is voor jou, Eden."
Lees verder

Dieselprijs aan pomp stijgt naar hoogste niveau in anderhalf jaar
Diesel tanken wordt morgen duurder. De maximumprijs voor een liter diesel (B7) stijgt met 1,3 eurocent tot 1,56 euro. Dat meldt de FOD Economie - Algemene Directie Energie donderdag. Het gaat om de hoogste prijs sinds januari 2020.
Lees verder

LIVE. Zet Evenepoel de Baloise Belgium Tour nog wat meer naar zijn hand in de tijdrit? Campenaerts start niet meer: "Ben over mijn limiet geweest"
11,2 kilometer knallen in Knokke-Heist. De opdracht is simpel vandaag voor de renners in de Baloise Belgium Tour. Wie bedreigt Remco Evenepoel in z'n blauwe leiderstrui? Het definitieve antwoord komt er iets over 17u. Alles is uiteraard live te volgen op deze pagina.
Lees verder

Location hunters zijn constant op zoek naar nieuwe locaties voor 'Thuis': "Die huizen worden meestal écht bewoond"
De dokterswoning van Judith, het café van de Withoeve of de open keuken van Lowie: het zijn één voor één bekende plekken die al jaren voor een vertrouwd gevoel in 'Thuis' zorgen. De voorbije weken doken er echter een paar nieuwe huizen in de serie op, zoals de woonst van Jacques of de flat van Leo. Dat zijn blijkbaar geen sets, maar échte woningen. Hoe komen die dan precies in 'Thuis' terecht? Ga je gewoon bij iemand aanbellen? De doorwinterde location hunters van het programma leggen uit hoe ze te werk gaan.
Lees verder

Ook Peugeot aangeklaagd voor dieselgate in Frankrijk
Na Renault en Volkswagen is nu ook de Franse autobouwer Peugeot in Frankrijk aangeklaagd voor sjoemelpraktijken in het kader van dieselgate. Dat meldde Stellantis, moederbedrijf van Peugeot, woensdagavond. Jarenlang werd in de zaak rond dieselgate amper vooruitgang geboekt, maar nu lijkt ze in een stroomversnelling gekomen. Mogelijk zullen ook Citroën en Fiat-Chrysler, onderdeel van Stellantis, zich moeten verantwoorden voor het gerecht.
Lees verder

Zeldzame Grévyzebra geboren in Planckendael: iedereen mag naamsuggestie doen
Zoo Planckendael is een stevig brokje streepjes op slanke, hoge pootjes rijker. Het veulentje van zebra Luisa is nog maar twee dagen oud, maar je kan het dier nu al door de Afrikaanse savanne van het dierenpark zien galopperen.
Lees verder

Mattel brengt Barbie-pop van gerecycleerd plastic uit oceaan op de markt
De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel heeft een nieuwe lijn van Barbie-poppen voorgesteld die gemaakt is van gerecycleerd plastic uit de oceaan: 'Barbie Loves The Ocean'. Dat meldt de fabrikant vandaag.
Lees verder

LIVE. Blijft Mathieu van der Poel ook in het gebergte baas in de Ronde van Zwitserland?
Een renner moet tegenwoordig al Stefan of Mathieu heten om in de Ronde van Zwitserland te scoren. Krijgen we na Küng, Van der Poel en Bissegger een nieuwe ritwinnaar? De aankomst bergop doet alvast vermoeden van wel. U volgt de rit van Gstaad naar Leukerbad live op deze pagina.
Lees verder

SpaceX spreekt met luchtvaartmaatschappijen over in-flight wifi via Starlink
Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX is in gesprek met verschillende luchtvaartmaatschappijen om wifi aan boord aan te gaan bieden via hun Starlink-satellieten. Dat heeft de vice-president van Starlink Jonathan Hofeller gezegd tijdens een panelgesprek.
Lees verder

Douanier die containers voor drugsbendes controleert, aangehouden
Een 36-jarige douanier uit Brecht is aangehouden op verdenking van invoer van cocaïne en lidmaatschap van een criminele organisatie. Hij verschijnt morgen voor de raadkamer.
Lees verder

President Joe Biden schrapt maatregelen tegen TikTok en WeChat
De Amerikaanse president Joe Biden schrapt een reeks maatregelen die erop gericht waren onder meer TikTok en WeChat te verbieden. De maatregelen waren ingevoerd door zijn voorganger Donald Trump, die stelde dat deze en acht andere apps van Chinese bedrijven de nationale veiligheid in gevaar zouden brengen door data te delen met de Chinese autoriteiten.
Lees verder